Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αγγελάκας: "Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα" - Αλλαγή σκυτάλης στην Αποκεντρωμένη

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Πάτρα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ, Ελλάδας & Ιονίου από τον απερχόμενο
Γ. Γ. κ. Τάσο Αποστολόπουλο στο νέο Γ.Γ. κ. Μανώλη Αγγελάκα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τασος Αποστολόπουλος αναφέρθηκε, εν συντομία, στις πρωτοβουλίες και το έργο που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του και αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελάκα για το δύσκολο και τόσο σημαντικό έργο, που αναλαμβάνει ο νέος Γ.Γ. κατά την, ιδιαίτερα, κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Στην ομιλία του ο νέος ΓΓ Μανωλης Αγγελάκας παρουσίασε, αρχικά, τους τομείς ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης λέγοντας πως ο ρόλος και η αποστολή της δεν είναι γνωστή στους πολίτες και υπογράμμισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνει πράξη την επιθυμία όλων «Ελλάδα να μην είναι η Αθήνα».

Ακολούθως παρουσίασε τους άξονες στους οποίους θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του οι βασικότεροι των οποίων είναι:

-Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Διάθεση του Πολίτη.

-Να γίνει σαφής ο ρόλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

-Η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

-Η στενή συνεργασία με το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης.

-Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα βρεθεί στην Πρωτοπορία κάθε καινοτόμου Πρότασης.

-Θα αναζητηθεί χρηματοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέσω υποβολής προτάσεων σε προγράμματα.

-Βελτίωση της Απόδοσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

-Αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας –Προστασία των δασών μας.

-Η διαχείριση του Περιβάλλοντος και των Υδάτων.

-Αναβάθμιση του ρόλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κλείνοντας ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζήτησε την στήριξη και τη συνεργασία όλων υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να «σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έχει κάποιο «κώλυμα» με τους Κορίνθιους η Φ. Πιπιλή;




Σε αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρθηκε: «Αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους στην Βουλή η έντονη διαφωνία σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ του νεαρού Βουλευτή της ΝΔ Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα και της Βουλευτού Α’ Αθηνών κας Φωτεινής Πιπιλή με αφορμή το… στρατόπεδο Κορίνθου.
Η κα Πιπιλή είδε τον κ. Δήμα και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

ΦΠ
“Να τον χαίρεστε τον δήμαρχο σας εκεί στην Κόρινθο”
ΧΔ “Είδα και το σχόλιο σας στο twitter, μάλλον δεν είστε καλά ενημερωμένη”
ΦΠ “Εγώ τους ξέρω πολύ καλά τους Κορίνθιους”

ΧΔ
“Τον νόμο όμως φαίνεται να μην ξέρετε καλά”
ΦΠ “Σε όλες τις χώρες στον κόσμο υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, το θέμα το ξέρω πολύ καλά”

ΧΔ
“Σε όλες τις χώρες στον κόσμο όμως δεν υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών μέσα στον αστικό ιστό της πόλης ειδικά όταν γειτνιάζουν άμεσα με σπίτια, σχολεία και αθλητικά κέντρα.”

ΦΠ
“Στο θέμα αυτό είμαι ειδική”

ΧΔ
“Εφόσον είστε τόσο ειδική ελάτε αύριο στη Κόρινθο, όπου έχουμε συνάντηση με την Αστυνομία η οποία μας λέει κατηγορηματικά πως το Στρατόπεδο στην Κόρινθο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος και έχει πολύ χαμηλές μάντρες και είναι εύκολο να αποδράσουν. Θα έρθετε λοιπόν;”

ΦΠ
“Σας ξέρω εγώ του Κορίνθιους”

ΧΔ
“Εφόσον μας ξέρετε ελάτε να σας φιλοξενήσουμε στην Κόρινθο δίπλα στο στρατόπεδο.”
ΦΠ “Τοπικιστικό είναι το θέμα.”

ΧΔ
“Καθόλου τοπικιστικό. Θα μπορούσε να γίνει κέντρο φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας; Εμείς είπαμε πως το στρατόπεδο της Κορίνθου δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Ας βρούμε χώρους σε όλη την Ελλάδα που είναι εκτός αστικού ιστού πόλεων όπως σωστά προβλέπει ο νόμος και γίνεται σε όλο τον κόσμο.”
ΣΣ. Έχει κάποιο «κώλυμα» με τους Κορίνθιους η Φ. Πιπιλή και δεν το ξέρουμε;
korinthiannews.gr

 

Νέα εγκύκλιος για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ - Δυνατότητα διαχωρισμού του τέλους από τους λογαριασμούς

- Με 50 ευρώ θα γίνει η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού από την Εφορία
- Όποιος δεν πρέπει να πληρώσει το χαράτσι θα πρέπει να υποβάλει αίτηση διαγραφής
- Ο ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλλει αίτηση για μειωμένο συντελεστή ώστε να μειωθεί το χαράτσι
- ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Τη δυνατότητα διαχωρισμού του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, με τη μεταφορά της υποχρέωσης από τη ΔΕΗ στην Εφορία, δίνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ εάν δηλώσει αδυναμία καταβολής του απαιτούμενου ποσού, προκειμένου να «αποκοπεί» το τέλος από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να καταβάλλει 50 ευρώ και να γίνει η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού από την Εφορία.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, όπου παρέχονται οδηγίες στις Εφορίες για τη βεβαίωση και είσπραξη του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε.) για το 2012, και στην οποία επισημαίνονται κατά περίπτωση τα εξής:

- Εάν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. από τον υπόχρεο.

