Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Χρηματοδότηση στους Δήμους για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης   ...
airetos,gr

Η Συνταγματική Αναθεώρηση τροχοπέδη για την μονιμοποίηση των ΙΔΑΧ

Δύο μοντέλα εργασίας στο δημόσιο -ένα για το μόνιμο προσωπικό και ένα για το έκτακτο, δηλαδή τους συμβασιούχους- επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, όπως έχουν επανειλλημένα αναφέρει αρμόδια στελέχης της. Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι έρχεται και η πολυπόθητη μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία στην apografi.gr, ανέρχονται περίπου στις 50.000.

Κατοικίδια ζώα: Ποιο ρόλο παίζουν στην υγεία μας;



Κατοικίδια ζώα: Ποιο ρόλο παίζουν στην υγεία μας;


Τα κατοικίδια ζώα όπως οι σκύλοι, οι γάτοι και άλλα, προσφέρουν πολλά ωφελήματα στον άνθρωπο. Παράλληλα όμως μπορούν να μας μεταδώσουν και κάποιες ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα

Οι τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα

stogiatromaurisma.jpg
Το όμορφο μαύρισμα δεν χρειάζεται μόνο υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η οποία εξάλλου είναι και επικίνδυνη.

Διαβάστε περισσότερα

7 μυστικά για να ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι!

stogiatroprismenapodia.jpg
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τα αιμοφόρα αγγεία σε ολόκληρο το σώμα μας διαστέλλονται.

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω από 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα – Αυξήθηκε ο αριθμός τους!

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιέυει tovima.gr, τον Ιούνιο ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού  ...
airetos.gr

Αμβρόσιος: Τα "έψαλε" στον δήμαρχο και στους Αιγιώτες γιατί πήγαν σε παράσταση του ...αριστερού Κιμούλη

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου βρέθηκαν οι Αιγιώτες, οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης πήγαν στο θέατρο της πόλης, όπου παρουσιάστηκε η παράσταση «Πλούτος» με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Αμβρόσιος απευθυνόμενος προς τους θεατές της παράστασης δηλώνει πως «δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης αναφέρει

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Μία πρωτοφανής κλιμάκωση στη Δωδεκάνησο και την περιοχή της Σύμης έχει πραγματοποιηθεί από εχθές το απόγευμα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην αναζήτηση δύο-τριών βαρκών Τούρκων πραξικοπηματιών. Πώς είναι δυνατόν τώρα ένα μάτσο φυγάδες που θέλουν να παραδοθούν, να κινητοποιούν την πολεμική μηχανή της χώρας, δεν είναι εύκολα κατανοητό στους απλούς πολίτες. Είτε ντυμένοι ως μετανάστες είτε ως στρατιωτικοί ποια είναι αυτή η στρατιωτική απειλή εναντίον της Ελλάδας που δικαιολογεί τέτοια προβολή και πολεμική προετοιμασία; Οι δεκάδες χιλιάδες δουλέμποροι, διακινητές ναρκωτικών, τρομοκράτες και πάσης φύσεως ανώνυμοι που διείσδυαν στα νησιά μας επί μήνες δεν ενοχλούσαν και δεν αποτελούσαν απειλή για να ανιχνευθούν από τα επιθετικά μας ελικόπτερα και τα πλοία του Πολεμικού μας ναυτικού, άραγε;  Γιατί τέτοια  επέμβαση στρατού; Ας καλωσορίσουν, να παραδοθούν...

Δημοπράτηση έργων στη Π.Ε. Αρκαδίας

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Άρση επικινδυνότητας, συντήρηση και βελτίωση της επαρχιακής οδού Εκκλησούλα – Τρίλοφος – Παύλια» και τα δημοπράτηση των έργων «Συντήρηση – επισκευή – ανακαίνιση εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Μονής Μακρυσίου» και «Διευθέτηση ροής ομβρίων προς υδατόρεμα Τζίβα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ , Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΤΕ;

