Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ελλάδα και Ευρώπη, μια συναρπαστική διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών

 https://www.avgi.gr/sites/default/files/styles/main/public/2021-02/mitsotakis2.jpg?itok=pB5DoGCY

 Του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πρωθυπουργού της Ελλάδος

«Με την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Ελλάς γίνεται ισότιμη με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού θα έχει ισοδύναμη ψήφο με αυτές. ..Θα βγούμε, δηλαδή, από την αιώνια απομόνωσή μας και θα απαλλαγούμε από την ανάγκη να αναζητούμε προστάτες και κηδεμόνες».

Σε αυτές τις λιτές γραμμές συμπύκνωνε, στο διάγγελμα της Πρωτοχρονιάς του 1981, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής τα οφέλη από τη συμμετοχή της χώρας στις τότε Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Απ’ τα ξημερώματα εκείνης της  χρονιάς, η πατρίδα μας αποτελούσε και επίσημα το 10ο μέλος τους. Στόχος, που είχε τεθεί πριν από τη Δικτατορία, με τη συμφωνία σύνδεσης. Και οικοδομήθηκε, βήμα-βήμα, από την επομένη της ψήφισης του Συντάγματος του 1975μέχρι τις 28 Μαΐου 1979, όταν υπογράφηκε, στο Ζάππειο, η Συνθήκη Προσχώρησης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή: Να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των ανοιχτών κέντρων εμπορίου (Open Malls) και στην Κορινθία

 https://www.newsbeast.gr/files/1/2021/01/2972440-2.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/5/2021

 

Ερώτηση με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός.

Ο Χαρδαλιάς δεν αναστέλλει τη Super League 2

Οριστικό: Ο Χαρδαλιάς δεν αναστέλλει τη Super League 2    

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ικανοποιημένος από «τα αντανακλαστικά της Super League 2», τα οποία «έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί» και πλέον δεν ζητά την αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Έφτασαν στις 20.000 και συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για τη φιέστα

 Ολυμπιακός: Έφτασαν στις 20.000 και συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για τη φιέστα 

Η πειραϊκή ΠΑΕ ενημερώνει ότι την Τετάρτη, ημέρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ η διάθεση θα συνεχιστεί κανονικά από τις 10:00 μέχρι τις 19:00 από το Τμήμα Μελών και Φιλάθλων.

Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας η διάθεση θα συνεχίζεται ηλεκτρονικά, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και μέχρι τη λήξη της φιέστας. Το τελικό νούμερο των εισιτηρίων που διατέθηκαν θα ανακοινωθεί με το τέλος της φιέστας του Ολυμπιακού.

Άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Δολοφονία 20χρονης.

 

Εγκλημα μεγάλης αγριότητας σημειώθηκε τη νύχτα στα Γλυκά Νερά. Μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από την αστυνομία μαζί με το 11 μηνών βρέφος της, ευτυχώς ζωντανό, μέσα στη σοφίτα μονοκατοικίας. Δεμένος σε καρέκλα εντοπίστηκε και ο 32χρονος συζύγός της. Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατό της με ασφυξία στραγγαλιζοντάς την με την μπλούζα της. Βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα με το 11μηνο μωρό της πάνω στο σώμα της να κλαίει. Νωρίτερα οι δράστες είχαν κρεμάσει και τον σκύλο της οικογένειας από μπαλκόνι του σπιτιού. 

Οι γείτονες άκουσαν τα γαβγίσματα του σκύλου, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Υπέκυψε στα τραυματά του ο 81χρονος επιβάτης του ΙΧ που ανετράπη χθες στη Λυκοποριά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο 81χρονος επιβάτης του Ι. Χ. αυτοκινήτου που χθες το μεσημέρι εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε στο 129, 26 χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθυνών - Πατρών στο ύψος της Λυκοποριάς

Συγκεκριμένα το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών Πατρών, στο ύψος της Λυκοποριάς όταν επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 41χρονη ημεδαπή και επέβαινε 81χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (τσιμεντένιο στηθαίο ασφαλείας).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του αυτοκινήτου και τον τραυματισμό της γυναίκας και του ηλικιωμένου άνδρα. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου λίγες ώρες μετά, ο 81χρονος υπέκυψε στα τραύματα του.

Προανάκριση για το τροχαίο της Λυκοποριάς Κορινθίας, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 211 νέα κρούσματα σήμερα ( 72 στην Αχαΐα - 38 στην Αρκαδία .)

Κορωνοϊός 

 Μεγάλη αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  211 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων, οι περισσότερες, 72 καταγράφονται στην Αχαΐα και 38 στην Αρκαδία. Επίσης διψήφια  νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν η Αργολίδα,  η Ηλεία, η Κορινθία και η Μεσσηνία ενώ μονοψήφιο αριθμό παρουσιάζει η Λακωνία.

Εκατόν δεκαέξι (116) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 38 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π. Ε. Αρκαδίας, 29 στην Π. Ε. Κορινθίας  και  ισάριθμα στην Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης άλλα 95 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  11 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 211 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 23.558 ( 9.204 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα  Τρίτη 11 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (72),  Μεσσηνίας  (12) ,  Κορινθίας (29), Ηλείας (23), Αργολίδας (29), Αρκαδίας (38) και Λακωνίας (8) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                10.451

Π.Ε. Κορινθίας            3.497

Π.Ε. Ηλείας                 2.335

Π.Ε. Αργολίδας           2.140

Π.Ε. Αρκαδίας            1.822

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.434     

Π.Ε. Λακωνίας              868

Κορωνοϊός 11/05: 3.197 νέα κρούσματα ( 29 στην Κορινθία)– 732 διασωληνωμένοι – 52 νεκροί- Ο χάρτης της διασποράς.

Κορωνοϊός 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (11/05) ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.197, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Στις 1.356 οι νέες μολύνεις κορωνοιού στην Αττική, σήμερα. Την ίδια ώρα υψηλός αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στην Θεσσαλονίκη με 343 νέους ασθενείς ενώ 158 κρούσματα καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί και τριάντα προσωπικότητες της πολιτικής και του ακαδημαϊκού κόσμου αρθρογραφούν για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας στο νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής


Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, κυκλοφορεί το 19o τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου».

Στο αφιέρωμα γράφουν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Αλ. Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος.

Με άρθρα συμμετέχουν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και οι πρώην αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος και Θ. Πάγκαλος καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγ. Μεϊμαράκης.