Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Οι “γιορτές” στα σπίτια, στις ζωές, στις καρδιές που άδειασαν…

  Οι “γιορτές” στα σπίτια, στις ζωές, στις καρδιές που άδειασαν… 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/09/Manos_Oikonomidis_dark-150x150.jpg

Η Παραμονή των Χριστουγέννων και η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς διατηρούν το προνόμιο μιας αυτόνομης στιγμής στη διαδρομή μιας ολόκληρης χρονιάς.

Αν το σκεφτείτε, και οι δυο στιγμές είναι μπολιασμένες με μια αδιευκρίνιστη σιωπή. Ηρεμία και γαλήνη. Για να προσφέρουν, σε όσους αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το άλμα γενναιότητας και ειλικρίνειας με τον εαυτό τους, την ευκαιρία να κολυμπήσουν… εκεί μέσα. Εκεί βαθιά, όπου συνήθως παρκάρουμε σκέψεις και αναμνήσεις με φυσική δυσκολία να ισορροπούν στο σημείο ανάμεσα

Ανασκόπηση 2020: Από τον αόρατο εχθρό που συγκλόνισε τον πλανήτη μέχρι το Megxit – Τι συνέβη στον κόσμο τη χρονιά που φεύγει

  

Ο ιστορικός του μέλλοντος, ίσως, θα έχει πολλά να γράψει για τον εφιάλτη που βιώνει η ανθρωπότητα. Το δίσεκτο έτος 2020 σε λίγες μέρες εκπνέει, αλλά η πανδημία του κορονοϊού, δυστυχώς, δεν φθάνει στο τέλος της.

Ο συνήθης απολογισμός της χρονιάς, αυτήν τη φορά, ξεφεύγει από τις νόρμες. Γιατί τίποτε δεν είναι συνηθισμένο από αυτά που όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν. Ολοι αδυνατούμε να κάνουμε απολογισμούς ή να απαριθμήσουμε αυτά που ζήσαμε γιατί… δεν ζήσαμε! Τουλάχιστον έτσι μας φαίνεται, ύστερα από τον εγκλεισμό, την αγωνία, τον φόβο της αυριανής μέρας. Ούτε να θρηνήσουμε τις πολλές ζωές που χάθηκαν δεν μπορούμε ακόμη…

Σημείο καμπής

Εμβολιάστηκαν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλωρος

  

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε το απόγευμα της Κυριακής (27/12) και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος. Ο Σεβασμιότατος εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 17:00 το απόγευμα.

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - Μόνο 12 τα νέα κρουσματα σήμερα - στην Πελοπόννησο

 

  ν

Μόνον επτά (7) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία προέρχονται  3 από την Π.Ε. Κορινθίας, 2 από την Π.Ε.  Λακωνίας και 2 από την Π.Ε. Αρκαδίας. Νέα κρούσματα δεν ανακοινώθηκαν από τις Π.Ε.  Αργολίδας και Μεσσηνίας. Επίσης άλλα 5 κρούσματα κατεγράφησαν στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας , ενώ δεν ανακοινώθηκαν κρούσματα από την Π.Ε. Ηλείας.

Σήμερα 27/12 κατεγράφησαν, συνολικά 12 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.247 ( 2.265 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Κυριακή 27/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (5),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (3), Ηλείας (-), Αργολίδας (-) , Αρκαδίας (2ς) και Λακωνίας (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.525 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          672   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           643   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                457    (8)

Π.Ε. Αργολίδας          415    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            336   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           199   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 27/12: 342 νέα κρούσματα, 53 θάνατοι και 469 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της Διασποράς

 Κορωνοϊός – κρούσματα 16/12: 552 διασωληνωμένοι, 85 νεκροί και 1190 νέα κρούσματα 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν  342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Γεωγραφική κατανομή των σημερινών 342 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Γεωτεχνικές έρευνες στο δρόμο Σχίνο Κορινθίας – Αλεποχώρι

Τη σύμβασης έργου δαπάνης 31.500 ευρώ που αφορά στην εκπόνηση γεωτεχνικών ερευνών, για την άρση επικινδυνότητας στο παραλιακό τμήμα του δρόμου από Αλεποχώρι προς Σχίνο Κορινθίας, υπέγραψε ο πΠεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Οι έρευνες γίνονται στο πλαίσιο μελέτης που εκπονείται για την επίλυση του προβλήματος κατολισθήσεων στον συγκεκριμένο δρόμο.

