Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Γαλλία-Αργεντινή 4-3: Εμπαπέ όπως Πελέ

Γαλλία-Αργεντινή 4-3: Εμπαπέ όπως Πελέ
Ήταν Ματσάρα. Τα είχε όλα. Γκολ, ανατροπές του σκορ, νεύρα, σασπένς. Το θρίλερ κράτησε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα. Μακράν το καλύτερο ματς της διοργάνωσης μέχρι τώρα.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «μπλε» επί της Αργεντινής, στις τρεις φορές που έχουν συναντηθεί σε Μουντιάλ. Στη μονομαχία των «δεκαριών» ο Λιονέλ Μέσι, δεν κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ στην καριέρα του σε νοκ άουτ αγώνα σε Μουντιάλ και πάει σπίτι του.


Την ίδια ώρα το Νο 1) της Γαλλίας, ο Εμπαπέ, θα μετρά αντίστροφα για τον προημιτελικό της Παρασκευής (6/7) με το νικητή του Ουρουγουάη-Πορτογαλία.
Η Γαλλία προηγήθηκε στο 13΄ με πέναλτι του Γκριεζμάν, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 9'. Η Αργεντινή ισοφάρισε στο 41' με γκολάρα του Ντι Μαρία και στο 48' πήρε προβάδισμα με σπόντα του Μερκάδο.
Στο 58΄ ο Παβάρντ σημείωσε το γκολ της ζωής του με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή κι έφερε το ματς στα ίσα... Στο 64΄ η άμυνα της Αργεντινής σάστισε και ο Εμπαπέ την τιμώρησε με σουτ από κοντά (3-2).
Ο 19χρονος Γάλλος ήταν ασταμάτητος. Στο 68΄βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε με σιγουριά για το 4-2. Έγινε έτσι ο πρώτος έφηβος με δύο γκολ σε αγώνα Μουντιάλ μετά τον Πελέ. Ο Αγκουέρο στο 93΄με κεφαλιά (4-3) έκανε θρίλερ τα τελευταία 60 δευτερόλεπτα...
Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά, Γκριζμάν (83' Φεκίρ), Ζιρού, Εμπαπέ (88’ Τοβάν), Καντέ, Ματουιντί (75’ Τολισό), Ερνάντες
Αργεντινή: Αρμάνι, Μερκάντο, Ταλιαφίκο, Μπανέγκα, Μέσι, Ντι Μαρία, Μασεράνο, Πέρες (66' Aγκουέρο), Ρόχο (46’ Φάτσιο), Οταμέντι, Παβόν (75' Μέσα)