Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Superleague: Επιστροφή στη δράση - Σέντρα στο 2016 με τρία ματς το Σάββατο

http://web1.novasports.gr/images/ImageHandler2.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDE1LzA4LzIzLzEyOTY0MjcuanBn&t=635759603480532880&w=763&h=437&a=CenterΜε το... δεξί θέλουν να μπουν στο 2016 οι ομάδες της Superleague, με την 16η “στροφή” της να πραγματοποιείται το προσεχές τριήμερο.
Η σέντρα για το 2016 ξεκινά το Σάββατο και περιλαμβάνει τρία ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Πανθρακικό (15.00), ο ΠΑΣ Γιάννινα τη Βέροια (17.15) και ο Ηρακλής την Καλλονή (19.30).

Στην τελική ευθεία η μάχη για την ηγεσία - Στη Νέα Δημοκρατία ψηφίζουν για τον επόμενο πρωθυπουργό

Στη Νέα Δημοκρατία  ψηφίζουν για τον  επόμενο πρωθυπουργό
Οι δύο μονομάχοι ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους και τη στρατηγική τους με αιχμή την κυβέρνηση
Με νέες προοπτικές ανατέλλει το 2016 για τη Νέα Δημοκρατία. Μετά την εσωκομματική αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό μετά την αναποτελεσματική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό. Η κυβερνητική ισορροπία κρίνεται εύθραυστη ακόμη κι από τους ίδιους τους βουλευτές τους, που αναζητούν αγωνιωδώς «σωσίβια» και «μαξιλάρια», ενώ η πιο μεγάλη αδυναμία είναι ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη αλλά και την ανοχή των πολιτών.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν «κατρακυλήσει» και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε εισέλθει σε έναν εσωκομματικό λαβύρινθο μετά την πολύμηνη προεκλογική διάρκεια, να κρατά τις δυνάμεις της. Η δεύτερη «νίκη» για τη Λεωφόρο Συγγρού ήταν ότι κατάφερε να κινητοποιήσει πάνω από 400.000 ψηφοφόρους στην κάλπη της 20ής Δεκεμβρίου οι οποίοι προσήλθαν μαζικά και με κύριο αίτημα την ανάγκη για «ενότητα».
Η Ν.Δ. μπαίνει στην τελική ευθεία της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας με τους δύο μονομάχους να ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους και τη στρατηγική τους με αιχμή την κυβέρνηση. Παράλληλα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους απευθυνόμενοι στο εσωκομματικό κοινό για την εκλογή της 10ης Ιανουαρίου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει ότι η στρατηγική της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη...


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ / e-typos.com

Πρωτοχρονιά 2016: Μαγική Ακρόπολη "λουσμένη" με πυροτεχνήματα!


Η Πρωτοχρονιά του 2016 ήρθε με την Ακρόπολη να γίνεται πολύχρωμη και να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα!
Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη βραδιά να μοιάζει μαγική για όσους την έζησαν από κοντά! Η αλήθεια είναι πως η Ακρόπολη δεν χρειάζεται... κάτι ιδιαίτερο για να σε συνεπάρει με το μεγαλείο της! Ωστόσο, όταν το εκπληκτικό αυτό μνημείο "ντύνεται" με χρώματα, τότε το θέαμα είναι ανεπανάληπτο!
 Δείτε τις αεροφωτογραφίες από την στιγμή που τα πυροτεχνήματα σκάνε και κάνουν... τη νύχτα - μέρα!

 

newsit,gr

Παυλόπουλος: Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2016 - «Το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσει γραβάτα και ο Τσίπρας», τόνισε

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Το 2016 θα φορέσεις γραβάτα - Η μπηχτή για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου
Τις καθιερωμένες ευχές από την πολιτική, δικαστική, στρατιωτική, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία της χώρας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ακολούθησαν οι ευχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι εκκλησιαστικοί αρχηγοί των Δογμάτων, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας, Α. Κακλαμάνης και Β. Πολύδωρας, καθώς επίσης και ο Μαν. Γλέζος, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και την οικονομική ανάκαμψή της εντός του 2016. Μάλιστα, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος, του επισήμανε χαριτολογώντας ότι «το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα». Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη».

Χαιρετώντας ο Προκόπης Παυλόπουλος τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση του είπε με νόημα "μπράβο ξαναέφτιαξες τη Βουλή που ξέραμε", μία φράση που ήταν σαφής αιχμή κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου που προήδρευε στο προηγούμενο διάστημα.
Ο κ. Βούτσης δεν απάντησε στην μπηχτή του κ. Παυλόπουλο και ευχήθηκε να ηττηθεί η λιτότητα στην Ευρώπη μήπως "και εμείς πάρουμε κανένα αντίδωρο".
Καλά λόγια είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος και για τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πλακιωτάκη λέγοντάς του "τα έχεις καταφέρει πάρα πολύ καλά και μπράβο σου".

Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος και λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου. Πιστεύω, σημείωσε, ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω τον ρυθμιστικό ρόλο που απαιτούσαν οι πραγματικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες του 2015, ενώ με τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα της χώρας θα πρέπει και οι εταίροι μας να επανεξετάσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, «εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον θεσμικό του ρόλο, επισημαίνοντας ότι τον τήρησε στο ακέραιο ως Πρόεδρος. Υπενθύμισε ότι ο ρυθμιστικός ρόλος δεν έχει σταθερό περιεχόμενο, αλλά αλλάζει με την κρισιμότητα των καιρών. «Στις κρίσιμες περιόδους το περιεχόμενο αλλάζει, δεν ισχύουν ρυθμιστικές αρμοδιότητες. Αν χρειαστεί η δική μου παρέμβαση να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του είναι να τονωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που εκπληρώνει η χώρα τις υποχρεώσεις της, και τις εκπληρώνει, η ΕΕ και η ΕΚΤ πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, όπως και οι εταίροι μας στο ζήτημα του χρέους, της επιμήκυνσης του, αλλά και της απομείωσης των επιτοκίων, υπογράμμισε. Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στην ΕΚΤ να δέχεται ελληνικά ομόλογα, προσέθεσε και ανέφερε ότι ίσως να αλλάξουν τα ισοδύναμα στο μέλλον αφού έχουν αλλάξει και τα οικονομικά δεδομένα.
Για το ζήτημα της συνεργασίας των κομμάτων, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι οι εκλογές έδειξαν ότι ο λαός θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη και ότι ομόνοια των πολιτικών δυνάμεων δεν σημαίνει προτροπή για συγκυβέρνηση, αλλά συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα του έθνους. Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για νομοσχέδια αλλά για κάτι περισσότερο σημαντικό που αφορά την πορεία του τόπου, οπότε πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί. Ως παράδειγμα ανέφερε την αποδοχή της συμφωνίας από τους 220 βουλευτές και τη μεγάλη απήχηση που είχε αυτό στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόθεση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά του πρωθυπουργού. Και σημείωσε ότι η σύσκεψη προϋποθέτει τη δεδηλωμένη βούληση των αρχηγών ότι τη θέλουν και έχουν συμφωνήσει στην ατζέντα. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ρόλος του ως Πρόεδρος είναι επιδιαιτητικός.

Σε ό,τι αφορά τη Συνθήκη της Σένγκεν τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει γιατί είνα άλλα τα δεδομένα από το 2001-2002. Τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είναι ο ορισμός των συνόρων, της υφαλοκρηπίδας, του εναέριου χώρου και της ΑΟΖ, στον τρόπο περιφρούσης η Φρόντεξ έχει κυρίαρχο ρόλο, σημείωσε. Όσον αφορά την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, επισήμανε ότι έχει δύο στόχους, «να παρουσιάσει την οικονομική κατάσταση που έχει βελτιωθεί» και να κάνει αυτή τη συζήτηση για τη Σένγκεν.

Καλή Χρονιά. Χρόνια Πολλά

EFENPRESS-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

"Ποδαρικό" σε Βέλο και Αρχ.Κόρινθο για Κόρινθο ΄06 και ΑΟ Ζευγολατιό



http://www.mykorinthia.gr/2015/wp-content/uploads/2011/03/9243c4e6c1fa1938e50087fb954581e0-700x467.jpg
Με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής μπαίνει ο καινούργιος χρόνος ( 2016) στο Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Η πρώτη αυτή αγωνιστική της νέας χρονιάς και προτελευταία του πρώτου γύρου,  διεξάγεται  την Κυριακή 3 – 1 – 2016 στις 3 το απόγευμα με τους δύο πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος  να αγωνίζονται εκτός έδρας. 
Η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 κάνει «ποδαρικό» στην έδρα της Ελλάδος Βέλου, και  ο Α.Ο Ζευγολατιού , στην Αρχαία Κόρινθο στην έδρα του Ηρακλή Λεχαίου. Στην Νεμέα ο Παννεμεατικός υποδέχεται σε ενδιαφέροντα αγώνα τον Πέλοπα Κιάτου, την στιγμή που ο Αστέρας  Δερβενίου κάνει «ποδαρικό»  στο «Θώδειο  στάδιο» κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. 
Ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας στα Αθίκια ανάμεσα στον Τενεάτη και τον Ολυμπιακό Άσσου όπως και ο αγώνας της Κορίνθου με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου στο Συνοικισμό.   
Στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός υποδέχεται τον ουραγό Κύψελο  και τέλος  στα Εξαμίλια η Δάφνη αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου.

Η 14η αγωνιστική

ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ-ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ  
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