Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άλλη μια νύχτα βομβαρδισμών, σειρήνες ηχούν στο Κίεβο

  https://i1.prth.gr/images/963x541/_webp/files/2022-03-09/kievo-pyrgos-arthro.jpg 

Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει σειρά ουκρανικών πόλεων, ενώ τα αισθήματα τρόμου επισκιάζουν την πραγματικότητα μιας χώρας που βρίσκεται υπό την ομηρία της σύρραξης. Μετά την κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να απομακρυνθεί άμαχος πληθυσμός από την Ουκρανία, τα αεροπορικά πυρά έχουν αρχίσει να πέφτουν, με ανησυχητική ένταση, πλήττοντας περιοχές.

Αν ο Κώστας Καραμανλής γύριζε το ρολόι της Ιστορίας… στο 2004

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2021/03/Screenshot-2022-03-07-at-9.02.07-PM-1200x580.png

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Πώς θα το έλεγαν οι Αμερικανοί… Α, ναι… Ένα tipping point. Ένα σημείο καμπής, που διεκδικεί με αυτοπεποίθηση το δικαίωμα να ετεροπροσδιορίζει τους μετέπειτα κυματισμούς της Ιστορίας, με αφετηρία και αναφορά τη δική του σκιά στις ιαχές του μέλλοντος. Μια στιγμή στην οποία, ο τροχός της Ιστορίας κοντοστάθηκε. Περιμένοντας εκείνον ή εκείνους που θα του έδιναν τον δικό τους ρυθμό…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα συμβεί στην Ελλάδα εάν διαρρεύσει ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ

 

Τις τελευταίες ώρες ο εφιάλτης του Τσέρνομπιλ έχει ξυπνήσει πάλι. Πόσο όμως προετοιμασμένη είναι η χώρα μας εάν συμβεί το μοιραίο;

Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ, πλέον δεν έχει ηλεκτρική τροφοδοσία. Οι γεννήτριες θα πάψουν να ψύχουν τους αντιδραστήρες έπειτα από 48 ώρες.

Αυτό σημαίνει σύμφωνα με την Energoatom τη

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Αττική – Σε ποιες περιοχές

 Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Αττική – Σε ποιες περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου τα σχολεία στη βορειοανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος.

Ειδικότερα, κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Κακοκαιρία Φίλιππος: Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία – Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

 Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία - Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, στην Αττική Οδό από τις 10:00 σήμερα το βράδυ, έως την ύφεση των φαινομένων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/981ea4068462800c432d78800fc77604_L.jpg

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου έχει αναλάβει την οργάνωση και συγκέντρωση προσφορών σε Ουκρανούς  εκτοπισθέντες, όπως Είδη Πρώτης Ανάγκης, Τρόφιμα, Κουβέρτες/Κλινοσκεπάσματα, Είδη ένδυσης, Ηλεκτρικές συσκευές, κ.α. ή και Υπηρεσίες Μετάφρασης/Διερμηνείας, Νομικής Υποστήριξης, Ψυχολογικής Υποστήριξης, Μετακινήσεων Ανθρώπων, Μεταφοράς Αγαθών, κ. α. μέσω της ΦΟΡΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αν επιθυμείτε να προσφέρετε βοήθεια μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εδώ : https://migration.gov.gr/helpukraine/

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ : https://migration.gov.gr/ukraine/

 

Αυτή είναι η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

 Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν 

Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση των αντιστρατήγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Αρχηγός ΓΕΣ: αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

Αρχηγός ΓΕΝ: αντιναύαρχος Στυλιανος Πετράκης

Αρχηγός ΓΕΑ :αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, στρατιωτικός αντιπρόσωπος στη Στρατωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου

Αρχίζει ανακύκλωση στα τηγανέλαια στον δήμο Κορινθίων

  

Σύμβαση για την διαχείριση των τηγανέλαιων υπέγραψε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος. Το έργο αφορά εταιρεία που υπέγραψε την σχετική σύμβαση.

” Δίνουμε έμφαση στην ορθή διαχείριση όλων

Super League 2: Νίκες για Καλαμάτα, Κηφισιά, Ηρακλή, Πανσερραϊκό - Ισοπαλία στη Βέροια

 Βέροια-ΑΕΛ 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί σε ντέρμπι... Superleague!

Νέο ενδιαφέρον αποκτά η μάχη για την άνοδο στον νότιο όμιλο της Super League 2, έπειτα από τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής. 

Η Καλαμάτα επικράτησε στο γειτονικό ντέρμπι του Αστέρα Βλαχιώτη (1-0) και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ η Κηφισιά πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο ματς με τα Χανιά (1-0) και ανέβηκε τρίτη, καθώς αναβλήθηκε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Καλλιθέα. Στον Ασπρόπυργο, Παναθηναϊκός Β’ και Εργοτέλης περιορίστηκαν σε λευκή ισοπαλία (0-0). Οι

Super League 1 Πρόγραμμα play offs: Ντέρμπι στην πρεμιέρα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ / Στο Φάληρο με τον Άρη ο Ολυμπιακός

Πρόγραμμα play offs: Ντέρμπι στην πρεμιέρα 

Την Κυριακή ξεκινάει η διαδικασία των play offs του πρωταθλήματος και η Super League έκανε γνωστό το πρόγραμμα. Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι για την κανονική διάρκεια, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τα λένε και πάλι στη Λεωφόρο. Ολυμπιακός – Άρης και ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα τα άλλα ματς της πρεμιέρας. 

Την 3η αγωνιστική θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το ματς ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακός, ενώ την 4η αγωνιστική οι Πειραιώτες θα δοκιμαστούν στην Τούμπα. 

Την 5η αγωνιστική θα διεξαχθεί το ντέρμπι "αιωνίων" ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ οι δυο τους θα συγκρουστούν στο "Γ. Καραϊσκάκης" την 8η αγωνιστική.

Την 5η αγωνιστική ο Άρης θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, ενώ το ματς της Τούμπας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί την 8η αγωνιστική.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα..

Super League: Το πρόγραμμα των play outs

 Super League: Το πρόγραμμα των play outs

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η "μάχη" για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σε αυτή τη διαδικασία ο Απόλλων Σμύρνης μπαίνει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ η Λαμία βρίσκεται στη 13η θέση.

Στην πρεμιέρα η ομάδα της Φθιώτιδας δοκιμάζεται στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης αντιμετωπίζει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Ο Βόλος υποδέχεται τον Αστέρα, ενώ ο ΟΦΗ τον Ιωνικό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός και Βόλος, που τερμάτισαν στις θέσεις 7-10 θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες (11-14) θα παίξουν τρεις ματς εντός και τέσσερα μακριά από το σπίτι τους.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα υποβιβαστεί απευθείας στη Super League 2, ενώ 13ος θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον 2ο της δεύτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης
Βόλος – Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ – Ιωνικός
Παναιτωλικός – Λαμία

2η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος
Ιωνικός – Βόλος
Λαμία – ΟΦΗ

3η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός
Βόλος – Λαμία
ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός – Ατρόμητος

4η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος
Ατρόμητος – ΟΦΗ
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης
Λαμία – Ιωνικός

5η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία
Βόλος – Ατρόμητος
Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ – Παναιτωλικός

6η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία
Ατρόμητος – Ιωνικός
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός – Βόλος

7η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης
Βόλος – ΟΦΗ
Ιωνικός – Παναιτωλικός
Λαμία – Ατρόμητος

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 2.172 νέα κρούσματα ( 252 στην Κορινθία, 296 στην Μεσσηνία, 934 στην Αχαΐα.)

 

    Και  νέα αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού , καθώς σε σχέση με χθες, ( +163) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 2.172 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία,Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.482) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (690).  

  Συγκεκριμένα

Χίλια οκτώ (1.008) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 252 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 296 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 460 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (167) Αρκαδίας (160) και Λακωνίας (133).

Επίσης άλλα 1.164 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 934) και Ηλείας (230).   

Σήμερα 9 / 3 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 2.172 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 218.519 (112.248 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη  9 / 3 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 934),  Μεσσηνίας  (296),  Κορινθίας (252), Ηλείας (230), Αργολίδας (167), Αρκαδίας (160) και Λακωνίας (133)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                81.367

Π.Ε. Κορινθίας           32.157

Π.Ε. Μεσσηνίας         31.453

Π.Ε. Ηλείας                24.397

Π.Ε. Αργολίδας          19.107

Π.Ε. Αρκαδίας            16.432

Π.Ε. Λακωνίας           12.628