Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

"Είχα προβλέψει το σεισμό"


"Είχα προβλέψει το σείσμο" ισχυρίζεται ο Ηλίας Τσάπας, αναφερόμενος στη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Κρήτη. Ο ίδιος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την κοινή γνώμη και συγκεκριμένα σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις μεγάλων σεισμών.

Σύμφωνα με το FlashNews.gr, o Ηλίας Τσιάπας που έχει γίνει γνωστός από προβλέψεις μεγάλων σεισμικών δραστηριοτήτων, τονίζει ότι είχε προβλέψει το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην Κρήτη.

Μάλιστα όπως είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα: "Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε: 2013-08-21 12:38:32.0 17.06 N 99.34 W 30 6.2 GUERRERO, MEXICO αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 13 Οκτωβρίου 2013. Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Οκτωβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία".

Ο κ. Τσιάπας είναι ερασιτέχνης ερευνητής ωστόσο έχει συγκεκριμένη θεωρία με την οποία ισχυρίζεται ότι μπορούν να προβλεφθούν σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιοριστούν που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνευθούν όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

Έχει κατά καιρούς απασχολήσει την επικαιρότητα με την ευστοχία στις προβλέψεις του, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα τον αντιμετωπίζει με επιφύλαξη.

 newsit.gr

Κλειστό, λόγω σεισμού, το φαράγγι της Σαμαριάς

fargfi
Κλειστό θα παραμείνει για ένα 24ωρο το φαράγγι της Σαμαριάς εξαιτίας του μεγάλου σεισμού που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και τη μετασεισμική δραστηριότητα, καθώς και με το δεδομένο ότι ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί αύριο η είσοδος στον εθνικό δρυμό.
Σύμφωνα με την απόφαση, αύριο θα επανεκτιμηθεί η εξέλιξη του φαινομένου και θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις.

Ισχυρός σεισμός 6,3R στην Κρήτη (videos)

SEISMOS_396_355
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 R σημειώθηκε στην Κρήτη, με το επίκεντρο να είναι 60χλμ δυτικά των Χανίων σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Ο σεισμός έγινε σε παραθαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 60 χλμ.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και είχε μεγάλη διάρκεια.
Υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε σπίτια και καταστήματα.
Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι στα Χανιά
Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την περιφερειακή ενότητα.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.
Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με το cretalive ένας ηλικιωμένος, πάνω στον πανικό του, πήδηξε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Video

 



Προβάδισμα της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass

dimoskopisi

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,3% καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%, η Χρυσή Αυγή 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 3%, το ΚΚΕ 5,2%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,4% και η Νέα Ελλάδα 1%.

Στην ερώτηση περί του ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι ερωτηθέντες έδωσαν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά με 45,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκέντρωσε ποσοστό προτίμησης 26,5%, ενώ η ΝΔ καταγράφει 60,8% στην παράσταση νίκης και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,7%.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (81,9%), εκτιμούν ότι η δράση της οργάνωσης είναι εγκληματική (76,7%) και θεωρούν ότι η ναζιστική προπαγάνδα πρέπει να διώκεται ποινικά (85,4%).

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ενισχυμένος μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (58,9%) ενώ ικανοποίηση εκφράζουν 51 στους 100 για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης.