- Εάν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε μειωμένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανακκαθάρισης του τέλους µε μειωμένο συντελεστή, προσκομίζοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Η ∆ΟΥ, εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση.

Στη συνέχεια, ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες, όπως έχουν προκύψει μετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθμός διπλοτύπου στην εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆ΟΥ.
newsit.gr

Η Λ. Κατσέλη η πρώτη που πάει στον Εισαγγελέα για τις βόμβες Ρουμελιώτη


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν κι άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα!

Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη είναι η πρώτη από τους πέντε μάρτυρες που καλείται να καταθέσει τη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν θα έβγαινε.

Εκτός από την κ. Κατσέλη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως μάρτυρες να καταθέσουν θα κληθούν ακόμα οι πρώην υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από το περιεχόμενο των καταθέσεών τους θα εξαρτηθεί η πορεία της συγκεκριμένης δικογραφίας, καθώς αμέσως μετά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, αν δεν κρίνουν αναγκαία την εξέταση άλλων μαρτύρων, θα αποφασίσουν αν θα στείλουν ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
newsit.gr

Δένδιας: Θα χειροτερέψουν τα πράγματα με τους λαθρομετανάστες

Χειρότερη από την προηγούμενη θα είναι η επικείμενη ευρωπαϊκή συνθήκη για τη μετανάστευση, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Σε όλη την Ελλάδα θα επεκταθεί ο "Ξένιος Ζευς".

"Καμπανάκι" απο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τις επιπτώσεις που θα έχει η χώρα μας, η συνθήκη με την επονομασία "Δουβλίνο 3" που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για τη λαθρομετανάστευση.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπής του νομοσχεδίου για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Φύλαξης παράνομων λαθρομεταναστών, ο κ. Δένδιας είπε οτι "το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα”.

Ο υπουργός πρόσθεσε: “Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες”.

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε “θερμή παράκληση, και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς όλα τα κόμματα που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ κατά του Δουβλίνου 3”.

Σε όλη την Ελλάδα ο "Ξένιος Ζευς"Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Δένδιας είπε οτι η επιχειρηση "Ξένιος Ζευς" θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου, τονίζοντας ότι θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και η πρώτη αποτίμηση θα γίνει μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Ανέφερε επίσης ότι η χρηματοδότηση γίνεται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα γίνει διαπραγμάτευση για αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 95%.

Για τα κέντρα κράτησης και τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο, δήλωσε οτι "δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι σήμερα δεκάδες φορές καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο".

Τόνισε επίσης ότι «ο δικός μου ρόλος δεν είναι να αντιδικήσω με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της, αλλά να πείσω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πάμε μπροστά. Και δεν σταματάμε σε αυτό, δηλαδή θα επιχειρήσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με το ρυθμό όμως που μας επιτρέπει αφενός μεν ο αριθμός των θέσεων που έχουμε και αφετέρου η διαδικασία επαναπροώθησης που έχουμε ξεκινήσει».

Αποκάλυψε επίσης ότι το κέντρο στην Αμυγδαλέζα θα μεγαλώσει και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα.

Τέλος, αναφερόμενος στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός και η πρόταση που έκανε στο υπουργείο Οικονομικών είναι ένας τρόπος μειώσεων ο οποίος να μπορεί να επιτρέψει και στο σώμα να λειτουργεί και στους αστυνομικούς να διατηρήσουν ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς ήδη, όπως δήλωσε, το 51% των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αμείβεται με λιγότερα από 1000 ευρώ.
newsit.gr

Κατέληξαν στο "μαχαίρι" στα ειδικά μισθολόγια με κλιμακωτές περικοπές - Ειδική μέριμνα για τους μάχιμους ένστολους


 - Αποφασίστηκε και το χρονοδιάγραμμα, το πότε δηλαδή θα ξεκινήσουν οι περικοπές
- Τι θα ζητήσει ο Σαμαράς από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους την Τετάρτη
- Φόβος στο κυβερνητικό σχήμα για τις διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες
- Καρφιά Βενιζέλου σε Σαμαρά για να μην λειτουργεί ως πρωθυπουργός σε μονοκομματική κυβέρνηση

Τον συντονισμό και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για το επόμενο διάστημα συζήτησαν με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας, στη συνάντηση που κράτησε δύο ώρες και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση τόνισε πως η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο πακέτο των περικοπών, δεν θέλησε όμως να πει τίποτα για το τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επεσήμαιναν πως στο τραπέζι δεν έπεσαν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ούτε και το τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια, αλλά υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση για το πως και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων από τη βουλή, κάτι που θα γίνει πριν τις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αποφασίστηκε πως οι μειώσεις των μισθών θα είναι κλιμακωτές προς όλα τα ειδικά μισθολόγια, ενώ οι πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο αναφέρει πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ένστολους σε επικίνδυνα επαγγέλματα προκειμένου να μην πληγούν.

