Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: 17/1-23/1 2022

  

Βασίλισσα Δίχως Χώρα

Δευτέρα, 17/1 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Άσγκερ Χέλντεστατ. Η αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Φροστ, μιας πολικής αρκούδας και ενός κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο.

 

Οι "Τυχοδιώκτες" της Μοντέρνας Τέχνης: Παρίσι Πρωτεύουσα του Κόσμου (3/6)

Τρίτη, 18/1 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλιτεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέμινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μο­ντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γίνουν ήρωες.









Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 20/1 στις 23:00








Η εκπομπή «Βουλής Βήμα» παρουσιάζει τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, θέτοντας στο επίκεντρο την ψυχική υγεία των πολιτών. Η Αλεξία Κουλούρη συ­ζητά με την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη.










Η Προσεδάφιση στη Σελήνη (2/2)

Παρασκευή, 21/1 στις 21:00








20 Ιουλίου 1969: Ο Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώ­τος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ιστο­ρικής  αποστολής "Απόλλων 11", μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό και απόρρητες συνομιλίες, που μόλις πρόσφατα απαχαρακτηρίστηκαν.










Ταξίδι στην Ιταλία

Παρασκευή, 21/1 στις 22:00








Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Ροσελίνι, με τους: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Τζορτζ Σάντερς (1954).  Ένα ευκατάστατο ζευγάρι Βρετανών ταξιδεύ­ουν ως τη Νάπολη για να πουλήσουν μια βίλα που κληρονόμησαν. Η αλλαγή περιβάλλοντος θα επιδρά­σει δραματικά στη σχέση τους, η οποία περνά μια α­νομολόγητη κρίση.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 22/1 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 22/1 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.









Άστορ Πιατσόλα -Το "Νέο Τάνγκο"

Σάββατο, 22/1 στις 21:00








Ένα ντοκιμαντέρ του Ντάνιελ Ρόζενφελντ (Γαλλία 2017) για τη ζωή και το έργο του Άστορ Πιατσόλα, του μεγάλου Αργεντίνου συνθέτη που έφερε την επα­νάσταση στο παραδοσιακό τάνγκο, ενσωματώνοντας σε αυτό στοιχεία τζαζ και κλασσικής μουσικής, καθιε­ρώνοντας έτσι το "Νέο Τάνγκο".










IDA

Σάββατο, 22/1 στις 23:00







Πολωνική ταινία σε σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφ­­σκι με τους: Αγκάτα Τρεμπουσόφσκα, Αγκάτα Κου­­λέζα, Νταβίντ Όγκροντνικ (2013). Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά, λίγο προτού δώσει τους όρκους της, τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της Βάντα. Εκείνη της αποκαλύ­­πτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τάφου, αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της, κατά τον Β΄ Πα­­γκόσμιο Πόλεμο.













Από Τόπο … σε Τόπο - Θράκη

Κυριακή, 23/1 στις 12:00





Μεγάλο αφιέρωμα στη Θράκη και στην πλούσια μου­σικοχορευτική της παράδοση. Λαογραφική Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.









Η Πολεμίστρια

Κυριακή, 23/1 στις 17:30





Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Γιόχαν Τίμερς (Ολλανδία, 2018). Μετά το σκληρό διαζύγιο των γο­νιών της, η πεισματάρα Μπο μετακομίζει, μαζί με την μητέρα και τον αδελφό της, σ’ ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Εκεί, γνωρίζει την Τζόι, μια γειτονο­πούλα που θα την συστήσει στον σύλλογο kickboxing όπου αθλείται.







 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία