Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Αυγερινοπούλου προς Χρυσοχοΐδη για την επανέναρξη των δρομολογίων ΟΣΕ στη γραμμή Πάτρα - Πύργος - Ζαχάρω

Επιστολή με την οποία ζητά την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Πάτρα-Πύργος-Ζαχάρω και την επανάληψη δρομολογίων του ΟΣΕ απέστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Augerinopoulou6Με μακροσκελή επιστολή, η Δρ. Αυγερινοπούλου ζητά από τον Υπουργό να εγκρίνει σχετική εισήγηση της ΤΡΕΝΟΣΕ για επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα-Πύργος και στο τμήμα προς τη Ζαχάρω, τονίζοντας με επιχειρήματα ότι η επιλογή αυτή είναι οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά φιλική και επιβεβλημένη για την ανάπτυξη της Ηλείας και τη σύνδεση του Νομού με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Ενθουσιώδης υποδοχή για τον Ευρωπαίο Αστέρα (photos+video)


Λίγο μετά τις 20:30  έφτασε στην Τρίπολη η αποστολή του Αστέρα μετά την σπουδαία επιτυχία της και την ισοπαλία που κατάφερε να πάρει στην πρεμίερα της στο Euroapa League με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.
Οι οπαδοί του Αστέρα άρχισαν να συγκεντρώνονται απο πολύ νωρίς στον περιβάλοντα χώρο του γηπέδου ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης’’ με την προσμονή να είναι μεγάλη για να υποδεχτούν τους θριαμβευτές της Πόλης.
Το λεωφορείο με την αποστολή του Αστέρα έφτασε στο γήπεδο με συνοδεία αυτοκινήτων  φίλων  της Αρκαδικής ομάδας που κόρναραν σε όλη την διαδρομή. Μόλις οι συγκεντρωμένοι φίλαθλοι του Αστέρα αντίκρυσαν το πούλμαν άρχισαν να τραγουδάνε συνθήματα, να κυματίζουν τα κιτρινομπλέ κασκόλ και να ανάβουν καπνογόνα, με τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας να πνίγονται στις αγκαλιές του κόσμου.
Ο Φακούντο Πάρα, που ήταν και ο χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης, έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της Αρκαδικής ομάδας.
Ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης και οι ποδοσφαιριστές Σάκης Παντελιάδης και Φακούντο Παρα μίλησαν για την επιτυχία της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη ,τη συνέχεια στη διοργάνωση και φυσικά για τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Καλλονή.

Video: 
arcadiaportal.gr

Συνελήφθησαν δεκαεννέα άτομα, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία και Μεσσηνία.



Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (18.9.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα τέσσερα (174) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαεπτά (117) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε σαράντα εννέα (49) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν πενήντα δύο (52) άτομα, από τα οποία τριάντα εννέα (39) ήταν ημεδαποί και δεκατρείς (13) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) ανήλικος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί νυχτερινές ώρες της 17/18.9.2014, διέπραξαν δύο (2) κλοπές μοτοποδηλάτων και μία (1) κλοπή μοτοσικλέτας, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εξήντα οκτώ (68) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Πάτρα στον ρυθμό των Ρίχτερ - Σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:35,  με επίκεντρο  στον Κορινθιακό μεταξύ Αραχωβιτίκων και Ναυπάκτου.και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες η δόνηση ήταν 4,2 Ρίχτερ.
 Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Iνστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο  4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας, που το μεσημέρι είχε δεχθεί ξανά την επίσκεψη του εγκέλαδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το  Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η δόνηση ήταν μεγάθους 4, 3 Ρίχτερ της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο 7χλμ βορειοανατολικά του Ρίου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα δέκα χιλιόμετρα.
Λίγο νωρίτερα, στις 18.10, είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 6 χλμ. Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, ενώ στις 15.27 είχε σημειωθεί σεισμός  2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ. Νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου.
Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση στις  12.33 το μεσημέρι, η οποια έχγινε αισθητή στην Πάτρα και είχε ένταση 3,6 Ρίχτερ και το επίκεντρό της ήταν  στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Ρίο και το Αντίρριο, στο ύψος των Αραχωβιτίκων.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Πάτρα, στη Ναύπακτο και στο Αίγιο.

Θερμές ευχαριστίες Αγγ. Παπαγγελόπουλου στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη


Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση  που επέδειξε στο πρόσωπό μου και την ανάθεση των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να συμβάλλω στο κτίσιμο της Νέας Πελοποννήσου και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του Περιφερειάρχη και των Πελοποννησίων συμπολιτών μου.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ και όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους μου και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν.

ΑγγελοςΠαπαγγελόπουλος
  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Η Ζωή ζητά επίμονα να καταθέσει η Λαγκάρντ

zoi1001
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Κουρουπλή επισκέφτηκαν το γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα και ζήτησαν να καταθέσει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για το θέμα της περιβόητης λίστας.
«Υπάρχουν, λοιπόν, ανοιχτές υποθέσεις και, κυρίως, είναι ανοιχτή η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Νομίζουμε ότι πρέπει η κ. Λαγκάρντ – υπευθύνως και επισήμως – να κληθεί να δώσει κατάθεση όχι μόνο για όσα η ίδια, με πρωτοβουλία της, δημοσιοποίησε προ ολίγων ημερών, αλλά και, κυρίως, για την εμπλοκή της, σε συνεννοήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, εν σχέσει με τη διαχείριση υλικού που αφορά μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή και οικονομική εγκληματικότητα, όπως είναι το υλικό το συναφές με τον ψηφιακό δίσκο, που η ίδια παρέδωσε στις ελληνικές Αρχές και χάθηκε εν συνεχεία από την τσέπη του κ. Παπακωνσταντίνου στο συρτάρι του κ. Βενιζέλου», τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία των δύο βουλευτών στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Πώς θα υπολογίζεται η σύνταξη από 1ης Ιανουαρίου 2015

sintaxeis.jpg
 Έως τώρα για τον υπολογισμό σύνταξης γήρατος από το ΙΚΑ, λαμβάνονται υπόψη: το ύψος των αποδοχών του ασφαλισμένου, ο χρόνος ασφάλισής του και η οικογενειακή του κατάσταση. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr από τον Ιανουάριο του 2015, θα εφαρμοστεί μικτό σύστημα υπολογισμού για τους παλαιότερους ασφαλισμένους.
Όσο προχωρούν τα έτη όμως τόσο το αναλογικό τμήμα της σύνταξης που θα βασίζεται από τον ατομικό ασφαλιστικό… κουμπαρά του κάθε δικαιούχου, θα επηρεάζει περισσότερο το τελικό ύψος της σύνταξης.
Σήμερα, για τον υπολογισμό της σύνταξης, λαμβάνονται υπόψη:
*    Ο μέσος όρος των ετήσιων αποδοχών της καλύτερης πενταετίας μέσα στην τελευταία δεκαετία, η οποία προηγείται του έτους στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης.
*    Οι ετήσιες αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν βάσει συγκεκριμένων πολλαπλασιαστών που προβλέπονται στις αντίστοιχες εγκυκλίους του ΙΚΑ.
*    Οι αναπροσαρμοσμένες, σύμφωνα με τα παραπάνω, αποδοχές της «πιο συμφέρουσας» πενταετίας θα πρέπει να αθροιστούν και στην συνεχεια να διαιρεθούν διά των συνολικών μηνών εργασίας που πραγματοποίησε ο εργαζόμενος την πενταετία αυτή. Κατόπιν αυτού, θα προκύψει το ποσό βάσει του οποίου ο εργαζόμενος θα προσδιορίσει την ασφαλιστική του κλάση.
*    Όλες οι ημέρες της υποχρεωτικής και προαιρετικής ασφάλισης, εφόσον βέβαια έχουν καταβληθεί συνταξιοδοτικές εισφορές. Στον χρόνο υποχρεωτικής ασφάλισης εντάσσονται οι ημέρες του επιδόματος του ΟΑΕΔ λόγω τοκετού και εφεδρείας στρατού, καθώς και, υπό προϋποθέσεις, της ασθένειας. Για την προσαύξηση της σύνταξης λαμβάνονται υπόψη όλοι οι πλασματικοί χρόνοι οι οποίοι εξαγοράζονται. Εφόσον υπολογιστεί ο συνολικός αριθμός ημερών ασφάλισης, διαιρώντας διά 300 τον μετατρέπουμε σε έτη, καθώς οι προσαυξήσεις λόγω ημερών ασφάλισης γίνονται ανά έτος. Για τον λόγο αυτό στρογγυλοποιείται ο χρόνος ασφάλισης, είτε από εργασία είτε εξαγοράζοντας πλασματικούς χρόνους.
*    Ο συντάξιμος μισθός (τεκμαρτός μισθός) και ο συνολικός χρόνος ασφάλισης.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα (άρθ. 1-4 του Ν. 3863/2010), η πλήρης βασική σύνταξη θα ανέρχεται στα 360 ευρώ και προβλέπεται επιπλέον αναλογικό ποσό σύνταξης, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης. Το αναλογικό ποσό σύνταξης θα υπολογίζεται βάσει των συνολικών αποδοχών από ολόκληρο τον εργάσιμο βίο. Επιπλέον, καταργούνται οι ασφαλιστικές κλάσεις. Οι συντάξεις για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 στο ΙΚΑ, δεν έχουν ουσιαστικά καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού. Το ποσό της βασικής σύνταξης μειώνεται 1/35 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου και του 65ου έτους της ηλικίας. Ο συντελεστής για τα συντάξιμα χρόνια που θα διανυθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά είναι αυτός που αντιστοιχεί στο τελευταίο πλήρες έτος του συνολικού συντάξιμου χρόνου.
Μικτό σύστημα
Για τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2015 και συνταξιοδοτούνται το έτος αυτό, η σύνταξή τους θα αποτελείται από το άθροισμα δύο επιμέρους ποσών.
Τρόπος υπολογισμού για κάθε περίοδο:
α) Το ποσό της σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί έως
31 Δεκεμβρίου 2010 υπολογίζεται με τον παλιό τρόπο, δηλαδή με τις συντάξιμες αποδοχές των πέντε καλύτερων ετών της τελευταίας δεκαετίας. Όταν λέμε δεκαετία, εννοούμε αυτή που λήγει μέχρι το τέλος του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης έτους.
β) Το ποσό της σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης που συμπληρώνεται από 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπολογίζεται με τις συντάξιμες αποδοχές όλης της περιόδου μέχρι και τον προηγούμενο μήνα από εκείνον της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
Όσο θα προχωρούν τα έτη, το χρονικό διάστημα πριν από το 2010 θα μειώνεται και αντίστοιχα θα αυξάνεται το διάστημα ασφάλισης από το 2011 και μετά. Συνεπώς θα αλλάζει το ύψος της τελικής σύνταξης.

arouraios.gr

Γλυτώστε τον ΕΝΦΙΑ με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

  • 85


Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και παρεμβαίνει αποφασιστικά στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ)
, συνδράμοντας με πρακτικές οδηγίες και τυποποιημένα υποδείγματα προσφυγών τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, στην αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΔΣΑ παρέχει αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ-ΦΟΡΕΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.




Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Πελοπόννησος ΑΕ ως φορέας υλοποίησης του έργου, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας ότι ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου-φορέα μετάδοσης του Καταρροϊκού Πυρετού των αιγοπροβάτων με πεδίο εφαρμογής τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν κατάλληλες ψεκαστικές παρεμβάσεις σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, και στη συνέχεια την διενέργεια επαναληπτικών εφαρμογών, στη χωρική επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση των επιμέρους δράσεων που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του πληθυσμού των ακμαίων μέσω της τοποθέτησης παγίδων για τα ακμαία έντομα, καθώς και τον έλεγχο αποτελεσματικότητας των εφαρμογών.

Στόχος του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου φορέα του Καταρροϊκού Πυρετού είναι:
·         Η προστασία του κτηνοτροφικού κεφαλαίου ενισχύοντας την κτηνοτροφική δραστηριότητα που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
·         Η εξασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ζώντων ζώων.
·         Η ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν.

Ο καταρροϊκός πυρετός του προβάτου είναι λοιμώδες νόσημα που οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται με σκνίπες του γένους Culicoides. Η νόσος δίνει συμπτώματα κυρίως σε πρόβατα. Όμως και τα άλλα μηρυκαστικά (βοοειδή, αίγες, κ.α) είναι ευαίσθητα στον ιό και λειτουργούν συνήθως σαν αποθήκες του ιού.


Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης της νόσου είναι:
1) Τακτική εφαρμογή στα ζώα κατάλληλων εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σκευασμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των κατά τόπους Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
2) Συχνή συλλογή της κοπριάς και κάλυψη του κοπροσωρού με νάιλον.
3) Αποφυγή βόσκησης και παραμονής των ζώων έξω από το στάβλο κατά τις ώρες δραστηριότητας των εντόμων (από τη δύση του ηλίου μέχρι την ανατολή).
4) Φροντίδα να μην υπάρχουν συλλογές νερού που δημιουργούν λάσπες γύρω και μέσα στο στάβλο.
5) Τακτικός Ψεκασμός κατά τη διάρκεια της ημέρας των χώρων των στάβλων με εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα
Τη νύκτα τα ζώα να παραμένουν μέσα σε στάβλους που ψεκάζονται συστηματικά με εντομοκτόνα


Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Σ.Υ.