Άλλωστε στη σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη αναμένεται να κλειδώσουν τα μέτρα αυτά όσο κι αν αυτή η συμφωνία έχει πολλά αγκάθια με αφορμή τις τελευταίες ενδοκυβερνητικές κόντρες, αλλά και το φόβο τα μέτρα να μην περάσουν από τις τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

Στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία, αλλά και το "αγκάθι" της μείωσης των ειδικών μισθολογίων, το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει παραπεμφθεί για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Πάντως, η λίστα με τα τελικά μέτρα βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και τα επιτελεία των δύο κομμάτων τα επεξεργάζονται ήδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει την Τετάρτη από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την κυβέρνηση όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και στον επικοινωνιακό τομέα, ενώ θα τους ζητήσει να γίνει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μην υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

Για τα μέτρα πάντως συναντήθηκαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να εξεταστούν τα σενάρια για τις μειώσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών, γιατρών, ένστολων και δικαστικών.
newsit.gr

Στις φλόγες ο νομός Ηλείας - Επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες!

Καίγονται πολλά σημεία του Νομού. Υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα με πιο ισχυρά αυτά στο Γεράκι και τη Σπαρτουλιά Λασιώνα. Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Όπως διαβάζουμε στο IliaLive βρέχει στάχτη στην πόλη της Αμαλιάδας, όπου η φωτιά στο Γεράκι παρουσιάζει αναζωπυρώσεις.
Από την άλλη πλευρά δύο μεγάλα μέτωπα στην περιοχή της Αρετής και της Μέλισσας, έχουν αναγκάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία να διασπάσει τις δυνάμεις της. Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Σπαρτουλιά στο Λασιώνα!
Ενισχύσεις φτάνουν στο νομό από την Μεσσηνία και την Αχαΐα.

Συνολικά περισσότεροι από 100 πυροσβέστες συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που καίνε στο νομό.

Νωρίτερα μια φωτιά σε παραποτάμια έκταση στα Καλυβάκια, έκαψε 2 στρέμματα με καλάμια.
Όλα αυτά, σε ακόμα μία δύσκολη μέρα για την πυροσβεστική, με τις φωτιές να ξεπηδούν η μία μετά την άλλη σε ολόκληρη τη χώρα.

Φωτιά όμως, ξέσπασε το απόγευμα και στην Κυλλήνη, σε πευκοδάσος της περιοχής Μελισσά.
Στο σημείο βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 13 οχηματα και 12 άτομοα πεζοπόρο ενώ από αέρος, ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Καίγεται και η Ύδρα
Η Ύδρα δεν διαθέτει πυροσβεστική δύναμη, παρά μόνο κάποια οχήματα του Δήμου που σε περιπτώσεις φωτιάς πηγαίνουν εθελοντικά.
Κάπως έτσι, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά σήμερα στην περιοχή Μπίστη, σε ένα σημείο που εκτός από πεύκα, υπάρχουν διάσπαρτα και σπίτια, χρειάστηκε να ξεκινήσουν 10 πυροσβέστες από τον Πειραιά με 5 οχήματα.
Ήδη, στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο αλλά και ένα αεροσκάφος που κάνουν προσπάθειες κατάσβεσης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος - Απειλούνται από τη φωτιά τα ελάφια στον εθνικό δρυμό
H φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι μεταξύ του Αγίου Σίλα και της κοιλάδας των Πεταλούδων. Όμως το απόγευμα φούντωσε και δυνάμεις της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν από τον Πειραιά για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.
Συγκεκριμένα, από τον Πειραιά ξεκίνησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα που αναμένεται να φτάσουν το πρωί.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται και επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος μέχρι που έπεσε το φως της μέρας, έδιναν μάχη με τη φωτιά 5 Κανανέρ και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβέστες προσπαθούν μεταξύ άλλων να σώσουν από τη φωτιά τα ελάφια του εθνικού δρυμού, μέσα στον οποίο έφτασε η φωτιά.

Τα στοιχεία πάντως, "δείχνουν" εμπρησμό καθώς τις προηγούμενες μέρες, άλλες τέσσερις φορές είχαν προσπαθήσει άγνωστοι να βάλουν φωτιά στην ίδια δασική περιοχή.
Μέχρι αυτή την ώρα, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δάσους...

newsit.gr

Μαχαίρι στα εισοδήματα πρωθυπουργού-υπουργών, αλλά και στα ενοίκια του δημοσίου

Μαχαίρι στα εισοδήματα πρωθυπουργού-υπουργών, αλλά και στα ενοίκια του δημοσίου με νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή     Σημαντικές περικοπές θα δουν στα εισοδήματά τους ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι υπουργοί, με βάση τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των εξόδων παράστασης για τους προαναφερθέντες, καθώς επίσης και ρύθμιση για νέα μείωση των ενοικίων που πληρώνουν φορείς του δημοσίου για τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών τους.
Πι συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του νομοσχεδίου, περικόπτεται:

Βενιζέλος σε Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Αιχμές προς ΝΔ για την κυβερνητική πολιτική


«Στήριξα και θα στηρίξω τον κ. Σαμαρά σε διεθνές επίπεδο», όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς μπορεί να συμπεριφέρεται σαν πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης και να φέρνει τους εταίρους του προ τετελεσμένων γεγονότων», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κατέβαλε προσπάθεια να αποτρέψει τις διαρροές στις ψηφοφορίες για τα μέτρα καθώς ήδη τέθηκε θέμα από κορυφαία στελέχη ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η προγραμματική συμφωνία. Ο κ. Βενιζέλος είπε «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε, ούτε έχουμε αναθέσει...
 περισσότερα

eklogika.gr

«Πρέπει να τρέξουμε, και τρέχουμε», είπε ο Αντ. Σαμαράς στον Κ. Παπούλια

«Πρέπει να τρέξουμε, και τρέχουμε», είπε ο Αντ. Σαμαράς στον Κ. Παπούλια, τον οποίο ενημερώνει για τα αποτελέσματα των επαφών του σε Βερολίνο και παρίσι με Μέρκελ και Ολάντ
          
Για τις συναντήσεις που είχε στο Βερολίνο και το Παρίσι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μετέβη στις 14.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια: «Νομίζω ότι έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά, γι' αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε».
Κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, δήλωσε:
«Δίνουμε μια μάχη, για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δίνουμε μια μάχη, για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Και δίνουμε μια μάχη, για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αυτής της κυβέρνησης της εθνικής ευθύνης έχουμε αποφασίσει να κάνουμε και έχουμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε. Δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά την ανάκαμψη, περισσότερες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα τα παιδιά. Να έρθει επιτέλους η ώρα της ανάπτυξης για τον τόπο. Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό. Εμείς, όμως, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά, τις τελευταίες, αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,Π. Σκουρλέτης, δήλωσε:
«Όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αυτοί που συγκροτούν το λόμπυ της χρεοκοπίας και με την πολιτική τους ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και αποδομούν την Ε.Ε».
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, προκειμένου να ενημερώσει και αυτούς για τις επαφές του στο Βερολίνο και το Παρίσι, αλλά κυριότερα για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ που καλείται να λάβει η κυβέρνηση (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ). Την Πέμπτη, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να «τρέξουν» τα παραπάνω μέτρα.
Επίσης, η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ζητά από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή, για τις επαφές τους με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ.

eglogika.gr

Απολογούμενοι στους θερμοκέφαλους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όλοι γνωρίζουμε πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έδωσαν την ψήφο τους στη «Χρυσή Αυγή» δεν είναι οπαδοί του ναζισμού.

Ήταν κι’ αυτή μια ψήφος αντίδρασης, όπως και χιλιάδες άλλες που δόθηκαν σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – νεοπαγή ή εμπλουτισθέντα μέσω διαρροών.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι όλοι όσοι ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα θέλουν να δουν να ακονίζονται οι ξιφολόγχες, όπως απείλησε προχθές ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής».

Επομένως, οι κραυγές που ακούστηκαν στις Θερμοπύλες δεν είχαν ως στόχο το σύνολο των εκλογέων που εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους σε «τάγματα εφόδου».

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής τα “προνόμια” των μουσουλμάνων μαθητών

Τα “προνόμια” των μουσουλμάνων μαθητών βάζει στο στόχαστρο η Χρυσή Αυγή μιλώντας για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των υπολοίπων μαθητών
Όπως σημειώνεται στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος οι μουσουλμάνοι μαθητές (με βάση τα περυσινά στοιχεία) εισάγονται σε ΑΕΙ με μόρια της τάξης των 2.500 και 2.700 με μέση βαθμολογία δηλαδή περί το 2,5, την ώρα που για τους υπόλοιπους μαθητές χρειάζονται πολλαπλάσια μόρια και πολύ υψηλότερη βαθμολογία.

Ολόκληρη η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Έσκασαν στα γέλια όταν ζήτησε άδεια ο Γ.Παπανδρέου

"Πέθαναν" στα γέλια πολλοί βουλευτές όταν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο Προεδρεύων Αθανάσιος Νάκος ακούστηκε να λέει: «ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Παπανδρέου ζητά ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό».

Το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού φάνηκε αστείο και στον κ. Νάκο, ο οποίος με δυσκολία προσπαθούσε να μην γελάσει επίσης.

Από τα έδρανα ακούστηκαν και σχόλια του τύπου: «Θα γυρίσει, φαντάζομαι..»


Ο Γ.Παπανδρέου τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στο Κεϊπ Τάουν προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητά του για να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Βαριά "καμπάνα" από την UEFA στον ΠΑΟΚ

 

Ο Δικέφαλος του βορρά θα πληρώσει πολύ ακριβά τα επεισόδια που έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη στην Τούμπα. Ετήσιος αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο ήταν η πρωτόδικη απόφαση της UEFA.

Η πρόταση του εισαγγελέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έγινε δεκτή από την Πειθαρχική Επιτροπή και έτσι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για τα όσα έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Europa League κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης.

Η ελληνική ομάδα εντός τριών ημερών έχει δικαίωμα έφεσης και αναμένεται να το ασκήσει αφού η τιμωρία είναι βαριά και θα στοιχίσει τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ!

Ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρόκρισης του στους ομίλους του Europa League θα δώσει όλα τα εντός έδρας ματς χωρίς τον κόσμο του ενώ αν αποκλειστεί θα κουβαλάει την τιμωρία. Επίσης θα πρέπει να πληρώσει 150.000 ευρώ πρόστιμο κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να κάνει άλλη μετεγγραφή.
newsit.gr

Πελοπόννησος: Από το Παναχαϊκό στο Γύθειο με αλεξίπτωτο πλαγιάς!


