Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Αρχίζει ανακύκλωση στα τηγανέλαια στον δήμο Κορινθίων

  

Σύμβαση για την διαχείριση των τηγανέλαιων υπέγραψε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος. Το έργο αφορά εταιρεία που υπέγραψε την σχετική σύμβαση.

” Δίνουμε έμφαση στην ορθή διαχείριση όλων

των αποβλήτων στον δήμο Κορινθίων. Με την υπογραφή της σύμβασης για να τηγανέλαια, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Σας υπενθυμίζω πως ξεκινήσαμε πριν από 2 χρόνια την ανακύκλωση υποδημάτων και ενδυμάτων, καταγράφοντας υψηλά ποσοστά (πλέον των 50 τόνων κατ έτος), ενώ πριν από λίγες ημέρες ο δήμος μας εντάχθηκε στην ολοκληρωμένη διαχείριση, μεταφέροντας τα απορρίμματά του, στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ (…), δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Άμεσα η εταιρεία, θα τοποθετήσει, σε διάφορα σημεία της Κορίνθου, έξι ειδικούς, μεταλλικούς, ευπαρουσίαστους και ανθεκτικούς κάδους, κατάλληλους για την προσωρινή αποθήκευση – συλλογή και μεταφορά των τηγανέλαιων.

Η τοποθέτηση των κάδων, η συλλογή του υλικού, το οποίο θα τοποθετείται στους κάδους, μέσα σε κλειστά μπουκάλια, η καθαριότητα των κάδων και η μεταφορά προς παραγωγή βιοντίζελ, των υλικών, αποτελούν υποχρέωση της εταιρίας.

Επιπλέον η εταιρία, αναλαμβάνει το έντυπο ενημερωτικό υλικό, καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών σε σχολεία, πλατείες, λαϊκές αγορές κτλ.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης τηγανέλαιων, «τρέχει» με την εποπτεία του μηχανικού περιβάλλοντος και ειδικού συμβούλου του δημάρχου Κορινθίων, Ανδρέα Πανούση ο οποίος έδωσε το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης.