Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Εβδομαδιαίες Προτάσεις - Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ













ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 22/6 ΕΩΣ 28/6 2020











Κοινοβουλευτικό Έργο



Παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, σε απευ­θείας και μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, καθ’ όλη τη διάρ­κεια της εβδομάδας.









Το Μαργαριταρένιο Κουμπί
Δευτέρα, 22/6 στις 23:00






Ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν. Δύο κουμπιά στον πάτο του ωκεανού συνδέουν το σύμπαν, τον πλανήτη μας και την ανθρώπινη μνήμη, μέσα από την ιστορία των αυτό­χθονων ιθαγενών της Παταγονίας, των πρώτων Βρετανών αποίκων της Χιλής και των πολιτικών κρατουμένων της χούντας του Πινοσέτ. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου και Βρα­βείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινη­ματογράφου του Βερολίνου.









Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Τρίτη, 23/6 στις 22:00







Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται και μια ιστο­ρία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει και η συ­γκεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισό­διο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβά­νει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 1- Επεισόδιο 2/6.









Τέζα
Τρίτη 23/6 στις 23:00






Ταινία του Χαϊλέ Γκερίμα με τους Άαρον Άρεφ, Βερόνικα Άβραχαμ, Άννα Τόρεντ (2008). Η ιστορία ενός νεαρού Αιθί­οπα, που επιστρέφει στη χώρα του μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία. Αν και βρίσκει παρηγοριά ζώντας με την ηλικιωμένη μητέρα του, αισθάνεται αποξενωμένος από τους άλλους γύρω του μετά τη μακροχρόνια απουσία, ενώ το παρελθόν του τον απογοητεύει και τον στοιχειώνει. 2 Βραβεί­α στο Φεστιβάλ Βενετίας και Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.









Τραγουδώντας την Ιστορία
Τετάρτη, 24/6 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.









Τετάρτη 04:45
Τετάρτη, 24/6 στις 00:00







Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Αλέξη Αλεξίου με τους: Μαρία Ναυπλιώτου, Στέλιο Μάινα, Δημήτρη Τζου­μάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη (2015). Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προ­δώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει.









Μια Ταινία, Μια Εποχή: Το Μίσος
Πέμπτη, 25/6 στις 22:00






Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαί­σιο  σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ματιέ Κασσοβίτς γυρίζει "Το Μίσος" το 1995. Η ταινία αφηγεί­ται την ιστορία τριών νεαρών φίλων σε μια φτωχή συνοικί­α στα περίχωρα του Παρισιού και αποτελεί ένα πορτρέτο των άνεργων νέων της εργατικής τάξης, που αντιμετωπί­ζουν την αστυνομική βία και την πλήξη. Μετά την προβο­λή της η ταινία απέσπασε το ενδιαφέρον του Τύπου, προ­κάλεσε βίαιες αντιπαραθέσεις και προσέλκυσε περισσότε­ρους από 2 εκατομμύρια θεατές.












Ο Υπηρέτης
Παρασκευή, 26/6 στις 22:00




Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι με τους: Ντερκ Μπόγκαρντ, Τζέιμς Φοξ, Σάρα Μάιλς (1963). Ένας ξεπεσμένος αριστοκράτης προσλαμβάνει έναν υπη­ρέτη με τον οποίο αποκτάει σταδιακά μια σχέση παράξε­νης εξάρτησης, η οποία θα τον οδηγήσει στην καταστροφή και την αντιστροφή των μεταξύ τους ρόλων.









Τζέσε Όουενς-Λουτζ Λονγκ: Μια Παντοτινή Φιλία
Σάββατο, 27/6 στις 21:00






Ένα ντοκιμαντέρ που μας αποκαλύπτει μια ασυνήθιστη φιλία μεταξύ δύο φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετων αν­δρών: Του Τζέσε Όουενς, ενός αφρο-αμερικανού αθλητή και του Γερμανού Λουτζ Λονκ, του αγαπημένου αθλητή του Αδόλφου Χίτλερ.







Μια Ταινία, Μια Εποχή: Το Λιμάνι της Χάβρης
Σάββατο, 27/6 στις 22:00






Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαί­σιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. «Το Λιμάνι της Χάβρης» του Φιλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Αφρικανού αγοριού, που παράνομα καταφθάνει στο λιμάνι της Νορμανδίας και βρίσκει προστασία σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Η ταινία επικεντρώνεται στο πρόβλημα της παράνομης μετανά­στευσης στην Ευρώπη των αρχών του 21ου αιώνα και στις τραγικές συνέπειες που δημιουργεί.









Ταξί στην Τεχεράνη
Σάββατο, 27/6 στις 23:00






Ταινία του  Τζαφάρ Παναχί με τους: Τζαφάρ Παναχί, Χάνα Σαεϊντί (Ιράν, 2015). Ο σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί υποδύ­εται έναν οδηγό ταξί και κινηματογραφεί τις συνομιλίες του με επιβάτες, καθώς και με μέλη της οικογένειάς του. Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. 









Τα Μικρά Μυστικά των Μεγάλων Ζωγράφων:
Ο Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου, του Ιερώνυμου Μπος
Κυριακή, 28/6 στις 16:30







Μια σειρά που εξερευνά την ιστορία της ζωγραφικής  με έναν εντελώς νέο τρόπο, μεταφέροντας μας στην καρδιά των έργων τέχνης αλλά και της εποχής τους.








Μεγάλη Αικατερίνη
Κυριακή, 28/6 στις 22:00







Ρωσική σειρά με θέμα τη ζωή της Αυτοκράτειρας της Ρω­σίας Αικατερίνης της Β', μιας πριγκίπισσας γερμανικής καταγωγής, που έφτασε στη Ρωσία ως νύφη του διαδόχου του Ρωσικού Θρόνου Πέτρου του Γ' και μεταμόρφωσε τη Ρωσική Αυτοκρατορία.









Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
 
Επικοινωνία
Τηλ: 210-3735035 


Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.