Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

“Ποια είμαι εγώ που θα διαμαρτυρηθώ για τους Έλληνες;”

Angela-Merkel-CSU
Στο Συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Γερμανίας στο Μόναχο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονταν σήμερα, οι ιστορικοί πολιτικοί σύμμαχοι του CDU δεν… ξέχασαν να αφήσουν και πάλι αιχμές κατά της Ελλάδας. Η στιγμή ωστόσο που έκλεψε την παράσταση ήταν η θερμή υποδοχή της Άνγκελα Μέρκελ, και ακόμη περισσότερο, η αποστροφή της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελλάδα, που έδειξε ότι η καρδιά της… δεν έχει φύγει από την Αθήνα.
Αναφερόμενη στις διαδηλώσεις που συνάντησε στην Αθήνα, κατά την επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα την προηγούμενη εβδομάδα, η Άνγκελα Μέρκελ εξέπληξε με τον αυθορμητισμό της, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των συνέδρων του CSU. “Οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Αθήνα, εξάσκησαν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν, όπως ακριβώς το ορίζουν οι ελευθερίες και τα ιδανικά που ιστορικά έκαναν την Ευρώπη μεγάλη”, είπε, και συνέχισε: “Προσωπικά, περίμενα 34 χρόνια για να έχω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ. Ποια είμαι εγώ που θα παραπονεθώ για πολίτες που διαδηλώνουν;”, ήταν τα λόγια της, τα οποία συγκέντρωσαν το θερμό χειροκρότημα ενός ακροατηρίου που δεν ήταν και ιδιαίτερα φιλικό προς την Ελλάδα.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφερόταν φυσικά στα δύσκολα χρόνια που πέρασε στην Ανατολική Γερμανία, εκεί όπου η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις, ανήκαν μονάχα στη σφαίρα του… αστείου.
ysterografa.gr

Και ο Ρεν “βλέπει” εκταμίευση της δόσης

Olli-Rehn
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το θετικό για την Ελλάδα κοινό ανακοινωθέν των “17″ και το κλίμα βεβαιότητας που διαμορφώθηκε για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ο Όλι Ρεν ήταν εκείνος ο οποίος πήρε σήμερα τη σκυτάλη και αφιέρωσε θετικά λόγια στην Ελλάδα.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο μεγάλο και παρεμβατικό οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg από τις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν δεν επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά διασφάλισης της επόμενης δόσης που έχει λαμβάνειν από το δάνειο που προβλέπει το Μνημόνιο, μετά την πρόοδο την οποία διαπιστωμένα έχει σημειώσει.
Ο Όλι Ρεν, ο οποίος έχει άμεση γνώση όσων συμβαίνουν στην Αθήνα με την τρόικα, λόγω και της θέσεώς του ως Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., σχολίασε ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν την έκθεση αξιολόγησης προόδου για την ελληνική οικονομία, που θα συντάξουν οι επικεφαλής Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. Μια έκθεση για την οποία κανείς πλέον δεν έχει αμφιβολίες ότι θα είναι θετική για την Ελλάδα, “ξεκλειδώνοντας” την εκταμίευση της δόσης.

ysterografa.gr

Νοσοκομεία ... Ο αιώνιος ασθενής



Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ, Β.Μπαλάφας, σχολιάζει την κατάσταση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κορίνθου καταγγέλλει τις ελλείψεις και ζητά από όλους τους φορείς άμεσα να ασχοληθούν με το μεγάλο αυτό πρόβλημα.


Δείτε το βίντεο :





Από το ekorinthos.gr
http://vbalafas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html

Βροχή από πεφταστέρια το βράδυ του Σαββάτου

 
Οι Ωριωνίδες είναι μία από τις δύο «βροχές» από πεφταστέρια που δημιουργεί η ουρά του διάσημου κομήτη του Χάλεϊ
Όπως κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό μια ακόμη βροχή διαττόντων αστέρων, οι Ωριωνίδες, που φέτος αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου. Οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα και επειδή το φεγγάρι δεν βρίσκεται κοντά σε πανσέληνο, το φως του δεν θα εμποδίζει την παρατήρηση, στο μέτρο βέβαια που δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.

