Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Έρευνα: Αυτοί είναι οι 24 νεκροί του Πολυτεχνείου

Το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την επιχείρηση καταστολής της, παραμένει ακόμη και σήμερα ένα δισεπίλυτο πρόβλημα, προκαλώντας συζητήσεις, αλλά και ισχυρισμούς ανιστόρητους και πέρα από κάθε λογική.
Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιβρετάκης, Λεωνίδας, συγγραφέας και δημιουργός της έρευνας "Πολυτεχνείο '73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες" , "η χαώδης και ατεκμηρίωτη πληροφόρηση που υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα, δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει εσαεί αυτή την ιδιότυπη 'ασυλία', στο όνομα της δήθεν προστασίας της φήμης του Πολυτεχνείου".
Από τα μέσα του 2002 έχει ξεκινήσει μια ιστορική έρευνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με τίτλο "Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973". Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας επιχειρείται η συγκέντρωση και επεξεργασία με επιστημονικές μεθόδους τεκμηρίων που αφορούν σε πολλές παραμέτρους των γεγονότων, όπως το χρονικό της εξέγερσης, το επιχειρησιακό σχέδιο για την καταστολή της, η εξέλιξη των γεγονότων έξω από το Πολυτεχνείο κ.ο.κ. Ένα από τα ζητούμενα είναι, φυσικά, ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επιχειρείται στο σημείο αυτό μια συνοπτική παρουσίαση των πρώτων διαπιστώσεων, με έμφαση στη "γενεαλογία" του ζητήματος.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • Προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

H Γη σε 250 εκατομμύρια χρόνια από τώρα - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

{images:title}
Πολύ συχνά ακούμε ότι ο πλανήτης κινδυνεύει. Στην συγκεκριμένη φράση υπάρχει ένα σημαντικό σφάλμα. Αυτός που κινδυνεύει δεν είναι ο πλανήτης αλλά το ανθρώπινο είδος. Ο πλανήτης έχει ήδη ηλικία μερικών δισεκατομμυρίων ετών και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα συνεχίσει να υπάρχει για άλλα 6-7 δισ. χρόνια, εκ των οποίων τα 5 δισ. χρόνια πολύ πιθανόν χωρίς ζωή.
Το βίντεο ξεκινάει 13.7 δισ. χρόνια πριν -από το Big Bang- και φθάνει 250 εκ. χρόνια μετά από σήμερα. Η προβολή πάνω σε κυκλική επιφάνεια προέρχεται από το Μουσείο Φυσικών Επιστημών της Βαρκελώνης.


isthmos.gr

Ασύλληπτη καταγγελία: "Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πλήρωναν για καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας"

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα καταλόγισαν στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου λίστα με επτά ονόματα εργολαβικών και διοικητικών υπαλλήλων, που λάμβαναν επί έξι μήνες επιπλέον χρήματα από αυτά που προέβλεπαν οι συμβάσεις με την εργολαβική εταιρεία.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, όπως προκύπτει από στοιχεία που προέρχονται από τη "Διαύγεια",
έλαβαν για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012, ακόμα και πάνω από 16.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Πλήρωναν για τις καταλήψεις!

Μια ξεχωριστή παράσταση...


Το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 8μμ στο θέατρο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ στο Ξυλόκαστρο, η ομάδα ΑΜΕΑ "ΘΕ.ΑΜ.Α" θα παρουσιάσει τη νέα παράσταση "ΑΥΡΙΟ". Η είσοδος είναι 5€ και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.
ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Απολύονται 500 εργαζόμενοι από το ΙΚΑ σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου


Από το ΙΚΑ πρέπει να απολυθούν 500 εργαζόμενοι, σύμφωνα με οκτώ αποφάσεις τού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη εκείνη τού Ν. 3899/2010, που προβλέπει την «είσοδό τους» στον ασφαλιστικό φορέα.

Αναβλήθηκε η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Προβόπουλου . Μικροομολογιούχοι έκαναν επίθεση στο αυτοκίνητο του Βενιζέλου - - Εγκλώβίσαν στη τράπεζα τον Σαχινίδη - Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την αστυνομία


