Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ασύλληπτη καταγγελία: "Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πλήρωναν για καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας"

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα καταλόγισαν στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου λίστα με επτά ονόματα εργολαβικών και διοικητικών υπαλλήλων, που λάμβαναν επί έξι μήνες επιπλέον χρήματα από αυτά που προέβλεπαν οι συμβάσεις με την εργολαβική εταιρεία.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, όπως προκύπτει από στοιχεία που προέρχονται από τη "Διαύγεια",
έλαβαν για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012, ακόμα και πάνω από 16.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Πλήρωναν για τις καταλήψεις!


Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, κατήγγειλε ότι οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, σε συνάντηση που είχε μαζί τους για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων,
παρότρυναν τις καταλήψεις των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο και μάλιστα ζήτησαν να προχωρήσουν, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, και σε καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι θα τους καλύψουν τα έξοδα!

"Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις" είπε.

Τις αναφορές του προέδρου του ΕΚΘ επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του ΕΚΘ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση. Πρόσθεσε, δε, ότι οι δύο συμβάσεις εργολαβικών στο ΑΠΘ που διακόπηκαν, έγιναν με ευθύνη των εργολαβικών εταιρειών και των πρυτανικών αρχών.

Το σωματείο Εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, το οποίο διανύει την 57η μέρα απεργιών και κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ,
ανακοίνωσε την απόλυση άλλων 316 υπαλλήλων της καθαριότητας, οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα για την λήξη των συμβάσεών τους,
πολλοί από τους οποίους εργάζονται με το καθεστώς αυτό στο ΑΠΘ εδώ και 25 χρόνια.
Πριν δύο εβδομάδες απολύθηκαν άλλοι 52 εργολαβικοί που εργάζονταν στις τεχνικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Συνολικά, ο αριθμός των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ φτάνει τους 850.

Πάντως, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτηρίζει "συκοφαντικές" έως και "κακοήθεις" τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ, τις οποίες αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών στο ΕΚΘ.

"Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι ‘εργατοπατέρες’ οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
newsit.gr