Χαλάει ο καιρός από την Κυριακή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Το φθινόπωρο έφτασε έστω και με καθυστέρηση. Οι ισχυροί βοριάδες, η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και η επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της καιρικής κατάστασης των επόμενων ημερών. Αυτό οφείλεται σε μια ψυχρη μάζα που μας επισκέπτεται πολύ νωρίς απο τη Ρωσία και συγκεκριμένα απο την Ουκρανία που θα επηρρεάσει τον καιρό μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανοιχτά του Ιονίου βόρειοι.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές στην Εύβοια και την ανατολική Αττική.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς κατά τόπους στα θαλάσσια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: αρχικά αίθριος. Γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δευτέρα 22-10-2012

Καιρός:στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.
Τρίτη 23-10-2012

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τετάρτη 24-10-2012 και Πέμπτη 25-10-2012

Καιρός: στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση από την Πέμπτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Παρασκευή 26-10-2012

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο

Κλειστές οι ΔΟΥ Δευτέρα και Τρίτη


Παρατείνονατι οι πληρωμές όσων φορολογούμενων πολιτών λήγουν οι προθεσμίες εντός του συγκεκριμένου διημέρου.
To ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των ταμειακών συναλλαγών με το ευρύ κοινό σήμερα το μεσημέρι στις 13.30, των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από τις 22 Οκτωβρίου.Και τούτο, όπως ανακοινώθηκε, προκειμένου να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες, των οποίων το ωράριο συναλλαγής ολοκληρώνεται στις 14.30.

Όπως εξάλλου επισημαίνεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.

Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται βάσει της ΠΟΛ./1101/19.3.2002 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, στη βάση του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φορολογουμένων. Oι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και συναλλαγών των φορολογούμενων που λήγουν τη Δευτέρα και την Τρίτη παρατείνονται κατά μία ημέρα.

Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα οι Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ., που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012. Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται κατά μία εργάσιμη μέρα.

Για την αποφυγή προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως σημειώνει το υπουργείο, πρέπει να αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία του κτιρίου στέγασης της Υπηρεσίας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για τη μη πραγματοποίηση συναλλαγών, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, για τον λόγο στον οποίο οφείλεται αυτή, καθώς και για τις ημερομηνίες μετάθεσης των προθεσμιών.

ΝΔ: "Ο Τσίπρας είναι ο αρχηγός της μιζέριας και της παρακμής"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με τα όσα είπε, σήμερα, ο κ. Τσίπρας, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο αρχηγός της μιζέριας και της παρακμής, κ. Τσίπρας, αναλύει το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και ευτυχώς για τους Έλληνες, η Ευρώπη έχει βάλει οριστικά τέλος στα όνειρά του. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη!».

Ακριβαίνουν οι γονικές παροχές από την Πρωτοχρονιά

Παράθυρο έως τις 31 Δεκεμβρίου για την πραγματοποίηση φθηνότερων γονικών παροχών έχουν στη διάθεση τους οι φορολογούμενοι

Από το νέο έτος το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αλλάξει επί το επαχθέστερον τις κλίμακες υπολογισμού των φόρων κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών με αποτέλεσμα το σημερινό καθεστώς να θεωρείται ευνοϊκότερο σε σχέση με αυτό που έρχεται.

Η αναζήτηση πρόσθετων πηγών εσόδων για τον προϋπολογισμό του 2013 οδηγεί το ΥΠΟΙΚ σε ριζική αλλαγή του φορολογικού τοπίου για τα ακίνητα. Στο νέο τοπίο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι του ΥΠΟΙΚ κατά τις συσκέψεις για την σύνταξη του σκέλους φορολογίας των ακινήτων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου περιλαμβάνουν:

- τη μείωση κατά τουλάχιστον 50% των σημερινών αφορολόγητων ορίων στις γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές. Το σημερινό αφορολόγητο όριο στις παραπάνω κατηγορίες μεταβίβασης ακινήτων είναι 150.000 (όταν πρόκειται για κληρονομιά ή δωρεά προς τέκνο ή εγγονό). Το ποσό αυτό, όπως σημειώνουν υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΟΙΚ, είναι εξαιρετικά υψηλό με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και τις εισπρακτικές ανάγκες που υπάρχουν. Το αφορολόγητο αναμένεται να μειωθεί στα 75.000 ευρώ ή και λιγότερο, προκαλώντας επιβάρυνση σε όσους προχωρήσουν σε γονική παροχή ή κληρονομήσουν μετά την Πρωτοχρονιά.