Την Πελοπόννησο με αλεξίπτωτο πλαγιάς διέσχισε ένας Ιταλός, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ απόστασης σε ευθεία με 173,3 χιλιόμετρα.
Ο Ντομένικο Πίτζι, που συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας καθώς έχει παντρευτεί Ελληνίδα ενώ έχει διατελέσει γιατρός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ξεκίνησε την απίστευτη αυτή πτήση από τα 1.800 μέτρα ύψος στις Ανεμογεννήτριες του Παναχαικού, και περνώντας πάνω από τον Χελμό, το Μαίναλο και τον Ταΰγετο, προσγειώθηκε μετά από περίπου έξι ώρες κοντά στο Γύθειο.
Από τους ειδικούς, η πτήση αυτή θεωρείται πολύ μεγάλης δυσκολίας λόγω του ανάγλυφου της Πελοποννήσου και χαρακτηριστικό είναι ότι το προηγούμενο ρεκόρ στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν 115 χιλιόμετρα.
newsit.gr

Η ρεβάνς του Ομπάμα απέναντι στη Μέρκελ

Στο αυταπόδεικτο power game ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, με «λάφυρο» την κρίση χρέους της ευρωζώνης, και παράπλευρες συνιστώσες κυρίως την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που έχουν προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου ή, σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, το πραγματικό ενδιαφέρον εστιάζεται στη στρατηγική προσέγγιση του Λευκού Οίκου.
Η μοναδική υπερδύναμη που απέμεινε μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, βλέπει τις εξελίξεις να προσλαμβάνουν εξαιρετικά σύνθετο, επομένως και απρόβλεπτο χαρακτήρα σε διεθνές επίπεδο, με την οικονομία να αποτελεί την «ταμπακιέρα» που ξεκλειδώνει ή… σκοτεινιάζει το μέλλον.
Η κρίση χρέους της ευρωζώνης, που έλαβε διαστάσεις λόγω των προβλημάτων διαδοχικά σε Ιρλανδία, Ελλάδα και Πορτογαλία, και εσχάτως σε Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο, αποτελεί εν πολλοίς δημιούργημα της στρατηγικής της Γερμανίας να προσεγγίζει την κατάσταση μονολιθικά.
Να ενδιαφέρεται δηλαδή σχεδόν αποκλειστικά για το πως το Βερολίνο θα βγει κερδισμένο από την κρίση, φυσικά σε βάρος της υπόλοιπης ευρωζώνης. Και, λόγω των δεσμών παγκοσμιοποίησης που έχουν κυριαρχήσει στον πλανήτη, σε βάρος των υπόλοιπων οικονομιών σχεδόν όλου του κόσμου.
Κάπως έτσι, η κρίση της ευρωζώνης έχει επηρεάσει και την αμερικανική οικονομία. Με απευθείας επιπτώσεις στις προοπτικές επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του Νοεμβρίου. Καθιστώντας μια νίκη που διαγραφόταν ως περίπατος, αμφίρροπη αναμέτρηση απέναντι στον Μορμόνο Μιτ Ρόμνεϊ.
Καθόλη τη διάρκεια της κρίσης χρέους, η αμερικανική κυβέρνηση δεν κουράστηκε να διατρανώνει τη στήριξή της προς την Ελλάδα και την προοπτική παραμονής της Αθήνας στην ευρωζώνη. Τόσο ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, πρωταγωνίστησαν σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, που στόχευαν στο να… αλλάξει μυαλά η Γερμανία.
Καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και λίγο μετά, για τις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η δημοσιογραφική διαρροή από την όλη όχθη του Ατλαντικού ότι, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Οκτώβριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει επί τάπητος την προοπτική… εξόδου του από το ελληνικό Μνημόνιο.
Δηλαδή, να σταματήσει το ΔΝΤ να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που προσφέρονται στην Ελλάδα, και ενδεχομένως στη συνέχεια να κάνει το ίδιο με την Πορτογαλία, ή ακόμη και με την Ισπανία και την Ιταλία, εφόσον οι δυο τελευταίες, άλλοτε ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης, υποχρεωθούν επίσης, κάτω από την κερδοσκοπική πίεση των αγορών, να μπουν σε Μνημόνιο.
Αν συμβεί αυτό, και προκειμένου να μην αφεθούν όλες οι συγκεκριμένες χώρες να καταρρεύσουν, η Ευρώπη θα κληθεί να καλύψει με δικά της κεφάλαια τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κάτι πρακτικά αδύνατο με τη σημερινή δομή, και κυρίως νοοτροπία της ευρωζώνης και της πολιτικής ηγεσίας της. Θα χρειαστεί λοιπόν, είτε να αλλάξει η νοοτροπία, και να υπάρξει χαλάρωση στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, είτε να αλλάξει η δομή της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του EFSM και του ESM.
Το… μπέρδεμα γίνεται μεγάλο για μια ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία εξαιρετικά δυσκίνητη, σχεδόν αρτηριοσκληρωτική. Και είναι προφανές ότι η διαρροή αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι του παζλ στη στρατηγική συσσώρευσης της πίεσης την οποί ασκεί ο Λευκός Οίκος στην ευρωζώνη. Με δεδομένο το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ελέγχεται πολιτικά από την Ουάσινγκτον.
Η στόχευση της Προεδρίας Ομπάμα είναι ξεκάθαρη: Να υποχρεωθεί η Ευρώπη να πάρει τις αποφάσεις που όφειλε να είχε λάβει εδώ και μήνες, έστω και στο… παρά κάτι των αμερικανικών εκλογών. Έτσι ώστε, αμέσως μετά από αυτές, και με εξαιρετικά πιθανή την επανεκλογή Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ να περάσει στην αντεπίθεση.
Και να επιχειρήσει να φέρει την Άνγκελα Μέρκελ στην εξαιρετικά δύσκολη θέση που έφερε η Μέρκελ τον Μπαράκ Ομπάμα, με φόντο πλέον τις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο του 2013. Μια μεγάλη ρεβάνς…