Ξεκλήρισμα όλων των επίορκων Αξιωματικών του Τουρκικού Στρατού, με το παγκόσμιο εξευτελιστικό ξεβράκωμά τους, πραγματοποιείται εδώ και μία εβδομάδα στιγματίζοντας την πιο ιστορική στιγμή της γείτονας χώρας μετά την ίδρυσή της, συμμάχου και ταυτόχρονα κύριας απειλής της Ελλάδας. Το τουρκικό παρακράτος, οι οπαδοί του Τούρκου Γκιουλέν, που αδίστακτα, ανοργάνωτα και ανόητα απείλησαν την προηγούμενη εβδομάδα να δυναμιτίσουν τη δημοκρατία βρίσκεται πια σε αποψίλωση και φυγή. Ένα παράλληλο Κράτος δημοσίων λειτουργών, ένα πραγματικό καθεστώς, ξηλώνεται ένας προς ένα. Οι σχεδιαστές της "Βαριοπούλας 2", μίας στημένης παρωδίας και πάλι στο Αιγαίο με τους συνεργάτες τους έχασαν.

Η Δράση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς



21.07.2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση θεωρεί ότι η τύχη των Τούρκων πραξικοπηματιών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα δεν μπορεί να εναποτεθεί στις αξιώσεις της Τουρκίας, οι οποίες προβάλλονται κατά προφανή και χονδροειδή παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του γεγονότος ότι δεν υφίσταται μεταξύ των δύο χωρών διμερής σύμβαση έκδοσης.

“Η μεγάλη διάσωση” στο Δερβένι

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 ¨Το Διάλειμμα¨
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 – 10η συνεχή χρονιά 



Πέμπτη 21- Παρασκευή 22/7
 


“Η μεγάλη διάσωση”
(Περιπέτεια, 115΄, 2016)
Σκηνοθεσία : Κρεγκ Γκιλέσπι
 

Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Μπεν Φόστερ, Έρικ Μπάνα, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ,
Γκρέιαμ ΜακΤάβις, Κέισι Άφλεκ

 


Φεβρουάριος του 1952, ΗΠΑ, Νέα Αγγλία. Μια από τις πιο σφοδρές καταιγίδες θα χτυπήσει τις ανατολικές ακτές της περιοχής. Ένα τάνκερ κόβεται στην κυριολεξία στα δύο, αφήνοντας στο έλεος του θεού το πλήρωμα. Ένα μικρό πλοίο της ακτοφυλακής σπεύδει για βοήθεια έχοντας να αντιμετωπίσει ακραίες καιρικές συνθήκες και γιγάντια κύματα που καταπίνουν τα πάντα στο διάβα τους. Τέσσερα μέλη της ακτοφυλακής, αψηφώντας τη θεομηνία, θα ρισκάρουν τις ίδιες τους τις ζωές στην προσπάθειά τους να σώσουν περισσότερους από 30 αβοήθητους ναύτες που είναι παγιδευμένοι και ανήμποροι. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Casey Sherman και Michael J. Tougias και διηγείται τα πραγματικά περιστατικά μιας τρομερής ναυτικής τραγωδίας που συνέβη στον Ατλαντικό Ωκεανό.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Παιδική Θεατρική Παράσταση «ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ»

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» σας προσκαλούν στα πιο συναρπασττικά γενέθλια της χρονιάς. «ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ»
Ο Χρήστος Τριπόδης ετοίμασε μια φανταστική παραγωγή ικανή να συναρπάσει κάθε παιδί και γονιό. Η καινούρια διασκευή που έκανε ο Μάνος Τσότρας συνδυάζει το αγαπημένο μας παραμύθι με καινούρια τραγούδια, τη μουσική των οποίων υπογράφει ο Μιχάλης Τριπόδης, υπέροχες χορογραφίες που έχει κάνει ο Δημήτρης Ζωγραφάκης, παραμυθένια σκηνικά και λαμπερά κοστούμια, που ενθουσιάζουν τα παιδιά.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύνδεσμος Καρυάς Κορινθίας διοργανώνει "Γιορτή Καρυδιού"

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύνδεσμος Καρυάς Κορινθίας ιδρύθηκε το 1932 και από τότε λειτουργεί συνεχώς. Φέτος στις 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ σας προσκαλεί στην ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΥΔΙΟΥ 2016 στην ταβέρνα < Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ > ιδιοκτησίας του συλλόγου μας , με καλό φαγητό , ζωντανή μουσική και πολύ κέφι.

Παιδική Θεατρική Παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ»

Οι μαγικές σβούρες - παιδική σκηνή
παρουσιάζουν
« ΠΙΝΟΚΙΟ » του ΚΑΡΛΟ ΚΟΛΟΝΤΙ
Διασκευή-σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
«Κοίτα ,η μύτη του μεγαλώνει !!!»

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Θεατρική Παράσταση «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ»


«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» θα γίνει το Καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα!
Η πιο... «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου ανεβαίνει αυτό το καλοκαίρι από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση, με τον Γιάννη Βούρο στον επώνυμο ρόλο και την Τάνια Τρύπη στο ρόλο της... πέτρας του σκανδάλου.
«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη.
Φαναριώτης ευρύτατης παιδείας και πολυγραφότατος λόγιος ο Ραγκαβής, ήταν ταυτόχρονα και δραστήριος πολιτικός που έζησε «από τα μέσα» τις ίντριγκες, τις ξένες επεμβάσεις, τους συμβιβασμούς και την με κάθε μέσο προσπάθεια για κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας από τα πρώτα κόμματα που εμφανίστηκαν μετά την Επανάσταση του 21 –κόμματα που δεν έκρυβαν την εξάρτησή τους από ξένα κέντρα, αντίθετα έφεραν με... υπερηφάνεια τους τίτλους «Αγγλόφιλον», «Γαλλόφιλον» και «Ρωσόφιλον»!
Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει... υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που από τότε ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.
Και όλα αυτά διαδραματίζονται στο συμβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Η Ελλάς», όπου ο Ραγκαβής κατορθώνει να αναβιώσει και να ανανεώσει την φόρμα της Αριστοφανικής κωμωδίας, αξιοποιώντας όχι μόνο τον Χορό πολιτών – πελατών, αλλά και όλα τα δοκιμασμένα τεχνάσματα του είδους: την Παράβαση, τα Επεισόδια, τον Αγώνα, τον Υμέναιο και φυσικά τις κωμικές ανατροπές, το άφθονο γέλιο, τα τραγούδια και την πανηγυριώτικη διάθεση.
Στην παράσταση εκτός από τον Γιάννη Βούρο και την Τάνια Τρύπη, πρωταγωνιστούν ακόμα ο Κώστας Φλωκατούλας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Άγγελος Μπούρας, ο Θοδωρής Αντωνιάδης, ο Λευτέρης Δημηρόπουλος, η Δέσποινα Μπουγατιώτη, η Θάλεια Χαραρά, η Δανάη Αγγελάτου και ο Γιάννης Καλατζόπουλος .
Πέμπτη 21 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" ώρα 21.15 είσοδος 15  € / 12  € φοιτητικό, μαθητικό, άνεργοι

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΣ 20-27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΡΧΙΚΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/7

21:00 Δείπνο Υποδοχής Αντιπροσωπείας της Furth, Ξενοδοχείο Sikyon Coast, Συκιά Κορινθίας

ΠΕΜΠΤΗ 21/7

20.30 Εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική της Φρανκονίας (Βαυαρία)
Μουσικοί: κα Steffi Zachmeier (ακκορντεόν), κ. Wolfgang Hirschmann (κιθάρα, κοντραμπάσο)
Τουριστικό Περίπτερο, Πευκιάς Ξυλοκάστρου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7

11:00 Εγκαίνια Κοινωνικού Φαρμακείου, Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού της πόλης του Furth κα Elisabeth Reichert, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου.
21:00 Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Γερμανίδας Ζωγράφου κας Birgit Maria Gotz,
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού της πόλης του Furth κα Elisabeth Reichert παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27.7.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με παραδοσιακή μουσική της Φρανκονίας (Βαυαρία) και ελληνική έντεχνη μουσική.
Μουσικοί: κα Steffi Zachmeier (ακκορντεόν), κ. Wolfgang Hirschmann(κιθάρα, κοντραμπάσο)
κ. Δ. Ζαχαρίας (κιθάρα), κ. Σπ. Μαυρατζάς (φωνή)
κα Μ.Μιχαηλίδου (πιάνο), κα Μ.Κουτσαγκέλη (φλάουτο)
κ. Θ.Βασιλόπουλος (μπουζούκι), κ.Δ. Παπαδόπουλος (κρουστά)
Art Café Libro, Παραλία Ξυλοκάστρου (Καραμανλή 19)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/7