- η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας υπολογισμού του φόρου κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών. Με βάση τη σημερινή κλίμακα για αξία μεταβίβασης έως 300.000 ευρώ ο φόρος γονικής παροχής ή κληρονομιάς ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ καθώς ο φορολογικός συντελεστής για την αξία από τα 150.000 ευρώ έως τα 300.000 είναι μόλις 1% (τα πρώτα 150.000 είναι αφορολόγητα). Επίσης, στην ίδια φορολογική κλίμακα ο ανώτατος συντελεστής είναι 10%, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί προκειμένου να επιβαρυνθούν σημαντικά και όσοι κληρονομούν μεγάλης αξίας ακίνητα.

Αλλαγές επί το επαχθέστερον για τους φορολογούμενους αναμένονται και στις κλίμακες κληρονομιών και δωρεών προς συγγενείς άλλων βαθμών (ανίψια, αδέλφια, εξαδέλφια κ.ά.) με μείωση αφορολόγητων και αλλαγές σε συντελεστές και φορολογικά κλιμάκια.


Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΔΩΡΕΑΣ-ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ
(σύζυγος-τέκνα-εγγονοί-γονείς)
Κλιμάκια
Συντελεστής
Φόρος Κλιμακίου
Συν. Αξία Περιουσίας
Αναλογών Φόρος
150.000
0%
0
150.000
0
150.000
1%
1.500
300.000
1.500
300.000
5%
15.000
600.000
16.500
Υπερβάλλον
10%





Πηγή: capital.gr

Δεν ήταν μαγεία αλλά...τρομοκρατία-“Τεσσάρα” ο Ολυμπιακός πριν τη Μονπελιέ

Λίγο οι φωνές του κόσμου και του Μαρινάκη, λίγο η... αύρα του Ζιοβάνη που βρέθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης”, έκαναν του “ερυθρόλευκους να κάνουν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι, να διαλύσουν την Ξάνθη με 4-0 και να κάνουν το 7x7 στο πρωτάθλημα. “Κατέρρευσαν” οι Ακρίτες στην επανάληψη – Γκολάρα από Τζεμπούρ - Με την ψυχολογία στα ύψη κόντρα στη Μονπελιέ οι Πειραιώτες.
Στόχος επετεύχθη. Με... έκρηξη στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" του Ζαρντίμ έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και θριάμβευσαν με 4-0 πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Η καλή... μέρα φάνηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, όταν ο Ζιοβάνι βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο του “Γ. Καραϊσκάκης” για να βραβευτεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να γνωρίσει την αποθέωση και να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα να παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο.

Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να πιάσουν καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις επιθετικές τους προσπάθειες να γίνονται κυρίως από τα άκρα (ο Κομεσίδης τα βρήκε σκούρα κόντρα στους Χολέμπας και Αμπντούν), προκειμένου να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι Ακρίτες είχαν αμυντική φιλοσοφία, ήταν πολύ καλά κλεισμένοι (ο Φλίσκας δεν άφηνε να περάσει τίποτα), αλλά είχαν πρόβλημα στο να κρατήσουν την μπάλα. Εύκολα ή δύσκολα πάντως έβγαλαν το εικοσάλεπτο χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, ενώ οι ίδιοι είχαν μία πολύ καλή στιγμή στο πρώτο λεπτό με τον Μαρσελίνιο.

