Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ξυλοκαστρίτης κέρδισε σε διαγωνισμό για τα βίντεο που δημιούργησε (video)

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!...Δείτε τα ξεκαρδιστικά video του Ανδρέα Πάγκαλου από το Ξυλόκαστρο....



 
 


korinthostv.blogspot.com

Έκλειψη ηλίου σήμερα ορατή και από την Ελλάδα


Μια σπάνια «υβριδική» έκλειψη Ηλίου την Κυριακή έγινε ορατή μετά τις 3 το μεσημέρι  ως μερική έκλειψη στην Ελλάδα, ως ολική έκλειψη στην Κεντρική Αφρική και ως δακτυλιοειδής έκλειψη σε μια στενή ζώνη στον Ατλαντικό.
Στη νότια Ελλάδα, ο δίσκος της Σελήνης κάλυψε τον ηλιακό δίσκο σε ποσοστό έως 10%, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη ήταν μικρότερη.Αντίστοιχα, η διάρκεια της έκλειψης ήταν μεγαλύτερη στη νότιο Ελλάδα (πάνω από μια ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη στη Βόρεια Ελλάδα (περίπου μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη).
Αναλυτικότερα, στην Αθήνα η έκλειψη   είχε διάρκεια από 15:08 έως 16:05, στη Θεσσαλονίκη από 15:16 έως 15:47, στην Πάτρα από 15:06 έως 16:00 και στα Χανιά από 15:04 έως 16:17. Το μέγιστο της έκλειψης έλαβε χώρα περίπου στο μέσον αυτών των χρονικών διαστημάτων.
Ολική, δακτυλιοειδής, μερική

Οι ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν η Σελήνη βρεθεί ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Η ολική έκλειψη συμβαίνει όταν ο ηλιακός δίσκος καλύπτεται εντελώς από τη σιλουέτα του φεγγαριού, ενώ η δακτυλιοειδής έκλειψη εμφανίζεται όταν η Σελήνη βρίσκεται στη μέγιστη απόστασή της από τη Γη και δεν μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο, οπότε αφήνει έναν δακτύλιο φωτός γύρω από τη σκιά του φεγγαριού.

Στην ένθετη αριστερά, η πορεία που ακολούθησε η σκιά της Σελήνης σε animation της NASA.

H έκλειψη της 3ης Νοεμβρίου ήταν «υβριδική» επειδή ξεκίνησε ως δακτυλιοειδής και συνεχίστηκε ως ολική για ορισμένες περιοχές του κόσμου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απόσταση μέχρι τη Σελήνη δεν είναι ακριβώς ίδια από όλα τα σημεία του πλανήτη και όλες τις ώρες.

Η έκλειψη ξεκίνησε ως δακτυλιοειδής όταν η σκιά της Σελήνης άγγιξε τη Γη στις 13.05 ώρα Ελλάδας, περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Η σκιά κινήθηκε στη συνέχεια ανατολικά στον Ατλαντικό και έγινε ορατή ως ολική έκλειψη. Η κεντρική Γκαμπόν ήταν η καλύτερη περιοχή για την παρατήρηση της ολικής έκλειψης, η διήρκεσε περίπου ένα λεπτό στις 15.50 ώρα Ελλάδας.

Περιοχές που βρίσκονται βόρεια και νότια της διαδρομής που ακολούθησε η σκιά της Σελήνης είδαν μια μερική έκλειψη.

Το φαινόμενο ολοκληρώθηκε όταν η σκιά έφτασε στη νότια Αιθιοπία και τη Σομαλία γύρω στις 17.30 ώρα Ελλάδας.

 

Ήττα της Κορίνθου στην Άρτα - Νίκησαν Παναργειακός και Καλαμάτα



Στην Άρτα ύστερα από ένα δυνατό παιγνίδι ντέρμπι παρουσία 600 φιλάθλων, η Α.Ε. Καραϊσκάκης επικράτησε με 2 - 1 της Κορίνθου. Το σκόρ άνοιξε γιά τους Αρτινούς στο 11΄ ο Γραβάνης με γυριστή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκερλετίδη από τα δεξιά. Στο 30΄ ο Σκερλετίδης μετά από πάσα του Παπανίκου, από θέση τετ α τετ πλάσαρε από πάνω τον Κόντη και σημείωσε το 2 - 0.
Στο 61΄ μετά από φάουλ του Κερμενίδη , ο Αβραμίδης στη προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του μειώνοντας γιά την Κόρινθο στο τελικό 2 - 1.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Ηλίας Μαγκάκης): Ραχιώτης, Παπανίκου, Παναγιώτου (79΄ Κατσαρός), Αβραμίδης, Κακάβας (72΄ Πέτσας), Κόλλινς, Μαργαρίτης (50΄ Κυριάκης), Χούσος, Σκερλετίδης, Μπαλάφας, Γραβάνης.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Κόντης, Κούλος (63΄ Αμπαδιωτάκης), Φίλης, Τσορμπατζίδης, Ντερτίλης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης (19΄ Μπούκης), Τσίτσι, Γκεοργκίεφ, Κερμενίδης, Καρβούνης (46΄ Καφαντάρης).

Ο πρωτοπόρος Παναργειακός επικράτησε με 1 - 0 επί της ΑΕ Μεσολογγίου, ενώ η Καλαμάτα επικράτησε επί του Παναρκαδικού με 2 - 0.
Η ΑΕ Ερμιονίδας νίκησε με 2 - 1 τον Μεσσηνιακό, ενώ ο Άρης Αιτωλικού με το ίδιο αποτέλεσμα σημείωσε την πρώτη του νίκη κόντρα στον Πανναυπλιακό.
Η ομάδες της Αχαϊας νίκησαν τις ομάδες της Ηλείας.Η Αχαϊκή επικράτησε με 2- 1 την Δόξα Νέας Μανωλάδας  , ο Ατρόμητος Αχαΐας πέρασε με 0- 2 από τη Βάρδα , ενώ τέλος ο Εθνικός Σαγέικων σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας με 0 - 1 , στην Αμαλιάδα επί του Αστέρα/ ΠΦΟ Πανόπουλου.

Η 6η αγωνιστική
AΕ Καραϊσκάκης-Κόρινθος                 2 - 1
Αχαϊκή-Δόξα Ν. Μανωλάδας               2 - 1
Ενωση Ερμιονίδας-Μεσσηνιακός        2 - 1
Παναργειακός-ΑΕ Μεσολογγίου         1 - 0
Καλαμάτα-Παναρκαδικός                    2 - 0
Αρης Αιτωλικού-Πανναυπλιακός        2 - 1
ΠΑΟ Βάρδας-Ατρόμητος Αχαΐας        0 - 2
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εθνικός Σαγέικων 0 - 1

H Βαθμολογία(Σε 6 αγώνες)
1 Παναργειακός                                                8 - 0   16
2 Ερμιονίδα                                                       9 - 3   13
3 Αχαϊκή                                                           7 - 4   13
4 ΑΕ Καραϊσκάκης                                          6 - 5   13
5 Παναρκαδικός                                               8 - 5   11
6 Κόρινθος                                                       7 - 5    9
7 Ατρόμητος Αχαϊας                                        7 - 5    9
8 ΑΕ Μεσολογγίου                                          8 - 7   9
9 Μεσσηνιακός                                                9 - 5   8         
10 ΠΑΟ Βάρδας                                              2 – 4   7
11 Καλαμάτα                                                   9 -  7  7
12 Δόξα Ν. Μανωλάδας                                  4 - 7   5
13 Πανναυπλιακός                                          6 - 9   4
14 Άρης Αιτωλικού                                         2 - 6   4
15 Εθνικός Σαγεΐκων                                      1 - 12  3
16 Πανόπουλο                                                 4 - 12  1

 

Ειδική αποστολή Παπούλια στην Αλβανία: Η ΑΟΖ στο επίκεντρο



Ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον των ελληνοαλβανικών σχέσεων χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία, καθώς πραγματοποιείται με σκοπό την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών που τα τελευταία χρόνια δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας στόχος είναι να αποκτηθεί μια νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις λόγω και της θέλησης της γειτονικής χώρας να ενισχύσει την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με δεδομένη τη διάθεση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα να αποδείξει το φιλοευρωπαϊκό της προφίλ.
Το μήνυμα της Αθήνας προς τα Τίρανα είναι ότι εφόσον η Αλβανία θέλει να μπει σε ουσιαστική ευρωπαϊκή τροχιά πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις εθνικιστικών κύκλων με αλυτρωτικές βλέψεις και παράλληλα να προωθήσει σοβαρά ζητήματα όπως ο καθορισμός της ΑΟΖ αλλά και να συμβάλλει στη στήριξη της μειονότητας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται στο σημαντικό αυτό ταξίδι από τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο.

Την Δευτέρα θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας και την Τρίτη θα μεταβεί με ελικόπτερο από τα Τίρανα στο Αργυρόκαστρο όπου θα περιοδεύσει σε περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα, αλλά και στους ιστορικούς τόπους μνήμης όπου θα θέσει και πάλι το ζήτημα ολοκλήρωσης της συλλογής των οστών των ηρώων του Αλβανικού Έπους.

Πάντως στο επίκεντρο της επίσκεψης Παπούλια, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτων της Ελληνοαλβανικής φιλίας, καθώς ο ίδιος άνοιξε τα σύνορα τη δεκαετία του ’90 ως υπουργός Εξωτερικών, θα βρεθεί το ζήτημα της ΑΟΖ καθώς η Αλβανία ευθυγραμμίζεται πλέον με τις τουρκικές θέσεις, ζητώντας να μην αναγνωριστεί ύπαρξη υφαλοκρηπίδας σε ελληνικής κυριαρχίας βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στην Κέρκυρα.

Αυτή έχει περιπλέξει τη διαπραγμάτευση την ώρα που η ανάγκη για καθορισμό θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας είναι επιτακτική καθώς συνδέεται άμεσα με την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ προς την Ιταλία που αποτελεί για πολλούς τον καταλύτη για περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων

newsit.gr

Συγκλονίζει ο πατέρας Γ. Φουντούλη: «Δε θέλουμε χρυσαυγίτες στην κηδεία του παιδιού μας» - «Δε θέλουμε ούτε αίμα ούτε τιμή!»


Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πατέρας του ενός από τα θύματα της εν ψυχρώ εκτέλεσης στο Νέο Ηράκλειο την περασμένη Παρασκευή παίρνει αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή και ζητά όποιος πάει στην κηδεία του παιδιού του, να πάει ως φίλος του και όχι ως μέλος οποιουδήποτε κόμματος!
Η κηδεία του Γιώργου Φουντούλη θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στον Παλαιό Ηράκλειο. Ο πατέρας του, Λάμπρος, ζήτησε επίσης να μην παραβρεθεί στο τελευταίο αντίο του παιδιού του κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα. Και κυρίως από τη Χρυσή Αυγή. «Δε θέλουμε ούτε αίμα ούτε τιμή», γράφει.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα του θύματος

Εταιρία... φάντασμα παρακολουθούσε τον Καραμανλή – Τι αποκάλυψε μάρτυρας – κλειδί

Εταιρία... φάντασμα παρακολουθούσε τον Καραμανλή – Τι αποκάλυψε μάρτυρας – κλειδί

Λίγες μέρες μετά τη «βόμβα» πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης καλείται να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στο προσκήνιο επανέρχονται οι υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Επενδυτική εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών χρησιμοποιούσαν ως "κέλυφος" Ελληνοαμερικανοί προκειμένου να κάνουν υποκλοπές στη χώρα μας, γράφει σήμερα η Real News.

Χρ. Παππάς: Δεν θα περάσουν τα σχέδια των φονιάδων

Christos Pappas
Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς έδωσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού μια αποκλειστική συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Στόχος”.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο site της Χρυσής Αυγής:
- Έγκλειστος πολιτικός κρατούμενος με άλλους 2 συναγωνιστές, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Πειραιά, Γιάννη Λαγό, οι πρώτοι από την μεταπολίτευση και μετά. Οπωσδήποτε και πολιτικά και νομικά ως γεγονός κορυφαίο στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Πως νιώθει ο Χρήστος Παππάς;
Απόλυτα ήρεμος. Όλοι οι συγκροτούμενοι έχουμε συναίσθηση των ιστορικών στιγμών τις οποίες ζει η Πατρίδα μας και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Εις ότι με αφορά ... περισσότερα στα ysterografa.gr

Τα ξένα ΜΜΕ για το ντέρμπι αιωνίων

derby-Panathinaikos-Olympiacos
Tο αιώνιο ντέρμπι της Ελλάδας, που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με το γκολ του Μήτρογλου στο 90′, δεν πέρασε απαρατήρητο στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο αθλητικός Τύπος σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Γαλλία στάθηκε στη νίκη των ερυθρόλευκων, με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους να δείχνουν το πιο έντονο ενδιαφέρον, λόγω Μίτσελ και Μπενφίκα αντίστοιχα.

Διαβάστε τους τίτλους σε μερικά από τα σημαντικότερα ΜΜΕ της Ευρώπης:

Marca (Ισπανία): Ο Μήτρογλου έδωσε το clásico στον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό

As (Ισπανία): Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ κέρδισε στο τελευταίο λεπτό το clásico

L' Equipe (Γαλλία): Ο Μήτρογλου τιμώρησε τον Παναθηναϊκό

Kicker (Γερμανία): Νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

Record (Πορτογαλία): Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ντέρμπι πριν υποδεχθεί την Μπενφίκα

A Bola (Πορτογαλία): Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό (1-0) πριν υποδεχθεί την Μπενφίκα

O Jogo (Πορτογαλία): Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ντέρμπι πριν την Μπενφίκα



 

Νέος πρόεδρος στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Areios-Pagos
Νέος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά τον θάνατο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου- Εμμανουήλ Παπαδάκη, είναι ο μέχρι τώρα β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης, αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ενώ για την κενωθείσα θέση του β΄ αντιπρόεδρου εξελέγη ομόφωνα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Παρασκευάς Αδάμης.
Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας έχει τοποθετηθεί εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη θέση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Ιγνατίου: Να σταματήσει ο Πάγκαλος να περιφέρετα​ι ως "αρκούδα"

Mixalis-Ignatiou
Την άποψή του για τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τη διαχρονική παρουσία του στον δημόσιο βίο καταγράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου με σημερινό άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, με αφορμή όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τις δηλώσεις του για παρακολουθήσει ξένων διπλωματών από την ελληνική κυβέρνηση.
“Οι συνάδελφοι που τον καλούν στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ραδιοφωνικές εκπομπές τους, επιδιώκουν μέσα από τις συνεντεύξεις την πρόκληση φασαρίας. Νιώθω να τον μετατρέπουν σε… αρκούδα, και να τον σέρνουν στα πανηγύρια για να χορέψει. Είναι κρίμα. Πρόκειται όντως για πανέξυπνο άνθρωπο, που δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη ρημάδα την εξυπνάδα του προς όφελος της Ελλάδας.
Αρκετά προκάλεσε ο κ. Πάγκαλος. Πρέπει να φροντίσουν οι άνθρωποι που τον αγαπούν, να τον “αποσύρουν”. Πρέπει να σταματήσει να περιφέρεται στα ΜΜΕ ως η “αρκούδα” του τσιγγάνου”, σημειώνει μεταξύ άλλων με το άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr

Ο Πάλλης ετοιμάζεται να “καρφώσει” τον Ρέστη


Anastasios-PallisΈτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές κατά του Βίκτωρα Ρέστη, δηλώνει ο καταζητούμενος και μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του εφοπλιστή, Αναστάσιος Πάλλης.
Όπως υποστηρίζει η “Real News” με σχετικό ρεπορτάζ της, ο Αναστάσιος Πάλλης έστειλε επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, ώστε να δώσει στη Δικαιοσύνη στοιχεία σχετικά με το σπάσιμο του εμπάργκο στο Ιράν καθώς και άλλες υποθέσεις του Βίκτωρα Ρέστη.
Ο Αναστάσιος Πάλλης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς στην κατοχή του έχει βρεθεί… οπλοστάσιο και ναζιστικά σύμβολα, με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη να επιχειρεί να τον “δέσει” με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, και σύμφωνα με πληροφορίες είναι διατεθειμένος να “καρφώσει” τον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, ώστε να τύχει ο ίδιος καλύτερης αντιμετώπισης.

