Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ωράριο των καταστημάτων για την Μ. Εβδομάδα – Πότε θα είναι κλειστά

 Ωράριο των καταστημάτων για την Μ. Εβδομάδα - Πότε θα είναι κλειστά 

Σε ισχύ βρίσκεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα.

Τα καταστήματα λειτούργησαν κανονικά και την Κυριακή 25 Απριλίου, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα μείνουν ανοικτά έως τις 19.00. Υπενθυμίζεται ότι λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 4 Μαΐου.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ. Εβδομάδα

Αλβανία-εκλογές: Με τη συμμετοχή του 48% των ψηφοφόρων έκλεισαν οι κάλπες

  

Οι κάλπες στην Αλβανία για τις δέκατες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία έκλεισαν στις 19:00 τοπική η ώρα. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν γύρω στο 48 τοις εκατό ή κατά δύο μονάδες μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενης εκλογές.

Η ψηφοφορία στα 5.200 εκλογικά τμήματα, η οποία άρχισε στις 7 το πρωί επίσης τοπική η ώρα, διεξήχθηκε σε ομαλές καταστάσεις με μικροπροβλήματα τα οποία δεν έβλαψαν την διαδικασία και χαιρέτησαν όλες οι πλευρές. Ως συνήθως, η μέρα της ψηφοφορίας αποτέλεσε την αντίθετη όψη της προεκλογικής εκστρατείας που χαρακτηρίστηκε από τους υψηλούς τόνους και τις εντάσεις μέχρι και θύματα.

Προς έγκριση το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου – Βόχας Κορινθίας

Εντός των επόμενων ημερών ξεκλειδώνει η έγκριση χρηματοδότησης 61.556.000 ευρώ, για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές του Άσσου, Λεχαίου και Βόχας, στην Κορινθία.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, στους δημάρχους Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη και Βέλου – Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κλείνουν οι τελευταίες 50 χωματερές , μεταξύ αυτών 6 χωματερές σε Λουτράκι, Βέλο, Νεμέα και Κόρινθο

 Κλείνουν οι τελευταίες 50 χωματερές 

Εως το τέλος του 2022 η Ελλάδα αναμένεται να έχει «κλείσει» το κεφάλαιο που αφορά στις παράνομες χωματερές, για τις οποίες έχουν επιβληθεί ποινές από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καταβάλλοντας, μάλιστα, «τσουχτερά» πρόστιμα.

Ηδη, ο αριθμός των παράνομων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) έχει μειωθεί κατά 15, ενώ απομένουν ακόμα 50 περιπτώσεις για να μπορέσει η χώρα να γυρίσει και στην πράξη σελίδα.

«Ολοκληρωμένο σχέδιο»

Self test: Υποχρεωτικά από αύριο στο Δημόσιο – Ποιους αφορά

 self test 

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Μεγάλη Δευτέρα το υποχρεωτικό self test στο Δημόσιο, σε υπαλλήλους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζομένου/ης στον τόπο εργασίας του/της και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Όταν έβαλε τα καλά του κυριάρχησε

 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Όταν έβαλε τα καλά του κυριάρχησε  

Μετά από εκείνο το εντυπωσιακό 5-1 που είχε νικήσει ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά για την 6η αγωνιστική των play offs της Super League. Οι Πειραιώτες αυτή τη φορά επικράτησαν με σκορ 2-0 πολύ πιο δύσκολα, διότι η αντίπαλος τους παρουσιάστηκε πιο διαβασμένη και ψυλλιασμένη. Ο Μανόλο Χιμένεθ "φόρτωσε" τη μεσαία του γραμμή και το πρώτο ημίχρονο το πήγε αρκετά καλά. Στην επανάληψη, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε τα βαριά του όπλα στη… μάχη και με δύο γκολ του Μπρούμα (50', 90+2) πήρε τη νίκη.

League Cup: Το σήκωσε η Μάντσεστερ Σίτι μπροστά σε 8.000 φιλάθλους

 League Cup: Το σήκωσε η Μάντσεστερ Σίτι μπροστά σε 8.000 φιλάθλους (vid) 

Την κατάκτηση του League Cup πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Σίτι. Στον τελικό που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ μπροστά σε 8.000 θεατές, επικράτησε 1-0 της Τότεναμ.

Ο αγώνας ήταν επιθετικός μονόλογος της Μάντσεστερ Σίτι. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 82ο λεπτό ο Λαπόρτ.

