Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ιωνικός – Βόλος 0-1: Τον κράτησε στον πάτο, προσπέρασε τον Άρη

 5781870 

Δύο μήνες είχε να σκοράρει ο Βόλος αλλά κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Οζέγκοβιτς όχι μόνο να πανηγυρίσει επιτέλους ένα τέρμα αλλά και να πάρει μια τεράστια νίκη επί του Ιωνικού με 1-0 μέσα στη Νεάπολη.

Ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει πάνω από τον Άρη στη βαθμολογία αλλά και στο +6 από τον Ατρόμητο. Για τον Ιωνικό η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη αφού δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις 8 βαθμούς. 

Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες καλές φάσεις στα τελευταία λεπτά αλλά και αρκετή ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και φωνές από την πλευρά του Βόλου για αποβολή του Σάκιτς στο 9’ μετά το επικίνδυνο παίξιμο στον Ντέλετιτς, με τον παίκτη του Ιωνικού βέβαια να θέλει να παίξει για την μπάλα και δεν είχε καμία πρόθεση να χτυπήσει τον Ντέλετιτς.

Ο Ιωνικός είχε άγχος αλλά και τον Γούλερι στο αρχικό σχήμα. Μάλιστα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Νίκαιας είχε και την καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο στο 31ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους, ο Βόλος από διαδοχικές στημένες μπάλες έγινε επικίνδυνος αλλά γκολ δεν ήρθε.

Ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα στην επανάληψη αλλά γρήγορα ο Βόλος ισορρόπησε, κράτησε την μπάλα, είχε μεγαλύτερη σιγουριά στο παιχνίδι του με τους Νικαιώτες να βγάζουν νευρικότητα και είναι λογικό αφού…καίγονταν για τη νίκη.

Στο 63’ ο Περράκης είδε πέναλτι σε πέσιμο του Μπαριέντος μέσα στην περιοχή αλλά ειδοποιήθηκε από τον Σιδηρόπουλος, πήγε και είδε τη φάση και πήρε πίσω το πέναλτι, δείχνοντας και κίτρινη κάρτα στον μέσο του Βόλου για θέατρο.

Σε αυτό το διάστημα που πατούσε καλύτερα ο ΝΠΣ είχε και ευκαιρία στο 68’ με τον Πίρινεν για το γκολ, ενώ ο Ιωνικός απείλησε με τον Σεμπά στο 76’ και στο 84’ είχε τεράστια φάση με τον Μάντζη – πρόλαβε και απομάκρυνε ο Πίρινεν με το κεφάλι πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή – ο οποίος βέβαια υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ από τον δεύτερο βοηθό Φραγιό (Μακεδονίας), ωστόσο εάν η μπάλα πήγαινε μέσα, την τελευταία λέξη θα έχει το VAR. Στο 87’ είχε ευκαιρία και ο Ελευθεριάδης για τον Ιωνικό αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Ο Μπράτσος από την πλευρά του έριξε στη μάχη και τον Κούτσια, δίπλα στον Οζέγκοβιτς αναζητώντας ένα γκολ που έλειπε εδώ και καιρό για τον Βόλο (από τις 10/11 και το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό).

Τελικά οι δυο παίκτες (Κούτσιας, Οζέγκοβιτς) συνεργάστηκαν στη φάση που κέρδισε το πέναλτι ο Βόλος (ο Περράκης το είδε και το έδωσε αφού τον ειδοποίησε ο Σιδηρόπουλος) σε χέρι του Τσιγκρίνσκι. Ο Οζέγκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και στο 91’ έγραψε το 0-1 και χάρισε τη νίκη στον Βόλο, με τον Κλέιμαν βέβαια στο φινάλε να κάνει την απόκρουση του αγώνα σε ψαλιδάκι του Μάντζη μέσα από την περιοχή. 

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι, Ούγκο Σόουζα, Βαλεριάνος – Ρομαό (92’ Καμπράλ), Κάνιας – Γούλερι (80’ Ελευθεριάδης), Λοβέρα (58’ Φαντιγκά), Σεμπά – Μάντζης.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν – Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα – Μπαριέντος, Μεταξάς – Τσιρίνος (74’ Κούτσιας), Μεθκίδα (81’ Καρτάλης), Ντέλετιτς – Οζέγκοβιτς (93’ Σιέλης).

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Super League1:

ΔΕΡΒΕΝΙ: Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου , ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την ιστορική μάχη στα Μαύρα Λιθάρια.

 Μπορεί να είναι εικόνα anime

  

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ Λ›ΙΘΑΡΙΑ την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Δερβένι npοΓpΑΜΜΑ Μετά τη Θεία Λειτουργία στον I.N Άγιο Ιωάννη θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, από τον Κ. Γεώργιο Νικολάου Δρ. Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του οπλαρχηγού Παναγιωτάκη Γεραρή, στο Δημαρχείο Δερβενίου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου." 

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την ιστορική μάχη στα Μαύρα Λιθάρια.
Μετά τη Θεία.Λειτουργία στον Ιερό  Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, θα πραγματοποιηθεί στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, ομιλία από τον κ. Γεώργιο Νικολάου Δρ.Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Οπλαρχηγού Παναγιωτάκη  Γεραρή, στο Δημαρχείο Δερβενίου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 16/1-22/1 2023