Και οι δυο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους στην συνέχεια (ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο), με την Ξάνθη να έχει σημαντική στιγμή στο 33', με τον Καζούμπα να μην μπορεί να “κρεμάσει” τον Κάρολ και να το... πληρώνει πέντε λεπτά αργότερα με το γκολ του Μανωλά. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα στην καριέρα του νεαρού αμυντικού

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη για να “καθαρίσουν” το ματς, είχαν δοκάρι στο 49' με τον Φουστέρ, αλλά η συνέχεια ήταν... εξαιρετική. Δύο λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το 2-0 με το έξυπνο σουτ του Χολέμπας (επισφράγιση της πολύ καλής του παρουσίας), ενώ στο 53' ο Τζεμπούρ έκανε το 3-0. η Ξάνθη είχε... καταρεύσει και ο Αλγερινός επιθετικός είχε άφήσει το καλύτερο για το τέλος. Στο 63' ο “τρομοκράτης” κοντρόλαρε με το αριστερό έξω απ' την περιοχή της Ξάνθης και με γυριστό φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί!

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 7Χ7 φτάνοντας τους 21 βαθμούς και συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους για το 40ο πρωτάθλημα, αποκτώντας παράλληλα ψυχολογία για τον αγώνα της Τετάρτης (24/10) με την Μονπελιέ στην Γαλλία για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (71' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (79΄ Βλαχοδήμος), Κοντρέρας, Φουστέρ, Χολέμπας (70' Τοροσίδης), Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν

ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μαρκόβσκι (83' Ράνος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46' Μαρίν), Μάνταλος (70' Τριάδης), Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα

Ακάθεκτοι για τον τίτλο οι ορανιε του Λουτρακίου - Νίκησε το Βέλο στο Χιλιομόδι


Συνέχισε και σήμερα την επέλασή του ο Α. Ο. Λουτρακίου και με στόχο τό τίτλο, στα πλαίσια της 6ης αγωνστικής στην Α1 κατηγορία Κορινθίας , νίκησε στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου , τον Ηρακλή Λεχαίου με 4 - 0 , με τέρματα των Μπάρμπα (12), Αποστολακη (39), Αντωνιου (61') και Καλλα (64΄).  Ενώ αξίζει να σημειώσουμαι ότι οι ορανιε στο 29 είχαν δοκάρι με τον Ζερβό.
Α1 Κατηγορία  Η Ελλάδα Βέλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της ημέρας καθώς μέσα στο Χιλιομοδι  επικράτησε με 2 - 1 επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου και Ελλάδα Βέλου. Ακόμα 2 χαμένους βαθμούς γιά τον Αστέρα Δερβενίου καθώς στην έδρα του , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ¨, ανεδείχθει ισόπαλος χωρίς τέρματα με την ισόβαθμή του Θύελλα Πετρίου, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός νίκησε με 2 - 0 τον Πανκαμαριακό. Εκτός έδρας νίκη με 1 - 0 πέτυχε και το Σπαθοβούνι επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας, ενώ στο "Θώδειο" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επικράτησε με 2-1 του Πανσολυγειακού. Ο ΠΑΣ Κλένια επικράτησε , στο γήπεδο Σολομού, με 3 - 2 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου, ενώ τέλος οι Άγιοι Θεόδωροι πήραν τρίποντο στα "χαρτιά με 3 -0 από την Προοδευτική Περιγιαλίου , που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

H 6η αγωνιστική
 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 1-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0-4
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 0-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - Α.Ο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0-1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 2-0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 3-2
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 2-1
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 3-0(α.α)

H βαθμολογία
(Σε 6 αγώνες)
1 (1) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 16   20-5
2 (3) ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 14 14-7
3 (4) ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 13   16 -9
4 (5) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 12   13-6
(6) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 12 10-10
6 (2) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 11 12-3
7 (9) ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 10   6-6
8 (7) ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 8   10-6
9 (8) ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 8   8-7
10 (14) ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 7 5-10
11 (10) ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 6   10-9
12 (10) ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 6   9-9
13 (12) ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 6   3-10
14 (13) ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 4   5-11
15 (15) ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3   2-17
16 (16) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ 0   0-18

Aναχαίτιση του «Estelle» από ισραηλινά σκάφη


Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ανέκοψε σήμερα το πρωί την πορεία του φινλανδικού πλοίου Estelle, στο οποίο επέβαιναν φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, και το ανάγκασε να αλλάξει πορεία, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Το πλοίο αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς να υπάρξουν βίαια επεισόδια", επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους. Οι επιβαίνοντες δεν αντιστάθηκαν", πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, το ναυτικό του Ισραήλ ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους, για να αποτρέψει την παραβίαση του αποκλεισμού της Γάζας και επειδή οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν να εκφορτώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν σε ισραηλινό λιμάνι.
Το σκάφος σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει ήδη στο λιμάνι του Ασντοτ ενώ εκεί έχει φτάσει και ο έλληνας προξενος.
Στο Estelle επέβαιναν 20 ακτιβιστές, μεταξύ αυτών πέντε ευρωπαίοι βουλευτές: ο Ρικάρντο Σίξτο Ιγκλέσιας από την Ισπανία, ο Σβεν Μπρίτον από τη Σουηδία, ο Άξελ Χάγκεν από τη Νορβηγία, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας από την Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και ο Καναδός πρώην βουλευτής Τζιμ Μάνλι.



Τα ονόματα όσων επιβαίνουν στο σκάφος σύμφωνα με την οργάνωση Ship To Gaza Sweden:

'Ακοπο έκτος έδρας "τρίποντο" στη πρεμιέρα της "Football League 2» πήρε "Μπάρτσα"

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκινάει το πρωτάθλημα στην Football League 2 (Γ' Εθνική)  ο Εθνικός Αστέρας. Για την ακρίβεια, δεν… το ξεκινάει! Τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να κυνηγούν την ομάδα της Καισαριανής. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ρυθμίσουν παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τον πρώην ποδοσφαιριστή τους Καρασταμάτη και έτσι η διοργανώτρια ανέβαλε το ματς της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League 2 (αρχικά είχε οριστεί για την Κυριακή 21/10 στις 16.00), το οποίο ήταν εντός έδρας με την Κόρινθο, με υπαιτιότητα του Εθνικού Αστέρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Κόρινθος παίρνει την αναμέτρηση στα χαρτιά με σκορ 3-0, ενώ ο Εθνικός Αστέρας, εκτός από το μηδενισμό, θα τιμωρηθεί και με -2 βαθμούς.

Βάσει κανονισμών, αν αυτό συμβεί άλλες δύο φορές (δηλαδή, συνολικά τρεις), οι Καισαριανιώτες θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.Μάλιστα, η διοίκηση του Αστέρα για συγκεκριμένο γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «''υπόγειες ενέργειες'' (που) αποτελούν τον κρίκο μιας αλυσίδας η οποία χρησιμοποιείται για τον αφανισμό του συλλόγου».

To πρόγραμμα της πρεμιέρας
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΡΟΥΒΑΣ ( Κεκλεισμένων των Θυρών)
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 0 - 3 α.α.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΑΟ ΧΑΝΙΑ
Ρεπό η ΠΑΕ Επισκοπή.


Κόρινθος: Προσκόμισε την εγγυητική

Τώρα με  ανακοίνωση της «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Κόρινθος ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του προέδρου προσκομίστηκε η εγγυητική επιστολή αξίας 60,000 ευρώ, συμπληρώθηκε ο φάκελος της ομάδας και αδειοδοτήθηκε για την συμμετοχή της στo πρωτάθλημα της Football League 2, για την σεζόν 2012/2013».

Παράλληλα η Κόρινθος προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση για τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου 31 Αυγούστου έως 10 Οκτωβρίου 2012 στο πλαίσιο της διαφάνειας με το φίλαθλο κόσμο, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1ο μέρος
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Νέα Κόρινθος, στο πλαίσιο της διαφάνειας με το φίλαθλο κόσμο, ανακοινώνει τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου 31 Αυγούστου έως 10 Οκτωβρίου 2012.
Έσοδα Περιόδου
Κάρτες Διαρκείας 3690 Ευρώ
Πώληση Μετοχών 940 Ευρώ
Πώληση Κασκόλ 50 Ευρώ
Χορηγίες 200 Ευρώ
Σύνολο Εσόδων 4880 Ευρώ
Έξοδα Περιόδου
Προκαταβολές και μισθούς ποδοσφαιριστών και προπονητών 31950 Ευρώ
Δελτία ΕΠΟ, Παράβολα, ΕΠΣ Κορινθίας 14400 Ευρώ
Ανακαίνιση και καθαρισμός γηπέδου Συνοικισμού 9680 Ευρώ (από τα οποία ακόμα οφείλονται 3250 ευρώ)
Μετακινήσεις/Εισιτήρια 7230 Ευρώ (από τα οποία οφείλονται ακόμα 3400)
Υλικό, Χαρτικά κτλ 1100
Ασφάλιση Ποδοσφαιριστών 6000 Ευρώ (προσωπική επιταγή)
Ξενοδοχείο 4500 Ευρώ (Οφείλεται Ολόκληρο)
Φαγητό 6160 Ευρώ (από το οποίο οφείλεται ακόμα 3000 ευρώ)
Σύνολο Εξόδων 83020 (από τα οποία ακόμα οφείλονται 14150 Ευρώ).
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 63990 ΕΥΡΩ Το ποσό καλύφθηκε εξολοκλήρου από το μεγαλομέτοχο Πάνο Μπεθάνη και τον αδελφό του Δημήτρη.
Η ΠΑΕ Νέα Κόρινθος και ο πρόεδρος Πάνος Μπεθάνης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Ξενοδοχείο της ομάδας και τα εστιατόρια της πόλης για την υπομονή που έχουν επιδείξει στην πληρωμή των τιμολογιών τους. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη.
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
Την περίοδο 31 Αυγούστου με 10 Οκτωβρίου 2012, ο Ερασιτέχνης είχε 0 Ευρώ έσοδα και 9120 Ευρώ έξοδα για τις ακαδημίες. Ο Ερασιτέχνης δεν κατάφερε να αποπληρώσει επιπλέον χρέος αυτήν την περίοδο.
Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ».

Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή


Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή, καθώς έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά».
Alexis-TsiprasΣυγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η τρικομματική κυβέρνηση λυγίζει υπό το βάρος των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών.
Επίσης ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής είπε ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι «η τρικομματική σύμπραξη των μερκελιστών της Ελλάδας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές που, τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Γερμανίας. Γιατί τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν επιλέξει, αντί για τη συμμαχία με το Νότο, την υποτέλεια στην κ. Μέρκελ».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε, επίσης, λόγο για «τη «ρήτρα προστασίας» του κ. Βενιζέλου σε κάθε φοροφυγά, σε κάθε μεγαλοκαταθέτη, σε κάθε διαπλεκόμενο, στους εγγεγραμμένους στη λίστα Λαγκάρντ και στη λίστα καταθετών στο Λιχτενστάιν. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να γλυτώσουν ό,τι μπορούν από το τέλος ακινήτων. Στους τραπεζίτες, για να μην καταβάλουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο. Στους καναλάρχες, για να μην πληρώνουν για τη χρήση των συχνοτήτων. Στους εφοπλιστές για να εξαιρεθούν οι καταθέσεις τους από τη διακρατική συμφωνία με την Ελβετία. Και όπου αλλού, υπάρχουν συμφέροντα ισχυρά σε αυτό το τόπο και χρειάζονται προστασία».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το Μνημόνιο τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι εργάζεται για την πραγματοποίησή της και ότι η συζήτηση για τη συγκρότησή της θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβρη και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να δει αν οκ. Μεϊμαράκης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το πολιτικό κατεστημένο καταρρέει και ο τόπος χρειάζεται εναλλακτική διέξοδο και μια σοβαρά επεξεργασμένη στρατηγική, χρειάζεται έναν φορέα που θα είναι ο κορμός μιας ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, οργανωμένης γύρω από το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.
Αυτός ο πολιτικός φορέας, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως θα διαμορφωθεί από τις διαδικασίες αυτοοργάνωσης και πολιτικής ωρίμανσης, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ysterografa.gr