Αυτός είναι ο τέταρτος στη σειρά τίτλος για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και συνολικά όγδοος στην ιστορία των «πολιτών». Έτσι, Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της σχετικής κατάταξης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπράινε (87' Μπερνάρντο Σίλβα), Φερναντίνιο (84' Ρόντρι), Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Φόντεν

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Οριέ (90' Μπέρχβαϊν), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Χόιμπιεργκ (84' Ντέλε Άλι), Γουίνκς, Μόουρα (67' Μπέιλ), Λο Σέλσο (67' Σισοκό), Σον, Κέιν

European Super League: Το πραξικόπημα των «12» προετοιμαζόταν από το 1998

 European Super League: Μεγάλο φιάσκο - Μετά τις αγγλικές ομάδες αποχωρούν και οι ιταλικές 

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η ισχύς δεν έρχεται μέσα από την ένωση, αλλά μέσα από τη διάλυση. Αυτό τουλάχιστον πίστεψαν 12 κορυφαίες ομάδες που θέλησαν να ξεκόψουν από την UEFA και να αυτοδιοικηθούν για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα και να υπερκαλύψουν τις… τρύπες που άφησε (κι εξακολουθεί να αφήνει) η πανδημία που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.

Η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα διαλύθηκε δύο ημέρες μετά την ίδρυσή της. Κατέρρευσε υπό το βάρος των αντιδράσεων των οπαδών. Αυτό το (αποτυχημένο)

Η προφητεία του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας

 Η προφητεία του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας 

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος θα έχει επανέλθει στην φυσιολογική του ζωή ως το τέλος του 2022 εξέφρασε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Sky News.

Κληθείς να απαντήσει αν είναι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα «επανέλθει εντελώς στο

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 78 νέα κρούσματα σήμερα ( 74 στην Αχαΐα - 16 στην Αρκαδία - 9 στην Κορινθία .)

 

Κορωνοϊός 

Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού ( σχεδόν τα μισά), καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  78 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 37  καταγράφονται στην  Αχαΐα και 16 στην Αρκαδία. Επίσης μονοψήφια νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν ύστερα από πολύ καιρό οι υπόλοιποι Νομοί της περιοχής.

Τριανταοκτώ (38) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 16 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Αρκαδίας και 9 στην Π. Ε. Κορινθίας.

 Επίσης 40 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  25 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 78 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 21.510 ( 8.794 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων 25 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (37),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (9), Ηλείας (3), Αργολίδας (5), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (5) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                9.683

Π.Ε. Κορινθίας           3.172

Π.Ε. Ηλείας                2.135

Π.Ε. Αργολίδας          1.938

Π.Ε. Αρκαδίας           1.589

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.300     

Π.Ε. Λακωνίας             795

Κορωνοϊός 25/04: 1.400 νέα κρούσματα ( 9 στην Κορινθία) -816 διασωληνωμένοι, 57 νεκροί / Ο χάρτης της διασποράς

κρούσματα 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (25/04) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.400, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Στην Αττική βρέθηκαν συνολικά 676 νέα κρούσματα κορωνοϊού.Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 207 νέα περιστατικά του ιού, 37 στη Λάρισα και άλλα τόσα στην Αχαΐα.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες:

Τα μοιράστηκαν όλα... Αστέρας Τρίπολης - Άρης 1-1

 Αστέρας Τρίπολης - Άρης 1-1: Τα μοιράστηκαν όλα... 

Μέσα σε επτά λεπτά στο β' μέρος γράφτηκε η ιστορία του αγώνα, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη, που αναδείχθηκαν δικαίως ισόπαλοι με σκορ 1-1 για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League

Παρότι έχει... ξεμείνει προ πολλού από βαθμολογικό κίνητρο, ο Αστέρας στάθηκε

Ο Παναρκαδικός νίκησε δύσκολα 2 - 1 τον Ατρόμητοα Χιλιομοδίου / Πατατράκ στο Αίγιο ο Παναιγιάλειος έχασε από τον Εθνικό Σκουλικάδου

 Ρετρό 22-5-1993: Παναρκαδικός - Καλλιθέα 2-1 (vid) | Arcadia Portal

Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστηκε σήμερα (25/4) το πρωτάθλημα στους ομίλους της Γ '  Εθνικής κατηγορίας, 7ο και 8ο .

 Στον 7ο όμιλο ο Παναρκαδικός δύσκολα επικράτησε του Ατρόμητου Χιλιομοδίου με 2 - 0 με σκόρερ το Νάνο στο 63΄ και τον Μπλάνκο στο 90΄. Την ίδια στιγμή ο Παναυπλιακός έχασε 1 - 2 , στο Ναύπλιο, από τον ΠΑΟ Ρουφ, ενώ με το ευρύ 4 - 1 πέρασε ο Άγιος Ιεροθεος από την Αρκαδία, επί του Ερμή Μελγούς.. Στο Γύθειο ο Πανγυθεατικός έχασε 1 -2 από την ΑΕ. Ερμιονίδας. Με το ίδιο σκορ η πρωτοπόρος Κυφισιά επικράτησε εντός έδρας του Μολαϊκού, ενώ στην Κοιλάδα Αργολίδας η τοπική Κορωνις έμεινε στη "λευκή " ισοπαλία με τον Άρη Σκάλας. Ρεπό ειχε ο Φοίνικας Ν. Επιδαύρου.

7ος όμιλος (7η αγωνιστική) 

Όλα μηδέν στην Τούμπα: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός κακοποίησαν το ποδόσφαιρο. Απομακρύνεται η Ευρώπη για ΠΑΟ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Όλα μηδέν με… φωνές! 

