Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Στους "8" η Ρωσσία , απέκλεισε την Ισπιανιά στα πέναλτ

Ισπανία-Ρωσία 1-1 (3-4 πέν.): Ο Ακινφέεφ έδωσε την πρόκριση!

Με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι ο Ρώσος γκολκίπερ Ακινφέεφ έδωσε την πρόκριση!
έστειλε την ομάδα του στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε βάρος της Ισπανίας.
Μετά την Αργεντινή και την Πορτογαλία, ένα ακόμη από τα «βαριά ονόματα» του φετινού Μουντιάλ, η Ισπανία, υποχρεώθηκε σε πρόωρη έξοδο από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη! «Θύτης» στον αποκλεισμό των «φούριας ρόχας» ήταν η Ρωσία, η οποία -έστω και αν χρειάστηκε την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι- πέρασε στους «8» του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κροατία-Δανία!

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν χωρίς τον Ινιέστα στο βασικό σχήμα, γεγονός που κόστισε εμφανώς στο δημιουργικό κομμάτι παρά το τυχερό 1-0 του 12' με το απίθανο αυτογκόλ του γερόλυκου Ιγκνάσεβιτς. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο οι διοργανωτές είχαν καταφέρει ήδη να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, χάρη στο πέναλτι-γκολ του Τζιούμπα μετά το ανόητο χέρι εντός περιοχής του Πικέ ένα λεπτό νωρίτερα.
Στο β' μέρος η Ρωσία έψαξε τη μία αντεπίθεση που ίσως να της έδινε το γκολ που χρειαζόταν, ενώ η Ισπανία είχε μεν... σταλινικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, χωρίς όμως αποτέλεσμα για καμία από τις δύο ομάδες. Το 1-1 έμεινε μέχρι το 90' και δεν άλλαξε και στην ημίωρη παράταση που ακολούθησε, παρά το γεγονός ότι πλέον οι «φούριας ρόχας» κυριαρχούσαν πλήρως (χωρίς πάντως πολλές κραυγαλέες φάσεις) και οι Ρώσοι αμύνονταν συνεχώς.
Στη διαδικασία των πέναλτι ήταν που «έλαμψε» ο Ίγκορ Ακινφέεφ! Ο Ρώσος γκολκίπερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κόκε και Ιάγκο Άσπας (ευστόχησαν οι Ινιέστα, Πικέ και Ράμος), ενώ στον αντίποδα από την άσπρη βούλα δεν λάθεψε κανένας παίκτης των «χρυσών αετών» (ευστόχησαν οι Σμολόφ, Ιγκνάσεβιτς, Γκολόβιν και Τσερίσεφ) και κάπως έτσι οι διοργανωτές πέρασαν στα προημιτελικά...

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70' Καρβαχάλ), Πικέ, Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Κόκε, Μπούσκετς, Σίλβα (67' Ινιέστα), Ασένσιο (104' Ροντρίγκο), Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα (80' Ιάγκο Άσπας).
ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνάσεβιτς, Κουντριάσοφ, Ζιρκόφ (46' Γκρανάτ), Σαμέντοφ (61' Τσερίσεφ), Ζόμπνιν, Κουζιάεφ (97' Ερόκιν), Γκολόβιν, Τζιούμπα (65' Σμολόφ).

Μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής και της Πορτογαλίας την πρώτη ημέρα των νοκ άουτ αγώνων της φάσης των «16», η Ισπανία έγινε το τρίτο φαβορί που επιστρέφει πρόωρα στην πατρίδα, πριν καν... τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Τέλειωσε το Μουντιάλ για την εθνική» είναι το γεμάτο πικρία μήνυμα που επιλέγει η πλειονότητα των ΜΜΕ της Ισπανίας, μετά την ήττα στα πέναλτι από την οικοδέσποινα Ρωσία.
«Η Ισπανία του παρελθόντος» είναι ο τίτλος της "Marca", αναφορά στην Ισπανία πριν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, όταν διέθετε μεγάλους παίκτες αλλά δεν μπορούσε να διακριθεί σε Μουντιάλ. «Εκτός Μουντιάλ αφού έπεσε από το σημείο του πέναλτι απέναντι στη Ρωσία» και «Ένα αντίο για κλάματα» είναι οι υπότιτλοι, στην ηλεκτρονική εκδοχή της ισπανικής εφημερίδας. Σε άλλο άρθρο της η "Marca" τονίζει: «Μία αποτυχία με κεφαλαία γράμματα» και προσθέτει: «Ο αποκλεισμός από την οκτάδα από τη Ρωσία είναι μία άλλη μαύρη σελίδα της ιστορίας μας».
«Η Ισπανία αποκλείστηκε στα πέναλτι» επέλεξε για βασικό τίτλο η ιστοσελίδα της "Μundodeportivo". «Η εθνική δεν ήταν ικανή να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίας σε 120 λεπτά (1-1) και η αστοχία των Κόκε και Άσπας στα πέναλτι έδωσαν τέλος στο όνειρο του Μουντιάλ», είναι η επεξήγηση που ακολουθεί.
«Μία ακόμη παγκόσμια απογοήτευση» έχει βασικό θέμα η "As". «Η εθνική αναλώθηκε σε πάσες και απέτυχε να αποκλείσει μία πολύ υποδεέστερη αντίπαλο. Ο Ακινφέεφ ήταν ο ήρωας, με μεγάλες αποκρούσεις και δύο τεράστια "στοπ" από το σημείο του πέναλτι».
Η "El Pais" δίνει την είδηση: «Η Ισπανία αποκλείστηκε από την οκτάδα του Μουντιάλ από το σημείο του πέναλτι». «Δύο αποτυχημένες προσπάθειες από Κόκε και Άσπας καταδίκασαν τη "Φούρια Ρόχα" μετά από παράταση που ολοκληρώθηκε με 1-1. Στο πρώτο μέρος, η Ισπανία προηγήθηκε με ένα αυτογκόλ και ο Τζιούμπα ισοφάρισε με πέναλτι».