Αθερίδης: Χρειάζονται ψυχολόγο στη Χρυσή Αυγή


atheridisΕπίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο Θοδωρής Αθερίδης με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου παιζόταν η παράσταση Corpus Christi.
Ο γνωστός ηθοποιός υποστήριξε ότι τα μέλη της έχουν πρόβλημα και πως ακόμα κι αν το έργο κατέβαινε αυτοί θα έκαναν φασαρίες.
Ο Αθερίδης συνέστησε επίσης στα μέλη της Χρυσής Αυγής να επισκεφτούν ψυχολόγο (!) για βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας προκαλεί ανασφάλεια στο 70%

dimoskopisi-Rass
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαβάσει κανείς μια δημοσκόπηση. Άλλοι την προσεγγίζουν επιδερμικά, κοιτάζοντας την πρόθεση ψήφου, ίσως και τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Άλλοι, περισσότερο έμπειροι, ψάχνουν πιο βαθιά. Εστιάζουν και διαβάσουν τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία, εκεί όπου συνήθως μπορεί κανείς να συναντήσει τις πραγματικές προθέσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσιεύει σήμερα δημοσκόπηση της εταιρείας “Rass” για το πολιτικό σκηνικό. Μια δημοσκόπηση η οποία ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου, εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν έχει συμπεριλάβει τις επιπτώσεις από την εθνική νίκη της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, με τη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής: Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,8%, η ΝΔ 22,7%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, το ΚΚΕ 4,5%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48%, έναντι 42,5% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς υπερέχει σαφώς του Αλέξη Τσίπρα, με 45,5% έναντι 29,6%. Το 50,4% άλλωστε πιστώνει στον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει καταφέρει να βελτιώσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο εύρημα της δημοσκόπησης, αφορά στα συναισθήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία το ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 70,1% απαντά ότι μια πιθανή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές του προκαλεί ανασφάλεια.
Σε σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό, το 23,6% θα ήθελε να δει στην κυβέρνηση τον Φώτη Κουβέλη, το 10,9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το 9,5% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 7,6% τον Λουκά Παπαδήμο, το 7,4% τον Σταύρο Δήμα, και το 4,6% τον Γιάννη Πανούση.
Όσο για τη διαδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, το 17,3% θεωρεί ότι με αρχηγό τον Ανδρέα Λοβέρδο το Κίνημα θα είχε καλύτερη τύχη, ενώ ακολουθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 15,1%, και έπονται η Φώφη Γεννηματά με 9,9% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 4,2%. Το 47% ωστόσο απαντά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε καλύτερη τύχη με κανέναν από αυτούς.