Σε αναβολή οδηγήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο. Ένα σοβαρότατο επεισόδιο εξελίχθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Πανεπιστημίου, όπου θα γινόταν η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη με τον Διοικητή της Τράπεζας, κ. Προβόπόυλο.
Το ραντεβού αυτό όμως ποτέ δεν έγινε και μάλιστα ακυρώθηκε, καθώς οι περίπου 100 μικρομολογιούχοι οι άνθρωποι δηλαδή που είχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και με το κούρεμα έχασαν τους κόπους μιας ζωής, μόλις είδαν τους δύο πολιτικούς άντρες εξοργίστηκαν και τους προπηλάκισαν.
Μόλις οι μικρομολογιούχοι αντιλήφθηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα στο πανάκριβο αυτοκίνητό του, τότε κυριολεκτικά όρμηξαν κατά πάνω του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εγκλωβιστεί στην οδό Ομήρου. Τότε εκτυλίχθηκαν στιγμές απείρου κάλλους, με τους μικροομολογιούχους να κλωτσάνε με μανία το αυτοκίνητο και να ρίχνουν μπουνιές στα παράθυρα του αυτοκινήτου.
Επικράτησε πανικός με τις λίγες αστυνομικές δυνάμεις να αιφνιδιάζονται από την οργή των συγκεντρωμένων! Μάλιστα, ο κ. Σαχινίδης που είχε προλάβει να μπει στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, παρέμεινε για αρκετή ώρα εγκλωβισμένος μαζί με δημοσιογράφους και εικονολήπτες.
Μετά από λίγο και μετά βίας κυριολεκτικά το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου, η περιβόητη δηλαδή BMW των 750.000 ευρώ φυγαδεύτηκε με τους μικρομολογιούχους να βρίζουν τον κ. Βενιζέλο με βαριές εκφράσεις, καθώς λόγω του κουρέματος επί των ημερών του, αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τα λεφτά τους και από τότε δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για αυτούς.
Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν πραγματικά άσχημες, καθώς οι συγκενρωμένοι σχεδόν λιντζάρησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, μετά το επεισόδιο, έφτασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατάφεραν να απομακρύνουν στο απέναντι πεζοδρόμιο τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να βγουν από το κτίριο ο κ. Σαχινίδης και οι δημοσιογράφοι.
Για το επεισόδιο αυτό το θερμότατο, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά της Αστυνομίας, την οποία κατηγόρησε ότι δεν έκανε ότι έπρεπε για να διασφαλιστεί μία θεσμική λειτουργία.
Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μικρή ομάδα “αγανακτισμένων” ομολογιούχων παρεμπόδισε την είσοδο της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή και στελέχη της Τράπεζας. Η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε αυτά που έπρεπε, ώστε να διασφαλιστεί μια θεσμική λειτουργία. Είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο οι “αγανακτισμένοι” ομολογιούχοι δεν απευθύνονται στην Κυβέρνηση και τα κόμματα που τους έδωσαν εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά στο ΠΑΣΟΚ που τους έχει παρουσιάσει κατ επανάληψη την αλήθεια και τις μόνες εφικτές και συγκεκριμένες λύσεις που προστατεύουν πλήρως τα συμφέροντά τους. Δυστυχώς, αυτοί που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους ομολογιούχους και τους εξωθούν με το αζημίωτο σε διάφορες αδιέξοδες ενέργειες και διεκδικήσεις, οργανώνουν διάφορα φασίζοντα happenings αντί να υιοθετήσουν τις λύσεις που έχουν προταθεί».

newsit.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΚ κ. Β. ΜΑΡΤΕΝΣ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, είχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Βίλφρεντ Μαρτένς, το Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ κ. Αντόνιο Λόπεζ Εστουρίς και τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ κ. Γιόζεφ Ντολ.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Μαρτένς, ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα μια εξαιρετική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ τον κ. Μαρτένς, για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.
Πως θα ξανακερδίσουμε τις καρδιές των Ευρωπαίων πολιτών -και, κυρίως, των Ελλήνων- για τις Ευρωεκλογές του 2014 και πως θα συντονίσουμε τις δράσεις μας σε αυτήν την προοπτική.
Συζητήσαμε, βεβαίως, και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική οικονομία και κυρίως η Ελληνική κοινωνία. Ένας παραδοσιακός φίλος της Ελλάδας, που πάντα στηρίζει τις ελληνικές θέσεις και πάντα προσπαθεί στo πλαίσιο των δυνατοτήτων που του δίνει η θέση του, να βοηθήσει στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει σήμερα η χώρα μας και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Πιστεύουμε ότι, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, τα πράγματα θα μπουν σε ένα θετικό ορίζοντα και η Ελλάδα θα καταφέρει αυτά που αξίζουν στο λαό και στην Ιστορία της».

Τρίπολη: Ο Λυκουρέντζος με τους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών

alt

















Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη με τους Διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.ΠΕ). Κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο κ. Υπουργός, ανέφερε ότι: «Μετά το στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας και μετά την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού του έτους 2013 από το ελληνικό κοινοβούλιο, μια νέα περίοδος αρχίζει για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής του Υπουργείου Υγείας. Την περίοδο αυτή καλούμεθα να εργαστούμε σκληρά, να επιδείξουμε θάρρος και αποφασιστικότητα για να επιτύχουμε τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμο-γής 2013-2016, αλλά και να υλοποιήσουμε δράσεις με τις οποίες θα ενισχύσουμε και θα αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Οι μήνες που πέρασαν αξιοποιήθηκαν τόσο για να επιτύχουμε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων τους καλυτέρους δυνατούς όρους για την χρηματοδότηση και τη λειτουργία του ΕΣΥ, όσο και να προετοιμάσουμε την κυβερνητική πολιτική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας. Επιγραμματικά αναφέρω: Σχεδιάσαμε την πρωτοβουλία «Υγεία εν Δράσει» και την υλοποιούμε σε νέους τομείς με την παροχή τεχνικής βοήθειας μέσω της συνεργασίας με την Task Force. Η πρωτοβουλία «Υγεία εν Δράσει» ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2012. Στο πλαίσιο αυτής συγκροτήθηκε η Επιτελική Επιτροπή Μεταρρύθμισης της Υγείας με σκοπό τον καθορισμό πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, καθώς και την επίβλεψη, το συντονισμό και την παρακολούθηση, σε τακτική βάση, της υλοποίησης του. Επίσης, συγκροτήθηκαν πέντε υπο- επιτροπές για τους τομείς προτεραιότητας:

Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά

Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Aντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της COSCO, της Hewlett – Packard και της ΤραινΟΣΕ μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας για το Λιμάνι του Πειραιά. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
« Θέλω να πω ότι η σημαντική συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ. Να το πω διαφορετικά, το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τραίνο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
Πιστεύω ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι μεταξύ τους. Και όπως πιστεύω ότι όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης που μπορεί να κερδίσει συμμάχους επιχειρηματικούς, αγορές επιχειρηματικές, προκειμένου να δώσουμε τον τόνο της ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί.
Επομένως, είναι μια σημαντική στιγμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο υπουργούς και τους εκπροσώπους των εταιρειών, που δίνουν αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».
 
Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

Spiegel: Έτσι μπορεί να χρεοκοπήσει η Ελλάδα…

greek-austerity
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Spiegel”, το οποίο υπογράφει ο αρθρογράφος της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times», Wolfgnang Münchau, ο σοβαρότερος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία είναι ο καλπάζων ευρωσκεπτικισμός στην γερμανική κοινωνία και η ανειλικρίνεια των πολιτικών της ισχυρότερης χώρας της ευρωζώνης. Παράλληλα, ορίζει ως «μέρα της αλήθειας» το έτος 2013, πριν ακόμα λάβουν χώρα οι εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.
Το αντιευρωπαϊκό αίσθημα που υπάρχει στην Γερμανία δεν οφείλεται, κατά τον Münchau, σε βαθιές γνώσεις για τα πραγματικά στοιχεία, αλλά στην επιρροή που ασκούν μέσα ενημέρωσης όπως η “Bild” και η “Frankfurter Allgemeinen Zeitung”, οι οποίες προβάλλουν, μονομερώς σχεδόν, αντίστοιχες θέσεις.
Ο αρθρογράφος θεωρεί, ότι ο τελευταίος ίσως υποστηρικτής του ευρώ στην χώρα είναι, όσο και αν αυτό εκπλήσσει πολλούς στην Ελλάδα, η Καγκελάριος Angela Merkel.
Οι δημοσιοποιούμενες στην Γερμανία απόψεις παρατηρεί ότι είναι εμφανώς ευρωσκεπτικιστικές, ο μεγάλος αριθμός των οικονομολόγων επίσης, ενώ το σχετικό κλίμα ενισχύει και η θέση που λαμβάνει συχνά η Bundesbank. Παραλληλίζει μάλιστα το ρεύμα που κυριαρχεί στην χώρα, με το αντίστοιχο που οδηγεί την Μεγάλη Βρετανία στις τρέχουσες τάσεις εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κίνδυνος για την Γερμανία να κατευθυνθεί στην ίδια οδό γίνεται μεγαλύτερος, από την στιγμή ιδιαίτερα που η κουβέντα για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και αντίστοιχες ζημίες των φορολογουμένων αναμένεται προσεχώς να ενταθεί. Δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικός, ο οποίος να θεωρεί αυτή την εξέλιξη αποφεύξιμη. Ο Münchau κρίνει την τρέχουσα συζήτηση για το εάν η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο του 120% το 2020 ή το 2022 ως «αφελή», μιας και στην πραγματικότητα, υπό τα τωρινά δεδομένα, αμφότεροι οι στόχοι είναι αδύνατο να επιτευχθούν.
Οι μοναδικές διέξοδοι που πιστεύει ότι διαθέτει η Ελλάδα είναι τρεις: έξοδος από την ευρωζώνη, κούρεμα ή κοινοτικοποίηση του χρέους. Είναι αυταπάτη και ψεύδος το κάλεσμα πολλών προς την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, αποτελεί όμως μέρος της στρατηγικής των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών.
Ο αρθρογράφος προεξοφλεί ότι και του χρόνου θα διαπιστωθεί ότι οι παραδοχές του σήμερα ήταν και πάλι υπερβολικά αισιόδοξες και ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να τρενάρει τις εξελίξεις για μετά τις εκλογές. Και ο κίνδυνος που υφίσταται για την Ελλάδα προκύπτει από το ότι στην Γερμανία, τόσο για μια κοινοτικοποίηση του ελληνικού χρέους όσο και για μια νέα αναδιάρθρωσή του, λείπει η προαπαιτούμενη πολιτική συναίνεση.
Επομένως, αφήνει να εννοηθεί, ότι από τις προαναφερθείσες διεξόδους απομένει μονάχα μία …

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ /  ysterografa.gr

Τέλος ο Φερέιρα από τον Παναθηναϊκό! - Ο Ρότσα στη θέση του


Παρελθόν αποτελεί από τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο καθώς του έδειξε την πόρτα της εξόδου , εξηγώντας του πως “…δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, Ζεσουάλντο. Το κλίμα είναι βαρύ”.
Ο Πορτογάλος τεχνικός πλήρωσε τις τραγικές εμφανίσεις και τη χειρότερη πορεία της ομάδας στη σύγχρονη ιστορία της
Ο Γιάννης Αλαφούζος στήριξε όσο κανένας άλλος τον Φερέιρα αλλά οι πιέσεις του κόσμου και των συνεργατών του του άλλαξαν άποψη. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν πήγε στην Παιανία και συναντήθηκε με τον Πορτογάλο τεχνικό όπου αποφάσισαν να σταματήσει η συνεργασία τους
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος θα έχει βοηθό τον Γιάννη Βονόρτα οι οποίοι και αναμένεται να καθοδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο βετεράνος άσος που έχει ήδη θητεύσει δύο φορές στον πάγκο του "τριφυλλιού" βρισκόταν στην Παιανία για να προπονήσει την ομάδα Νέων, όταν ειδοποιήθηκε να φύγει άμεσα από τις εγκαταστάσεις για να συναντήσει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού.
Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως ο αργεντινός γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, ξέρει καλά τους νέους από την στιγμή, που τους προπονούσε και πιστεύουν πως τουλάχιστον προσωρινά είναι μία λύση ορθολογική.

Nαής Συνδικαλιστής: Ντροπή σας γαϊδούρες φώναζε σε υπαλλήλους που δεν απεργούσαν - VIDEO


Συμπεριφορά, που ο χαρακτηρισμός ακραία είναι λίγος για να την περιγράψει, επέδειξε συνδικαλιστής στο δήμο Τρικκαίων μια από τις ημέρες της απεργίας.
Σε βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, φαίνεται ομάδα συνδικαλιστών με προεξάρχοντα τον εν λόγω κύριο οι οποίοι γυρνούν τα γραφεία για να δουν ποιοί δεν απεργούν.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μπαίνει και φωνάζει σε όσους βρίσκει στα γραφεία και τους καλεί να τα εγκαταλείψουν με το καλό ή με το άγριο!

Ειδικά σε ένα γραφείο φωνάζει και αποκαλεί γαϊδούρες τις υπαλλήλους και τα βάζει και με μια επισκέπτρια.
Μάλιστα όταν η γυναίκα αντέδρασε, ένας άλλος συνδικαλιστής της είπε «Τι μιλάς εσύ;»




newsit.gr

Αντιδράσεις για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων στηνΤρίπολη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Οι απολύσεις υπαλλήλων με το νέο μνημόνιο, απασχόλησαν   κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση (13-11-2012), το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, στην οποία παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στο νομό Αρκαδίας.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας Σώστης Κοσκινάς κάλεσε το συμβούλιο «να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος και με έγγραφη εντολή στο γραφείο προσωπικού να απαγορεύσει να φύγει από τον δήμο οποιοδήποτε έγγραφο που έχει σκοπό την απόλυση δημοτικού υπαλλήλου».
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην σταλεί κανένα στοιχείο από τον δήμο Τρίπολης που θα διευκολύνει την απόλυση, τη διαθεσιμότητα ή μετάταξη υπαλλήλων του δήμου και των νομικών του προσώπων.

Όλη η Ευρώπη στους δρόμους - ΑΥΣΤΡΙΑ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" !

Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν από το πρωί στους δρόμους πόλεων της Ευρώπης κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται πλήττοντας τους εργαζόμενους.
Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Μάλαγα, Ρώμη, Στρασβούργο, Αθήνα. Παντού οι άνθρωποι διαμαρτύρονται σήμερα Ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας. Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν πληρώσει για ό,τι έχει κάνει ο αχαλίνωτος χρηματοπιστωτικός τομέας. Με την ανεργία, την αύξηση της φτώχειας, τα δραστικά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές των συντάξεων και της κοινωνικής πρόνοιας», γράφει η αφίσα.

Στο κείμενο που τη συνοδεύει, γράφει μεταξύ άλλων: Στηρίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στον αγώνα τους για δουλειά με αξιόπρεπες εισόδημα.
Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές δεν οδηγούν έξω από την κρίση! Οι περικοπές σε εργατική νομοθεσία δε θα σταματήσουν κανένα χρέος!
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα - και σε όλη την Ευρώπη - δεν ευθύνονται για την κρίση.
Το χειρότερο για τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λιτότητα
Η Ευρώπη χρειάζεται απασχόληση και την ανάπτυξη!
Στην Πορτογαλία όπως και στην Ισπανία, έχουν εξαγγελθεί 24ωρες γενικές απεργίες, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

"Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία εφαρμόζεται μία πολιτική λιτότητας στην πλάτη των πολιτών ... Καταστρέφουμε αυτές τις χώρες με την περιστολή των δαπανών ... Για τον λόγο αυτόν εκδηλώνεται αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση", δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ Μίχαελ Ζόμερ.

"Είμαστε αλληλέγγυοι, οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσειςστη Γερμανία, θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τις χώρες αυτές", πρόσθεσε. Τα γερμανικά συνδικάτα θα εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους στις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά όχι με απεργίες.

ΙΤΑΛΙΑ
Με μια τετράωρη στάση εργασίας του συνδικάτου Cgil και διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας συμμετείχε η Ιταλία στην πανευρωπαϊκή συνδικαλιστική κινητοποίηση.
Στον δημόσιο τομέα, κηρύχθηκε οκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ στις διαδηλώσεις έλαβαν μέρος και τα αυτόνομα συνδικάτα Cobas. Τα δυο άλλα ιταλικά μεγάλα συνδικάτα, Cisl και Uil, αποφάσισαν αντιθέτως να μην συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στις πόλεις Πάδοβα και Μπρέσια, στον ιταλικό βορρά, ενώ στο Τορίνο, μέλη του Cgil κατάφεραν να ανέβουν στον ουρανοξύστη όπου σύντομα πρόκειται να στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας San Paolo Intesa. Ακολούθησαν συγκρούσεις, με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο Μιλάνο η πορεία προσπάθησε να πλησιάσει στα τοπικά γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά αστυνομικοί δημιούργησαν ανθρώπινο τείχος. Στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παρέλυσε.

Στην Βενετία, ομάδα διαδηλωτών εισήλθε σε τραπεζικό κατάστημα και ξεδίπλωσε πανό που έγραφε "Fate i soldi con i nostri debiti" («βγάζετε λεφτά από τα χρέη μας»). Στην κωμόπολη Μέστρε, εργάτες και φοιτητές προχώρησαν σε ρίψη αυγών και μπογιάς στις εισόδους γραφείων και υποκαταστημάτων τραπεζών.