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στην Τούμπα, ένα αποτέλεσμα που αφήνει με πολλά ερωτηματικά τους «πράσινους». Αφενός διότι ακόμα δεν ξέρουν εάν έχει τελειώσει οριστικά το… όνειρο της Ευρώπης, αφετέρου επειδή ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο Φινλανδός Γκεστράνιους ακύρωσε το γκολ που σημείωσε ο Μακέντα στο 78’ αγνοώντας το πλεονέκτημα μετά από φάουλ του Λύρατζη.

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε και τα πατροπαράδοτα έθιμα της ημέρας

 Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα της ημέρας σε όλη τη χώρα 

Η Κυριακή των Βαΐων ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.
Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας, που εφέτος δεν θα ακολουθηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και των έκτακτων μέτρων,  είναι ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια, ενώ μετά τη λειτουργία ο παπάς ευλογεί και δίνει στους πιστούς σταυρούς από βάγια, τους οποίους βάζουμε στα εικονίσματα ή όπου αλλού
χρειαζόμαστε προστασία.
Ο Χριστός μπαίνει στην πόλη χωρίς την βασιλική πολυτέλεια, καθισμένος επί πώλου όνου, αντί για ροδοπέταλα και τελετές, τα μικρά παιδιά κουνούν τα βάγια των φοινίκων, αντί να τον υποδεχτούν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του τόπου.
Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.
Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου.
Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.

Έθιμα

Παρασκευή Προσφόρου στο Ιερό Μετόχι Αγίου Γερασίμου Μεντουριάνικα Κορινθίας ( ΒΙΝΤΕΟ)

 


 . Είναι από παλιότερη τηλεοπτική   εκπομπή.της Μαίρης Νικολοπούλου
Πώς παρασκευαζεται το πρόσφορο. Ποια είναι η πραγματική ιεροτελεστία.
Στο μετόχι του Αγ. Γεράσιμου στα Μεντουριανικα με τις μοναχές...
Δείτε το

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 


Χαρούμενοι μετά από μήνες υγειονομικής και πολιτικής κορωνο-δικτατορίας οι Έλληνες επέστρεψαν στους δρόμους και κυκλοφόρησαν ως ελεύθεροι πολίτες. Το σκιάχτρο της μάσκας παραμένει ακόμα στους εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό, με αδικαιολόγητη πολιτική απόφαση Μητσοτάκη, όμως ένα μεγάλο βήμα απελευθέρωσης έλαβε χώρα.

Οι καταστηματάρχες ως ιδιοκτήτες επέστρεψαν στον εργασιακό τους βίο και τις ιδιοκτησίες τους και εργάστηκαν με φυσιολογικούς ρυθμούς αναμένοντας τους πελάτες τους. Φυσικά τα μέτρα προστασίας τηρούνται εντός των επιχειρήσεων χωρίς κανένα πρόβλημα.

Good deal, Joe!

H Aρμενία έχασε το Ναγκόρνο και κέρδισε την ιστορία της...

Έχασε το παρόν και κέρδισε το παρελθόν της...

Κάτι θυμίζει αυτό, Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται...

Το παρελθόν σε Έλληνες και Αρμένιους, το παρόν σε Μπάιντεν και Ερντογάν, το deal της διεθνούς διπλωματίας.

Thedayaftergr

 

ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1: Διπλό σωτηρίας με «μαγικό» Ντε Γκουζμάν ο ΟΦΗ στη Λάρισα!

 ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1: Διπλό σωτηρίας με «μαγικό» Ντε Γκουζμάν! (highlights)

 Εξίσου σημαντικό διπλό σημείωσε  ΟΦΗ με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να φύγουν από την επικίνδυνη ζώνη, επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ στο Αλκαζάρ της γηπεδούχου ΑΕΛ που πλέον (ξανα)μπαίνει σε σοβαρές... περιπέτειες. Το τελικό 0-1 έγραψε από το 33ο λεπτό ο -πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα- Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν με κεφαλιά-«οβίδα» από το ύψος του πέναλτι, με τον Ολλανδό να είναι πραγματικά συγκινητικός όντας σχεδόν μέσα σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες του ΟΦΗ, ενώ ήταν εξαιρετικός και ανασταλτικά με πάμπολλα κλεψίματα.

Super League 1: Στην πρώτη κατηγορία και μαθηματικά η Λαμία μετά το "Χ" που πήρε στο Περιστέρι

 Ατρόμητος - Λαμία 0-0: Σώθηκαν οι φιλοξενούμενοι (Highlights) 

Η Λαμία πήρε τον βαθμό (0-0) που ήθελε μέσα στο Περιστέρι και σώθηκε και μαθηματικά. Ο Ατρόμητος με δέκα από το 33' άντεξε αλλά ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει... Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Λαμία ανησύχησε ιδιαίτερα. Τα πάντα άλλαξαν μετά το 30’ και το λάθος του Γιαννιώτη (έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής) και την αποβολή του – με τη βοήθεια του VAR – αφού οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες.