Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Η… καρέκλα του Ζαφειρόπουλου στο στόχαστρο πολιτευτών

  

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στην οποία ο Μάκης Βορίδης, ως τότε αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, διόρισε τον παλαιό Δήμαρχο Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, βρίσκεται στο στόχαστρο γαλάζιων πολιτευτών, οι οποίοι επιζητούν την αξιοποίησή τους σε κάποιο κυβερνητικό πόστο, ώστε να διεκδικήσουν μια καλύτερη τύχη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η Αττική είναι το «μεγάλο ψάρι», και στην προσπάθειά τους να προωθήσουν παρασκηνιακά τη δική τους υποψηφιότητα, έχουν αρχίσει να… υπονομεύουν τον σημερινό Γραμματέα.

Διακινώντας αιχμές, από τα στελέχη του γραφείου του και το… παρελθόν ορισμένων εξ αυτών, μέχρι την πρόσφατη κόντρα του με τον Δήμαρχο των τριών Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, που στάθηκε αφορμή για «σιωπηλή επανάσταση» των αυτοδιοικητικών του λεκανοπεδίου κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται. Όπως και το… πριόνισμα Ζαφειρόπουλου, παρά τις ισχυρές βάσεις του αδικοχαμένου αδελφού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην κοινωνική και στελεχιακή βάση της Κεντροδεξιάς.

Πηγή: OneVoice

Ολυμπιακός: Το τρόπαιο του Conference League στη νέα φανέλα των «ερυθρόλευκων»

 Ολυμπιακός: Το τρόπαιο του Conference League στη νέα φανέλα των «ερυθρόλευκων» 

Ο Ολυμπιακός στις καινούργιες του επετειακές φανέλες για τα 100 χρόνια, αναμένεται να τοποθετήσει το τρόπαιο του Conference League που κατέκτησε φέτος.

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει τις φανέλες για τα 100 χρόνια της ιστορίας του, με τους «ερυθρόλευκους» μάλιστα όπως όλα δείχνουν να βάζουν και το τρόπαιο του Conference League σε αυτές.

Και αυτό διότι το συγκεκριμένο ιστορικό επίτευγμα δεν γίνεται να μην έχει περίοπτη θέση στις εμφανίσεις των Πειραιωτών για τη νέα αγωνιστική σεζόν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι σίγουρο προς το παρών.

Ήδη ο Ολυμπιακός έχει σχεδιάσει νέο σήμα, επετειακό για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του.

Παύλος Μαρινάκης για Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία

 Παύλος Μαρινάκης για Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία 

Το Πόθεν Έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το βράδυ της Δευτέρας (3.6.24).

Τονίζοντας ότι «σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση», ο Παύλος Μαρινάκης θέσει μια σειρά από ερωτήματα.

Κυβερνητικές πηγές για Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Ποινικό αδίκημα η συμμετοχή σε 3 αλλοδαπές εταιρίες

 Κυβερνητικές πηγές: H αίτηση Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ - Η απάντηση στην απόφαση του ΣτΕ για την άρση απορρήτου 

Κυβερνητικές πηγές, κάνουν λόγο για παραδοχή τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με το πόθεν έσχες.

Όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, ο κ.Κασσελάκης «παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε 3 αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».

Meteo: Η πόλη της Στερεάς Ελλάδας που «φλέρταρε» με τους 39 βαθμούς – Ο χάρτης με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/06/ILIOFANEIA.jpg 

Η Λιβαδειά με το φημισμένο της σουβλάκι, σήμερα (03.06.2024) είχε την τιμητική της ως η πόλη της Ελλάδας με την υψηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo, tη στιγμή φυσικά που ο Ιούνιος μπήκε δυναμικά με θερμές διαθέσεις.

