Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

La Liga: Διαστημική Μπαρτσελόνα σκόρπισε 4-0 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη

 lewa-m
 Ακόμα και μετά από το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, υπήρχαν αμφιβολίες για την Μπαρτσελόνα του Χάνζι Φλικ. «Ναι, αλλά δεν έχει παίξει με καμία αντίπαλο της προκοπής» ήταν η επωδός των αμφισβητιών… πριν από αυτή την εβδομάδα.

Πρώτη αντίπαλος ο κακός δαίμονας Μπάγερν Μονάχου… μπαμ, 4-1! Δεύτερη αντίπαλος η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ και μάλιστα μέσα στην έδρα της… μπαμ, 4-0 και στο +6 στην La Liga η απολαυστική ομάδα που έχει χτίσει ο Γερμανός, με ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι.

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά – Στο Ληξούρι το επίκεντρο

 Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά – Στο Ληξούρι το επίκεντρο 

 Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, στις 23:34 το βράδυ του Σαββάτου (26.10.2024).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού των 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίζεται σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων βόρεια του Ληξουρίου. Στα πέντε χιλιόμετρα βρίσκεται το εστιακό βάθος.

Ομιλία Χρίστου Δήμα στο NYU Stern Business School στη Νέα Υόρκη.


Ομιλία στο NYU Stern Business School της Νέας Υόρκης με τίτλο «Ελλάδα: Από την κρίση στην οικονομική αξιοπιστία» πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας.

Στην ομιλία του ανέλυσε την θετική πορεία και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στους στόχους, τις προκλήσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των αποδοχών και τη μείωση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Δήμας παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, από τα χρόνια της κρίσης και των capital controls, μέχρι την περίοδο της οικονομικής προόδου, των ρεκόρ στις επενδύσεις και στη μείωση του δημοσίου χρέους, και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές.