Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους βουλευτές: Άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικός εκβιασμός – Με βολεύουν οι εκλογές αλλά δεν τις θέλω - Όσοι ψηφίσουν παρών θα τους θυμάται η ιστορία - "'Οσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ"

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους βουλευτές: Όσοι ψηφίσουν παρών θα τους θυμάται η ιστορία - `'Οσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ`
Ό πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην ΝΕΡΙΤ  θέτει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η Ιστορία».
Ο κ. Σαμαρά όπως φάνηκε δεν έλαβε κάποια πρωτοβουλία πέρα από αυτή που είχε εξαγγείλει στο προηγούμενο διάγγελμά του, αλλά απηύθυνε ένα αυστηρό και σαφές μήνυμα σε όλους τους βουλευτές, που μέχρι τώρα ψήφιζαν παρών στις προηγούμενες δύο ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως κάνει τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, κάνοντας λόγο για θανάσιμους κινδύνους, ενώ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “ανόητα νταηλίκια” που μπορεί να μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Ζευγολατιό και Κόρινθος ΄06 νίκησαν Αστέρα Δερβενίου και Κόρινθο και ξέφυγαν στο +6, Ο Πανκαμαριακός νίκησε την Θύελλα Πετρίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_A-om1tQcdDzVx_HvFEAZ7vac7fENzqjJLJ-u-Ojanx434QN2A00zRU7DNtGBkzag7FYGB9EgipP2co5jmH4pDdrMoq8uOcoWdEHt5n1c9OEbipt_30fP5IQ80LGRvHkAOTuMT-iu3KE/s1600/nerm.jpg 
Με νίκες τελείωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις γιά το 2014 οι δύο πρωτοπόρες ομάδες του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , Α.Ο. Ζευγολατιού και Κόρινθος 2006, ξεφεύγωντας από την δεύτερη θέση στους +6 βαθμούς. Η ομάδα του Ζευγολατιού  κατά την τελευταία (13η) αγωνιστική της χρονιάς που φεύγει , ήταν η μεγάλη  νίκητρια στο ντέρμπι κορυφής καθώς επικράτησε με 1 - 2 μεσά στο Δερβένι επί του Αστέρα Δερβενίου και του ξεφυγε κατά 6 βαθμούς,  όπως και ή έταιρη πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 , που επεβλήθηκε με 3 - 0. στο Συνικοισμό, επί του ΠΑΣ Κόρινθο. Την ήττα με 3 - 2  από τον Πανκαμαριακό στο Ξυλόκαστρο γνώρισε και η Θύελλας Πετρίου.
Στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" δάμασαν με 3 - 0 τον Κύψελο Κορίνθου, ενώ στη Νεμέα  ο Παννεμεατικός με τον Πέλοπα Κιάτου έμειναν στο 0 - 0, όπως στο Βέλο η τοπική Ελλάδα με τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου.
Ισόπαλος αλλά με σκορ 1 - 1 τελείωσε και ο αγώνας του Ολυμπιακού Λουτρακίου με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , στο "Θώδειο" , ενώ τέλος στα Αθίκια, ο Τενεάτη συνέτριψε με 5 - 1 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου .


Η 13η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ  3 - 0
 ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. 1 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 3 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  0 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 1 - 2
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 0 - 0
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 5 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3 - 0 


H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 13 αγώνες)


Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
21-
4
30
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
26-
11
30
Ν. ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
20-
9
24
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
23-
18
24
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
25-
15
21
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
21-
12
21
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
18-
19
20
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
20-
15
18
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
17-
26
18
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
14-
18
17
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
11-
19
15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
11-
21
15
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
14-
16
14
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
18-
26
12
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
15-
20
11
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
15-
40
5

Παρέμβαση Λοβέρδου για την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ

Andreas-Loverdos-Evangelos-Venizelos Με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κάνει λόγο για τις κρίσιμες ώρες που περνά το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει την ανάγκη ενότητας του κόμματος, καλώντας ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου να μην προχωρήσει στην δημιουργία νέου κόμματος.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Λοβέρδου:

Νικήτας: Ο Βενιζέλος μας έσπρωξε σε επίσπευση των εκλογών, λόγω Γιώργου

Nikitas-Kaklamanis Την εκτίμηση που κάνουν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές, περί του καθοριστικού ρόλου που έπαιξε για την επίσπευση των εξελίξεων με την προεδρική εκλογή το… άγχος του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται να συμμερίζεται και ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον “Real Fm”, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η επίσπευση της διαδικασίας της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οφείλεται στο άγχος του Ευάγγελου Βενιζέλου μήπως έχει χρόνο και κατεβάσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κατά την άποψή μου, αν ισχύει αυτό, ήταν λάθος που το δεχτήκαμε.
Προσωπικά, πιστεύω ως παραταξιακός και νεοδημοκράτης ότι η κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου μόνο κακό δεν θα κάνει στη ΝΔ, διότι ο κ. Παπανδρέου, αν κατέβει, θα πάρει και ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κατά κύριο λόγο ο αντίπαλός μας”.

ysterografa.gr

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, με τον οποίο συνεργαζόταν μέχρι τέλους ο Σεραφείμ Φυντανίδης στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.
Αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές και δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν τον Σεραφείμ Φυντανίδη, ενώ μεταξύ άλλων στεφάνια έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ντόρα Μπακογιάννη, Θεόδωρος Πάγκαλος, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννος Παπαντωνίου, Όλγα Τρέμη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Πάνος Καμμένος, Σταύρος Θεοδωράκης, Άντζελα Γκερέκου, Προκόπης Παυλόπουλος είναι ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Παρόντες στο τελευταίο αντίο επίσης οι: Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Καψής, Παντελής Καψής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Συντετριμμένος ο στενός του φίλος Γιάννης Βότσης αλλά και ο "Κυρ", που όπως είπε κάθε Σάββατο έπινε καφέ μαζί του αλλά σήμερα, έμελλε να είναι στο Α' Νεκροταφείο για να του πει το τελευταίο αντίο.  Όλοι τους για να συμπαρασταθούν στη σύζυγό του, Βιργινία και τα τρία τους παιδιά.

Ήταν ένας από τους τελευταίους της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία, ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μια ιστορική εφημερίδα, την Ελευθεροτυπία που επί των ημερών του "μεγαλούργησε". Είχε αυτοαποκαλέσει τον εαυτό του γνήσιο «εφημεριδάνθρωπο».

Σε ρόλο… ειρηνοποιού στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη


Fofi-GennimataΣτα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την φημολογούμενη διάθεση του δεύτερου να ιδρύσει κόμμα.
Όπως αναφέρει η Real News η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να αναλάβει ενωτική πρωτοβουλία ώστε να διαλύσουν τα σύννεφα της κρίσης που έχουν πυκνώσει πάνω από την Χαριλάου Τρικούπη.
Συγκεκριμένα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Βενιζέλο και Παπανδρέου, με στόχο να αποφευχθεί η οριστική ρήξη στο ΠΑΣΟΚ.


ysterografa.gr

Τραγάκης: Την Δευτέρα κρίνονται οι πολιτικοί με… ονοματεπώνυμο

tragakis1

Για την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης στην ΝΕΡΙΤ.
«Ο βουλευτής, σε αυτή την ψηφοφορία, δεν πρέπει να εντάσσεται σε κομματικές γραμμές, έχει προσωπική ευθύνη, είναι η κορυφαία ψήφος που μπορεί να δώσει.
Στη πολιτική, έχει αξία το τι αποτύπωμα αφήνεις στη διαδρομή σου και κρίνεσαι από την Ιστορία. Την Δευτέρα κρίνονται οι πολιτικοί, προσωπικά πια, με ονοματεπώνυμο, εάν θα αφήσουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην πολτική τους διαδρομή» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι: «έχω την αίσθηση και την ελπίδα ότι θα υπάρχει κάτι καινούργιο, αλλά το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην ευθύνη των βουλευτών. Άλλωστε, στην πρώτη του ανακοίνωση ο πρωθυπουργός μίλησε για διεύρυνση στο κυβερνητικό σχήμα προς όλους τους χώρους».

Ο κ. Τραγάκης σχολίασε και τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ: «Σημασία, όμως, έχει ο χρόνος που κάνεις ένα κόμμα. Αν η ψηφοφορία την Δευτέρας δεν πάει καλά οδηγούμαστε σε εκλογές τέλη Ιανουαρίου. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να διασπάται αυτή την περίοδο, δηλαδή εικοσιπέντε ημέρες προ των εκλογών. Το θεωρώ άκομψο, για να μην πω μια πιο βαριά έκφραση. Το να διασπάσεις ένα κόμμα έναν μήνα πρις τις εκλογές είναι βαρύ πολιτικό γεγονός, το οποίο καταγράφεται αρνητικά στην πολιτική ιστορία».
Χαρακτήρισε επίσης «μεγάλο λάθος» την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. «Μπορεί ορισμένα από τα προαπαιτούμενα, που τέθηκαν για προγραμματική συμφωνία από τα τρία κόμματα στη κυβέρνηση των τριών κομμάτων, στην πορεία να αλλοιώθηκαν, αλλά η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έκανε κακό στον τόπο. Έφυγε από την κυβέρνηση ένας εταίρος σημαντικός, όχι τόσο ποσοτικά όσο ποιοτικά, ο οποίος έλειψε στη συνέχεια της συγκυβέρνησης, ώστε να υπάρχει ένα αντίβαρο, ο άλλος πόλος, μεταξύ ορισμένων ενδοκυβερνητικών προστριβών που δημιούργησαν προβλήματα».

ysterografa.gr

Ντόρα: Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις θυσίες των Ελλήνων

Dora-Bakoyannis Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ώστε να αποφευχθούν επώδυνες εξελίξεις για την ελληνική κοινωνία, και να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.
Μιλώντας στην εκπομπή του Αντώνη Λιάρου και της Ειρήνης Ζαρκαδούλα, το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς που θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
“- Η ελληνική κοινωνία έδειξε ανθρωπιά στην κρίση. Έδωσε από το υστέρημά της. Αυτή η αλληλεγγύη μας βοήθησε στα δύσκολα.
Το δύσκολο ειναι να πάρεις τη θετική πρωτοβουλία – το εύκολο είναι να λες σε όλα όχι.
Η ΝΔ μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και ανέλαβε συνευθύνη στη διαπραγμάτευση.
Μετά από 5 χρόνια θυσίες του ελληνικού λαού δεν μπορούμε να παίζουμε με το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών.
Με τον Καραμανλή κατεβήκαμε να διαπραγματευτούμε για το Σκοπιανό με μία κοινή θέση απ´όλη τη Βουλή πλην Καρατζαφερη και αυτό μας έδωσε δύναμη.
Για το 2015 θα χρειαστούμε 26 δισ. το θέμα είναι να μας απαντήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα.
Πρωτίστως να θωρακίσουμε την Ελλάδα και την οικονομία μας και μετά να πάμε σε εκλογές”.

ysterografa.gr

Το απόγευμα από τη ΝΕΡΙΤ η κρίσιμη παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Γιώργο Ευθυμίου. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 18:30, στο πλαίσιο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ

Ξυλοκαστρο\Ευρωστινη-Σημαντικη η προσπαθεια Αλογογιαννη για εναν καθαρο Δημο " Προσπαθούμε για το καλύτερο" [Video]

Σημαντικη  ειναι η προσπαθεια που κανει,απο τοτε που ανελαβε καθηκοντα,ο νεος αντιδημαρχος καθαριοτητας\πρασινου  Ξυλοκάστρου - ΕυρωστίνηςΜανος Αλογογιαννης,για εναν ποιο καθαρο Δημο!
Νεαρος,με δυναμεις και θετικη ενεργεια,ο κ. Αλογογιαννης  τονίζει "προσπαθούμε για το καλύτερο" μιλώντας στην κάμερα του freddotv.gr για τον τομεα που εδω λιγους μηνες,εχει αναλαβει…

VIDEO

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ

Αμετανόητοι οι οπαδοί του κομμουνισμού σε όλες τις εκφάνσεις από την Δημοκρατική Αριστερά του κ.Κουβέλη έως τη Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, που έχει αναφορά στον επαναστατικό μαρξισμό και στην παράδοση των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Τρότσκι, Λούξεμπουργκ και Γκράμσι και την Κουμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, τους σκληρούς Μαοϊκούς, του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν και τον εαυτό τους ακόμη ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να ζήσουν το όνειρο της επανάστασης των Μπολσεβίκων που διέλυσε την αυτοκρατορική Ρωσία μέχρι τις ημέρες μας. Κατήντησε τον πατριώτη κ.Πούτιν να εκλιπαρεί την Τουρκία για την οικονομική επιβίωση της Ρωσίας και του λαού της.
Το 75% των Ελλήνων που προσδοκά την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη, με το σκληρό ευρώ, είναι αναγκασμένοι να υφίστανται την προπαγάνδα της ολιγαρχίας της χώρας που έχει βρει τους αφελείς και σκληρούς κομμουνιστές για να την αποσταθεροποιήσει, να απομακρύνει τον Πρωθυπουργό της χώρας και να αντικαταστήσει την προεδρευόμενη δημοκρατία που αντίκειται στις αρχές του κομμουνισμού από μία διακομματική καταστροφική ολιγαρχία.
Σε αυτό τον παραλογισμό που μόνο σκοπό έχει την φτωχοποίηση του λαού και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, σε μία καταστρεμμένη χώρα, η μοίρα το έφερε να εξαρτάται η δημοκρατική ομαλότητα της Ελλάδας από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, που παραλόγως γίνεται αποδεκτή όταν καταψηφίζει και απορριπτέα όταν ψηφίζει υπέρ της εκλογής Προέδρου.
Επειδή είναι μάταιο σε έναν σκληρό κομμουνιστή όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί το πολιτικό σύστημα και ο λαός να αλλάξει γνώμη για την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, η δημοκρατία θα κριθεί από το βαθμό πατριωτισμού της Χρυσής Αυγής. Ας είναι, να μετρηθούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα… 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Τι άλλαξε στο Δημόσιο το 2014 – Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν, ποιοι μετακινήθηκαν

Ως έτος «συρρίκνωσης», ή «downsizing» για όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν περισσότερο τεχνοκρατικούς όρους, μπορεί να χαρακτηριστεί το απερχόμενο έτος, 2014, για το δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστική είναι η μείωση κατά 40% των δομών του δημοσίου κατά την εφαρμογή των νέων, «συμπυκνωμένων» οργανογραμμάτων των υπουργείων, μείωση η οποία μεταφράζεται σε περικοπή μίας στις δυόμιση θέσεις.
Πέραν τούτου, τα νέα μεγέθη του στενού δημόσιου τομέα ήρθαν μετά από την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων για 15.000 απολύσεις. Αν και η εν λόγω «δεξαμενή» δεν έχει συμπληρωθεί, ένας αριθμός περίπου 7.400 εργαζομένων πέρασαν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο και οδηγήθηκαν στην ανεργία.
Η «δεξαμενή» της Αυτοδιοίκησης

Παναγιώτης Kαλύβας (Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ): " 'Ασχημη παραμένει η οικονομική κατάσταση που παρελάβεμε - το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου ορατό μέσα στο 2015 " (VIDEO)

Πάνος ΚαλύβαςΟ Αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Παναγιώτης Kαλύβας παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική αποκαλυπτική συνέντευξη, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, στον δημοσιογράφο Νότη Κομνηνάκη και στο freddotv.gr
Ο κ, Καλύβας, τόνισε μεταξύ των άλλων πως η οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή υπό τον Ηλία Ανδρικόπουλο διοίκηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, του Αντώνη Κλαδούχου, ήταν και παραμένει εξαιρετικά άσχημη ,λόγω της κακοδιαχείρισης των τελευταίων ετών. Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος, τόνισε ότι στα πλαίσια του οικονομικού νοικοκυρέματος, ήδη μειώθηκαν ορισμένες λειτουργικές δαπάνες του δήμου, όπως η χρήση των καύσιμων, με μελλοντικό αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 200.000 ε. κάτι που με βάση τους υπολογισμούς της αντιδημάρχους οικονομικών\διοικητικών θα είναι ορατό μέσα στο 2015 

VIDEO

ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΟΚ, ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

To 2014 τελειώνει με τη λήξη της μεταπολίτευσης και την απαρχή της ευρωπαϊκής Ελλάδας. Ο κύριος ένοχος του ψεύτικου οράματος της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ του 1981, πνέει τα λοίσθια παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες του αρχηγού του κ.Βενιζέλου να κρατηθεί στην πολιτική ζωή του τόπου, έστω και σε τεχνητό κώμα.

Έρχεται βαρυχειμωνιά - Η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 17 βαθμούς, χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.


"Αγριεύει" ο καιρός από το βράδυ με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η επιδείνωση του καιρού, ωστόσο, αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

O καιρός στο Δερβένι

Η πρώτη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και κυρίως το Σάββατο, οπότε θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, ενώ θα σημειωθούν βροχές στα βόρεια και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και καταιγίδες στα δυτικά, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Τη Δευτέρα θα αρχίσει νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα δώσει τη θέση της σε μεγάλη επιδείνωση του καιρού.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολόγος του Τμήματος Προγνώσεων της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός προβλέται στα βόρεια με λίγες νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Αθήνα προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ από την παραμονή μέχρι και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναμένονται και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη.