Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

“Eθνική προσπάθεια σύνδεσης της Έρευνας με την Καινοτομία” Ορισμός των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ)



Το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) είναι το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας σε ό,τι αφορά τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Ανάπτυξη της Καινοτομίας. Στην αποστολή του Συμβουλίου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:


— Η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα και την ανάπτυξη της Καινοτομίας.
— Η υποβολή προτάσεων για το μετασχηματισμό της Έρευνας σε Καινοτομία.

— Η εισήγηση μέτρων για τη διευκόλυνση των επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

— Η ενθάρρυνση υιοθέτησης δημόσιων πολιτικών στη βάση του ερευνητικού έργου που εκπονούν τα εποπτευόμενα από τη ΓΓΕΤ ερευνητικά κέντρα.

— Η ενθάρρυνση δημοσίων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία παράγονται από εποπτευόμενους φορείς της ΓΓΕΤ.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη σύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας αποφάσισε η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) να διαμορφωθεί ως εξής:

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο της πρώην βουλευτού Φρόσως Σπεντζάρη

'http://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_683105_53e3a0537b-97feacbddd4e57c0.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Φρόσως Σπεντζάρη, δήλωσε:
«Η Φρόσω Σπεντζάρη υπήρξε μία δυναμική και δραστήρια γυναίκα, πολιτικός και επιστήμων, που υπηρέτησε με εντιμότητα τα πιστεύω της στην πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική πορεία της. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους της». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

==================

Πέθανε σήμερα 8 Νοεμβρίου σε ηλικία 77 ετών, η πρώην βουλευτής Ηλείας της

Τελετή ρασοφορίας Κατερίνας Μουρίκα στην Ιερα Μονή Παναγιας Κορυφής.Καμαρίου (VIDEO)..

Ολη η τελετή ρασοφοριας της Κατερίνας Μουρικα, στην Ιερα Μονή Παναγιας Κορυφής.
Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019  στη Μονή της Παναγίας της Κορυφής, έγινε η τελετή της ρασοφορίας της Κατερίνας Μουρίκα.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε κοντά της. Χοροστατούντων τεσσάρων Μητροπολιτών, Αρχιμανδριτών και πολλών ιερέων.Τη ρασοφορία τέλεσε ο Συνοδικός Μητροπολίτης του Οικουμενικού θρόνου κ. κ. Μακάριος. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνιας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος και ο βοηθός Επισκόπου Κεγχρεών κ. κ. Αγάπιος.
Πολλές αδελφότητες από πάρα πολλές Μονές βρέθηκαν εκεί. Άνθρωποι της οικογενείας, μητέρα , ανεψιοί, φίλοι, συμπατριώτες της, μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρακολούθησαν τη τελετή. Και το όνομα αυτής Μακαρία. Μετά τη τελετή όλοι ένας προς ένας ευχήθηκαν στην αδελφή Μακαρία μια ευλογημένη ζωή.
Ολη η τελετή ρασοφοριας της Κατερίνας Μουρικα, στην Ιερα Μονή Παναγιας Κορυφής. στο VIDEO του Νίκου Νικολόπουλου που ακολουθεί

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δυνατοί αγώνες στη Β' κατηγορία Κορινθίας ( 7η αγωνιστική.)