21.30 Συναυλία με το Γιάννη Σπανό (προτεινόμενη εκδήλωση)
Τραγούδια του καταξιωμένου Έλληνα Συνθέτη
Ανοικτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, Ξυλόκαστρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/7

12:00 Επίσκεψη στο ορεινό τμήμα του Δήμου & Συμμετοχή Γιορτή Καρυδιού
( παραδοσιακή και λαϊκή ελληνική μουσική, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, «Καρύδι και γλυκό» εξαιρετικές γεύσεις από το Σύλλογο Γυναικών Καρυάς)
Καρυά, Ταβέρνα («η Στρούγκα»)
20.00 Τελικός final four Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach Soccer (προτεινόμενη εκδήλωση)
22.00 Απονομές, Κεντρικό Γήπεδο Μαρίνας Ξυλοκάστρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/7

21:00 Δείπνο με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, Ταβέρνα «Το κάτι άλλο», Λυκοποριά

Ο Λου και ο Λι πρέσβεις του Μαζί για το Παιδί - Το παραμύθι που ταξιδεύει την φαντασία με όχημα την αλληλεγγύη

Μαγικό είναι να γράφεις παραμύθια για μικρά παιδιά. 
Η διαδικασία αυτή κρύβει πολλές μικρές δόσεις χρυσόσκονης ειδικά όταν ξέρεις πως κάποια παιδιά θα αποκοιμηθούν με όχημα την φωνή του κηδεμόνα τους η οποία θα διαβάζει τις δικές σου σκέψεις. 

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Η Μαρία Ζαβάκου προχώρησε ένα επίπεδο ακόμη. Όχι, μόνο έγραψε παραμύθι για παιδιά «Ο Λου και ο Λι στο Νησί της Τελειότητας» αλλά μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της ιστορίας της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, διατίθενται για τους σκοπούς του «Μαζί για το Παιδί».
Η ψυχαγωγία των παιδιών που αγοράζουν το βιβλίο προκαλεί αυτόματα την αλληλεγγύη.
Η κα. Μαρία Ζαβάκου μιλάει στο Πινάκιο για αυτό της το εγχείρημα. Γιατί διάλεξε το Μαζί για το Παιδί, αλλά και ποια είναι τα νοήματα που κρύβει η μικρή ιστορία των Λου και Λι. . «Ο εχθρός των ονείρων είναι αντί να  ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας να ακινητοποιούμαστε από τους ξένους στόχους για εμάς», λέει χαρακτηριστικά.
Διαβάστε την συνέντευξη που ακολουθεί...
 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

 

Η Χορωδία Φιλαρμονία στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών “Ion Vidu”



Τηλ.: 2743301208
email: theorvi@yahoo.gr                                                        Ξυλόκαστρο, 18/07/2016

Δελτίο Τύπου

Η χορωδία Φιλαρμονία, μέλος του Ιδρύματος Γραμμάτων και Τεχνών Πολιτών του Κορινθιακού Κόλπου ΗΩΣ, πήρε μέρος στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών “Ion Vidu”, που έλαβε χώρα στην πόλη Lugoj της Ρουμανίας από 08 – 10 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση που της απεύθυνε η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Χασάπη.
Συμμετείχαν ακόμα τα χορωδιακά σχήματα “Harul” και “Bunavestire” από τη Ρουμανία, η χορωδία “dr. Mihálka György” από την Ουγγαρία, καθώς και η επαγγελματική χορωδία “Ion Vidu” με έτος ίδρυσης το 1810 και συνεχή καλλιτεχνική και δισκογραφική παρουσία τα τελευταία 45 χρόνια.