Στην Ρώμη, φοιτητές των πανεπιστημίων της ιταλικής πρωτεύουσας πλαισίωσαν την διαδήλωση των εργαζομένων, με συνθήματα συμπαράστασης και προς τον «δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό».

newsit.gr

Η εικόνα της γυναίκας που δήλωσε αδύναμη στην πείνα σημάδεψε το σημερινό συλλαλητήριο


Βουβή διαμαρτυρία. Δε μιλά. Δε φωνάζει. Κρατά μόνο ένα σημείωμα στο χέρι της. Το σηκώνει ψηλά να το δουν όλοι. "Φοβάμαι την πείνα Θεε μου" γράφει. Και συγκλονίζει.
Ένα από τα πολλά πρόσωπα της άγνωστης καθημερινότητας, που πλήττονται από τη λιτότητα περισσότερο απ' όσο ένας συνδικαλιστής. Μια γυναίκα απλή, που φοβάται. Και δε χρειάστηκε να φωνάξει για να την ακούσουν. Απλά, το έγραψε...
Είναι η πιο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εικόνα που έχουμε δει σε πορεία διαμαρτυρίας. Μια εικόνα που θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στη μνήμη.
Ημέρα απεργίας σε όλη την Ευρώπη η 14η Νοεμβρίου και στην Ελλάδα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου.
Στις 13:00 άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστών οργανώσεων. Από εκεί, μέσω της Σταδίου, ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15.30.
Λόγω της συγκέντρωσης, έχει κλείσει από τις 12:00 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, που σημαίνει ότι οι συρμοί δε σταματούν εκεί, αλλά στον επόμενο σταθμό.
Η πορεία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε στις 15:30 και δόθηκαν σε κυκλοφορία οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

newsit,gr

Γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET - Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι


Η ιστορική εταιρεία επίπλων ΝEOSET κατέθεσε χθες Τρίτη 13 Νοεβρίου 2012, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο.

Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα καθώς οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα.

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για το έτος 2011 η ΝEOSET παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν και η εταιρεία αρνείται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους επισήμως και παραπέμπει σε ανακοινωση που θα εκδώσει σε συντομο χρονικό διάστημα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπαγωγη της στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Κάποιοι μάλιστα λένε πως αυτό δε σημαίνει ούτε οτι η εταιρεία θα πτωχεύσει, ούτε οτι θα βάλει λουκέτο και τονίζουν σε κάθε περίπτωση πως οι παραγγελίες των καταναλωτών που ειναι σε εξέλιξη θα παραδωθούν κανονικά.


Η ΝΕΟSET ωστόσο είχε πολλά και σοβαρά προβλήματα τα τελευταία 4 χρονια όπως καταγγέλουν στο Newsit οι εργαζομενοι καθώς είχε κάνει σαρωτικές απολύσεις ποοσωπικού όχι μόνο στο εργοστάσιο παραγωγής στη Χαλκίδα αλλά και στα καταστηματα που διατηρεί.

TI KATAΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

H ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟ CNN: Χρειαζόμαστε νέα μέσα στην Ευρώπη, χρειάζεται νέος τρόπος σκέψης, περισσότερη αλληλεγγύη, χρειάζεται πιο άμεση λήψη αποφάσεων.


Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο CNN.
 
Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης.
Ντόρα Μπακογιάννη: Η ύφεση είναι μεγαλύτερη απ' ο,τι προέβλεψε ο οποιοσδήποτε στην Τρόικα, έχουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, σε αυτό συμφωνώ με τον Τσίπρα, το πρόβλημα με τον κύριο Τσίπρα όμως, είναι πως πιστεύει ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να γυρίσουμε στην προτεραία κατάσταση, πριν 3 χρόνια δηλαδή, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή αλλαγή. Αυτό δεν είναι δυνατόν.
Δημοσιογράφος: Μιλάει για διαγραφή του χρέους.
Ντόρα Μπακογιάννη:  Μιλούμε για αναδιάρθρωση ενός τμήματος του χρέους, έχει γίνει ήδη μια φορά όπως ξέρετε, γίνονται τώρα συζητήσεις για να αποφασιστεί αν αυτό είναι απαραίτητο, αυτή είναι η θέση του ΔΝΤ, θα δούμε αν χρειάζεται. Αλλά ό,τι χρειάζεται πρέπει να γίνει και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα. Οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Αυτό που είπα και χθες σε μια άλλη συνέντευξη είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο αυτά τα χρήματα του πακέτου διάσωσης, γιατί έπρεπε να τα είχαμε χθες, έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Ιούνιο.
Δημοσιογράφος: Θα πρέπει να περιμένετε όμως, εφόσον αυτό επαφίεται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες.
Ντόρα Μπακογιάννη: Το ξέρω πως πρέπει να περιμένουμε, γι' αυτό ακριβώς ζητούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μην καθυστερούν. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια περαιτέρω καθυστερήσεων. Χρειαζόμαστε τα χρήματα, χρειαζόμαστε το σύνολο της δόσης και το χρειαζόμαστε τώρα.
Δημοσιογράφος: Πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη;
Ντόρα Μπακογιάννη: Φυσικά, γι' αυτό παλέψαμε πολύ σκληρά. Δύο εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν γι' αυτό ακριβώς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός στόχος να μείνουμε στην ευρωζώνη. Κατανοούμε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση του ευρώ από γεννήσεως του και έδειξε ότι το ευρώ δεν ήταν προετοιμασμένο για μια τέτοιου είδους κρίση. Από αυτή λοιπόν την κρίση πρέπει να διδαχθούμε. Χρειαζόμαστε νέα μέσα στην Ευρώπη, χρειάζεται νέος τρόπος σκέψης, περισσότερη αλληλεγγύη, χρειάζεται πιο άμεση λήψη αποφάσεων. Αυτό πιστεύω πως είναι το δίδαγμα για όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την κρίση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ​ΚΟΥΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ


Τον κίνδυνο αφελληνισμού της σημερινής γενιάς των Ελληνόπουλων της Διασποράς,  άμεσο απότοκο της συρρίκνωσης των θέσεων των Ελλήνων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό κατ’ εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων, επεσήμανε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Εδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου, Τέρενς Κουίκ.
Σε σειρά Ερωτήσεων που έχει υποβάλλει για την παιδεία των Ομογενών σε Αίγυπτο και Γερμανία, ο Τέρενς Κουίκ διερευνά τώρα την κατάσταση που επικρατεί τόσος στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά εφόσον δυστυχώς, σε πολλές περιοχές «τα παιδιά τρίτης, τέταρτης ή και πέμπτης γενιάς που πάνε τώρα σχολείο έχουν χάσει ακόμα και ολοκληρωτικά την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
  
ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι σε εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων έχουν συρρικνωθεί οι θέσεις των Ελλήνων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, ακόμα και στα σημαντικότερα κέντρα της Ομογένειας.
Στη σειρά των Ερωτήσεων που σας έχω υποβάλλει για Αίγυπτο και Γερμανία, έρχομαι τώρα να διερευνήσω την κατάσταση που επικρατεί τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά, εκεί όπου εξελίσσονται οι γενιές των μεταναστών και σε πολλές περιοχές τα παιδιά τρίτης, τέταρτης ή και πέμπτης γενιάς που πάνε τώρα σχολείο έχουν χάσει ακόμα και ολοκληρωτικά την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε:

1.Πόσοι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν αποσπαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά; Ζητώ συγκεκριμένο αριθμό.
 
 
2.Πόσοι είναι δάσκαλοι και πόσοι είναι καθηγητές;

3.Σε ποιες πόλεις και σε ποια σχολεία έχουν αποσπαστεί. Ζητώ το συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών για τα συγκεκριμένα σχολεία, όπως και το όνομα των σχολείων αυτών.

4.Ποιες ειδικότητες καλύπτουν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί; Είτε δάσκαλοι είτε καθηγητές;

5.Ποιοι φορείς ομογενών υπέβαλλαν τις σχετικές αιτήσεις για κάθε σχολείο ξεχωριστά; Εκτός και εάν το Υπουργείο όρισε τις αποσπάσεις από μόνο του με βάση τους προηγούμενους πίνακες των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

6.Ποια η αναλογία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που διδάσκουν;

Το θεωρώ αυτονόητο ότι αυτή τη φορά οι απαντήσεις θα δίδονται μία-μία επί των συγκεκριμένων ερωτήσεων που σας έθεσα με βάση τον αύξοντα αριθμό τους.

 
Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

 

Η “Goldman Sachs” αποκαλύπτει την αλήθεια για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Blankfein
Η γνωστή επενδυτική τράπεζα, με νέα έκθεσή της, αυξάνει την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στους πιστωτές της Ελλάδας, αφού εκτιμά ότι το τρέχον χρέος της Ελλάδας, ύψους 320 δισ. ευρώ, δεν είναι βιώσιμο και η σταθεροποίησή του μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός νέου «κουρέματος».
«Για να αυξηθεί η πιθανότητα το ελληνικό χρέος με ρεαλιστικές υποθέσεις να φθάσει στο 120% έως το 2020, είναι απαραίτητη μια δραστική μείωσή του», αναφέρεται στην έκθεση της Goldman Sachs, όπως μεταφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός CNBC. Η διαγραφή του χρέους, η οποία θα έπληττε άμεσα τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, θα μπορούσε να έχει έκταση άνω των 80 δισ. ευρώ, κατά τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs, που παρέδωσαν τη σχετική έκθεσή τους στο πανίσχυρο “αφεντικό” της τράπεζας Λόιντ Μπλάνκφεϊν, αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της έως τώρα ακολουθούμενης ευρωπαϊκής πολιτικής κατά της κρίσης. Θεωρούν, ότι αν δεν μειωθεί το ελληνικό χρέος δραστικά, τότε η Ελλάδα θα χρειάζεται για πολλά χρόνια ακόμα ευρωπαϊκή βοήθεια. Το κακό όμως για τους ηγέτες της ευρωζώνης είναι, λένε, ότι, παρότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητο, μια τέτοια κίνηση σκοντάφτει στα πολιτικά κόστη. Έτσι όμως, με την τακτική των καθυστερήσεων, οι πολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται, ενώ παράλληλα εξαπλώνεται και η οικονομική και πολιτική ανασφάλεια στην Ελλάδα, κάτι που εμποδίζει την ανάκαμψη της χώρας μας.
Η Goldman Sachs δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει ένα νέο «κούρεμα» για την Ελλάδα. Ως γνωστόν, το ΔΝΤ μοιράζεται την ίδια άποψη, ενώ συντάσσονται και έτερα γνωστά ιδρύματα και οργανισμοί, όπως το Hans-Böckler.
Όπως δήλωσε σχετικά και ο Nicholas Spiro, Διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy, ελλείπει από την ευρωπαϊκή πολιτική ένα αξιόπιστο σχέδιο για την μείωση του ελληνικού χρέους: «Τα μέλη της ευρωζώνης επιθυμούν το αδύνατο. Από την μία θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και από την άλλη δεν είναι πρόθυμοι να υποστούν τα συνεπαγόμενα κόστη».

ysterografa.gr

Ιατρική Συζήτηση στο Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρανταπήχου


Και τώρα… ανασχηματισμός

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Λένε πως το… βιολογικό ρολόι μιας κυβέρνησης αρχίζει να χτυπά επίμονα και σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς, κάθε φορά που ο επικεφαλής της αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα για να προχωρήσει σε ένα αναγκαίο, πολιτικά και στρατηγικά λίφτινγκ. Δηλαδή, όταν σκέφτεται να κάνει ανασχηματισμό.

Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα ολίγων ημερών, και οι εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτηθούν μετά τη νέα σύσκεψη που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, εκτός απροόπτου εντός του Σαββατοκύριακου.

Κάτι που σημαίνει ότι, από τη στιγμή που οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα καταλήξουν στο σχέδιο και τη δομή λειτουργίας της επόμενης κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορεί να αρχίσει τα σχετικά τηλεφωνήματα προς τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, ακόμη και… τη Δευτέρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να βρίσκεται η νέα κυβέρνηση… στα έδρανά της, πριν την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, η έγκριση για την οποία πιθανολογείται ότι θα δοθεί ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας. Προκειμένου να μην χαθεί αφενός άλλος χρόνος, και αφετέρου να αξιοποιηθεί πλήρως το πολιτικό momentum από τη μεγάλη εθνική νίκη που θα συνεπάγεται η “οριστική λύση” στο ελληνικό πρόβλημα.

Ακόμη και η διορία μιας εβδομάδας που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του, για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που έχουν στον τομέα ευθύνης τους, αποκαλύπτει εκκωφαντικά το χρονιδιάγραμμα που ήδη έχει θέσει ο Πρωθυπουργός για να φρεσκάρει το κυβερνητικό σχήμα, και να του δώσει την ώθηση που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, στη σύσκεψη του Σαββατοκύριακου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, θα τεθεί επί τάπητος η “πολιτική” συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στη νέα κυβέρνηση, με την αξιοποίηση βουλευτών και προβεβλημένων στελεχών πρώτης γραμμής. Καθώς επίσης και το αν θα συμμετέχει στο νέο σχήμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ρόλο αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που θα συνοδεύεται πιθανότατα και από ένα θεσμικό υπουργείο με εθνική σημασία, που θα του επιτρέπει να έχει περισσότερο ενεργό και αυτοπρόσωπο ρόλο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της χώρας.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Το ΔΝΤ φεύγει (;) από το ελληνικό Μνημόνιο!

Christine-Lagarde-Mario-Draghi

Την επόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένη η νέα έκτακτη Σύνοδος του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα. Ως γνωστόν, θεωρείται ειλημμένη απόφαση η χορήγηση διετούς παράτασης στην εφαρμογή του βραχυπρόθεσμου ελληνικού προγράμματος. Αντικείμενο διαφωνίας εξακολουθεί να παραμένει όμως, ο χρόνος που η Ελλάδα θα πρέπει να ρίξει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ και ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί η επιμήκυνση.

Ο ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού του CDU, παράταξης της Angela Merkel, Klaus-Peter Willsch, με δηλώσεις του στην Handelsblatt-online, ισχυρίζεται ότι αποτελεί απλώς θέμα χρόνου η αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα. Υπόβαθρο αυτής της, σύμφωνα με τον Willsch, ειλημμένης απόφασης, είναι η γνωστή διαφορά που εκδηλώθηκε και μπροστά στις κάμερες μεταξύ Juncker και Lagarde. Η δεύτερη επιμένει στην άποψη ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να περιορισθεί στο 120% έως το 2020, άρα απαιτείται νέο «κούρεμα», ενώ ο πρώτος, συντασσόμενος με την άποψη του Schäuble αλλά και πολλών άλλων, εμμένει στον ορισμό του 2022 ως χρόνου – στόχου.

Πιθανότατο αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης θεωρεί ο Willsch ότι θα είναι η αποχώρηση του ΔΝΤ: «Το ΔΝΤ προετοιμάζει εδώ και καιρό την έξοδό του», όπως είπε στην ιστοσελίδα.

Η Handelsblatt-online θυμίζει ότι στο πρώτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το ΔΝΤ είχε συμμετάσχει σε ποσοστό ενός τρίτου και στο δεύτερο μόνο σε ποσοστό 20%. Η σταδιακή αποχώρηση του ΔΝΤ διαφαίνεται και από την συμβολή του στους μηχανισμούς στήριξης. Ενώ στον EFSF αυτή ήταν «υποχρεωτικά προβλεπόμενη», κατά την διάδοχη «ομπρέλα» του ESM θα έπρεπε απλώς να «επιδιωχθεί».

ysterografa.gr

Αποκλίνουσα συμπεριφορά και λόμπι της δραχμής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Έκπληκτη η κοινή γνώμη παρακολούθησε αυτές τις μέρες τα τεκταινόμενα στη Βουλή.

Της δόθηκε η ευκαιρία λόγω των συζητήσεων για το Μεσοπρόθεσμο και τον Προϋπολογισμό, διότι αυτά είναι πια φαινόμενα καθημερινά.

Τα ζούμε καθημερινά, σχεδόν έχει κιόλας προκληθεί εθισμός.

Άλλοι διακόπτουν τσιρίζοντας, άλλοι δίνουν κακόγουστες παραστάσεις, άλλοι βρίζουν, άλλοι απειλούν.

Πιστεύω ότι το ζήτημα δεν είναι ποιος σέβεται και ποιος όχι τον εαυτό του και το κοινοβούλιο.

Άγριο ξύλο – πάλι – στον Παπαδάκη! Ποιος γρονθοκόπησε τον παρουσιαστή;

Άγριο ξύλο - πάλι - στον
Παπαδάκη! Ποιος
γρονθοκόπησε τον
παρουσιαστή;




fouska.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Την απειλή μεγάλων χρηματικών προστίμων στα στελέχη των Διευθύνσεων Διοικητικού/Προσωπικού που δεν θα αποστείλουν στοιχεία των υπό απόλυση υπαλλήλων μέσα στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες, επισείει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά τα φαινόμενα «ανυπακοής» από αιρετούς και εργαζόμενους στους δήμους αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ωστόσο σε αυτή δεν διευκρινίζεται αν ισχύει και για περιπτώσεις κατάληψης χώρων από τους εργαζόμενους.
«Η µη αποστολή των στοιχείων εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται µε το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, γεγονός το οποίο, όπως διευκρίνιζαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι τα ποσά αυτά θα παρακρατούνται από τους μισθούς των υπεύθυνων για την αποστολή των στοιχείων.
Εντός 5 ημερών οι λίστες

Σαμαράς: Η δόση θα εκταμιευτεί κανονικά

Antonis-Samaras-Jose-Barroso
“Η δόση του δανείου θα εκταμιευτεί κανονικά”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου είχε σήμερα σειρά σημαντικών επαφών με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμη πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα”, πρόσθεσε με νόημα ο Πρωθυπουργός.
Αναλυτικά, δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
Στο χθεσινό Eurogroup αναγνωρίστηκαν πλήρως οι θυσίες της Ελλάδας και εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες: Ανακοινώθηκε επίσημα η επιμήκυνση, ενώ ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού. Όσα απομένουν είναι ελάχιστες, τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, που αφορούν την εκτέλεση των ήδη συμφωνημένων και θα κλείσουν οριστικά στις επόμενες μέρες. Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Και επαναλαμβάνω ότι εξακολουθώ να παλεύω, όχι μόνο για να πάρουμε στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για το παραπάνω…
Τώρα είμαστε στο επόμενο στάδιο, στην αναζήτηση πόρων για Ανάπτυξη. Συναντήθηκα εδώ με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ηγέτες από άλλες χώρες που παίρνουμε σημαντικά κονδύλια από τα ταμεία Συνοχής.
Ενισχύσαμε τις ελληνικές θέσεις για τα κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα την επταετία 2014-2020. Δίνουμε αγώνα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις μεγάλες περικοπές που ετοιμάζονται για όλα τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι τελικά η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα απ΄ όσα προγραμματιζόταν αρχικά. Και ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα εξακολουθούν να είναι πολύτιμη συνεισφορά στην Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας όλα τα επόμενα χρόνια. Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα”.

ysterografa.gr

Την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών ζητά η Χρυσή Αυγή!

zaroulia2
Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, με παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κύρωση σύμβασης για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών, ζήτησε την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 τους χρόνια!
«Η Χρυσή Αυγή θεωρεί διάκριση κατά των γυναικών την μη στράτευσή τους και προτείνουμε να καταστεί υποχρεωτική η στράτευση των γυναικών στα 18 τους», υπογράμμισε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

ysterografa.gr

3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” - CINE@ART


Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, πρόκειται να διεξαχθεί στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό Πελοποννήσου, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στο Κινηματογράφο ΛΑΙΣ στη Κόρινθο υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στήριξη των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.  Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στη συνέντευξη τύπου στις 19 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11:30 π.μ. στο Αλεξανδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
H ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ   "Γέφυρες" 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ​ΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ​Σ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘ​ΗΣΗΣ Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2007-2013


 
 
13 Νοεμβρίου 2012
 
Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ηµερήσια Διάταξη
 
Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων 2007-2013, η οποία συγκροτήθηκε µε την ΥΑ 5257/ΕΥΣ 630/2008, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, συνήλθε σε 4η Συνεδρίαση στις 13 Νοεμβρίου 2012 στο Ναύπλιο, µετά την µε αρ. πρωτ. 3475/10-10-2012 πρόσκληση του Προέδρου της, κ. Πέτρου Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, µε τα ακόλουθα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης:
 

Π. Τατούλης: Ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 500 εκ. ευρώ και συμβασιοποίηση 235 εκ. ευρώ στην Πελοπόννησο


Με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΕΠΙΝ 2007-2013, Πέτρος Τατούλης, τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Μανώλη Αγγελάκα, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.
Ο Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό που απεύθυνε προς την επιτροπή υπογράμμισε τον πολιτικό χαρακτήρα των αιρετών Περιφερειών, που είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης που έγινε στην χώρα με τον νόμο του Καλλικράτη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  τόνισε την ανάγκη θωράκισης του θεσμού που έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίες και που μέσα στην βαθιά κρίση έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο ανάσχεσης και άμβλυνσης των ακραίων επιπτώσεων που απειλούν την συνεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Οι αιρετές Περιφέρειες σημείωσε ο κ. Τατούλης είναι το τελευταίο οχυρό που και πρέπει να θωρακιστούν και όχι να αποδυναμωθούν.  

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που λήστεψε οικίες στο Πιτσά, στο Ζευγολατιό και στον Σολoμό .



Εξαρθρώθηκε, υστέρα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εγκληματική ομάδα, εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε οικίες.
Συνελήφθησαν, προχθές (12-11-2012) το πρωί, στο Ζευγολατιό και στο Βραχάτι, τρεις (3) αλβανοί,  ηλικίας 34, 22 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου, έως και τις αρχές Νοεμβρίου, του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών, στο Ζευγολατιό, στα Πιτσά και στον Σολoμό .
Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου
  • Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι
  • Επτά (7) μαχαίρια
  • Χρυσαφικά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Music Alley...... ένας νέος διαδικτυακός σταθμός

Ο Music Alley είναι ένας νέος διαδικτυακός σταθμός και ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 2012 με σκοπό να σας κρατάει την καλύτερη συντροφιά όλο το 24ωρο! Κατα την διάρκεια τις ημέρας υπάρχουν διάφορες Live εκπομπές με παραγωγούς αλλά και θεματικές εκπομπές! Το ύφος του Music Alley έχει Rock και Alternative ακούσματα αλλά όχι μόνο!  

Θα χαρούμε να μας πείτε την γνώμη σας σε περίπτωση που κάτι δεν σας αρέσει κάνοντας κλικ στην ενότητα CONTACT και στέλνοντας μας το μήνυμα σας! Τέλος για περισσότερη ενημέρωση για δίαφορες εκδηλώσεις αλλά και νεα του Music Alley κάντε μας Like στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter!

Καλή σας ακρόαση !!!