 Αποτέλεσμα εικόνας για β κατηγορία κορινθίασ
Με την διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 9/10-11-19 και ώρα 15:00 το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Πρεμιέρα της αγωνιστικής το Σάββατο  από τα γήπεδα της Ξυλοκέριζας και του Λαχαίου. Στην Ξυλοκέριζα  ο Αστέρας Κορίνθου μάχεται με τον Ολυμπιακό Άσσου, ενώ στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει  την εκ των πρωτοπόρων ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.  
Συνέχεια της αγωνιστικής την Κυριακή όπου ο έτερος  των  πρωτοπόρων  Άρης Βοχαϊκού , στο Ζευγολατιό, υποδέχεται τον Άγιο Γεώργιο,  την ίδια στιγμή που ο  Κύψελος Κορίνθου μάχεται στην Κλένια  κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ.
Ο Πανευρωστινιακός αγωνίζεται στην Ξυλοκέριζα κόντρα στον τοπικό Εθνικό, την στιγμή που ο Πανσολυγειακός  αντιμετωπίζει, στο ντέρμπυ της ημέρας, την Πρόοδο Αγίου  Βασιλείου. 
Στην Αρχαία Κόρινθο ο Βελλρεφών υποδέχεται τον ΑΣ Ρομά Ζευγλατιού,ενώ τέλος  στην κοινή τους έδρα ( Τραγάνα) ο ΑΟ Ασπροκάμπου  (γηπεδούχος) μάχεται με τον (φιλοξενούμενο) Αετό Κρυονερίου.



7η Αγωνιστική

Ανησυχία για το «παιχνίδι του πνιγμού» – Έχει γίνει μόδα σε όλα τα σχολεία της Κορινθίας

Ανησυχία για το «παιχνίδι του πνιγμού» – Τι λέει ο θείος του μαθητή που κινδύνευσε στο Λουτράκι
Ώρες αγωνίας πέρασε η οικογένεια ενός 12χρονου μαθητή από το Λουτράκι, που έπαιξε το «παιχνίδι του πνιγμού» μέσα στο Γυμνάσιο που φοιτά, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Νοσοκομείο. Ευτυχώς το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα και είναι πλέον στο σπίτι του.
«Χθες το πρωί έγινε ένα περιστατικό σ’ ένα σχολείο της Κορινθίας. Έπαιζαν ένα παιχνίδι που έχει γίνει της μόδας. Κρατάς την αναπνοή σου δέκα φορές και στη

Δύσκολη έξοδος για Ατρόμητο στη Νεμέα και ΠΑΣ Κόρινθο στο Λουτράκι. Ντέρμπι στο Κιάτο Πέλοπας - Ελλάς Βέλου.


 Αποτέλεσμα εικόνας για πελοπας ελλας βελου
Αρκετά ενδιαφέροντα παιγνίδια περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της , η σαββατιάτικη  7η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Ο πρωτοπόρος και αήττητος  (6Χ6) Ατρόμητος Χιλιομοδίου, αντιμετωπίζει,  στη Νεμέα τον   Παννεμεατικό, ο οποίος  εντός έδρας  έχει συγκομιδή μόνο 3 βαθμών από τους 9 που έχει.
 Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο ΠΑΣ Κόρινθος , στο «Θώδειον» κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, την ίδια ώρα ( 15:00) που ο Ισθμιακός , στο «Γιάννης Στέφας» υποδέχεται τον Αστέρα Δερβενίου.   
Γειτονικά ντέρμπι  στο Κιάτο  όπου ο Πέλοπας μάχεται με την ισόβαθμή  του Ελλάδα  Βέλου και στο  Ξυλόκαστρο , στην κοινή τους έδρα,  ο ουραγός  Πανκαμαριακός  (ως γυπεδούχος) αντιμετωπίζει τον (φιλοξενούμενο) Ηρακλή Ξυλοκάστρου. 
Στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ  αγωνίζεται με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού και στο Γαλατάκι  ο  Σαρωνικός με την Θύελλα  Πετρίου. 
Τέλος στα Αθίκια ο Τενεάτης μάχεται με τον ΑΟ Λουτρακίου.
7η Αγωνιστική ( 9/11/19 – 15:00)

Ισθμιακός
-
Αστέρας Δερβενίου

Πανκαμαριακός
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Σαρωνικός Γαλατακίου
-
Θύελλα Πετρίου

ΑΟ Zευγολατιού
-
Θύελλα Κ. Διμηνιού

ΣΦΛ Ολυμπιακός
-
ΠΑΣ Κόρινθος

Τενεάτης Αθικίων
-
ΑΟ Λουτράκι

Παννεμεατικός
-
Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Πέλοπας Κιάτου
-
Ελλάς Βέλου