ysterografa.gr

Το τέλος του "ποτέ την Κυριακή" για τα καταστήματ​α

katastimata-Kyriaki-anoixta
H Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ως σημείο καμπής στη… μάχη διαρκείας για το κατά πόσο τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να λειτουργούν την ημέρα-ταμπού.
Μετά τη σχετική παρέμβαση της κυβέρνησης, οι εμπορικοί σύλλογοι κάθε περιοχής πήραν απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων και το ωράριο που θα μείνουν ανοιχτά, με τις περιπτώσεις να ποικίλουν.
Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, τη Νέα Ιωνία, το Παλαιό Φάληρο και τα Πατήσια, ενώ αντιθέτως θα παραμείνουν κλειστά στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στο Πέραμα, στο Μοσχάτο και στο Γαλάτσι.
Σε περιοχές της περιφέρειας, τα καταστήματα θα είναι μεταξύ άλλων ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλλονιά, την Ιθάνη, το Άργος, το Ναύπλιο και το Γύθειο. Κλειστά θα παραμείνουν στη Λάρισα, τη Λειβαδιά, την Πάτρα, τον Πύργο και την Καλαμάτα.
Το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο μεταξύ του εμπορικού κόσμου και των φορέων, αλλά και από την πλευρά της Εκκλησίας.
ysterografa.gr

Έρχεται η τρόικα: Στο στόχαστρο 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Οι 4.000 απολύσεις που, σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης, πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και η ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων του Σεπτεμβρίου βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της τρόικας που, μετά από πολλές παλινωδίες, φτάνει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τις 4.000 απολύσεις, σύμφωνα με όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, έχουν βρεθεί οι 2.730. Δηλαδή, 2.000 πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων (επίορκοι). Λείπουν, δηλαδή, 1.270 και μέχρι στιγμής η Τρόικα δεν δέχεται να προέλθουν από τη «δεξαμενή» των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ που θα μπουν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης (σ.σ. είναι ένα από τα «αγκάθια» στην επικείμενη διαπραγμάτευση) ούτε από τους συμβασιούχους που μένουν στη θέση τους χάρη σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και θα βρεθούν σύντομα στην έξοδο με βάση ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παράλληλα σε εκκρεμότητα μένει η συμπλήρωση της λίστας των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχουν σταλεί από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΣΕΠ.
Στην ατζέντα και οι 12.500 «διαθέσιμοι» του Δεκεμβρίου αλλά και οι 11.000 απολύσεις του ’14
Επιπλέον, στη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας αναμένεται να τεθεί το θέμα των 12.500 υπαλλήλων οι οποίοι, καθώς η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα για παράταση, πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το Δεκέμβριο αλλά και των 11.000 απολύσεων του 2014, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάσσονται στη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους. Συγκεκριμένα, παρά το ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος του 2014, η τρόικα ζητά να απολυθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο ώστε να μειωθεί άμεσα το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο.
Άλλωστε, εκτός από το Δημόσιο στην ατζέντα της τρόικας βρίσκεται το θέμα της λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων από τον Ιανουάριου του ερχόμενου έτους αλλά και το θέμα των τελευταίων ημερών: Δηλαδή, αξιόπιστο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων που θα βεβαιώνει έσοδα τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ και θα φέρει ετήσια έσοδα 2,9 δισ. ευρώ.

aftodioikisi.gr

Τι λένε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για τη δολοφονία

dolofona
Το γεγονός της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, προβάλλουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.
Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν τρίτο, έξω από τα γραφεία του «νεοφασιστικού κόμματος» της Χρυσής Αυγής, σ’ ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη επίθεση», όπως τονίζεται.
Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι δολοφονίες λαμβάνουν χώρα εν μέσω επιχείρησης της κυβέρνησης για την ποινική δίωξη του κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν πως το γεγονός ότι οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, έχει πυροδοτήσει τις εικασίες περί ύπαρξης πολιτικών κινήτρων.
Στα δημοσιεύματα καταγράφονται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν» και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί σε όλους. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».
Σε ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές προβάλλονται και πληροφορίες- εκτιμήσεις ότι πρόκειται πιθανώς για ενέργεια της ακροαριστερής εγχώριας τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία δήλωσε ότι την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Στο μεταξύ, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής και τον τραυματισμό ενός τρίτου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις, δήλωσε ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία, το να παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου θα πρέπει να απορρίπτεται κατηγορηματικά», προσθέτοντας ότι «όσο και αν είμαστε σταθερά αντίθετοι στην άθλια νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και των εμπρηστικών τακτικών της, μας τρομάζουν εκείνοι, που, για τον οποιονδήποτε λόγο, θα διέπρατταν φόνο και απόπειρα δολοφονίας».

ysterografa.gr

Το Περιστέρι «πλημμύρισ​ε» από...νιάτ​α - Ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Περιστερίο​υ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία..​.video

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκκίνηση του 1ου Λαϊκού Αγώνα Περιστερίου
Νέοι (κάθε ηλικίας) έτρεξαν για την πόλη τους, για την υγεία τους, για την ιδέα του αθλητισμού
Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, στους συνεργάτες του και τους χορηγούς για την εξαιρετική πρωτοβουλία
Άρτια οργάνωση που θα πρέπει να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός
 
Του Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλου /pinakio.blogspot.gr

 
Αυτός ο αγώνας ήταν διαφορετικούς από τους άλλους...Κι αυτό γιατί μια ολόκληρη πόλη πλημμύρισε από νιάτα, ζωντάνια, χαμόγελα και ενέργεια. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​Α "ΣΤΗΡΙΖΩ" - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΥΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕ​ΩΣ



Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζω», κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θανάση Μπούρα, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά και βουλευτές, παρέδωσαν σήμερα τρόφιμα στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως για τη στήριξη των συσσιτίων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κάνοντας πράξη τη δέσμευση μας προς την Εκκλησία της Ελλάδος για στήριξη των συσσιτίων που πραγματοποιεί, παραδώσαμε σήμερα μέσω της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ, ενάμιση τόνο τρόφιμα σε αρκετές μητροπόλεις της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες, που σε δύσκολες εποχές, ενισχύουν έμπρακτα το αίσθημα της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται μέσω των Νομαρχιακών μας οργανώσεων.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, έδωσε το παρόν στην παράδοση των προσφορών στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στέλνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης των Ελλήνων. Μήνυμα κοινωνικού πατριωτισμού των απλών ανθρώπων του Τόπου μας. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζω», συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε στη Μητρόπολη τρόφιμα για τη στήριξη του κοινωνικού έργου που αθόρυβα επιτελεί η Εκκλησία μας. Οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε, γιατί ξέρουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο»

Κουίκ στο Twitter: Καλό ταξίδι, Γιάννη Καλαμίτση


Terence-QuickΟ βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ δεν ξέχασε τον Γιάννη Καλαμίτση.
Και μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο που έφυγε σήμερα από τη ζωή, ενθυμούμενος τις κοινές διαδρομές τους.
“Γιάννη Καλαμίτση καλό ταξίδι.Ήμουνα άλλος ένας από τους τυχερούς που συνεργάστηκαν μαζί σου &μάλιστα τα πρώτα χρόνια του ΑΝΤ1.Σε ευχαριστω”", έγραψε ο Τέρενς Κουίκ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Σεισμός 3,7R στην Ηλεία


seismos2Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7R σημειώθηκε στην Ηλεία το μεσημέρι.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 4 χλμ δυτικά της Αμαλιάδας.

Επεισόδια οπαδών στην Κατεχάκη

mat
Ένταση σημειώθηκε στην Κατεχάκη μεταξύ οπαδών της Δόξας Βύρωνα και του Ιωνικού που πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων τους, ο οποίος διεξάγεται στο γήπεδο του Βύρωνα.
Οι οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού, στο ύψος της Καισαριανής και σύμφωνα με την αστυνομία έγινε και ρίψη μολότοφ. Στην περιοχή όπου διεξάγεται ο αγώνας έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σαμαράς: Παράδειγμα ήθους και εντιμότητας ο Καλαμίτσης

samaras1000
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του δημοσιογράφου Γιάννη Καλαμίτση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Αφήνει ωστόσο σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.
Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Ο Αστέρας Δερβενίου 1 - 0 τον Κύψελο Κορίνθου

Μετά από έναν δυνατό αγώνα, ο Αστέρας Δερβενίου πέτυχε στο “Κώστας Βυζάς” τη δεύτερη κατά σειρά νίκη του, νικώντας τον Κύψελο Κορίνθου με σκορ 1 – 0.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Κύψελο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει τον Αστέρα. Δημιούργησε στο πρώτο 15λεπτο δύο εξαιρετικές φάσεις, στις οποίες ο τερματοφύλακας Λιβανός του Αστέρα  στο 8’ απέκρουσε χαμηλά στη δεξιά γωνία του ένα σουτ του Δαμαλά και στο 14’ έκλεψε την μπάλα από τα πόδια του Καρσιώτη σε τετ-α-τετ.
  Στο 29’ ο Αστέρας πέτυχε το νικητήριο τέρμα του με τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος κτύπησε ένα πλάγιο φάουλ και η μπάλα, χωρίς να την ακουμπήσει κανένας από τους επιθετικούς και τους αμυντικούς που πήγαν προς την πορεία της, κατέληξε στα δίχτυα του αδρανήσαντα στη φάση τερματοφύλακα Ντασή, ο οποίος μάλλον περίμενε άλλη εξέλιξη της φάσης. Ο Αστέρας μετά το τέρμα που πέτυχε, στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι τελικές προσπάθειες των παικτών του ήταν φλύαρες.
Image Hosted by ImageShack.us
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μπήκε φουριόζος για να “καθαρίσει” τον αγώνα. Η προσθήκη του ποιοτικού Λιθοξόου, του έδωσε φρέσκο αέρα στην επίθεση, αλλά ο Πρίφτης σπατάλησε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες. Ο Λιθοξόου τον βρήκε φάτσα με το τέρμα στο 55’, αλλά αυτός έστειλε την μπάλα άψυχα πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 63’ μετά από ωραία ενέργεια του Λιθοξόου από τ’ αριστερά, βρέθηκε πρώτος μεταξύ δύο άλλων συμπαικτών του στη μικρή περιοχή του Κύψελου, αλλά καθυστέρησε και κοντραρίστηκε. Και τέλος στο 69’, έφυγε μόνος του, αφού πέρασε στο σπριντ τον Στεργίου, αλλά σούταρε έξω από την περιοχή, αντί να πλησιάσει κι άλλο την εστία του Κύψελου. Ενδιάμεσα στο 58’ ο Μετεβελής βρήκε στο απέναντι δοκάρι τον Πεθαίνο, ο οποίος κέρδισε στον αέρα τον ψηλότερό του Εσμέτοβ, αλλά η εξ’ επαφής κεφαλιά του πήγε πάνω στον τερματοφύλακα Ντασή.
Αφού κόπασε η επιθετικότητα του Αστέρα, ο Κύψελος άρχισε να ζητά την ισοφάριση, κυρίως δε με την είσοδο του δραστήριου Μαλαχάτη. Όμως η άμυνα του Αστέρα με το καλό και προσεκτικό παιχνίδι της και με πολύ ουσιαστικό το Γκόλγκαρη, που μπήκε στη θέση του τραυματισθέντος Πολύζου, κρατούσε εξαιρετικά. Ο Λιβανός δεν έχασε καμία εναέρια φάση και γενικά, παρά τη διάθεση και το δυνατό παιχνίδι των Κυψελιωτών, ο αγώνας πήγαινε με τον Αστέρα κυρίαρχο. Όμως στο 89’ σε μια καραμπόλα των αμυντικών του Αστέρα, η μπάλα με περίεργη τροχιά, στρώθηκε στον αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή Μαρούδα, που σούταρε άτσαλα πάνω από το δοκάρι του Λιβανού. Προηγούμενα στο 87’ ο διαιτητής απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Εσμέτοβ του Κύψελου, γιατί έστρωσε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του Αστέρα.
Ο διαιτητής κ. Μπετσόγλου έκανε μικρά λάθη, που δεν επηρέασαν τον αγώνα. Οι βοηθοί του κ.κ. Α. Μπουρτζοβίτης και Θανασενάρης ήταν καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος (62’ Γκόλγκαρης), Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Στεφανάκος, Μερκούρης (52’ Λιθοξόου), Πρίφτης, Πεθαίνος (58’ Κουτρούλης).

"Έφυγε" ο Γιάννης Καλαμίτσης

Πέθανε ο Γιάννης Καλαμίτσης

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο σκορπά η είδηση πως ο Γιάννης Καλαμίτσης έχασε τη μάχη κι έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής  σε ηλικία 74 ετών .
 O Γιάννης Καλαμίτσης, τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο», λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας που ταλαιπωρούσε εδώ και μήνες την υγεία του έκανε συνεχείς αιμοκαθάρσεις και τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Στη συνέχεια τον κέρδισε η αρχιτεκτονική, έφυγε στον Καναδά για να σπουδάσει, αλλά μετά από καιρό την εγκατέλειψε γιατί τον κέρδισε τελικά το ραδιόφωνο και το γράψιμο. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ’ αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ).

 


.
Κάποια εξ’ αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).
Από το 1990 είχε την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές χειρηλασίες» (06:00-08:00). Η εκπομπή ξεκίνησε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, συνέχισε στη ΝΕΤ 105,8 και από το 2009 μεταδιδόταν από το ραδιόφωνο του Real FM.
Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα).
 

Διαιτητής έγραψε ανάποδα το τελικό σκορ

Αλαλούμ στο Νέα Φιγαλεία- Δόξα Ελαιώνα
Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Ηλεία, όταν ο διαιτητής του αγώνα μπερδεύτηκε και έγραψε στο Φύλλο Αγώνος ανάποδα το σκορ!
Είναι να μην σου συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διαιτητής του αγώνα Νέα Φιγαλεία - Δόξα Ελαιώνα την πάτησε για τα καλά.
Τι ακριβώς συνέβη; Όπως αναφέρει η patrisnews το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Δόξα να κάνει το διπλό με σκορ 2-3, όμως ο διαιτητής του αγώνα μπερδεύτηκε και έγραψε ανάποδα το σκορ!
Έτσι στα... χαρτιά η Νέα Φιγαλεία κέρδισε το παιχνίδι. Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα ο διαιτητής να κάνει υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγνωρίζει το λάθος του, έτσι ώστε να αλλάξουν όλα.
Από την πλευρά τους οι "νικητές" εξέδωσαν ανακοίνωση και τόνισαν πως οι νίκες πρέπει να έρχονται στο γρασίδι και όχι στα χαρτιά.
Για την τελική έκβαση του ματς, καλείται να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ σε ένα φαινόμενο που σπάνια παρατηρείται στα ηλειακά γήπεδα. Η ομάδα της Ν. Φιγαλείας εξέδωσε προς τιμήν της ανακοίνωση που αναφέρει: «Όσον αφορά στο διαιτητικό λάθος στο φύλλο αγώνα της ομάδας μας με τη Δόξα Ελαιώνα, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής κατηγορίας, το Δ.Σ. του Απόλλων καλεί την ΕΠΣ Ηλείας να εφαρμόσει τις διατάξεις του ΚΑΠ, έτσι ώστε να μη στερηθεί η ομάδα της Δόξας τους βαθμούς που κέρδισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να μην αλλοιωθεί η πραγματική βαθμολογία του πρωταθλήματος, γιατί για εμάς τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και δε θα ήταν ηθικό να διεκδικήσουμε κάτι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε να τηρήσετε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Παγκόσμια τιμητική διάκριση στον Γιάννη Λαλιώτη για την ανάδειξη του Φενεού από Πανκορινθιακή και Παναργολική ομοσπονδία Αμερικής

Στο πρόσωπο μου τιμήθηκε η εφημερίδα του Φενεού ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τον συνεχή αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια προασπίζοντας, διεκδικώντας  και αναδεικνύοντας τα χρονίζοντα προβλήματα της μάνας  γης του Φενεού!
 Θερμά ευχαριστώ την Πανκορινθιακή ομοσπονδία  Αμερικής και τον πρόεδρό της Παναγιώτη Δούκα για την μεγάλη αυτή τιμή. 
Δεσμεύομαι ότι σε πείσμα των «κακών» καιρών θα προσπαθήσω να δίνω τον καλό αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της γενέθλιας γης  του Φενεού!
Μεγάλη τιμητική διάκριση αποτελεί η απονομή στον φίλο εκδότη της εφημερίδας "Πολιτιστικό Βήμα Φενεού" κ. Γιάννη Λαλιώτη, τιμητικού διπλώματος από την Παγκόσμια  Πανκορινθιακή και Παναργολική ομοσπονδία Αμερικής γιά την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια προβάλοντας και αναδεικνύοντας τα χρονίζοντα προβλήματα του Φενεού!
Ο Γιάννης Λάλιώτης μετά την τιμητική διάκριση στο προσωπό του από την Παγκόσμια Πανκορινθιακή και Παναργολική ομοσπονδία Αμερικής δήλωσε:

Ιωάννης Γ. Λαλιώτης"Στο πρόσωπο μου τιμήθηκε η εφημερίδα του Φενεού ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τον συνεχή αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια προασπίζοντας, διεκδικώντας και αναδεικνύοντας τα χρονίζοντα προβλήματα της μάνας γης του Φενεού!
Θερμά ευχαριστώ την Πανκορινθιακή ομοσπονδία Αμερικής και τον πρόεδρό της Παναγιώτη Δούκα για την μεγάλη αυτή τιμή.
Δεσμεύομαι ότι σε πείσμα των «κακών» καιρών θα προσπαθήσω να δίνω τον καλό αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της γενέθλιας γης του Φενεού!"

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" από το Δερβένι εύχωνται στο φίλο εκδότη Γιάννη Λαλιώτη , γιά την τιμητική του διάκριση, θερμά συγχαρτήρια και πάντα να έχει καλές επιτυχίες το έργο που επιτελεί προασπίζοντας, διεκδικώντας και αναδεικνύοντας τα χρονίζοντα προβλήματα για το καλό του Φενεού.

Η Προοδευτική Περιγιαλίου πέρασε από την Αρχαία Κόρινθο


 
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας κατα την 6η αγωνιστική   πανηγύρισε χθες η Προοδευτική Περιγιαλίου, η οποία επικράτησε εκτός έδρας του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με 1-2.
Οι Περιγιαλιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 3’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δόση, μετά από παράβαση που κέρδισε ο ίδιος, από τον Ζιμπόλα Γ., αλλά οι «κίτρινοι» έφεραν το ματς στα ίσια με τον Πιτερό (13’), μετά από σέντρα του Ζιμπόλα Μ. Στο 42΄ και πάλι ο Δόσης με κοντινό πλασέ
ζευγάρωσε τα τέρματα της Προοδευτικής
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση, με σημαντικότερη, το δοκάρι του Ζιμπόλα Μ., το 1-2 όμως δεν άλλαξε, με την Προοδευτική να φεύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το γήπεδο.
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Κορδώσης, Ζώγαλης, Σοφός, Φλεβάρης, Ζιμπόλας Γ., Πιτερός, Ζιμπόλας Μ., Κονδύλης (80’ Λέκκας), Παπαμιχαήλ, Βάθης, Μιχαηλίδης (74’ Στάρφας)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ: Μητσόπουλος, Κωσταγιάννης, Παπαφίλης, Κατσίγιαννης, Κολοκούρης, Κόσιβας, Δεσποτάκης, Σαζακλής (55’ Σούτας), Δόσης, Μερεμέτης (65’ Καραγκούνης), Ζαφειρόπουλος (90’ Αθανασιάδης)
 
Οι υπόλοιποι αγώνες της 6ης αγωνιστικής διεξάγονται σήμερα Κυριακή,και τα βλέμματα στρέφονται στους αγώνες ντέρμπι στον Άσσο και την Ξυλοκέριζα.
Στον Άσσο, ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου και στην Ξυλοκέριζα, ο Εθνικός φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Τενεάτη. Στο Βέλο, ο ΑΟ Ζευγολατιού έχει θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στο Αγγελόκαστρο, ενώ ο Σολωμός αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό. Στην Ευρωστίνη, ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου και στο Κρυονέρι, ο Αετός ψάχνει τη πρώτη του νίκη απέναντι στους Νέους Στιμάγκας.
Η 6η αγωνιστική
Σάββατο (2/11, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
Κυριακή (3/11, 15:00)
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

Ο ΑΟ Λεχαίου 3 - 0 τον ΑΟ Λυκοποριάς

Οι σκόρερ της Α2 Κορινθίας, μετά από 5 αγώνες
Τους 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας έφτασε ο ΑΟ Λεχαίου μετά τη νίκη του με 3-0 επί της Λυκοποριάς σε αγώνα της 6ης αγωνιστικής, και αρχίζει να μπαίνει για τα καλά, στο κόλπο της ανόδου στην Α2 Κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι στο α’ ημίχρονο ήταν καλύτεροι και είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Στην επανάληψη, η Λυκοποριά λίγο έλειψε να βάλει σε μπελάδες τον ΑΟΛ, καθώς είχε δοκάρι με τον Σιάπικα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
Τελικά  ο Μπέλμπας (75’),  πέτυχε το 1-0, βάζοντας μπροστά την ομάδα του Λεχαίου. Ο Λαζανάς (82’) σημείωσε το 2-0, για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και πάλι ο Μπέλμπας (87’).
 
Η 6η αγωνιστική στη Β κατηγορία
 
Β1 Κατηγορία 6η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ

Β2 Κατηγορία
6η αγωνιστική

ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ       3 - 0
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΦΩΚΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ.
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΡΕΠΟ ο ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ

Η Κόρινθος στην Άρτα κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης , ο Παναργειακός υποδέχεται την ΑΕ Μεσολογγίου

Φουλ δράση, έχει η σημερινή 6η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
 Ο πρωτοπόρος Παναργειακός υποδέχεται στο Άργος, την ΑΕ Μεσολογγίου, ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκης κοντράρεται με την Κόρινθο.
Στην Καλαμάτα ο Παναρκαδικός δοκιμάζεται κόντρα στο σημερινό εκτός έδρας ντέρμπι με την  "Μαύρη Θύελλα". Πλήρης, σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που λογίζονται ως βασικοί, θα παραταχθεί ο Παναρκαδικός καθώς ο Βαγγέλης Γούτης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του και συμπεριέλαβε 19 εξ αυτών στην αποστολή που αναχώρησε χθες από την Τρίπολη για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Η ΑΕ Ερμιονίδας αντιμετωπίζει τον Μεσσηνιακό, ενώ ο Άρης Αιτωλικού χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Πανναυπλιακό.
Μάχες με ομάδες της Ηλείας δίνουν οι αχαϊκές ομάδες, καθώς Ατρόμητος Αχαΐας, Εθνικός Σαγέικων και Αχαϊκή αγωνίζονται με ΠΑΟ Βάρδας, ΠΦΟ Πανόπουλου και Δόξα Νέας Μανωλάδας αντίστοιχα.

Η 6η αγωνιστική AΕ Καραϊσκάκης-Κόρινθος
Αχαϊκή-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Ενωση Ερμιονίδας-Μεσσηνιακός 
Παναργειακός-ΑΕ Μεσολογγίου
Καλαμάτα-Παναρκαδικός
Αρης Αιτωλικού-Πανναυπλιακός
ΠΑΟ Βάρδας-Ατρόμητος Αχαΐας
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εθνικός Σαγέικων

Όλοι οιαγώνες αρχίζουν στις 3 μ.μ.

Στους άλλους ομίλους

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν στους υπόλοιπους αγώνες της Γ κατηγορίας οι αναμετρήσεις
Στον 6ο όμιλο, της ΑΕΚ με την ισοβαθμή της στην κορυφή Τριγλία Ραφήνας. Στον 2ο όμιλο, η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, θέλοντας να διατηρήσει το απόλυτο των νικών υποδέχεται τον δεύτερο στη βαθμολογία Πυρσό Γρεβενών . Τέλος, στον 1ο όμιλο, ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, ενώ ο Κιλκισιακός θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στον Μακεδονικό.
 

Ο Ρουμελιώτης σταμάτησε τον Ολυμπιακό που έχασε 0 - 3 από τον Ηρακλή Ξυλ. μέσα στο Λουτράκι

1378544 569484529797327 1326141287 n
Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, καθώς επεβλήθει με το εντυπωσιακό 0-3 μέσα στο Λουτράκι, επί  του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν ευκαιρίες, αλλά είδαν τον Ρουμελιώτη να λέει πολλές φορές «όχι», με ορισμένες επεμβάσεις του μάλιστα, να είναι εκπληκτικές.
Οι Ξυλοκαστρινοί αιφνιδίασαν μόλις στο 3’, όπου με ξαφνικό σουτ του Αλούσι πέτυχαν το 0-1.
Ο Ολυμπιακός πίεσε, είχε ένα πολύ καλό σουτ του Κριαρά, με το Ρουμελιώτη να απομακρύνει δύσκολα, για να απαντήσει ο Ηρακλής στην ευκαιρία, με το Δεδάκη να «σημαδεύει» τη συμβολή των δοκών (16’), με υπέροχη εκτέλεση φάουλ.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είδαν τον Φραγκάκη να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες (κεφαλιά και σουτ λίγο άουτ), για να μείνει το 0-1 ως τη λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ηρακλής, όταν ο Αλούσι πέρασε και τον Μπάνο, πλάσαρε, αλλά ο Κορδαλής έσωσε πάνω στη γραμμή, από βέβαια παραβίαση την ομάδα του.
Ο Ρουμελιώτης ανέλαβε δράση, κάνοντας μια απίθανη επέμβαση σε εξ επαφής πλασέ του Κριαρά μετά από σέντρα του Παπαδημητρίου, ενώ είπε «όχι» και στην κεφαλιά του αρχηγού των «ερυθρολεύκων» λίγο αργότερα.
Τελικά στο 71’ ο Κρισάφι, πέτυχε το 0-2, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του, για να διαμορφώσει το τελικό 0-3 ο Αγγελής, όταν μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Σαμανίδη, ξέφυγε από τον Μπάνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Να σημειωθεί, ότι προσπαθώντας ο νεαρός Θεοδωρόπουλος να αποσοβήσει το γκολ για τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, χρησιμοποίησε το χέρι του, με αποτέλεσμα να δεχθεί τη 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του, με δέκα παίκτες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Μπάνος, Μαυρέλης (68’ Μπασιώτης), Αγγέλου, Κορδαλής, Βλάσσης, Παπαδημητρίου, Κριαράς (83’ Παντελέου), Μπαστούνης (72’ Τρανούδης), Κεντροθανάση, Φραγκάκης, Θοδωρόπουλος
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ρουμελιώτης, Πολυδωρόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Παναγουλόπουλος, Δεδάκης, Τακουμάκης, Κρισάφι (90’ Καλύβας), Σαμανίδης, Ραπουσάι, Αλούσι (83’ Αγγελής), Παπαδόπουλος (69’ Κουρούμαλης)
apopsi24.gr