Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Το εφιαλτικό σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου με 90 εκατ. θύματα – Τι αναφέρουν οι New York Times

 Ουκρανία: Το εφιαλτικό σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου με 90 εκατ. θύματα – Τι αναφέρουν οι New York Times 

Φωτιά βάζει ένα δημοσίευμα των New York Times που αναφέρεται στον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου μετά την επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία.

Σε άρθρο τους για την Ουκρανία οι NYTimes εξετάζουν τις πιθανότητες αυτό το εφιαλτικό σενάριο να γίνει πραγματικότητα κάτι που όλοι απεύχονται.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη πρόκειται να συνοδέψει ο Ν. Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη

  

Την πρόθεσή του να συνοδεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος επέστρεψε την Κυριακή στην Ελλάδα, μετά από μια δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ακόμη την παρασημοφόρηση του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελένου και του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση. «Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό θα προτείνω την παρασημοφόρησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω», είπε ο υπουργός.

Το αποτύπωμα της 200ετηρίδας στο περιοδικό της Βουλής

 

Το αποτύπωμα της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ανιχνεύει στις σελίδες του το νέο, 39ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του... Περιστυλίου!».

Ειδικότερα:

Για την κληρονομιά που αφήνει πίσω της η επέτειος γράφουν στον φάκελο «Ιδεόπολις» η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου και οκτώ καθηγητές από Πανεπιστήμια της χώρας, οι Νίκος Αναστασόπουλος, Θάνος Βερέμης, Ελπίδα Βόγλη, Μαρία Ευθυμίου, Αντώνης Κλάψης, Χρήστος Λούκος, Σπυρίδων Πλουμίδης και Δημήτρης Σταματόπουλος.