Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, με τον οποίο συνεργαζόταν μέχρι τέλους ο Σεραφείμ Φυντανίδης στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.
Αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές και δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν τον Σεραφείμ Φυντανίδη, ενώ μεταξύ άλλων στεφάνια έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ντόρα Μπακογιάννη, Θεόδωρος Πάγκαλος, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννος Παπαντωνίου, Όλγα Τρέμη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Πάνος Καμμένος, Σταύρος Θεοδωράκης, Άντζελα Γκερέκου, Προκόπης Παυλόπουλος είναι ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Παρόντες στο τελευταίο αντίο επίσης οι: Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Καψής, Παντελής Καψής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Συντετριμμένος ο στενός του φίλος Γιάννης Βότσης αλλά και ο "Κυρ", που όπως είπε κάθε Σάββατο έπινε καφέ μαζί του αλλά σήμερα, έμελλε να είναι στο Α' Νεκροταφείο για να του πει το τελευταίο αντίο.  Όλοι τους για να συμπαρασταθούν στη σύζυγό του, Βιργινία και τα τρία τους παιδιά.

Ήταν ένας από τους τελευταίους της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία, ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μια ιστορική εφημερίδα, την Ελευθεροτυπία που επί των ημερών του "μεγαλούργησε". Είχε αυτοαποκαλέσει τον εαυτό του γνήσιο «εφημεριδάνθρωπο».