ysterografa.gr

Το 49% προτιμά τον Σαρκοζί υποψήφιο για το 2017

Nicolas-Sarkozy-Francois-Fillon
Twitter@EmOikonomidis
Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Δημοσκόπηση της “BVA” δείχνει ότι η πλειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας, αυτή που έχει γυρίσει προ πολλού την πλάτη της στον Φρανσουά Ολάντ, και απλώς μετράει αντίστροφα τον χρόνο μέχρι το 2017 για να τον οδηγήσει σε έξωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, προτιμά τον Νικολά Σαρκοζί ως υποψήφιο της Κεντροδεξιάς. Επομένως και ως… επόμενο Πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, το 49% των Γάλλων προτιμά ως υποψήφιο του UMP τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Φρανσουά Φιγιόν.
Μεταξύ των οπαδών της γαλλικής Κεντροδεξιάς, το προβάδισμα Σαρκοζί προσλαμβάνει σαρωτικά χαρακτηριστικά, καθώς φτάνει σε ποσοστό 70%, έναντι 28% του Φρανσουά Φιγιόν.
Μετά την πρόσφατη δικαστική… ανάσα, με την απαλλαγή του των κατηγοριών για την υπόθεση Μπετανκούρ, ο Νικολά Σαρκοζί δεν βλέπει κάποιο άλλο ουσιαστικό εμπόδιο στην πορεία του προς τη θριαμβευτική επιστροφή στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στις προεδρικές εκλογές του 2017.
Οι Γάλλοι που τον τιμώρησαν το 2012, έπαθαν… και έμαθαν με την οδυνηρή εμπειρία του Φρανσουά Ολάντ, ενώ την ίδια ώρα το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μοιάζει να έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τον “κ. κανονικό”, ο οποίος αποδείχτηκε “κ. τίποτα” για τη σύγχρονη Γαλλία.

υστερογραφα

ΠΕΡΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ! ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ


Το κακέκτυπο πολιτικό  μοντέλο του ‘υποτιθέμενου κοινωνικού φιλελευθερισμού’ ή ‘ιδιότυπου εφαρμοζόμενου σοσιαλισμού’ το οποίο οδήγησε στον άκρατο κρατισμό και σε μια ‘δυτικού τύπου σοβιετία’  το οποίο εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται ακόμα στη χώρα επί δεκαετίες καταρρέει μέρα με την ημέρα.

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης 

Μετά τη συντελεσθείσα χρεοκοπία του 2009, την οποία βιώνουμε στο πετσί μας όλοι σήμερα, ως αποτέλεσμα του τεράστιου δανεισμού της χώρας για δημιουργία επίπλαστης ευημερίας με δανεικά, ζητούμενο είναι πλέον ένα νέο κοινωνικό, οικονομικό και παραγωγικό  μοντέλο το οποίο θα επιφέρει νέες ισορροπίες και θα δημιουργήσει έναν πραγματικά υγιή οικονομικό κύκλο στα χρόνια που έρχονται.
Για να πορευτούμε σε αυτή τη νέα πορεία πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες δεκαετιών, να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτείας και να υιοθετήσουμε νέους κανόνες του παιχνιδιού προκειμένου να διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες που θα κρίνουν τη βιωσιμότητα και ικανότητα προσαρμογής του εφαρμοζόμενου προτύπου-μοντέλου στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.    
Περισσότερα στα logiastarata.gr

Γιατί προσφέρουμε στo Πολιτιστικό Βήμα Φενεού μια αληθινή, πικρή… (αλλά και γλυκιά) «σοκολάτα».!



Το «Π.Β.» έχει πολιτική, αλλά όχι κομματική ταυτότητα. Είναι θέμα προσωπικής επιλογής  όπως κι όλων των συνεργατών μου!
Η δημοσιογραφία γίνεται καλύτερα χωρίς εξαρτήσεις και προτιμήσεις.
 Η αλήθεια μπορεί να είναι πικρή, αλλά μετά σε γλυκαίνει και σε ευχαριστεί, όπως η αληθινή σοκολάτα. Και αυτό, εν πολλοίς, σημαίνει ότι το «Πολιτιστικό βήμα» έχει κατ΄ αρχάς ως στόχο την αναζήτηση της αλήθειας. Οι πολιτικοί την δουλειά τους και εμείς την δική μας.
Φυσικά άλλο να το λες κι άλλο να το κάνεις. Αξίζει τον κόπο, όμως, να προσπαθήσει, κανείς, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο.
Η εφημερίδα , σαν στόχο έχει να ψυχαγωγεί, να ενημερώνει, να αναλύει, να προβληματίζει, να προκαλεί και ταυτόχρονα να είναι τόσο ποιοτική και μοναδική, ώστε, όταν περάσει ο μήνας της, να την τοποθετείτε και να την φυλάτε, ως κόρη οφθαλμού, σε κάποιο σημείο της βιβλιοθήκης σας.
Τελειώνοντας αυτήν την άμεση και ειλικρινή (πιστεύω) επικοινωνία μας, μπορώ να δώσω και να δεσμευτώ, προσωπικά γιαυτό, μια υπόσχεση: Εμείς οι νέοι άνθρωποι, γεμάτοι από όρεξη και μεράκι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε την δουλειά μας και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και τις εμπιστοσύνης όλων εσάς, των ενεργών και υποψιασμένων Φενεατών κάθε φύλου και  ηλικίας.
Γιατί η εμπιστοσύνη δεν αγοράζεται, ούτε βέβαια χαρίζεται, αλλά κερδίζεται.

" ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ "

Ιωάννης Λαλιώτης

Μεσινό Φενεού Κορινθίας

Πήραν τα ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι σε Βέλο, Πετρί και Δερβένι

Τέσσερις ομάδες συγκατοικούν στο... ρετιρέ της Α1, μετά τη διεξαγωγή της σημερινής 3ης αγωνιστικής.
Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου πέρασε με 0-4 από το Πετρί επί της Θύελλας, ενώ εύκολο έργο είχε και ο Παννεμεατικός, που επικράτησε 0-3 της Ελλάδας Βέλου. Με το απόλυτο των νικών προχώρησαν και οι Άγιοι Θεόδωροι, καθώς πέρασαν με 0-1 από το Σοφικό. Στους 9 βαθμούς βρίσκεται και ο ΑΟΛ, μετά το τρίποντο στα χαρτιά με τον Σαρωνικό.

Μεγάλο διπλό πανηγύρισε ο Πέλοπας, που επικράτησε 1-2 του Αστέρα στο Δερβένι, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, που συνέτριψε με 5-1 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Πρώτη νίκη για τον Κύψελο με 3-1 κόντρα στο Καμάρι, ενώ το τρίποντο πήρε και η Αναγέννηση μετά το 2-1 κόντρα στο Σπαθοβούνι.
 Η 4η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                                            0 - 3
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                                 1 - 2
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                      0 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ      5 - 1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ                            3 - 0 α. α.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                  0 - 4
ΚΥΨΕΛΟΣ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                                                  3 - 1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                       2 - 1

Η Βαθμολογία
( Σε 4 αγώνες)
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.     10 - 1  9
2.   ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ          6 - 0   9
3. ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                    6 - 0   9
4. ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                   4 - 1   9
5. ΠΕΛΟΠΑΣ                           6 - 3  6
6. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                  6 - 4  6
7. ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ          6 - 4   6
8. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.                6 - 5   3
9. ΠΑΝΚΜΑΡΙΑΚΟΣ            5 - 6  3
10. ΚΥΨΕΛΟΣ                       4 - 5  3
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.             2 - 3  3
12. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.        4 - 7  3
13. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ             3 - 6  3
14. ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ     0 - 6  0
15. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ              1 - 9  0
16. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                 0 - 9  -2

Ο Γιώργος χτυπάει κυβέρνηση και... Σαμαρά

George-Papandreou-Antonis-Samaras
Μερικές ώρες μετά το αίτημα για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου… λόγω Μνημονίου, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί μια ηχηρή δημόσια παρέμβαση.
Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, αφήνει σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης Σαμαρά για το θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.
Η σχετική ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:
“Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει.
Έτσι όμως, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ανατρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
Οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης.
Και τούτο, γιατί στην ουσία η κυβέρνηση με την απόφασή της, διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης,
ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει σε πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου, αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τηλεοπτική αγορά, υπονομεύει τον πλουραλισμό, παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας και βεβαίως, αποποιείται των δικαιωμάτων της Πολιτείας σε έναν χώρο που αποτελεί εθνικό πλούτο, αποστερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος.
Με τον τρόπο αυτόν τίθεται σε κίνδυνο όλη η διαδικασία της οριστικής μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση. Το δε επιχείρημα ότι πρόκειται περί προσωρινής ρύθμισης λιγότερο πείθει και περισσότερο ανησυχεί.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η απόφαση της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός οφείλουν να την αποσύρουν και να οργανώσουν άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης”.

