Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Δολοφονία 20χρονης.

 

Εγκλημα μεγάλης αγριότητας σημειώθηκε τη νύχτα στα Γλυκά Νερά. Μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από την αστυνομία μαζί με το 11 μηνών βρέφος της, ευτυχώς ζωντανό, μέσα στη σοφίτα μονοκατοικίας. Δεμένος σε καρέκλα εντοπίστηκε και ο 32χρονος συζύγός της. Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατό της με ασφυξία στραγγαλιζοντάς την με την μπλούζα της. Βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα με το 11μηνο μωρό της πάνω στο σώμα της να κλαίει. Νωρίτερα οι δράστες είχαν κρεμάσει και τον σκύλο της οικογένειας από μπαλκόνι του σπιτιού. 

Οι γείτονες άκουσαν τα γαβγίσματα του σκύλου, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται υλικό από κάμερες σπιτιών της περιοχής που δείχνουν έναν ύποπτο άνδρα κοντά στο σπίτι κατά το επίμαχο διάστημα της ληστείας, όπως και κάποια οχήματα.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ και του ρεπόρτερ Γ. Γεραφέντη, ο σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας, ο οποίος είναι πιλότος της Πολιτικης Αεροπορίας, κατέθεσε ότι περίπου στις 4:30, τρεις άνδρες με κουκούλες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο ημιυπογείου στην πίσω πλευρά της μεζονέτας, εσπασαν την κάμερα ασφαλείας και κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο όπου οι τρεις τους κοιμούνταν με το μωρό ανάμεσά τους.

Τους σημάδεψαν με όπλο και απείλησαν ότι θα σκοτώσουν το μωρό. Μετακίνησαν τον 32χρονο, τον έδεσαν σε καρέκλα τον φίμωσαν με κολλητική ταινία, με την οποία του έδεσαν και τα μάτια και άρχισαν να ψάχνουν για αντικείμενα αξίας, ενώ χτύπησαν και την κοπέλα.

Αφαίρεσαν 10.000 ευρώ, τα οποία ο 32χρονος τους είπε ότι είχε κρύψει σε ενα επιτραπέζιο παιχνίδι Μονόπολι, στο υπόγειο, αφαίρεσαν και κοσμήματα σημαντικής αξίας και διέφυγαν. Μιλουσαν σπαστά ελληνικά.

Ο 32χρονος, κάποια στιγμή γύρω στις 06:00 το πρωί όταν πια είχαν φύγει, κατάφερε να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει ακουμπώντας με τη μύτη του, όπως είπαν πηγές της ΕΛΑΣ, το τηλέφωνό του, καταφέρνοντας να ειδοποιήσει την αστυνομία που έσπευσε επιτόπου.

Όταν ειδοποιούσε τις αρχές δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή και πίστευε ότι ήταν λιπόθυμη, όπως είπε στους αστυνομικούς.

Το μωρό εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο σύζυγος αναμένεται να δώσει και νέα κατάθεση γιατί και ο ίδιος είναι σε σοκ. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ κλιμάκιο του εγκληματολογικού και του τμήματος ανθρωποκτονιών συνέλλεξε στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας δείγματα του dna των δραστών καθώς μέσα στο σπίτι έμειναν 1,5 ώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» ο δήμαρχος Παιανίας Ίσίδωρος Μαζης έκανε λόγο για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτήρισε τις κλοπές σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην περιοχή κάτι τόσο αποτρόπαιο. Όπως είπε το σπίτι της οικογένειας ήταν εντός του πολεοδομικού ιστού, σε όχι τόσο απομονωμένο σημείο.

Εμβρόντητη είναι η κοινωνία της Αλοννήσου μετά το άγγελμα θανάτου της 20χρονης Caroline, που έζησε και μεγάλωσε στο νησί των Σποράδων, όταν οι γονείς της μετακόμισαν στο νησί (ο πατέρα της βρετανικής καταγωγής και η μητέρα της με καταγωγή από Φιλιππίνες) και οποίοι εξακολουθούν να μένουν στο νησί ...

Πληροφορίες  ΕΡΤ