statesmen.gr

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ










Η αποτυχία των διαγωνισμών του έργου της μεταφοράς 200.000 μαθητών από τους δήμους, μόνον οι 30 από τους 325 τα... κατάφεραν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη συνάντησή του με τους δεκατρείς περιφερειάρχες, οδήγησε το υπουργείο Εσωτερικών να ζητήσει από τις περιφέρειες να ξαναπάρουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, η οποία -σύμφωνα με τον «Καλλικράτη»- ασκείται από τους δήμους.
Οι περιφερειάρχες είπαν το «ναι», ζήτησαν όμως συγκεκριμένες και γραπτές δεσμεύσεις. «Εάν το υπουργείο δεν αναλάβει την ευθύνη νομοθετικά και να αποπληρώσει τους μεταφορείς για όσα χρωστά μέχρι σήμερα, τότε δυστυχώς δεν μπορούμε να αναλάβουμε καμία ευθύνη για το έργο της μεταφοράς των μαθητών», είπαν χαρακτηριστικά διά μέσω του προέδρου της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.
Έτσι, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, με δεδομένο τον κίνδυνο 200.000 μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα να μείνουν ακάλυπτοι όσον αφορά στη μεταφορά τους κατά την έναρξη του σχολικού έτους που αρχίζει σε λίγες ημέρες, λόγω των καθυστερημένων και άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους, ανέλαβε την ευθύνη να δώσει άμεσα πρακτική και απάντηση στους περιφερειάρχες και θεσμική λύση στο ζήτημα, ικανοποιώντας έτσι άμεσα το αίτημά τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, και τα όσα είχε αποκαλύψει σε ανάρτησή της η aftodioikisi.gr, η λύση που προκρίνεται περιλαμβάνει τα εξής:
  1. Κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα παρατείνονται οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς έως τις 30/6/2013 με παράλληλη υποχρεωτική απομείωση του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17% μετά από συνεννόηση και με τους μεταφορείς, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της μεταφοράς μαθητών και εξοικονομώντας περίπου 25 εκατ. ερώ.
  2. Κατάθεση διάταξης νόμου με την οποία η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών και της διεξαγωγής των διαγωνισμών περιέρχεται στις περιφέρειες, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της διαδικασίας.
  3. Έναρξη διαβούλευσης μεταξύ υπ. Εσωτερικών, υπ. Παιδείας, υπ. Οικονομικών, μεταφορέων και ΕΝΠΕ για την αναδιαμόρφωση της ΚΥΑ έως το τέλος του έτους, ώστε οι νέοι διαγωνισμοί που θα προκύψουν για το σχολικό έτους 2013-2014 να γίνουν μέσα από ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο.
  4. Αναγνώριση των οφειλομένων από το παρελθόν χρημάτων προς τους μεταφορείς ως οφειλές του κράτους.
  5. Άμεση καταβολή πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 21 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων στους μεταφορείς και σταδιακή καταβολή του υπολοίπου.
  6. Προώθηση της ένταξης και της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 για τη μεταφορά μαθητών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, που θα αρχίσουν να εξοφλούνται μετά την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στην Ελλάδα.
«Οι πρωτοβουλίες μας έρχονται να δώσουν λύση σ' ένα χρόνιο πρόβλημα με τρόπο άμεσο, ριζικό και αποτελεσματικό. Διασφαλίζουν τη μεταφορά των μαθητών για την περίοδο 2012-13, εκσυγχρονίζουν το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογες δυσλειτουργίες τα επόμενα έτη, αποπληρώνουν μέρος των οφειλομένων στους μεταφορείς και μειώνουν τις κρατικές δαπάνες καταρχήν κατά 17%. Θέλω να ευχαριστήσω τους Περιφερειάρχες για την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή τους στην ανεύρεση οριστικής λύσης. Η ουσιαστική και αγαστή συνεργασία της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και της αγοράς επιφέρει σημαντικά και απτά αποτελέσματα τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο», σημείωσε σε σχετικές του δηλώσεις ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

aftodioikisi.gr

Π. Πελοποννήσου: Υπεξαίρεση ενός εκατ. ευρώ από την ΤτΕ


Μια σημαντική αποκάλυψη εκανε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου,  στην υπεξαίρεση από την Τράπεζα της Ελλάδος χρημάτων από τον αποθεματικό λογαριασμό που διατηρεί η περιφέρεια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αποθεματικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπήρχαν 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά όταν πήγαν οι αρμόδιοι να ελέγξουν για τους τόκους... βρήκαν μόνον 600.000 ευρώ. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν ότι το υπόλοιπο των χρημάτων έγινε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως λένε πηγές από την περιφέρεια, που χαρακτήρισαν «απαράδεκτη και παράνομη» την κίνηση της ΤτΕ, θα κινηθούν όλες εκείνες οι νομικές διαδικασίες (από τα ελληνικά μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια), προκειμένου να τιμωρηθεί η Τράπεζα και να επιστραφούν τα χρήματα στον αποθεματικό λογαριασμό.

