Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ούτε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών δεν μπορεί να κάνει αυτή η χώρα


Μια ακόμη τραγική διαπίστωση για το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο του σημερινού πολιτικού δυναμικού της χώρας, ήταν η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τις επικείμενες συναντήσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Όπως προκύπτει, προφανώς δεν κατέστη εφικτή η απευθείας σύγκληση

EYXEΣ από τον ιατρό Αναστάσιο Γκιολή



Φωτογραφία του Αναστάσιος Γκιολής.
ΚΑΛΗ ΧΡΌΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ & ΠΡΟΚΟΠΗ!!

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής: Έρχεται η προκήρυξη για 24.291 θέσεις σε 274 δήμους


Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ή το αργότερο μέσα στο πρώτο 10ήμερο του νέου χρόνου, αναμένεται να βγει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την νέα γενιά κοινωφελούς εργασίας που αφορά τη δημιουργία 24.291 θέσεων για ανέργους σε 274 δήμους της χώρας.
Το αντικείμενο της συγκεκριμένης δράσης έχει στόχο τη δημιουργία 24.291 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Δήμους και θύλακες υψηλής ανεργίας.

Αφορολόγητο με κάρτες & «ταβάνι» 500 ευρώ στα μετρητά

Με κάρτες ή μέσω Ιντερνετ πρέπει να συναλάσσονται από σήμερα οι φορολογούμενοι αν θέλουν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο και την έκπτωση φόρου. Μάλιστα θα υπάρξει και κόφτης για συναλλαγές με μετρητά. Νέα συναλλακτικά ήθη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες φέρνει η υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος.
Όπως μας υπενθυμίζει με ρεπορτάζ της η ΕΡΤ1, οι δαπάνες που αναγνωρίζονται είναι:

Ποιες υπηρεσίες γίνονται πιο φθηνές από σήμερα

Μπορεί το «κύμα» αυξήσεων που έρχεται από την Πρωτοχρονιά του 2017, σε ορισμένα προϊόντα, λόγω αυξήσεων των έμμεσων φόρων, να απειλεί να «τινάξει» τους ατομικούς ή οικογενειακούς προϋπολογισμούς, όμως το… αντιστάθμισμα φέρνει μικρότερες δαπάνες σε δύο υπηρεσίες.
Αυτές είναι:

Το 2017 φέρνει ένα νέο Δημόσιο –Ποιες αλλαγές έρχονται


Έτος σαρωτικών αλλαγών είναι το 2017 για την Δημόσια Διοίκηση. Δεν είναι μόνο το νέο ενιαίο πλαίσιο κινητικότητας που αποτυπώθηκε σε νόμο και έρχεται να τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο έτος, αλλά και μια σειρά τομών που κινούνται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του ελληνικού δημοσίου, με την aftodioikisi.gr να τις παρουσιάζει στο ρεπορτάζ της.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η υψηλή φορολόγηση υπονομεύει την ανάπτυξη

Ντόρα Μπακογιάννη

Άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής (1.1.2017)

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν έλεγε πως όταν η οικονομία συγκρούεται με την πολιτική, το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι ευχάριστο. Φοβάμαι ότι το άρθρο του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου στην  «Καθημερινή» (Σάββατο, 24.12.2016) επιβεβαιώνει την παραπάνω ρήση, καθώς καίτοι οικονομολόγος ο ίδιος, επιτρέπει σε έναν παρωχημένο ιδεολογικό λόγο να υποκαταστήσει την οικονομική λογική.

Ο υπουργός καταβάλλει στο κείμενό του φιλότιμη προσπάθεια να αποσυνδέσει το

Η αγοραστική συμπεριφορά των Ελλήνων στις μέρες των εορτών

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Tweet: .@Vkikilias: Επέκταση κόφτη μετά το 2018 με μέτρα €3,5 δις κάθε χρόνο, το τίμημα της παραμονής τους στην εξουσία.

ΔΡΑΣΗ: 2017 έτος ελπίδας κι αναγέννησης



02.01.2017



Αγαπητοί φίλοι,

Το 2017 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής. Η χρονιά στην οποία η χώρα θα γυρίσει σελίδα και θα βγει επιτέλους οριστικά από αυτό τον εφιάλτη.

Προϋπόθεση είναι μια και μοναδική. Να υιοθετήσει η Ελλάδα μια πολιτική φιλική στη δουλειά και την παραγωγή. Φιλική στην επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία.

Για να το κάνουμε αυτό πρέπει καταρχήν να αναγκαστεί να προσφύγει σε

Είναι το μέλλον της Ελλάδας φιλελεύθερο;



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Είναι το μέλλον της Ελλάδας φιλελεύθερο; Στο ερώτημα αυτό θα κληθούν να απαντήσουν τέσσερις διαχρονικά φιλελεύθεροι σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το liberal.gr στο ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα Τερψιχόρη Α) το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί, στα πλαίσια του Money Show.

Στο τραπέζι οι Στέφανος Μάνος, Κωστής Χατζηδάκης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Πάσχος Μανδραβέλης.
Ως συνήθως θα ακολουθήσει και ... φιλελεύθερη συζήτηση με το κοινό.


Παρακαλώ να μας ενημερώσετε
για τη δυνατότητά σας να συμμετάσχετε
στο τηλ. : 210 7472530

Οι αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών από 01.01.2017

*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Εμφάνιση DSC_5682 copy.jpgΗ κυβέρνηση με το φορολογικό-ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016 που ψηφίστηκε στις 13 Μάιου 2016 και με βάση τις έως σήμερα διευκρινιστικές εγκύκλιους οδηγεί στην αφαίμαξη του παραγόμενου εισοδήματος των αγροτών. Σε μια προσπάθεια να δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, επεξηγηματικές σημειώσεις, οδηγίες και διευκρινίσεις κωδικοποιήσαμε τις αλλαγές στην ασφάλιση όλων όσων υπάγονται στον ΟΓΑ. Συγκεκριμένα:
Με το Νόμο 4387 οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι βάσει των γενικών ή ειδικών ή καταστατικών διατάξεων του ΟΓΑ, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, ασφαλίζονταν ως αυτοπασχολούμενοι στην ασφάλιση του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, καταβάλλουν από 1.1.2017, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην

Παράταση οριστικοποίησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για νέους γεωργούς

Σας προωθούμε προς ενημέρωσή σας Δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ που αναφέρεται  σε Παράταση οριστικοποίησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για νέους γεωργούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


                            
Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου  2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι για το υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) μέχρι τη Δευτέρα, 16.1.2017. Αντίστοιχα, παρατείνεται η ημερομηνία προσκόμισης του φυσικού φακέλου σε έντυπη μορφή, στις οικείες ΔΑΟΚ, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου


Νέο λάθος του Δήμου Αθηναίων- θάνατος αστέγου

 Εμφάνιση 85c453dc11-660x330.jpeg
Γράφει ο Γρηγόρης Λέων*

Λίγες μόνο ημέρες μετά το μεγαλύτερο φιάσκο του Δήμου Αθηναίων σε εορταστικές εκδηλώσεις, αυτό της ρόδας, προέκυψε νέα γκάφα. Αυτή τη φορά το θέμα έχει δυστυχώς να κάνει με την απώλεια της ζωής ενός αστέγου και τη συμπεριφορά του Δήμου Αθηναίων στο θέμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μοιραίο συνέβη παραμονή πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση στις 08:35 την 31ηΔεκεμβρίου από την οδό Αρμοδίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο άστεγος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαίωσε μάλιστα και ο ιατρός και

Ανοικτή Συζήτηση για την Ευρωστίνη - Central Cafe, Δερβένι. Τρίτη 3/1/2017 9μμ

Εμφάνιση 3-1-17.jpg 



Η δημοτική θητεία 2014-2019 βρίσκεται στο μέσο της. Το «ποτήρι», είτε μισοάδειο το βλέπει κάποιος είτε μισογεμάτο, έχει ακόμα άλλο τόσο περιεχόμενο και πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε.

Για το λόγο αυτό η Συμπολιτεία οργανώνει μια ανοικτή συζήτηση για τα θέματα της Ευρωστίνης και καλεί τους πολίτες και τις συλλογικότητες της περιοχής να συμμετέχουν.

Central Cafe, Δερβένι. Τρίτη 3/1/2017 9μμ


ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Από επιστολή σε επιστολή πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επιστολές, επιστολές, πολλές επιστολές. Επιστολές συμμόρφωσης, επιστολές μετανοίας, επιστολές λεονταρισμών που οδηγούν σε χειρότερες ήττες και μεγαλύτερα δεινά.
Η μνημονιακή ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη σε επιστολές. Όπως αυτή της 24ης Δεκεμβρίου, που έστειλε ο κ. Τσακαλώτος στους δανειστές, όπου, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της επιστολής, η κυβέρνηση δεν περιορίζεται σε διαβεβαιώσεις περί της εφάπαξ διανομής του επιδόματος και της ετήσιας αναστολής επιβολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δεν περιορίζεται στην επανάληψη της δέσμευσης για πρωτογενή πλεονάσματα υπό την απειλή του «κόφτη», δεν περιορίζεται στην αναφορά ότι στο μέλλον όλα θα γίνονται με τη συμφωνία των θεσμών (αν και τις

Προβοκάτσια» η εκτέλεση του πρέσβη

του Γιώργου Δελαστίκ    ΠΡΙΝ
Κατηγορηματικός ήταν στις διατυπώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερό­μενος στη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ: «Αυτό το έγκλημα είναι χωρίς αμφιβολία μια προβοκάτσια με το στόχο να ματαιώσει κρυφά την εξομάλυνση των ρωσοτουρκι­κών σχέσεων και τη διαδικασία ειρήνευσης», τόνισε ο Πούτιν. Προβοκάτσια από ποιόν όμως; Από την ομάδα στην οποία ανήκε ο νεκρός δράστης που διέπραξε τη δολοφονία ή μήπως από

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ( 2016) ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανασκοπηση  ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΜΑΪΟΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
  
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


ΒΑΣΙΛΗΣ Χ. ΛΑΛΟΣ