Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Μαρούσι: Έπεσε κεραυνός και πήρε φωτιά δέντρο πάνω από γνωστή καφετέρια

 keraynos_maroysi_3 

 Η κακοκαιρία που χτύπησε νωρίτερα την Αττική είχε ως αποτέλεσμα ένας κεραυνός να «χτυπήσει» δέντρο στο Μαρούσι. Μάλιστα το δέντρο που βρίσκεται δίπλα από τη γνωστή καφετέρια «Γαρδένια» πήρε φωτιά.  Σύμφωνα με ανάρτηση του Forecast Weather Greece στο Facebook, στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσει τη φωτιά. Από την πτώση του κεραυνού δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Αύριο ο Υφυπουργος Χρίστος Δήμας επισκέπτεται χωριά της Βόχας και το Ζευγολατιό

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Υφυπουργός και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη
☑️Χαλκί στις 6:00
☑️Σουληνάρι στις 7:00
☑️Βοχαϊκό στις 8:00 καφενείο "Μπίτζιος"
☑️Ζευγολατιό στις 9:00 καφενείο "Αγορά "

ΠΥΡΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Κυριακή 7 Μαΐου 2023: 32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023 - Προκήρυξη Αθλητικής Δράσης

 

32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ» και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διοργανώνουν την αθλητική δρομική εκδήλωση, «32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023», που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης για το έτος 1946, Στέλιου Κυριακίδη.

Την Κυριακή 7 Μαΐου ο Τελικός του Κυπέλλου Κορινθίας

 

 

 

 Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου θα διεξαχθεί ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Super League 2: Μπλόκο η Προοδευτική στην Κηφισιά, η Καλλιθέα νίκησε την ΑΕΚ Β’

 Super League 2: Μπλόκο η Προοδευτική στην Κηφισιά, η Καλλιθέα νίκησε την ΑΕΚ Β’ 

Η μάχη για την άνοδο στην Super League 1 άναψε για τα καλά στον νότιο όμιλο. Στην 20η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, η Κηφισιά στην επιστροφή της στην φυσική έδρα στο «Ζηρίνειο» υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (1-1) κόντρα στην μαχητική Προοδευτική, που μάχεται για την παραμονή. Έτσι, η Καλλιθέα που πέρασε από το «Σεραφείδειο» επικρατώντας 3-1 της ΑΕΚ Β’ μείωσε την απόσταση στους πέντε βαθμούς και έχει και ματς λιγότερο. Αυτός που τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από την διεκδίκηση της πρωτιάς είναι ο Απόλλων Σμύρνης που έχασε στα Περιβόλια από τα Χανιά (2-0).

Μητσοτάκης: Το Σάββατο 22 Απριλίου κλείνει η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος «Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

 mitsotakis 

Το αναπτυξιακό σχέδιο για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων του 2030 παρουσίασε στην Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την υλοποίηση τέτοιων αναπτυξιακών πολιτικών.

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι, θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πως θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Βρούβες, βρούβα, σινάπι, χόρτα χωνευτικά και με άλλα οφέλη. Πώς βγήκε η φράση 'τον στείλαμε για βρούβες?;

ραπανόβρουβα, λαψανόβρουβα, σκυλόβρουβα, γλυκόβρουβα, μαυρόβρουβα.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Με το όνομα βρούβα υπάρχουν αρκετά άγρια χόρτα. Τα συναντάμε με διάφορα ονόματα όπως αγριόβρουβα, ραπανόβρουβα, λαψανόβρουβα, σκυλόβρουβα, γλυκόβρουβα, μαυρόβρουβα.

Η βρούβα ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών ή Κραμβοειδών. Οι βρούβες είναι από τα πιο κοινά και δημοφιλή άγρια χόρτα στην Ελλάδα. Φυτρώνουν παντού και επειδή δεν έχει νόημα να καλλιεργηθούν όπως οι ζοχοί, συλλέγονται και πουλιούνται στις λαϊκές αγορές σαν άγρια χόρτα.

Οι βρούβες έχουν ζωηρά κίτρινα άνθη, που σχηματίζουν ταξιανθίες και τα φύλλα είναι μετρίου μεγέθους που εναλλάσσονται. Τα άνθη σχηματίζουν βότρυ και αποτελούνται από τέσσερα πέταλα σε σχήμα σταυρού. ..................

read more


Ερώτηση Ψυχογιού για επαναλειτουργία Προαστιακού ως Αίγιο και ολοκλήρωση του έργου Προαστιακού Λουτρακίου

Προαστιακός φτάνει στη στάση 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/04/2023

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο κ. Γ. Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την ανάγκη για πλήρη και ασφαλή επαναλειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη γραμμή Αθήνα-Κόρινθος-Κιάτο-Αίγιο, καθώς και για το έργο της σύνδεσης του Προαστιακού με το Λουτράκι, που δρομολογήθηκε κι άρχισε να υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο 2019 κι αποτελεί παρέμβαση στρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική κοινωνία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜέΡΑ 25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

   

Συνεδρίασε την Τρίτη 18/4 για πρώτη φορά η Εκλογική Επιτροπή Κορινθίας του ΜέΡΑ 25 –Συμμαχία για τη Ρήξη. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το πρόγραμμα των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ενόψει της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου. Την Εκλογική Επιτροπή αποτελούν σε πρώτη φάση οι παρακάτω: