Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Έφυγε από τη ζωή η Τζέσυ Παπουτσή


Πέθανε σε ηλικία 62 ετών η Τζέσυ Παπουτσή, βυθίζοντας στην θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η Τζέσυ Παπουτσή ήταν αγαπημένη ηθοποιός και είχε συμμετάσχει σε πολλές σειρές και παραστάσεις που την καθιέρωσαν στο καλλιτεχνικό «στερέωμα».

Στους "8" η Ρωσσία , απέκλεισε την Ισπιανιά στα πέναλτ

Ισπανία-Ρωσία 1-1 (3-4 πέν.): Ο Ακινφέεφ έδωσε την πρόκριση!

Με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι ο Ρώσος γκολκίπερ Ακινφέεφ έδωσε την πρόκριση!
έστειλε την ομάδα του στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε βάρος της Ισπανίας.
Μετά την Αργεντινή και την Πορτογαλία, ένα ακόμη από τα «βαριά ονόματα» του φετινού Μουντιάλ, η Ισπανία, υποχρεώθηκε σε πρόωρη έξοδο από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη! «Θύτης» στον αποκλεισμό των «φούριας ρόχας» ήταν η Ρωσία, η οποία -έστω και αν χρειάστηκε την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι- πέρασε στους «8» του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κροατία-Δανία!

Του Νίκου Φυλάγγελου

Φανταστείτε το σκηνικό.
Η ίδρυση ενός νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Όχι από τα δεξιά, όπως συζητιόταν μέχρι τώρα.
Αλλά, από το κέντρο της Δεξιάς.

Το Ποτάμι της απογοήτευσης (για τη Φώφη, και τον προσανατολισμό του Κινήματος Αλλαγής). “Διαζύγιο”, με σαρωτική υπερψήφιση της εισήγησης Θεοδωράκη


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Την οδό του διαζυγίου και της αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής, αποφάσισε να ακολουθήσει το Ποτάμι.
Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος, συμφώνησε με τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος είχε περιγράψει ως 

Κ. Μίχαλος: Η ΝΔ χρειάζεται να αρθρώσει πατριωτικό λόγο. Όχι με νεοφιλελεύθερα αφηγήματα και …ποταμίσιες συνακροάσεις

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Η σχεδόν 9χρονη κρίση που έπληξε την χώρα έφερε στην επιφάνεια μεταξύ άλλων και μια ακόμη «ανάγκη» σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο: Να «συστηθούμε» όλοι ξανά…

Στον δρόμο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι αγώνες για την φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν ξεκινήσει και μάλιστα με τρόπο εμφατικό και εντυπωσιακό. Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός για καμία ομάδα και το χαμένο παιχνίδι ισούται με επιστροφή στο σπίτι. Στα πάτρια εδάφη επιστρέφουν η Αργεντινή και η Πορτογαλία, δηλαδή οι παρέες των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, των κατά τεκμήριο δυο κορυφαίων ποδοσφαιριστώ του πλανήτη.

Γαλλία-Αργεντινή 4-3: Εμπαπέ όπως Πελέ

Γαλλία-Αργεντινή 4-3: Εμπαπέ όπως Πελέ
Ήταν Ματσάρα. Τα είχε όλα. Γκολ, ανατροπές του σκορ, νεύρα, σασπένς. Το θρίλερ κράτησε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα. Μακράν το καλύτερο ματς της διοργάνωσης μέχρι τώρα.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «μπλε» επί της Αργεντινής, στις τρεις φορές που έχουν συναντηθεί σε Μουντιάλ. Στη μονομαχία των «δεκαριών» ο Λιονέλ Μέσι, δεν κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ στην καριέρα του σε νοκ άουτ αγώνα σε Μουντιάλ και πάει σπίτι του.

Ουρουγουάη-Πορτογαλία 2-1: Κωδικός «Καβάνι»!

Ουρουγουάη-Πορτογαλία 2-1: Κωδικός «Καβάνι»!
Μετά τον Λιονέλ Μέσι ήρθε και η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να μείνει νωρίς-νωρίς εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ελέω του Έντινσον Καβάνι, του Λουίς Σουάρες και της παρέας τους! Η σκληροτράχηλη Ουρουγουάη εκμηδένισε τον σούπερ σταρ της Πορτογαλίας και στην αντίπερα όχθη βρήκε δις δίχτυα, και τις δύο φορές με δράστη τον σπουδαίο σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν, για να περάσει έτσι στους «8» του Μουντιάλ, όπου την περιμένει η Γαλλία.

Η ιστορία των παλαιών σχολείων Μουλκίου & Βασιλικού (1840-1940)

Εμφάνιση Αφίσα.jpg
Το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών, ο Δήμος Σικυωνίων και το Δημοτικό σχολείο Μουλκίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
«Η ιστορία των παλαιών σχολείων Μουλκίου & Βασιλικού (1840-1940)».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημοτ. Σχολείου Μουλκίου την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, ώρα 8.30 μ.μ.
Ομιλητής θα είναι το μέλος του Ιδρ. Κορινθιακών Μελετών κ. Κωνσταντίνος Κελλάρης, ο οποίος θα παρουσιάσει την άγνωστη ιστορία των δύο σχολείων, με την προβολή παλαιών εγγράφων και φωτογραφικού υλικού.

K. Kell