ysterografa.gr

Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς φοβάται αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή

Dimitris-Papadimoulis
Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.
Η κριτική του Δημήτρη Παπαδημούλη είχε ως αφετηρία όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τη βία των δυο άκρων, στην χθεσινή ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει το left.gr,  o Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Χατζηδάκης: "Ξεχάστε" την πρώτη κατοικία

Το θέμα της πρώτης κατοικίας, και του ενδεχόμενου πλειστηριασμού της, ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες την κυβέρνηση, και δημιούργησε πολλές φορές σοβαρούς εσωτερικούς κλυδωνισμούς.
Kostis-XatzidakisΣτο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή ‘MEGA Σαββατοκύριακο”, ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για το θέμα της πρώτης κατοικίας.
“ Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία στη νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, την απελευθέρωση των οποίων φέρεται να ζητάει η τρόικα.
“Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε προτείνει ισορροπημένη λύση στην τρόικα για τις επαγγελματικές μισθώσεις”, επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ysterografa.gr

Εκλογές ΟΤΑ: «Ναι» στην αλλαγή του εκλογικού νόμου λένε οι πολίτες

Πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass για τον «Τύπο της Κυριακής«  (διεξήχθη από 8 έως 10 Οκτωβρίου σε δείγμα 1004 ατόμων) δείχνει ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου έχει μεγάλη κοινωνική υποστήριξη.
Ειδικότερα: Το 66,7% απαντά θετικά στην ερώτηση αν επιθυμεί να ψηφίζει χωριστά για τον υποψήφιο δήμαρχο και για τους δημοτικούς συμβούλους. Στην ίδια ερώτηση το 22,6% απαντά αρνητικά και το 10,7% δεν παίρνει θέση. Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι το ποσοστό της κατάφασης στην ερώτηση για το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Το 75,9% δηλώνει ότι επιθυμεί να ψηφίζει δημοτικούς συμβούλους σε ενιαίο ψηφοδέλτιο όπου θα περιλαμβάνονται τα ονόματα όλων των υποψήφιων αλφαβητικά και ανεξάρτητα από κομματική ένταξη. Μόνο το 18% διάκειται αρνητικά και το 6,1% δεν έχει διαμορφωμένη άποψη.
Το συμπέρασμα είναι ότι η αλλαγή που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και την οποία επαναβεβαίωσε χθες από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει, για τον πρόσθετο λόγο ότι καταγράφεται κοινωνική δυναμική υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι η τάση είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποπολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

aftodioikisi.gr

Το ΠΑΣΟΚ "πυροβολεί": Η βία δεν είναι δυο άκρα...

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ συναντά και πάλι η θεωρία των “δυο άκρων”, στο περιθώριο όσων είπε χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, υψώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εγκαλείται ουσιαστικά για “αριστερή βία”.
Η άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Παρέμβαση 53 βουλευτών της ΝΔ για το επίδομα θέρμανσης

thermansi
Την προκαταβολική χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, προτείνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, πενήντα τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Γιώργο Βλάχο.
“Εφόσον οι διακηρύξεις του υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκ. ευρώ, τότε οφείλει το υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους. Για παράδειγμα, μπορεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε έκδοση «κουπονιών» για τους δικαιούχους, για το ποσό που αναλογεί στον καθένα – ανάλογα με το εισόδημά αλλά και τον τόπο διαμονής τους – με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου. Ακολούθως οι πρατηριούχοι, το «κουπόνι» μαζί με την απόδειξη παράδοσης της ποσότητας που αναλογεί σε αυτό, θα μπορούν να το εκταμιεύουν από συγκεκριμένο λογαριασμό από όλες τις τράπεζες” προτείνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.

ysterografa.gr

Υγεία: Στη δημοσιότητα η λίστα με τους 1.621 «διαθέσιμους»

Στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας διαβιβάστηκαν οι σχετικοί πίνακες βαθμολογικής κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων φορέων του υπουργείου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας (υπ” αριθμ. 3/2013 ανακοίνωση), όπως ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα, αφορά τους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους, δυνάμει των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (Α” 167).
Επισημαίνεται, ότι ο τελικός πίνακας διάθεσης εκδόθηκε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας.
Η διαθεσιμότητα έληξε και από το Σάββατο τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να στέλνουν στους ανθρώπους τα χαρτιά για το ποια είναι η νέα τους θέση, ώστε να πάνε να παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Συμπληρωματικός Τελικός (Αλφαβητικός) Πίνακας Διάθεσης υπαλλήλων για μετάταξη-μεταφορά
Τελικός (Αλφαβητικός) Πίνακας Διάθεσης υπαλλήλων για μετάταξη-μεταφορά
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης είχε συνάντηση σήμερα με συνδικαλιστές τονίζοντας με έμφαση «απολύσεις μηδέν» και πρόσθεσε πως «η χώρα θα προχωρήσει μπροστά παρά τη γκρίνια και οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω».

aftodioikisi.gr

Η Ιερά Σύνοδος κατά της Χρυσής Αυγής!

Iera-Synodos
Πηγή: romfea.gr
Ξεκάθαρη θέση κατά των πρακτικών που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή πήρε σήμερα με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν τον θάνατο του νεαρού Παύλου Φύσσα, η Δ.Ι.Σ., αφού εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καταδικάζει τα πρόσφατα γεγονότα και τα φαινόμενα βίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το δημοκρατικό πολίτευμα δεν απειλείται και προστατεύεται επαρκώς.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξ αφορμής των πρωτοφανών και επικινδύνων για την ελληνική κοινωνία προσφάτων γεγονότων :
1. Συλλυπείται την οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα και εύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.
2. Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται.
3. Θεωρεί ότι το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα διαθέτει ασφαλείς δικλείδες προστασίας του.
4. Υπενθυμίζει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως οφείλουμε να διατηρήσουμε σε κάθε περίπτωση την εθνική μας ενότητα και την εφαρμογή των Νόμων του Κράτους μας, «ότι πολλοί κυκλόθεν οι εχθροί ημών».
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κεκοιμημένου Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Αβραμίδη, Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.
Εξήρε το ήθος του, την εργατικότητά του και την υπερτεσσαρακονταετή επιτελεσθείσα προσφορά του στις Συνοδικές υπηρεσίες και την εφημεριακή του διακονία.
Εν συνεχεία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Σωτηριάδη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.
Επίσης, όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Μικτή Επιτροπή Διαλόγου μετά των Ρωμαιοκαθολικών.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Ο Αντώναρος στο Twitter (και) για το πετρέλαιο θέρμανσης

antonaros1
Μετά τα σχόλιά του για τη θεωρία των άκρων, ο Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε την άποψή του και για το πετρέλαιο θέρμανσης, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter.
Ο κυβερνητικής εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή κατέθεσε τη δική του πρόταση για το θέμα:
“Τα περί τεκμηρίων στο πετρέλαιο θέρμανσης ειναι μπούρδες. Πρόταση: Να διατίθεται από 15/10 ΣΕ ΟΛΟΥΣ στη τιμή που διατίθεται στ Γερμανία: 0,90 ευρώ”, έγραψε αρχικά και πρόσθεσε:
“Δεν μπορεί οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν το πετρέλαιο 45% περισσότερο από τους πλουσιότερους Γερμανούς.
Αυτό είναι το κεντρικό επιχείρημα απέναντι στις απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας…”

New York Times: Θα είχε αποτραπεί η κρίση, αν υπήρχε δραχμή

draxmes
Εάν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, θα είχε αποτραπεί η ύφεση, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στο οποίο γίνεται αναφορά στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» που κατέχουν οι ΗΠΑ από πλευράς δανειοληψίας, σε σχέση με άλλες χώρες που δανείζονται σε ξένο νόμισμα.
Όπως τονίζεται, οι ΗΠΑ μπορούν και δανείζονται σε δικό τους νόμισμα, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, αλλά και υπό την αμερικανική νομοθεσία, γεγονός που καθιστά αδύνατη την προοπτική μιας αναγκαστικής χρεοκοπίας.
Αντιθέτως, πολλά κράτη δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, καθώς όταν δανείζονται σε διεθνές επίπεδο, ο δανεισμός πραγματοποιείται σε ξένο νόμισμα και τα ομόλογα διευκρινίζουν συχνά ότι οποιοδήποτε μελλοντική διαφωνία θα διευθετηθεί υπό ξένη νομοθεσία, συνήθως υπό τον αμερικανικό ή το βρετανικό νόμο, σημειώνεται.
Στη συνέχεια, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, με την επισήμανση ότι εάν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, θα είχαν βοηθηθεί κυρίως ορισμένοι Έλληνες εξαγωγείς και θα είχε σημειώσει αξιοσημείωτη άνοδο ο ελληνικός τουρισμός. Αυτό δεν θα είχε επιλύσει τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας, που περιλαμβάνουν ένα υπέρογκο κρατικό μισθολόγιο και μια τεράστια φοροδιαφυγή, όπως υποστηρίζεται, αλλά τουλάχιστον θα είχε αποτραπεί η ύφεση στην οποία βρίσκεται ακόμη και σήμερα.
Παράλληλα, τονίζεται, ότι από πλευράς νομοθεσίας, η πλειοψηφία των ελληνικών ομολόγων είχε εκδοθεί υπό ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει και να υποχρεώσει τους κατόχους ομολόγων να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους για νέα, μικρότερης αξίας. Ωστόσο, για τα ομόλογα που εκδόθηκαν υπό ξένη νομοθεσία, οι κάτοχοί τους δεν ενέδωσαν και σήμερα και ένα τέτοιο ομόλογο εκτιμάται στα 90 λεπτά του ευρώ, ενώ το καλοκαίρι του 2012, ανάλογο ομόλογο πωλείτο στα 14 λεπτά.

ysterografa.gr

Κάλεσμα συμπαράστασης στη δίκη του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στην Κόρινθο

Δεκαετίες τώρα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλο-εργολάβοι και κάθε άλλου είδους κεφαλαιούχοι συσσωρεύουν τεράστια κέρδη σε βάρος μας με την απόλυτη στήριξη του ελληνικού κράτους. Τρανό παράδειγμα, τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Αλλά ακόμα πιο εξωφρενική είναι η περίπτωση της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Εδώ και πολλά χρόνια η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. εισπράττει διόδια πριν καν παραδώσει το έργο. Πρόκειται για έναν δρόμο που έχει γίνει αιτία για πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια. Στη συνέχεια το κίνημα άρνησης πληρωμής επεκτάθηκε και στο χαράτσι της ΔΕΗ, και στα χρέη προς τις τράπεζες και σε πολλά άλλα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτώβρη 2013 στις 9.00 πμ στα δικαστήρια Κορίνθου συνεχίζεται η δική μελών του κόμματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», με κατήγορο την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας στην περιοχή μας. Μεγαλοεργολάβοι και κράτος να βρουν απέναντι τους σαν «Σινικό Τείχος» την αντίσταση όλων μας. Δεν ανεχόμαστε κανέναν να καπηλεύεται τα δημόσια αγαθά, μέσα στα οποία είναι και οι δρόμοι που τους έχουμε χιλιοπληρώσει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 9πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!

ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ



Φωτ.4.jpg 
Παρουσιάζοντας  την ποιητική συλλογή της κας. Παυλίνας Μπεχράκη θέλω να την ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνει να είμαι και εγώ μεταξύ των εισηγητών του έργου της και την ευκαιρία πού μου δίνει  να μιλήσω για το γεμάτο, ιστορικές μνήμες και συγκινήσεις πολύπαθο και περήφανο νησί της Κύπρου και να αναφέρω πως η ίδια επιχείρησε να δώσει ποιητική γραφή στην ιστορία, κάτι πού είναι δύσκολο σε σχέση με συγκεκριμένους κανόνες της ποίησης. Ωστόσο ο λόγος της είναι περιγραφικός, έχει πυκνότητα, εικόνα, συγκίνηση, συναίσθημα και υπηρετεί τη διδακτική και την πολιτική ποίηση. Δεν είναι βέβαια στενάχωρα πολιτική ή στρατευμένη αναφέρεται όμως στη πολιτική περιπέτεια του νέου ελληνισμού και στις πολιτικές προεκτάσεις της.

Ανοίξτε τά περίπτερα ( ή φέρτε μπουλντόζες και γκρεμίστε τα…)

Όπως θυμάμαι, εκείνο τό περίπτερο τής γειτονιάς μου...

Η κρίση πού μαστίζει σήμερα τους περισσότερους συμπολίτες μας δεν άφησε ανέγγιχτο και το εμπόριο σε ψιλικατζίδικα και περίπτερα.
Κι΄ αν κάποιοι ίσως θεωρούν τα μαγαζάκια αυτά ως ένα είδος ασήμαντης προσφοράς στο κοινό, καθώς και ασήμαντου εμπορίου πού δεν θα πείραζε κι΄ αν έλλειπαν το λάθος τους είναι μεγάλο ίσα πού και το σκέφτονται…

Θυμάμαι παλαιότερα πού σε κάθε σχεδόν γωνία υπήρχε κι΄ ένα περίπτερο, χώρια τα ενδιάμεσα ψιλικατζίδικα της κυρά Τούλας, του κύρ Μήτσου, και των άλλων....Τό περίπτερο ήταν το μαγαζί παντός καιρού και πάσης ώρας.
Ανοιχτό, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ για την εξυπηρέτηση του κόσμου, του περαστικού, του γείτονα…

Κατάστημα πού έδινε ζωή, στον κάθε τόπο πού φύτρωνε !

Και πάντα με είδη πρώτης, δεύτερης, και τελευταίας ανάγκης.
Από εφημερίδες, περιοδικά, τσιγάρα, τυρόπιτες, μέχρι μπέϊμπιλίνο και βελόνες…
Με τηλέφωνο «για το κοινό», με ψυγείο για τά παγωτά μας, νερά, αναψυκτικά, μέχρι ασπιρίνες στις 11 η ώρα την νύχτα, όταν τα άλλα εμπόρια έχουν κατεβάσει τα ρολλά κι΄ έχουνε πάει από ώρα για ύπνο…

Εκτελούσαν και εκτελούν πλέον των άλλων ένα κοινωνικό έργο.
Και το εκτελούν ακόμα όσα δυστυχώς κατόρθωσαν μέσα στην κρίση και τον πυρετό να επιζήσουν…

Βρήκαμε τελευταία ένα άρθρο-πρόταση σε μία τοπική μας εφημερίδα.

Και θα λέγαμε ότι για πολλά μιλάει αλλά δεν κάνει καμμία αναφορά για την …ταμπακέρα.

Κι΄ εδώ «ταμπακέρα» είναι ο περιπτεράς ως άνθρωπος !

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή του Δ. Στρατούλη για ολική διαγραφή χρεών των δανειοληπτών του ΟΕΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού ξαναχτυπά, υποσχόμενος ολική διαγραφή χρεών... Ρωτάμε αν αυτή είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχει κοστολογηθεί, πόσο κοστίζει και ποιος θα τη χρηματοδοτήσει. Περιμένουμε άμεσα και τεκμηριωμένα την απάντησή τους».

 

Eπίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει. Ο Πρωθυπουργός είπε αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι. Είπε αυτονόητα πράγματα για κάθε δημοκρατική κοινωνία: ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή. Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...
Και κάτι ακόμα. Μέσα στην πολυπραγμοσύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι ήδη έγιναν συλλήψεις και η Δικαιοσύνη παρέπεμψε να δικαστούν ενώπιον του εφετείου κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες της Marfin».

