Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Η διαρκής μάχη συνείδησης της Ντόρας απέναντι στον λαϊκισμό

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη 

Η αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στο πλαίσιο της ομιλίας της στη Βουλή, για τη συνεπή μάχη της απέναντι στον λαϊκισμό, επαναφέρει στη συλλογική μνήμη τη μακρά και πρωταγωνιστική διαδρομή της στον δημόσιο βίο.

Η Ντόρα ατύχησε να μην γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τον Κώστα Καραμανλή, και στη συνέχεια πρωθυπουργός. Μαζί με τη Ντόρα όμως, ατύχησε… η Νέα Δημοκρατία και πάνω από όλα η χώρα. Η μεν Κεντροδεξιά μετατοπίστηκε σε ετεροβαρή ανοχή των άκρων και σε εκλογική συρρίκνωση, με την κοινωνική βάση της να μην έχει επανέλθει ποτέ στα προ του 2009 επίπεδα.

Η δε χώρα, εγκλωβίστηκε σε μια ωδή ακραίου λαϊκισμού την εποχή των Μνημονίων, που την καταδίκασε σε βαρύτερες συνέπειες και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια αδιεξόδου εν μέσω της μνημονιακής καταστροφής.

ysterografa.gr

Πανσερραϊκός- Ολυμπιακός 0-1: Ο Ελ Αραμπί έχει τον τρόπο / Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Την ξέρανε

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1: Ο Ελ Αραμπί έχει τον τρόπο

  

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τις Σέρρες επικρατώντας με σκορ 1-0 του αξιόμαχου Πανσερραϊκού χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 66’. Οι Πειραιώτες με αυτή τη δύσκολη νίκη τους έπιασαν στους 31 βαθμούς Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ βρίσκονται μόλις έναν πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά είχε αρκετά καλή παρουσία κόντρα στον Πανσερραϊκό

Super League 2: Θρίαμβος για τον Ηρακλή, κέρδισε και ο ΠΑΟΚ Β'

Super League 2: Θρίαμβος για τον Ηρακλή, κέρδισε και ο ΠΑΟΚ Β' 

Ο Ηρακλής έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν και θριάμβευσε επί του Μακεδονικού με 5-1. Ο «γηραιός» ήταν καταιγιστικός στην Χαλάστρα όπου πλέον αγωνίζεται και έφθασε στην μεγάλη νίκη χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Κούστα (1'), Χρουσιέλ (41'), Βιτλής (48'), Σπυρίδης (50'), Στοΐσεβιτς (93'). Για την ομάδα της Νέας Ευκαρπίας σκόραρε ο. Με την νίκη αυτή, ο Ηρακλής ανέβηκε στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου.

Στο Πολύκαστρο του Κιλκίς ο ΠΑΟΚ Β' επικράτησε του τυπικά γηπεδούχου Απόλλωνα Πόντου (0-1) και με τη σειρά του έφθασε στους 16 βαθμούς, ισοβαθμώντας στα όρια της ζώνης των πλέι οφ. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Δαρέλας στο 72'. 

Βουλή Τηλεόραση- Εβδομαδιαίες Προτάσεις 18/12-24/12 2023