Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ! - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί Κυρίες/Κύριοι,

Οι ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ είναι μία παγκόσμια μη κερδοσκοπική αδελφότητα ανδρών και γυναικών για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Το ΝΑ είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας.

Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής απ' όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ.

Το πρόγραμμα μας εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης από αυτόν. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση. Ελπίζουμε έτσι ότι κανένας ναρκομανής που αναζητά ανάρρωση να μη χρειαστεί να πεθάνει χωρίς να έχει μια ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.

Οι ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ξεκίνησαν στις ΗΠΑ το 1953. Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα ΝΑ ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα με δύο συγκεντρώσεις την εβδομάδα. Κάθε ομάδα ΝΑ είναι αυτόνομη και αυτοσυντήρητη, αρνούμενη εξωτερικές συνεισφορές.

Σήμερα υπάρχουν 35 ομάδες και γίνονται 130 συγκετρώσεις την εβδομάδα σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρκόπουλο, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτη*, Μήλο, Ρόδο, Λαμία, Λάρισα, Κομοτηνή και Κόρινθο.

Επίσης γίνονται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παγκοσμίως πραγματοποιούνται 62.000 συγκέντρωσε 15 την εβδομάδα σε 137 χώρες.

Με αφορμή την ομάδα της Κορίνθου, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 και συνεχίζει να παραμένει ανοικτή, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του προγράμματός μας στις 20 Ιουλίου και ώρα 18.15 στο ισόγειο του Δημαρχείου Κορίνθου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

- Προσέλευση - Καλωσόρισμα 18.15
- Έναρξη - ιστορικό και λειτουργία Ναρκομανών Ανώνυμων
- Προσωπικές ιστορίες
- Ερωτήσεις - Απαντήσεις (μέλη του ΝΑ θα απαντήσουν στις ερωτήσεις)
- Κλείσιμο 20.00