«Ο δρόμος Λουτράκι – Αλεποχώρι – Σχίνος είναι κρίσιμης σημασίας στον οποίον υπάρχουν καταπτώσεις. Το έργο είναι δύσκολο και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς τμήμα του δρόμου βρίσκεται στα διοικητικά της όρια”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Οι εισηγήσεις του Ευθύμη Λέκκα για την διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου

 
 
 Τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ναυσιπλοΐα στον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά και τα έργα στα πρανή της διώρυγας, γνωστοποιεί, με έγγραφό του, ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Λέκκας γνωστοποίησε τις προτάσεις του σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με αυτοδιοικητικούς της περιοχής, αλλά και με όσους εμπλέκονται στο θέμα. Το σχέδιο ενεργειών, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπει.

Βραχυπρόθεσµες ενέργειες

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 


Σημαδιακά τις ημέρες εορτασμού της γέννησης του Θεανθρώπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός της επιστήμης για την απελευθέρωση των σωμάτων μας.

Η επιστήμη δίνει τη λύση για την ελευθερία μας απέναντι στον ιό κινεζικής προέλευσης που στέρησε τα θεμελιώδη δικαιώματα της δημοκρατίας στη Δύση.

Ο εμβολιασμός της Εξοχοτάτης ΠτΔ, του Πρωθυπουργού των Ελλήνων και των κρατικών αξιωματούχων δίνει το παράδειγμα απέναντι στο φασισμό που προκάλεσε ο ιός και πολύ θα ήθελε να μείνει και μετά την 20ή Ιανουαρίου στον Πλανήτη μας.

Συγχαρητήρια στο Ντόναλντ Τραμπ που πίεσε για την έγκριση του εμβολίου πολιτικά, συγχαρητήρια στον Τζόνσον που άνοιξε την πόρτα της ελευθερίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και συγχαρητήρια στους Έλληνες που δείχνουν το δρόμο της ελευθερίας.

Κορωνοϊός: Ιστορικές στιγμές – Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί – Ποιοι εμβολιάστηκαν πρωτοι.

 Κορωνοϊός - Live: Ιστορικές στιγμές - Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί - Εμβολιάστηκε η πρώτη Ελληνίδα νοσηλεύτρια 

«Ωρα μηδέν» για την τελική μάχη κατά της πανδημίας στην ΕΕ, με την επίσημη έναρξη σήμερα του μαζικού εμβολιασμού, ο οποίος στη χώρα μας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι από τα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής 


H Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν η πρώτη που έκανε το εμβόλιο.
Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος στην Ελλάδα [εικόνες]

Λίγη ώρα μετά τη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Ευσταθία Καμπισιούλη, σειρά είχε ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο κ. Γιοβανίδης εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Από την Αρκαδία η νοσηλεύτρια που θα εμβολιαστεί πρώτη για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

 Αυτή είναι η νοσηλεύτρια ΜΕΘ που θα εμβολιαστεί πρώτη για τον κορονοϊό στην Ελλάδα 

Η Ευσταθία Καμπισιούλη ειναι η νοσηλεύτρια ΜΕΘ, η οποία θα “ανοίξει” επισήμως, τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πολύ έμπειρη εργαζόμενη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στον Ευαγγελισμό και  είναι η πρώτη που θα κάνει το εμβόλιο, στις 13:00 , το μεσημέρι της Κυριακής..

 Η Ευσταθία Καμπισιούλη ειναι από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας , όπου και μεγάλωσε, ενώ στη συνέχεια σπούδασε