Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πύρινος εφιάλτης στην Πάτρα - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή - "Βρέχει" αποκαϊδα στην πόλη της Πάτρας!


Σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα στο 'Ανω Καστρίτσι και στην περιοχή από το Πλατάνι μέχρι τα Σελλά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κώστας Δεσυνιώτης. Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, ότι το μέτωπο της φωτιάς στο Κάτω Καστρίτσι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σημείωσε, ακόμα, ότι δεν έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, κάποια καμμένη κατοικία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι, γεγονός που θα διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης.

Αχαϊα: Το ντοκουμέντο της φωτιάς - Καιγόταν το δάσος και ο κόσμος χόρευε!


Αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία και το βίντεο που θα δείτε, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, μετά την εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Σελλά...
Στο φακό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, καταγράφεται ο κόσμος να γελά και να γλεντά χορεύοντας ενώ πίσω τους στην κορυφογραμμή έχει ξεπροβάλλει το πύρινο μέτωπο.

Η λήψη της φωτογραφίας που δημοσιεύει το flashstar.gr, έγινε στις τέσσερις το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο της θρησκευτικής πανήγυρης, όταν οι φλόγες «ξεπήδησαν» από το βουνό και έγιναν αντιληπτές, ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά».

Τότε φέρεται μέλος του Συλλόγου της περιοχής να τον πλησίασε και να του ζήτησε να σιωπήσει για να μην θορυβηθεί ο κόσμος και διαλυθεί το πανηγύρι…


newsit.gr

Επιθεώρηση έργων σε Κορώνη - Φαλάνθη - Χωματερό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη



Περιοδεία στην Μεσσηνία και ειδικότερα στην περιοχή της Κορώνης με σκοπό την επιθεώρηση των έργων που εκτελούνται στην περιοχή αλλά και των έργων πνοής που προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών.

Η επόμενη Ελλάδα χρειάζεται εξαιρέσεις…

Ας κοιτάξουμε λοιπόν μπροστά. Ας αφήσουμε το βλέμμα, ως φυσική συνέχεια της καρδιάς και του μυαλού, να ατενίσει ατίθασο το μέλλον που θα θέλαμε να ζήσουμε. Το μέλλον που πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, κακός εαυτός, προσπαθούν να αφήσουν στο… ράφι.
Το μέλλον φυσικά κερδίζεται. Προετοιμάζεται. Σκιαγραφείται. Σε καμία περίπτωση δεν χαρίζεται, ούτε προκύπτει ως… στιγμιαίο λάθος ή παρόρμηση. Το μέλλον διαμορφώνεται σήμερα. Δηλαδή, από χθες. Το άθροισμα αυτόνομων στιγμών, και των γεγονότων που τις συνοδεύουν, μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά όσα έρχονται. Να τα χρωματίσει ανεξίτηλα.
Τη σημερινή Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, θα διαδεχθεί αναπόφευκτα η «επόμενη Ελλάδα». Μια Ελλάδα… μετά. Μετά και πέρα από όσα μας οδήγησαν στο να στρογγυλοκαθίσουμε στην άκρη του γκρεμού, και να φλερτάρουμε καθημερινά με το μοιραίο μακροβούτι στο κενό.
Επειδή μεταξύ μας… γνωριζόμαστε καλά, έχουμε πλήρη επίγνωση και των στρεβλώσεων που μας έφεραν εδώ. Στην κατάληξη μιας προβληματικής εθνικής διαδρομής, αγκαζέ με τον κακό εαυτό μας. Από τον οποίο, ο μόνος που μπορεί να μας απαλλάξει, είναι το είδωλο που αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη της προσωπικής αυτογνωσίας. Εμείς οι ίδιοι.
Η επόμενη Ελλάδα έρχεται καλπάζοντας. Με το χλιμίντρισμα να ακούγεται σαν μακρινή ιαχή ακόμη, στην καρδιά του καθενός από εμάς. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες επαναστάσεις. Κυρίως, όσες είχαν να κάνουν με τη συνείδηση, και την τακτοποίηση των προσωπικών λογαριασμών με τα «εγώ» που αφυκτιούσαν από τον ψίθυρο της ανάγκης μετριοπάθειας. Της αίσθησης του μέτρου, και της εμπράγματης απόδειξής του στην καθημερινότητα.
Αυτή η επόμενη Ελλάδα, που θα προκύψει από την Ελλάδα της κρίσης και τις μοιραίες γενιές που πρωταγωνίστησαν, δεν μπορεί να υπάρξει ως συνέχεια του αυτονόητου και του αναμενόμενου. Θα πρέπει να εδράζεται στο απρόβλεπτο. Να έχει ως αφετηρία το ξάφνιασμα. Να στηριχτεί στην εξαίρεση.
Η εθνική αγγελία έχει ήδη συνταχθεί: Ζητούνται εξαιρέσεις. Επειδή, η επόμενη Ελλάδα χρειάζεται εξαιρέσεις. Προκειμένου να αναστραφεί η ασυγχώρητη τάση να βαδίζει κάθε γενιά σε πιο σκληροτράχηλο δρόμο από την προηγούμενη. Να διακόπτεται η πρόοδος. Να μπαίνει φραγμός στα όνειρα.
Μια Ελλάδα γεμάτη εξαιρέσεις σε όλους τους τομείς, θα ήταν μια Ελλάδα στην οποία θα… ξεπάγωναν τα όνειρα. Και θα διεκδικούσαμε ρεαλιστικά μια μεγάλη, εθνική ρεβάνς. Από όσους σήμερα μας λοιδωρούν. Και φυσικά, από τον κακό εαυτό μας

statesmen.gr

Ο χρόνος, το χρήμα και η επιστροφή στον ρεαλισμό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσο περίεργο κι’ αν φαίνεται, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή περισσότερο χρειάζεται χρόνο, παρά χρήμα.

Υπό αυτήν την έννοια, βρίσκω υπερβολική την συζήτηση για την ανάγκη να βρεθούν μέσα σε δυο μέρες – και πάντως πριν από την έλευση της τρόικας μέσα στις προσεχείς ημέρες – ποσά ύψους 11,7 δις ευρώ προκειμένου να περικοπούν.

Οι δαπάνες που μπορούν να περικοπούν επειδή είναι περιττές, πρέπει να περικοπούν και άμεσα.

Όσες σπατάλες εξακολουθούν να γίνονται (και να κρύβονται) πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Αν υπάρχουν υπουργοί που δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν αυτές τις δαπάνες, ενδεχομένως λόγω του μικρού χρόνου παρουσίας τους στους τομείς ευθύνης τους, οφείλουν να εγκλιματιστούν άμεσα και να βρουν εκείνα τα στελέχη που θα τους βοηθήσουν στην ανίχνευση και στον εντοπισμό κάθε πηγής σπατάλης – ώστε να γίνουν «ρεαλιστικές» οι προτάσεις τους, όπως αφέθηκε να διαρρεύσει ότι σχολίασε στέλεχος του υπουργείου οικονομικών.

(Το συγκεκριμένο σχόλιο – και μάλιστα από πρόσωπο που προφανώς ζήτησε να μην κατονομαστεί – μας επιτρέπει να σχολιάσουμε κι’ εμείς πως με σχόλια και διαρροές δεν βρίσκονται λεφτά).

Στο Υγείας ο Πελοπίδας Καλλίρης, το “δεξί χέρι” του Μεϊμαράκη

Στο υπουργείο Υγείας και όχι στη Βουλή βρέθηκε τελικά ο Πελοπίδας Καλλίρης, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επιβεβαιώνοντας την παρεμβατική δυνατότητα του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ανοικτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πελοπίδας Καλλίρης αναλαμβάνει ένα από τα δυσκολότερα πόστα στην κυβέρνηση, αυτό του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, σε μια εποχή κατά την οποία το ΕΣΥ δοκιμάζεται, και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα, προκειμένου να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, και συγχωνεύσεις μονάδων.
Ο κ. Καλλίρης, οικονομολόγος στο επάγγελμα, είναι πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Κορίνθου.

Όλα τα ονόματα των Γενικών Γραμματέων

Από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί η λίστα με τα ονόματα των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, που έχει ως εξής:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Κασκαρέλης Βασίλης
2. Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Μίχαλος Παναγιώτης
3. Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Καλογερόπουλος Αριστείδης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Μέργος Γιώργος
2. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Θεοχάρης Χάρης
3. Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής Παπακωνσταντίνου Χριστίνα
4. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας Γούναρης Αβραάμ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Ιωαννίδης Γιάννης
2. Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Συρίγος Άγγελος
3. Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων Ζέτα Μακρή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
1. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στεφάνου Δημήτρης
2. Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Αναγνωστοπούλου Άννα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Τσόκας Σεραφείμ
2. Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιαννούσης Γιάννης
3. Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Δασκαλάκης Μενέλαος
4. Γενική Γραμματεία Εμπορίου Κομνηνός Στέφανος
5. Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας Ευσταθόπουλος Σπύρος
6. Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Στεργίου Γιώργος
7. Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων Σιμόπουλος Στράτος
8. Γενική Γραμματεία Μεταφορών Σταθόπουλος Νίκος
9. Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Μάγκλαρης Βασίλης
10. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Σελέκος Πέτρος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Κυριαζής Θανάσης
2. Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων Καλαϊτζής Γιώργος
3. Γενική Γραμματεία Πολιτισμού Μενδώνη Στέλλα
4. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Γιαννακίδου Κυριακή
5. Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης Καράτζολα Ελένη
6. Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Κανελλόπουλος Παναγιώτης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Ευαγγελίδου Μάρω
2. Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Αλεξιάδης Σωκράτης
3. Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μαθιουδάκης Κώστας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Στρατινάκη Άννα
2. Γενική Γραμματεία Πρόνοιας Μπέκου Ευθυμία
3. Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κοκκόρης Παναγιώτης
4. Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Δελαπόρτα Άννα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Καλλίρης Πελοπίδας
2. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας Παπανικολάου Χριστίνα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Κορασίδης Μόσχος
2. Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων Μελάς Δημήτρης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Κανελλόπουλος Νικόλας
2. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σούρλας Γιώργος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
1.Γενική Γραμματεία Υπουργείου Ανδρεουλάκος Θανάσης
2.Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Γεωργιάδης Πάτροκλος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
1. Γενική Γραμματεία Υπουργείου Λιάσκος Τάσος
2. Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης Πυργιώτης Γιάννης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
1.Γενική Γραμματεία Υπουργείου Μπούσιος Θανάσης
2.Γενική Γραμματεία Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Μουτζούρης Κώστας
3. Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Χριστόπουλος Θανάσης
4. Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Σπιλάνης Γιάννης

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Δασκαλάκης

Δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης θα βρεθεί ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, με πολυετή διαδρομή, ο Μενέλαος Δασκαλάκης.Ο κ. Δασκαλάκης καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ένα εξαιρετικά νευραλγικό πόστο, το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να ελέγξει πλήρως. Ο νέος Γενικός Γραμματέας διετέλεσε στο παρελθόν Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, ήταν μέλος του “πρωινού καφέ” της κυβέρνησης Καραμανλή, ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ενώ είχε και την ευθύνη της Πολιτικής Ακαδημίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
Μετά την αντικατάστασή του από τον Θανάση Σκορδά, στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, ο Μενέλαος Δασκαλάκης τοποθετήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά Τομεάρχης Τεκμηρίωσης της Συγγρού, ενώ στην προεκλογική εκστρατεία της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου είχε κεντρικό συντονιστικό ρόλο.

Ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Ευρώπης και Ασίας η Πελοπόννησος σύμφωνα με τη Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί με το σχεδιασμό της, όχι μόνο να κατακτήσει την ενεργειακή της αυτονομία, αλλά και να καταστεί ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Ευρώπης και Ασίας παρέχοντας ταυτόχρονα ενεργειακή αυτάρκεια στο σύνολο της χώρας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη σύσκεψή του με τον Αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΕ) Ενέργειας κ. Δημήτριο Ραχιώτη, εξαγγέλλοντας παράλληλα την Ίδρυση του Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά της διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Απόστολος Παπαφωτίου, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Ανδρέας Πουλάς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη ΡΑΕ με σκοπό τη συντονισμένα στρατηγική ανάπτυξη των πολιτικών για την ενέργεια στην Πελοπόννησο.

«Το ολοκληρωμένο και φιλόδοξό μου όραμα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου είναι να γίνει ο σημαντικότερος ενεργειακός κόμβος της Μεσογείου, με αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι ο μεγαλεπήβολος στόχος της ολοκληρωμένης προσέγγισης μας είναι «να μη χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυση της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά να γίνουμε αυτάρκεις οικονομικά και να μπορούμε να εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική».

Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον κ. Ραχιώτη εκτενώς το ζήτημα της αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς της ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθοριστική κίνηση για την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της και για να την καταστήσει ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά της ενέργειας. Ο κ. Ραχιώτης ταυτίστηκε απόλυτα με την άποψη του Περιφερειάρχη και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ΡΑΕ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί κύριο θέμα λήψης αποφάσεων στη ΡΑΕ». 

Αναφορικά με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών ΑΠΕ ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι έτοιμη η ιδρυτική διακήρυξή του και ότι θα ακολουθήσει παράλληλη πορεία με το πρώτο Πλωτό Αιολικό Πάρκο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά σε διεθνές επίπεδο και θα εκμεταλλεύεται και την κυματική ενέργεια.

Ο κ. Ραχιώτης εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της ΡΑΕ να συμμετάσχει στο Ινστιτούτο από τα πρώτα του βήματα και να στηρίξει τη μεταφορά του θεσμικού πλαισίου και την αύξηση της τεχνογνωσίας σε μορφές ΑΠΕ, που δεν είναι τόσο διαδεδομένες.

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη τάχθηκε απέναντι σε αυτή την κατεύθυνση και δήλωσε ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι πηγές ενέργειας, με παράλληλη ενίσχυση σημαντικών τομέων ανάπτυξης, όπως της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού. Έθιξε επίσης ο Περιφερειάρχης και την ατολμία της πολιτικής ηγεσία να καταρτίσει μια εθνική στρατηγική για την ενέργεια και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς της ενέργειας, η οποία θα διορθώσει τις υπάρχουσες στρεβλώσεις.

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ. E. ΑΕΤΟΥ», του Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 1.355.000,00€ (με Φ.Π.Α.),


Υπεγράφη σήμερα, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, η σύμβαση για την έναρξη του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ. E. ΑΕΤΟΥ», του Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 1.355.000,00€ (με Φ.Π.Α.), με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ E.S. Α.Ε.», παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, των Αντιδημάρχων Τριφυλλίας κ. Τσίγγανου και Μερκούρη και υπηρεσιακών παραγόντων.
«Έχουμε σήμερα την αίσια έκβαση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας και την έναρξη υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου το οποίο θα εξυπηρετεί όχι μόνο το Δημοτικό Διαμέρισμα του Αετού, αλλά και το Κοπανάκι, τον Άγιο Δημήτριο, το Ριζοχώρι και το Γλυκορίζι, απαλλάσσοντας την περιοχή από το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των αστικών λυμάτων, σε εναρμόνιση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο συγκροτημένο προγραμματισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τους βιολογικούς καθαρισμούς, με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι πρόκειται για έργο χαμηλού κόστους, αλλά ευέλικτου και με μικρό χρονικό διάστημα ολοκλήρωσής του. Εξήρε επίσης ο Περιφερειάρχης το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας με τη Δημοτική αρχή και τόνισε ότι ο Δήμος Τριφυλίας κατέχει πλεονεκτική θέση στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελώντας «πιλότο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού».
Ο κ. Τσίγγανος από την πλευρά του επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία όπως δήλωσε είναι καθοριστική για μια σειρά έργων και όχι μόνο για το βιολογικό του Αετού, όπως το βιολογικό των Γαργαλιάνων, το Λύκειο των Φιλιατρών, το  Γυμνάσιο και το Λύκειο των Γαργαλιάνων, τους οδικούς άξονες, τις θερμοκηπευτικές καλλιέργειες και κυρίως το Φιλιατρινό φράγμα.