Ο ήλιος την πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου, άγγιξε λίγο περισσότερο την Λιβαδειά που έδωσε θερμοκρασία που αγγίζει σχεδόν τους 39 βαθμούς Κελσίου, όπως αυτή καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Αγγλία – Βοσνία 3-0: Εύκολη επικράτηση για τα «λιοντάρια» – Προβλημάτισε η Γερμανία πριν την Εθνική Ελλάδος

 Αγγλία – Βοσνία 3-0: Εύκολη επικράτηση για τα «λιοντάρια» – Προβλημάτισε η Γερμανία πριν την Εθνική Ελλάδας 

Η Αγγλία κέρδισε 3-0 την Βοσνία σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο «St James’ Park», ενώ η Γερμανία «κόλλησε» απέναντι στην Ουκρανία και προβλημάτισε με την απόδοση της.

Η Αγγλία επικράτησε δίχως δυσκολία της αδύναμης Βοσνίας με σκορ 3-0 στο «St James’ Park» με τους Βρετανούς να αγωνίζονται με αρκετά νέα πρόσωπα καθώς ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλησε να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα.

Το Κόουλ Πάλμερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 60′ έκανε το 1-0, με τον Αλεξάντερ-Αρνολντ στο 85′ να διπλασιάζει τα τέρματα των «λιονταριών» και του Χάρι Κέιν στο 89′ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό είναι το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στέφανος Κασσελάκης Στέφανος Κασσελάκης: Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ 

Στη δημοσιότητα έδωσε το Πόθεν Έσχες του, όπως είχε προαναγγείλει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής (9.6.24).

Πτώχευση FTI: 7.500 ξένοι επισκέπτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μέσω του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού – Σε εγρήγορση το υπουργείο Τουρισμού

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/06/kriti.jpg 

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα από την αίτηση πτώχευσης του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία, FTI, καθώς βασικό μέλημα είναι η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν έλθει με τον γερμανικό Tour Operator.

Ήδη το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Καναδάς: Μυστηριώδης νόσος του εγκεφάλου πλήττει νέους – Απαγόρευσαν σε επιστήμονα να την ερευνήσει

Καναδάς: Μυστηριώδης νόσος του εγκεφάλου πλήττει νέους – Απαγόρευσαν σε επιστήμονα να την ερευνήσει 

Κορυφαίος επιστήμονας στον Καναδά ισχυρίζεται ότι του έχουν απαγορεύσει να διερευνήσει μια μυστηριώδη ασθένεια που πλήττει τον εγκέφαλο.

Ο επιστήμονας μάλιστα, δήλωσε ότι φοβάται ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι που πάσχουν από την εγκεφαλική νόσο στον Καναδά, παρουσιάζουν ανεξήγητη νευρολογική εξασθένηση.

Οι ισχυρισμοί, που περιλαμβάνονται σε emails που διέρρευσαν σε συνάδελφό του και τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του Guardian, προέκυψαν δύο χρόνια αφότου η ανατολική επαρχία New Brunswick του Καναδά, έκλεισε την έρευνά της για μια πιθανή «συρροή» περιπτώσεων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Eπιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ»

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, εντός του πλαισίου της ανάδειξης και της προβολής του τοπικού και εθνικού πολιτιστικού προϊόντος, διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 την επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ».

Η διοργάνωση αυτή  είναι η αρχή συντονισμένων δράσεων που σαν στόχο έχουν, αφενός  την προβολή και την προστασία του σπηλαίου (Ιερό των Νυμφών), που αποτελεί σημαντικό φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό της περιοχής μας, αφετέρου την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τους  παγκοσμίου σπουδαιότητας και ενδιαφέροντος Πινάκων του Πιτσά (6ος π.Χ αι.), οι οποίοι ευρέθηκαν στο σπήλαιο.

Χρ. Δήμας από την Αρκαδία:: «Το αποτέλεσμα της Κυριακής καθορίζει το πόσο ισχυρή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη.»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Αρκαδία επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στο κλιμάκιο μετείχαν επίσης ο Βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο πρόεδρος και στελέχη της ΔΕΕΠ Αρκαδίας, καθώς και δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος.
 
Επισκέφτηκαν το Λεωνίδιο, τον Τυρό και το Άστρος, όπου συζήτησαν με πολίτες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγρότες και εμπόρους/παραγωγούς, αλλά και με επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής για το Κυβερνητικό έργο, για το διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών και για διαφορά