Τι θέλεις λοιπόν; Διάλεξε!

Του Άγη Βερούτη
 
Οι φόροι και τα τέλη για το Κράτος τους έχουν γίνει γελοίοι:

-Συνολικοί φόροι 70% στα καύσιμα του αυτοκινήτου σου (ΕΦΚ & ΦΠΑ)
-Συνολικοί φόροι 60% στο λογαριασμό του κινητού σου (ακόμα και ΦΠΑ στο φόρο πληρώνεις)
-ΦΠΑ 23% στα πάντα, εκτός τις ταβέρνες. Τουαλετόχαρτο να πάρεις +23% φόρος αφαιρούμενης από το κράτος αξίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 100,3

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και τους δημοσιογράφους, Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.
Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.

Το ellines.com και η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνουν το Συνέδριο: «Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141a7b12091edd18&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hmngc5un0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1381581225156&sads=kHeyuixDt5JF1vMOaEOzIqGfd4s


Στις 19

Οκτωβρίου 2013, στο Costa Navarino, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με τίτλο: «Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης», που συνδιοργανώνουν το ellines.com και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και των Μ.Μ.Ε.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν Πελοποννήσιοι ομιλητές που διακρίνονται για το έργο τους στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:

• Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Καθηγητής Βιοτεχνολογίας και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) (ΗΠΑ).

• Άρτεμις Π. Σιμοπούλου M.D., Πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας (ΗΠΑ).

• Κώστας Μακρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Μακρής (Αυστραλία).

· Χαρά Νικολακοπούλου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Imperial College του Λονδίνου (Μ. Βρετανία), η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή για τη συμβολή της στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.

• Περικλής Παπαδόπουλος, Διευθυντής και Καθηγητής του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο San Hose στην Καλιφόρνια – Ερευνητής στο Κέντρο Ames της NASA (ΗΠΑ).

· Γεώργιος Τσιμπίδης, Οινοποιός, Πρόεδρος Εξαγωγέων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

· Ηρώ Τσιμπρή: Εκπρόσωπος των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Πελοποννήσου, Διευθύντρια της Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Εκδότης – Διευθυντής της Realnews.

Το Συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, και ο Ιδρυτής του ellines.com, της Πρώτης Διαδικτυακής Χώρας στον κόσμο, κ. Χρήστος Μπάρλας.

Το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι:

· Η ανάδειξη των Πελοποννησίων που διακρίνονται στο Εξωτερικό.

· Η καταγραφή και μετάδοση της τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, που σε συνδυασμό με την εγχώρια εμπειρία, θα κατευθύνουν το σχεδιασμό στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής.

· Η δικτύωση των ομιλητών με τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

· Η προβολή της Πελοποννήσου ως Τουριστικό προϊόν και η ανάδειξη της περιοχής ως πεδίο προσέλκυσης ξένων επενδυτικών σχεδίων.

· Η μεταφορά αισιόδοξου μηνύματος για την Ελλάδα και ανακήρυξη όλων των ομιλητών ως «Πρεσβευτές» της Πελοποννήσου σε όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 του ΠΑΑ 2007 – 2013, Μέτρο 42Ια «Διατοπική Συνεργασία» με τίτλο: «Νήσος Πελοπόννησος», από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και 5το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Συνέδριο υποστηρίζουν επίσης:

Υποστηρικτές Συνεδρίου:

ΦΑΓΕ, Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα

Χορηγός Μετακινήσεων:

VOLVO Car Hellas

Media Partners:

Realnews, Real.gr, enikos.gr


Χορηγοί Επικοινωνίας:

STAR

DIRECTION

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στο www.ellines.com.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντάκτες:

ellines.com: Ευανθία Τασσοπούλου, τηλ.: 2108788093, 6970073193, e-mail: euanthia@ellines.com,

Asset Ogilvy Public Relations: Ολυμπία Βαγιωνά, τηλ.: 210 66 60 400, e-mail: olympia.vagiona@assetogilvy.gr