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου σε Καλλιάνοι και Μεσινό


ΥΓΕΙΑ TEYXOΣ NO 21.pdf
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννης Λαλιώτης                            
 
Ο καρκίνος του μαστού είναι ησυχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητατης ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερααποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτάθα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθεως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικήςεπιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένεςθεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμόςτων γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, μεαποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείεςείναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείταιγια την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Οτακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητααπό την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείεςσυνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικόπροληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.
Η εξέταση είναι ανώδυνη,διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.
Στη χώρα μας το ποσοστό τωνγυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιοκάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τααντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους πουκαθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μίαδύσκολη υπόθεση.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκεςστην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιώνή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν ναυποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχήυποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε καιεξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μίακινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές τηςχώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουνανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκλησηκαι φιλοξενία του Παραρτήματος ΟρεινήςΚορινθίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η μονάδα μαστογράφου θαβρίσκεται στη Πλατεία Καλλιάνων Στυμφαλίας, 28 Ιουλίου 2012
 καιστη Πλατεία Μεσινού Κορινθίας, 29Ιουλίου 2012.
Τηλέφωνο για ραντεβού: 27470 41238-697 6343084  (6:00 μμ – 9:00 μμ)
                                
                                            Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
·     Ηλικίεςγυναικών από 40 έως 70 ετών.
·     Ναμην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
·     Ναμην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
·     Να μην είναι σε έμμηνορήση (περίοδο, 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχοςσε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη
για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριοιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι ναεπιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι ναμειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τονκαρκίνο του μαστού παρελθόν.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2011-12

Έθιμο της "Μαλλιαρής" στη Ζάκυνθο

Γράφει η Ντίνα Γεωργαντοπούλου

 Το βράδυ της τελευταίας ημέρας του Ιουλίου πολλοί Ζακυνθινοί βουτούν στη θάλασσα για βρουν μια χορταριασμένη (μαλλιαρή) πέτρα, που σύμφωνα με την παράδοση, θα τους φέρει καλοτυχία για την υπόλοιπη χρονιά.
 Σήμερα ο Δήμος Ζακυνθίων τη βραδιά αυτή διοργανώνει γιορτή στο Λιμανάκι της Αγίας Τριάδας με ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα. Τα μεσάνυχτα αρχίζει η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου με Βαρκαρόλα και Ζακυνθινές καντάδες.

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθία : Aυξημένη ετοιμότητα για εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών


Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι από χθες Τρίτη 17-7-2012 και για όσο διαρκεί ο πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών, θα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα.

Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως την στελέχωση όλων των  διαθέσιμων  Πυροσβεστικών   Οχημάτων,  την  κυκλοφορία και εμπλοκή επιπλέον περιπόλων και περιπολικών, την αύξηση του χρονικού  διαστήματος  της περιπολίας  τους, καθώς και την στελέχωση  όλων των πυροφυλακίων του νομού.

Περιλαμβάνουν επίσης σε σημεία επιλεγμένων Δασικών δρόμων και συμπλεγμάτων, τη δημιουργία Σταθμών Ελέγχου Καταγραφής των αριθμών κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, της ενημέρωσης των διερχομένων και την απαγόρευση  της  κυκλοφορίας αυτών σε σημεία που  χαρακτηρίζονται  κρίσιμα,  κατά  την  διάρκεια των επικίνδυνων ημερών και ωρών.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι αγρότες παρακαλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια και οι οδηγοί οχημάτων σε περίπτωση που ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα να δείξουν πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που θα τους δίδονται.  

  Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας
 

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ *

Σκληρό αγώνα για τη διάσωση και διατήρηση των ιδιοτελών συμφερόντων τους, αναμένεται να ξεκινήσουν οι μεγαλοσυνδικαλιστές και εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα μετανάστευσαν στο νεοσταλινικό και υπέρμαχο του lobby της δραχμής, ΣΥΡΙΖΑ.

          Οι εργατοπατέρες αυτοί, που η μόνη δουλειά που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι η εξυπηρέτηση των προσωπικών και κομματικών τους φιλοδοξιών και οι οποίοι ποτέ δεν εργάσθηκαν, επιτελώντας τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του κλάδου τους, όπως οι απλοί συνάδελφοί τους, επιδιώκουν για άλλη μια φορά να μπαχαλοποιήσουν την καθημερινότητα την Ελλήνων πολιτών, με μπαράζ απεργιών, αντιδρώντας στη σθεναρή βούληση της κυβέρνησης να προβεί σε αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ! - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί Κυρίες/Κύριοι,

Οι ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ είναι μία παγκόσμια μη κερδοσκοπική αδελφότητα ανδρών και γυναικών για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Το ΝΑ είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας.

Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής απ' όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ.

Το πρόγραμμα μας εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης από αυτόν. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση. Ελπίζουμε έτσι ότι κανένας ναρκομανής που αναζητά ανάρρωση να μη χρειαστεί να πεθάνει χωρίς να έχει μια ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.

Οι ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ξεκίνησαν στις ΗΠΑ το 1953. Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα ΝΑ ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα με δύο συγκεντρώσεις την εβδομάδα. Κάθε ομάδα ΝΑ είναι αυτόνομη και αυτοσυντήρητη, αρνούμενη εξωτερικές συνεισφορές.

Σήμερα υπάρχουν 35 ομάδες και γίνονται 130 συγκετρώσεις την εβδομάδα σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρκόπουλο, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτη*, Μήλο, Ρόδο, Λαμία, Λάρισα, Κομοτηνή και Κόρινθο.

Επίσης γίνονται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παγκοσμίως πραγματοποιούνται 62.000 συγκέντρωσε 15 την εβδομάδα σε 137 χώρες.

Με αφορμή την ομάδα της Κορίνθου, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 και συνεχίζει να παραμένει ανοικτή, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του προγράμματός μας στις 20 Ιουλίου και ώρα 18.15 στο ισόγειο του Δημαρχείου Κορίνθου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

- Προσέλευση - Καλωσόρισμα 18.15
- Έναρξη - ιστορικό και λειτουργία Ναρκομανών Ανώνυμων
- Προσωπικές ιστορίες
- Ερωτήσεις - Απαντήσεις (μέλη του ΝΑ θα απαντήσουν στις ερωτήσεις)
- Κλείσιμο 20.00

Να υποχρεωθεί η τρόικα σε αυτοαξιολόγηση και αυτοκριτική!

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχει τίποτε πιο εύκολο από τον… εύκολο στόχο.

Και «εύκολος στόχος» εδώ και πάνω από δυο χρόνια είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, η περίφημη τρόικα.

Στην αρχή, μέσα στην γενική αμεριμνησία μας – ήταν πρόσφατο και το «λεφτά υπάρχουν» - τους αντιμετωπίσαμε στο γνωστό πλαίσιο του life style: Πού πάνε, πού τρώνε, πού νοικιάζουν…

Μετά, άρχισε να μας ενοχλεί το ύφος τους, ο τρόπος που έμπαιναν σε υπουργεία και υπηρεσίες, οι ειρωνείες, τα χαμόγελα, τα υπονοούμενα.

Έτσι, βάλαμε απέναντι τρία άτομα και αρχίσαμε να… εκτονωνόμαστε!

Καθώς ο καιρός περνούσε, όμως, αποδείχθηκε πως ήσαν λανθασμένοι και οι δύο τρόποι αντιμετώπισης.