Δυνατότητα επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης, στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία της ΕΠΕΚΕ (ΕΠΙΤΡΟΠHΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στη Βουλή (07/06/2016), παρουσία των δύο συναρμόδιων Υπουργών, του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.  Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκου Παρασκευόπουλου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δυνατότητα επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης, στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων.

Προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Γράφει ο
Βασίλης Παληγιάννης
 
Τη σχολική χρονιά 2015-2016 είχαν προσληφθεί στην Π.Ε. 13.866 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Από αυτούς 5.258 ήταν Π.Ε.70, 1.707 Π.Ε.60, 3.633 ειδικότητες και 3.268 στην ειδική αγωγή.
Οι 13.866 αναπληρωτές (10.598 στη γενική εκπαίδευση και 3.633 στην ειδική αγωγή) αποτελούσαν το 17% περίπου του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στην Π.Ε..
Ο μεγάλος αυτός αριθμός αναπληρωτών δικαιολογείται απόλυτα αφού τα τελευταία 6 χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 10.000 εκπαιδευτικοί και στο αντίστοιχο διάστημα είχαμε μόλις 272 μόνιμους διορισμούς. Οι αναπληρωτές κάλυψαν όχι μόνο έκτακτες ανάγκες, αλλά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

Οι τηλεοπτικές άδειες

Γράφει ο
Πέτρος Παραράς
Kαθυγητής Πανεπιστημίου
 
Για το φλέγον αυτό ζήτημα το Σύνταγμα, καθ’ ερμηνεία του άρθρ. 15 παρ. 2, θέτει κατά τη γνώμη μου τους κάτωθι κανόνες:

Για τα «κλεψιμαίικα»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό που αποδεικνύεται συνεχώς αυτές τις μέρες, κατά τη συζήτηση του καλπονοθευτικού νόμου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ότι Τσίπρας και Καμμένος (από κοντά και ο Λεβέντης και με τον Κουβέλη να… σπρώχνει από έξω και τον Παπανδρέου να… κάνει προτάσεις) είναι πως οι κύριοι αυτοί αν είναι με κάτι συνεπείς είναι με την εξουσιομανία τους – και όχι με το «πάγιο αίτημα για απλή αναλογική».
Αν κάτι επιθυμούν περισσότερο από κάθε τι, είναι οι καρέκλες τους (σημερινές και μελλοντικές) – και όχι η καλύτερη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης.
Άλλωστε, τον λαό χρησιμοποιούν πάντα όλες οι αυταρχικές κυβερνήσεις για να διαιωνίσουν την εξουσία τους – ο Τσάβες έκανε εκλογές για να παρατείνει τη θητεία του, ο Ερντογάν επικαλείται τον λαό για να επαναφέρει την ποινή του θανάτου, εξαπολύοντας ένα πρωτοφανές πογκρόμ με βάση λίστες προγραφών που υπήρχαν εκ των προτέρων.

Ο Χρίστος Δήμας εισηγητής στην Επιτροπή Ελέγχου του κρατικού προϋπολογισμού












Βασικός εισηγητής στην Επιτροπή Απολογισμού της Βουλής ήταν ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος ανέλαβε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί πάνω στα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Κατά την εισήγηση του, ο κ. Δήμας ανέδειξε τη δυσαρμονία που υπάρχει

ΟΓΑ: Καταβάλλεται σήμερα η β΄δόση για τα οικογενειακά επιδόματα

Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν, τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ Τριμήνου 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι και 26-06-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν, τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ Τριμήνου 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι και 26-06-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δημόσιο: Άμεσα η κατάταξη των υπαλλήλων & η συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων (εγκύκλιος)

Τη συγκέντρωση στοιχείων για την κατάταξη των υπαλλήλων και τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων βάσει των διατάξεων του ν. 4369/2016, ζητά με ΕΓΚΥΚΛΙΟ του προς όλα τα υπουργεία και τις Ανεξάρτητες Αρχές ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Συγκεκριμένα ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού/Προσωπικού οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα: