Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το τέλος του "ποτέ την Κυριακή" για τα καταστήματ​α

katastimata-Kyriaki-anoixta
H Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ως σημείο καμπής στη… μάχη διαρκείας για το κατά πόσο τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να λειτουργούν την ημέρα-ταμπού.
Μετά τη σχετική παρέμβαση της κυβέρνησης, οι εμπορικοί σύλλογοι κάθε περιοχής πήραν απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων και το ωράριο που θα μείνουν ανοιχτά, με τις περιπτώσεις να ποικίλουν.
Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, τη Νέα Ιωνία, το Παλαιό Φάληρο και τα Πατήσια, ενώ αντιθέτως θα παραμείνουν κλειστά στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στο Πέραμα, στο Μοσχάτο και στο Γαλάτσι.
Σε περιοχές της περιφέρειας, τα καταστήματα θα είναι μεταξύ άλλων ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλλονιά, την Ιθάνη, το Άργος, το Ναύπλιο και το Γύθειο. Κλειστά θα παραμείνουν στη Λάρισα, τη Λειβαδιά, την Πάτρα, τον Πύργο και την Καλαμάτα.
Το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο μεταξύ του εμπορικού κόσμου και των φορέων, αλλά και από την πλευρά της Εκκλησίας.
ysterografa.gr