Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Απόψε ανέτειλλε η (πρώτη για το 2022) Πανσέληνος του Λύκου,

Η πρώτη πανσέληνος του 2022, γνωστή και ως «Πανσέληνος του Λύκου», ανατέλλει απόψε, 17 Ιανουαρίου, και θα μας δώσει μια εκθαμβωτική θέα του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η πρώτη πανσέληνος του χρόνου φτάνει στην κορύφωσή της τα χαράματα της Τρίτης (1:48 π.μ.). Ωστόσο, οι λάτρεις του ουρανού και της αστρονομίας θα αρχίσουν να βλέπουν την ανατολή του φεγγαριού περίπου 24 λεπτά πριν από το ηλιοβασίλεμα.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: 17/1-23/1 2022

  

Βασίλισσα Δίχως Χώρα

Δευτέρα, 17/1 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Άσγκερ Χέλντεστατ. Η αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Φροστ, μιας πολικής αρκούδας και ενός κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο.

O«Μπλε Διάδρομος» που θα ενώνει την Βόρεια Ιταλία με την Πελοπόννησο

  

Ο αυτοκινητόδρομος Αδριατικής – Ιονίου, γνωστός ως “Μπλε Διάδρομος” (Blue Corridor), είναι ένα φιλόδοξο έργο, στο οποίο, αρχικά, λίγοι πίστεψαν και ακόμα λιγότεροι το στήριξαν.

Ο οδικός άξονας, εκτείνεται από τη Βόρεια Ιταλία, διασχίζει τα δυτικά Βαλκάνια και μέσω της Ιόνιας οδού και του Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα-Καλαμάτα, θα φτάνει στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου.

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή – Πυκνές χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αττικής

 Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Πού θα φέρει χιόνια μέχρι και τα Χριστούγεννα – Αρναούτογλου και Καλλιάνος προβλέπουν [βίντεο] 

«Με διαδοχικά πολικά κύματα η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας με αυξημένες τις πιθανότητες για πολλά χιόνια και χαμηλά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο», τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο ίδιος μιλά για δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα μέσα στην εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείει «να δούμε πυκνές χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας με αυξημένες πιθανότητες και για χιονόστρωση».

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαούσης

  

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός, Γιώργος Τσαούσης.

Ο Γιώργος Τσαούσης άφησε την τελευταία του πνοή στις 27 Δεκεμβρίου και η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή σήμερα μέσω μιας ανακοίνωσης τον λογαριασμό «actorshouse_official» στο Instagram.

Η ανακοίνωση: