Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Και ο Ρεν “βλέπει” εκταμίευση της δόσης

Olli-Rehn
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το θετικό για την Ελλάδα κοινό ανακοινωθέν των “17″ και το κλίμα βεβαιότητας που διαμορφώθηκε για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ο Όλι Ρεν ήταν εκείνος ο οποίος πήρε σήμερα τη σκυτάλη και αφιέρωσε θετικά λόγια στην Ελλάδα.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο μεγάλο και παρεμβατικό οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg από τις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν δεν επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά διασφάλισης της επόμενης δόσης που έχει λαμβάνειν από το δάνειο που προβλέπει το Μνημόνιο, μετά την πρόοδο την οποία διαπιστωμένα έχει σημειώσει.
Ο Όλι Ρεν, ο οποίος έχει άμεση γνώση όσων συμβαίνουν στην Αθήνα με την τρόικα, λόγω και της θέσεώς του ως Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., σχολίασε ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν την έκθεση αξιολόγησης προόδου για την ελληνική οικονομία, που θα συντάξουν οι επικεφαλής Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. Μια έκθεση για την οποία κανείς πλέον δεν έχει αμφιβολίες ότι θα είναι θετική για την Ελλάδα, “ξεκλειδώνοντας” την εκταμίευση της δόσης.

ysterografa.gr