ysterografa.gr

Το ΠΑΣΟΚ “ξαναδιαβάζει” τη στρατηγική του

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Σιβυλλικό ήταν το πρώτο σχόλιο της Ιπποκράτους, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες: «Θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης». Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, θα πρέπει να συγκρατήσουμε αφ ενός την πεποίθηση του ΠΑΣΟΚ, εν πολλοίς ορθή ότι οι οιωνοί για το ελληνικό ζήτημα είναι ευνοϊκοί, ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε μπροστά μας τη συνολική εικόνα, αφ ετέρου μία έκδηλη αμηχανία για τους από δω και πέρα χειρισμούς σε πολιτικό επίπεδο, καθώς τα «εύσημα» έως τώρα καρπώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Αντώνης Σαμαράς και όχι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που στηρίζει, πάντως, την κυβερνητική προσπάθεια και υποδέχεται τη συνεπακόλουθη φθορά.
Στο ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, παρηκολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του ΠΘ στην ερώτηση, που αφορούσε πιθανό ανασχηματισμό μετά τη ψήφιση των μέτρων, καθώς το κόμμα ταλανίζεται τους τελευταίους μήνες από το «διχασμό» ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετάσχει ενεργότερα στο κυβερνητικό σχήμα και σε όσους τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση και ανασυγκρότησης του μέσα από αγωνιστικότερες και ενδεχομένως «αριστερότερες» ατραπούς. Πράσινα στελέχη εκτιμούν ότι εφ όσον η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου για την επαναδιαπραγμάτευση– από την οποία η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τήρησε εξ αρχής αποστάσεις – καρποφορήσει,  τότε η προστιθέμενη πολιτική αξία που θα αποκτήσει ο κύριος Σαμαράς θα του προσδώσει άνεση, ευελιξία και ευχέρεια κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα, ικανή να «εγκλωβίσει» τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους.
Την ίδια ώρα το «προσκλητήριο», που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προς το στελεχικό δυναμικό του Κινήματος εν όψει του Συνεδρίου δε φαίνεται προς ώρας να συγκινεί, όσους έχουν επιδείξει «αναχωρητικές» διαθέσεις, καίτοι οι πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Κινήματος στην κατεύθυνση της συσπείρωσης θα πυκνώσουν στο προσεχές διάστημα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζει, σε μία πιο πολιτική εκδοχή, το βιβλίο του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» την προσεχή Δευτέρα, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης παραμένει πλήρως αποστασιοποιημένος από τα τεκταινόμενα στην Ιπποκράτους. Το ήδη βαρύ κλίμα επιτείνεται και από δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν το Κίνημα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, όπως αυτή της VPRC, που δημοσιεύεται σε Σαββατιάτικη εφημερίδα, με τους κύκλους της Ιπποκράτους να σημειώνουν δηκτικά ότι «πρόκειται για την ίδια εταιρεία βάσει των προεκλογικών εκτιμήσεων της οποίας η χώρα κυβερνάται από το ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ/ ysterografa.gr

Οικονομικέ​ς και Αστικές ευθύνες ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει ο Περιφερειά​ρχης Πελοποννήσ​ου κ. Πέτρος Τατούλης αν δεν ολοκληρωθε​ί η Ολυμπία Οδός στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα

Οικονομικές και Αστικές ευθύνες ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αν δεν ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα, όπως δήλωσε ρητά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ. Γιοχάνες Χαν, στα πλαίσια της σύσκεψης εργασίας για την πρόοδο του ΕΣΠΑ με τους 13 Περιφερειάρχες της Ελλάδας, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιαννούση και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ιωαννίδη . 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συνηγόρησε στην άποψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός των Περιφερειών, που αποτελεί δική τους ευθύνη και προκύπτει από το καλύτερο δυνατό επίπεδο διαβούλευσης, θα συντελέσει καθοριστικά στην υλοποίηση ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Ο κ. Τατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση της απορροφητικότητας του ΠΕΠ Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, «γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι ο ρυθμός ένταξης και συμβασιοποίησης του προγράμματός μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στην παρούσα κρίση της χώρας, την οποία χαρακτήρισε κατεξοχήν πολιτική, τόνισε ότι «η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, το πρόγραμμα Καλλικράτης, παρέχει τη δυνατότητα στις αιρετές Περιφέρειες να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή της, τη στιγμή μάλιστα που η κεντρική κυβέρνηση θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεσμευμένη στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων. Ενώ δηλαδή η κεντρική κυβέρνηση χαράσσει την κεντρική οικονομική πολιτική της χώρας, οι Περιφέρειες εστιάζονται στην ανάπτυξή της εκμεταλλευόμενες έξυπνα και με καινοτόμες προσεγγίσεις τα ιδιαίτερα τοπικά πλεονεκτήματα». Συμμέτοχη στη διαδικασία χάραξης πολιτικής χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι «γραφείο παραπόνων», όπως ενίοτε συμβαίνει να αντιμετωπίζεται.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την απολύτως αίσια εξέλιξη του Διεθνή Διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας, για τα οποία ο κ. Χαν έχει επανειλημμένα δείξει προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά και για πρωτοβουλίες πάνω στις νέες τεχνολογίες, όπως το Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας και το Ευρω-Μεσογειακό Ινστιτούτο Έρευνας Νέων Τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κάλεσε, τέλος, τον κ. Χαν να επισκεφθεί επίσημα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «να δει, ιδίοις όμμασι, μια νέα πρόταση για τη χώρα».