Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Στην τελική ευθεία η μάχη για την ηγεσία - Στη Νέα Δημοκρατία ψηφίζουν για τον επόμενο πρωθυπουργό

Στη Νέα Δημοκρατία  ψηφίζουν για τον  επόμενο πρωθυπουργό
Οι δύο μονομάχοι ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους και τη στρατηγική τους με αιχμή την κυβέρνηση
Με νέες προοπτικές ανατέλλει το 2016 για τη Νέα Δημοκρατία. Μετά την εσωκομματική αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό μετά την αναποτελεσματική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό. Η κυβερνητική ισορροπία κρίνεται εύθραυστη ακόμη κι από τους ίδιους τους βουλευτές τους, που αναζητούν αγωνιωδώς «σωσίβια» και «μαξιλάρια», ενώ η πιο μεγάλη αδυναμία είναι ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη αλλά και την ανοχή των πολιτών.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν «κατρακυλήσει» και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε εισέλθει σε έναν εσωκομματικό λαβύρινθο μετά την πολύμηνη προεκλογική διάρκεια, να κρατά τις δυνάμεις της. Η δεύτερη «νίκη» για τη Λεωφόρο Συγγρού ήταν ότι κατάφερε να κινητοποιήσει πάνω από 400.000 ψηφοφόρους στην κάλπη της 20ής Δεκεμβρίου οι οποίοι προσήλθαν μαζικά και με κύριο αίτημα την ανάγκη για «ενότητα».
Η Ν.Δ. μπαίνει στην τελική ευθεία της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας με τους δύο μονομάχους να ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους και τη στρατηγική τους με αιχμή την κυβέρνηση. Παράλληλα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους απευθυνόμενοι στο εσωκομματικό κοινό για την εκλογή της 10ης Ιανουαρίου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει ότι η στρατηγική της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη...


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ / e-typos.com