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλή για την προστασία των επιδομάτων πρόνοιας

Συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας των επιδομάτων πρόνοιας.
Ο κ. Π. Κουρουμπλής ανέφερε ότι « χιλιάδες οικογένειες αναπήρων δεν βιώνουν μόνο τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων λιτότητας αλλά και το μαρτύριο των περικοπών από κοινωνικές παροχές που είχαν θεσπιστεί κατά  καιρούς με σκοπό να στηρίξουν  την παραμονή του ανάπηρου προσώπου στο οικογενειακό περιβάλλον. Το επίδομα των περίπου 350€ που λαμβάνουν τα πρόσωπα με αναπηρία δεν μπορεί να θεωρείται εισόδημα της οικογένειας, αλλά επίδομα που καλύπτει στοιχειώδεις επιπτώσεις  που δημιουργεί η αναπηρία στη ζωή του ίδιου του προσώπου και στο οικογενειακό του περιβάλλον».

Στις 30 Αυγούστου η ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 και ώρα 10:30 π.μ., θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Λεωφόρος Συγγρού 340).   

Επίσης με  απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται, ως επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Φίλιππος Ταυρής.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων του κόμματος, κ. Φίλιππος Ταυρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να με ορίσει επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο Συνέδριο του Κόμματος, αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή, αλλά και μέγιστη ευθύνη.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά,  υποσχόμενος ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης, με την οποία με περιέβαλε.
Μετά από την απόφαση αυτή του Προέδρου, ως αυτονόητη πράξη ευθύνης ήταν η μη υποβολή υποψηφιότητας μου για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, με δεδομένο μάλιστα το διακριτό ρόλο που θα πρέπει να έχει ο επικεφαλής εκάστου οργάνου».


Π. Τατούλης: Απεγκλωβίσ​τε το στρατόπεδο στη Κόρινθο ...


Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου με τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού προσφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με πρόταση του που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.

"Κανείς από την κεντρική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην της αιρετής Περιφέρειας και των θεσμών της" επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στο ζήτημα της αιφνίδιας μεταφοράς λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, το οποίο τέθηκε ως εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012.
"Με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια, χωρίς ακρότητες και θεατρικές εκδηλώσεις, αναδείξαμε εδώ και πολλούς μήνες το θέμα σε πολιτικό ζήτημα της κεντρικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχουμε τέτοια αρμοδιότητα. Το γεγονός αυτό είναι μειονέκτημα γιατί επανειλημμένα έχουμε εκφράσει την άποψη ότι το πρόβλημα αυτό είναι δικό μας και πρέπει να το λύσουμε", τόνισε ο Περιφερειάρχης.



Festival Νίκος Δόϊκας - στο Σπήλαιο του Ερμή


Γράφει ο Ανδρέας Ζάρρος

Για πρώτη φορά φέτος, παράλληλα με το φεστιβάλ, έγιναν και κάποιες δραστηριότητες ενημέρωσης και γνωριμίας με τον τόπο.
 Μία ήταν η απίσκεψη στο Σπήλαιο του Ερμή που ετοίμασαν οι σπηλαιολόγοι του ΣΠΕΛΕΟ (απίστευτα παιδιά, με τρελή αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Σημειωτέον: και αυτοί δεν πληρώθηκαν! Το έκαναν επειδή το γουστάρουν...). Τεράστια συμμετοχή ανθρώπων που έμειναν ενθουσιασμένοι. Θα έχει και συνέχεια...
 Η άλλη ήταν η παρουσίαση των φωτογραφιών του Σπύρου Αποστολόπουλου με τη χλωρίδα της Ζήρειας. Όσοι είδαν τις φωτο και άκουσαν και την εξαιρετική ομιλία του Σπύρου (ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ) έπαθαν ...πλάκα. Δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα και μάλιστα δίπλα σου.
 Εκτός από την προσπάθειά μας λοιπόν να κρατήσουμε ελεύθερο το φεστιβάλ και μακριά από την κερδοσκοπία, στήνουμε σιγά σιγά και την άλλη επιθυμία μας για τη γνωριμία των επισκεπτών με τον τόπο. Υπάρχει "πεδίο δόξης λαμπρόν" μπροστά μας και κάθε χρόνο κάτι ακόμα θα κάνουμε....
 Ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που βοήθησαν το άνοιγμα του φεστιβάλ προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Βλαβιανός δίπλα στην Όλγα

ΠΗΓΗ: pontarisma.gr
Ο έμπειρος δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Βλαβιανός ανέλαβε επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου της υπουργού Τουρισμού και βουλευτού της ΝΔ, Ολγας Κεφαλογιάννη.
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Βλαβιανός αποτελεί ιστορικό μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του ΑΝΤ1, καθώς βρίσκεται στο κανάλι και το ραδιόφωνο του Ομίλου Κυριακού σχεδόν από ιδρύσεως των συγκεκριμένων ΜΜΕ, πριν από 23 χρόνια, με ειδίκευση… στα χαρακώματα, καθώς διετέλεσε πολεμικός ανταποκριτής σε πολλές γωνιές του πλανήτη.
Το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Βλαβιανός ασχολήθηκε ενεργά και με τον συνδικαλισμό του χώρου της δημοσιογραφίας, ενώ πληροφορίες τον εμφανίζουν κατά καιρούς να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΣΗΕΑ.
statesmen.gr

Το “βαρύ” αντάλλαγμα που ζητά η Μέρκελ

Η πολιτική λογική είναι αμείλικτη: Η Άνγκελα Μέρκελ θα υποχρεωθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013 στη Γερμανία σε μια νέα συγκατοίκηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, στα πρότυπα του προ ετών Μεγάλου Συνασπισμού, που διαχρονικά αποτελεί την… εξωθεσμική φαντασίωση και ελληνικών κέντρων παρα-εξουσίας, παρά το προφανές ανεκπλήρωτο των ευχών τους.
Σε αντίθεση όμως με ό, τι πιστεύουν όσοι συνεχίζουν να διαβάζουν βιαστικά και επιφανειακά τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην κυρίαρχη αυτή τη στιγμή δύναμη της ηπείρου μας, οι εκλογές αυτές θα αλλάξουν σχεδόν τα πάντα στην Ευρώπη. Επειδή η γερμανική οικονομία βρίσκεται ήδη σε πορεία… φλερτ με την ύφεση, και οι Γερμανοί βιομήχανοι, οι οποίοι πλήττονται από τις αρνητικές εξελίξεις, δεν θα επιτρέψουν στο νέο «υβρίδιο» εξουσίας που θα προκύψει, να επαναλάβει τις πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ. Ακόμη κι αν Καγκελάριος παραμείνει η άλλοτε προστατευόμενη του Χέλμουτ Κολ.
Η επιχειρηματική τάξη της Γερμανίας είναι αυτή που εδώ και πολλά χρόνια κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τις εξαγωγές προϊόντων στις χώρες όλου του κόσμου. Είναι λοιπόν απολύτως κατανοητό ότι, αν οι υπόλοιπες οικονομίες του πλανήτη συνεχίσουν να διέρχονται κρίση, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, οι παραδοσιακοί αλλά και οι δυνητικοί αγοραστές των γερμανικών εξαγώγιμων προϊόντων, δεν θα έχουν… ρευστό για να αγοράσουν.
Αυτή η κρίσιμη συνισταμένη, εκπίπτει από την απόπειρα ανάλυσης πολλών. Όπως ακόμη μια: Η πρόθεση της Άνγκελα Μέρκελ να διαψεύσει τον… εαυτό της, και να ζητήσει την αλλαγή των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατεύθυνση της πολιτικής ολοκλήρωσης, ακόμη και εντός του 2012.
Πολιτική ολοκλήρωση σημαίνει, μεταξύ άλλων, παραχώρηση περισότερων εξουσιών από τα κράτη-μέλη σε μια κεντρική «διακυβέρνηση» των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Μέχρι σήμερα, η χώρα που εύλογα… κάνει καθυστέρηση, είναι η Γερμανία, επειδή έχει να χάσει τα περισσότερα από μια τέτοια εξέλιξη, μια τόσο σημαντική δομική πολιτική αλλαγή.
Η Μέρκελ ωστόσο ετοιμάζεται για μια απρόσμενη επίδειξη ηγετικής αυτοσυντήρησης. Προσφέροντας τη συναίνεση της Γερμανίας στη χαλάρωση των πολιτικών σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας που η ίδια έχει επιβάλλει, ως αντάλλαγμα για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.
Η Καγκελάριος προσδοκά ότι η νέα Συνθήκη, θα… ομιλεί τη γερμανική. Και θα περιέχει μια «παγίδα»: Την πλήρη εξουσιοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιβάλλει ποινές σε χώρες που δεν θα τηρούν δημοσιονομικούς κανόνες. Εκτελεστική εξουσία δηλαδή, χωρίς πολιτικές και άλλου είδους παρεμβάσεις.
Το επιτελείο της Μέρκελ θεωρεί ότι, με μια τέτοια στρατηγική, η ατζέντα θα αλλάξει. Κάτι απολύτως απαραίτητο, τώρα που η άλλοτε «untouchable» γερμανική οικονομία αρχίζει να δέχεται τους πρώτους σοβαρούς κλυδωνισμούς. Κάτι απολύτως αναγκαίο, για την πολιτική διάσωση του CDU.

statesmen.gr

ΜΑ … ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ;

Ίσως ο τίτλος αυτός εκφράζει κάτι που έχουμε όλοι αναρωτηθεί, δηλαδή τον λόγο που μπαίνουμε στη διαδικασία από μικρή ηλικία να μάθουμε την Αγγλική γλώσσα πέρα από τη μητρική μας. Τι μας υποκινεί άραγε να το κάνουμε αυτό;

 Η ερώτηση αυτή έχει πολλές απαντήσεις, με μόνη λανθασμένη την ακόλουθη: ‘Επειδή το θέλουν οι γονείς μου’ ή ‘Επειδή έτσι πρέπει’. Στη πορεία της μάθησης πίσω και μέσα από τα ‘πρέπει’ υπάρχει το ‘θέλω’, ‘εγώ θέλω’. Οι μαθητές, για να ανακαλύψουν τα θέλω τους πίσω από τα πρέπει που ίσως τους επιβάλλονται πρέπει να αναρωτηθούν (ακόμα και σε μία συζήτηση με τους γονείς τους) τι είναι αυτό που τους υποκινεί το ενδιαφέρον και τους ωθεί να εξευρευνήσουν μια ξένη γλώσσα και, κατά συνέπεια, ένα διαφορετικό πολιτισμό.
 

Πανέτοιμη στη σέντρα του πρωταθλήματος η ομάδα της Κορίνθου (video)

Πανέτοιμοι να οδηγήσουν την ομάδα στην επίτευξη των φετινών της στόχων είναι οι παίκτες της Κορίνθου..
"Η Προετοιμασία για το Όραμα".
Η Κορινθος είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα που δημιουργεί ένα τέτοιου είδους ντοκυμαντέρ και είναι ενδεικτικό το ότι, ο Πάνος Μπεθάνης κάνει πρωτοποριακές κινήσεις με σκοπό να και να παρουσιάσει την ομάδα σε όλο το φιλαθλο κοινό.