Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Δεν ήταν μαγεία αλλά...τρομοκρατία-“Τεσσάρα” ο Ολυμπιακός πριν τη Μονπελιέ

Λίγο οι φωνές του κόσμου και του Μαρινάκη, λίγο η... αύρα του Ζιοβάνη που βρέθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης”, έκαναν του “ερυθρόλευκους να κάνουν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι, να διαλύσουν την Ξάνθη με 4-0 και να κάνουν το 7x7 στο πρωτάθλημα. “Κατέρρευσαν” οι Ακρίτες στην επανάληψη – Γκολάρα από Τζεμπούρ - Με την ψυχολογία στα ύψη κόντρα στη Μονπελιέ οι Πειραιώτες.
Στόχος επετεύχθη. Με... έκρηξη στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" του Ζαρντίμ έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και θριάμβευσαν με 4-0 πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Η καλή... μέρα φάνηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, όταν ο Ζιοβάνι βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο του “Γ. Καραϊσκάκης” για να βραβευτεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να γνωρίσει την αποθέωση και να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα να παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο.

Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να πιάσουν καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις επιθετικές τους προσπάθειες να γίνονται κυρίως από τα άκρα (ο Κομεσίδης τα βρήκε σκούρα κόντρα στους Χολέμπας και Αμπντούν), προκειμένου να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι Ακρίτες είχαν αμυντική φιλοσοφία, ήταν πολύ καλά κλεισμένοι (ο Φλίσκας δεν άφηνε να περάσει τίποτα), αλλά είχαν πρόβλημα στο να κρατήσουν την μπάλα. Εύκολα ή δύσκολα πάντως έβγαλαν το εικοσάλεπτο χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, ενώ οι ίδιοι είχαν μία πολύ καλή στιγμή στο πρώτο λεπτό με τον Μαρσελίνιο.

Και οι δυο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους στην συνέχεια (ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο), με την Ξάνθη να έχει σημαντική στιγμή στο 33', με τον Καζούμπα να μην μπορεί να “κρεμάσει” τον Κάρολ και να το... πληρώνει πέντε λεπτά αργότερα με το γκολ του Μανωλά. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα στην καριέρα του νεαρού αμυντικού

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη για να “καθαρίσουν” το ματς, είχαν δοκάρι στο 49' με τον Φουστέρ, αλλά η συνέχεια ήταν... εξαιρετική. Δύο λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το 2-0 με το έξυπνο σουτ του Χολέμπας (επισφράγιση της πολύ καλής του παρουσίας), ενώ στο 53' ο Τζεμπούρ έκανε το 3-0. η Ξάνθη είχε... καταρεύσει και ο Αλγερινός επιθετικός είχε άφήσει το καλύτερο για το τέλος. Στο 63' ο “τρομοκράτης” κοντρόλαρε με το αριστερό έξω απ' την περιοχή της Ξάνθης και με γυριστό φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί!

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 7Χ7 φτάνοντας τους 21 βαθμούς και συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους για το 40ο πρωτάθλημα, αποκτώντας παράλληλα ψυχολογία για τον αγώνα της Τετάρτης (24/10) με την Μονπελιέ στην Γαλλία για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (71' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (79΄ Βλαχοδήμος), Κοντρέρας, Φουστέρ, Χολέμπας (70' Τοροσίδης), Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν

ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μαρκόβσκι (83' Ράνος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46' Μαρίν), Μάνταλος (70' Τριάδης), Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα