Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτο δελτίο , βροχές, καταιγίδες, χιόνια

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Που θα χιονίσει!Νέα επιδείνωση θα προυσιάσει από σήμερα ο καιρός στην χωρα από τα δυτικά.
Πιο αναλυτικά: Σήμερα από το βράδυ θα πέσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιοόνιο, Πελοπόννησο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά και στην Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από το βράδυ και θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Αύριο Παρασκευή, θα βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη την Δυτική Ελλάδα και επίσης στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πυκνό χιόνι θα πέσει στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και στα Ηπειρωτικά.
Το Σάββατο, θα βρέχει καταρρακτωδώς στις Κυκλάδες, την Κρήτη τα νηδσιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο, την Δυτική Στερεά την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα βρεχει έντονα αλλά κατά την διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Πυκνό χιόνι θα συνεχίσει να πέφτει στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικης Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

To Nτέρμπι κορυφής της Κορινθίας σε live ραδιοφωνική μετάδοση το Σαββατο από το ΔΑΚ Κορίνθου


ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ Α1! ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ 28/11/ 15.00 ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ‘’ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ‘’ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠO TO GREEKRADIOWEBCHANNEL.BLOGSPOT .COM , TO LIVE24.GR ΚΑΙ GREEKRADIOS.GR ΣΤΑ WEB RADIOS & ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ & TABLETS ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ USTREAM & LISTEN2MYRADIO

Συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων στην Πελοπόννησο

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η πρόταση για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να ανταποκριθεί η αστυνομία στις απαιτήσεις της εποχής.
 Στην παρουσίαση της πρότασης, η οποία τέθηκε σε διαβούλευση κι αναμένεται να εφαρμοστεί από την προσεχή άνοιξη, ήταν παρόντες ο γενικός γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, βουλευτές και εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, συγχωνεύεται 30 αστυνομικές  δομες σε όλη την Πελοπόννησο, κατά βάση λόγω μικρής υφιστάμενης οργανικής δύναμης, και δεδομένου ότι δεν αποτελούν έδρα δήμου, παρουσιάζουν χαμηλή εγκληματικότητα και ουσιαστικά οι περιοχές που καλύπτουν ήδη αστυνομεύονται με καθημερινές εποχούμενες περιπολίες από γειτνιάζοντα αστυνομικά τμήματα.
Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει:

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΩΡΑ - Χειμωνιάζει

Ποιες είναι οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων (πινάκες)

Τις αλλαγές που επέρχονται στη Συνταξιοδοτική Νομοθεσία των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ψήφιση του Ν.4336/2015 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 94/14-8- 2015), του Ν.4337/2015 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 129/17-10-2015) και την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης 122900/0092/2015 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 2325/27-10-2015), καταγράφει σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αναλυτικά:

Δούρου κατά Τσίπρα: Κόβεις τους μισθούς και τις συντάξεις του κόσμου

.Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της Ρένας Δούρου, σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, καθώς συνδέει τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα με τη... συνεχή μείωση των μισθών ... 

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μειώσεις στις συντάξεις ως 20%

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό όλες οι συντάξεις θα υπολογίζονται με βάση τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από το ΙΚΑ καθώς έπειτα από ομόφωνη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής, όλα τα Ταμεία θα ενοποιηθούν κάτω από αυτό.

Νομικό «κόλλημα» στην παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους – Μεγαλύτερη διάρκεια στα νέα προγράμματα

Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, η Ρ. Αντωνοπούλου, διερεύνησε το αίτημα που έχει κατατεθεί, μεταξύ άλλων και από αρκετούς δήμους, για επέκταση της διάρκειας του Προγράμματος.

«Άντον Τσέχωφ – Αντώνης Σαμαράκης: μια διακειμενική επαφή»

ΣΕ Α ΠΡΟΣΩΠΟ

ΑΡΘΡΟ


της Σταυρούλας Γ. Τσούπρου

Το όνομα του Αντώνη Σαμαράκη ταυτίστηκε και παρέμεινε ταυτισμένο με το ανθρωπιστικό μήνυμα του έργου του και, ταυτόχρονα, με το μήνυμα της αγάπης και της «απέραντης κατανόησης» που έδινε με το παράδειγμα...

diastixo.gr

diastixo.gr

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: ΆΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙO

 

Μείωση του διοικητικού φόρτου κατά τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων,  επιλογής και παρακολούθησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει ψήφισμα που υιοθέτησε  σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην παρέμβασή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη,  ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η απλοποίηση της υποβολής και του ελέγχου των αιτήσεων των ενδιαφερομένων με τον καθορισμό του τέλους του 2015 ως υποχρεωτικής ημερομηνίας για την υιοθέτηση από την Κομισιόν και τα κράτη μέλη, κοινών κανόνων για την παρουσίαση, υποβολή και έλεγχο των έργων στο διαδίκτυο.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη  έχει ως εξής:

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ!

Την κατάλυση της δημοκρατίας, όπως προφανώς αναμένει ο λίγος κ.Τσίπρας και την αντικατάσταση της από μία ολιγαρχία των τεχνοκρατών προτείνει επίσημα ο Βασίλης Λεβέντης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων που ανάμενε δεκαετίες για να εισέλθει στη Βουλή και να παραδώσει λίγες εβδομάδες μετά την ψήφο του λαού σε μη δημοκρατικά εκλεγμένους πολίτες.

ΔΡΑΣΗ: Προσλήψεις, αυξήσεις, φόροι: η κυβέρνηση έχει σχέδιο, την αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα



26.11.2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσλήψεις, αυξήσεις, φόροι: η κυβέρνηση έχει σχέδιο, την αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα

Μόνο αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι:

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων




        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Λουτράκι   26/11/2015
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Αριθμ. Πρωτ.: 23484
                        ΔΗΜΟΣ         
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 30η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


"Ένας Δρόμος Χριστούγεννα"
Πρόγραμμα εκδηλώσεων "Η πόλη θα λάμψει!"
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015



16:00 Κλείσιμο της Ελευθερίου Βενιζέλου από το ύψος της Μ.Αλεξάνδρου  έως την πλατεία 25ης Μαρτίου.

17:00 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον Ελληνορωσικό Σύλλογο ΦΙΛΙΑ (πλατεία 25ης Μαρτίου).

18:00 Χορευτικό από το τμήμα Ευρωπαϊκών χορών της καθηγήτριας Ιωάννας Χατζηαθανασίου (πλατεία 25ης Μαρτίου).

19:00 Zumba Street dance από τη σχολή χορού του Δημήτρη Κολιάκου που θα ξεκινήσει από το ΚΕΠ και θα καταλήξει στην πλατεία 25ης Μαρτίου.

20:00 Άναμα δέντρου και φωταγώγηση της πόλης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου (πλατεία 25ης Μαρτίου).

20:30 Συνεχίζουμε με μουσική από τους DJ's που θα παίζουν σε όλη την διάρκεια του απογεύματος.

Σας ενημερώνουμε ότι:
     θα έχει στηθεί εξέδρα στην πλατεία 25ης Μαρτίου όπου θα πραγματοποιηθούν τα παραπάνω γεγονότα και θα έχουν τοποθετηθεί ηχεία σε όλο το κομμάτι του δρόμου που θα παραμένει κλειστό και θα παίζει μουσική από τους DJ's,
     σε κάποια σημεία του δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί άπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά,
     κεράσματα από μαγαζιά της πόλης,
     Άγιος Βασίλης που θα μοιράζει δώρα και ζαχαρωτά στα παιδιά.

Special guests: DJ Airth & Zero από τους Vegas!

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ο αριστερός συμβιβασμός οδηγεί από την άνοιξη στο… καλοκαίρι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά την άνευ όρων συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, οι υπουργοί τους και οι βουλευτές τους δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι υποχρεώθηκαν σε συμβιβασμό, άλλοτε επειδή εκβιάστηκαν και άλλοτε ως μια τακτική υποχώρηση.
Μιλώντας μάλιστα ενώπιον της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος.

Είπε:
«Είναι ένας αγώνας μακροχρόνιος που χρειάζεται πολιτικές συμμαχίες, ανάδυση και ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων, συγκρότηση κοινωνικών δικτυώσεων και στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με μία αριστοτεχνική κίνηση ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας διαβάλλει και διαλύει την ακέφαλη Νέα Δημοκρατία. Με μία πρωτοφανή διπλωματικά κίνηση από το Ισραήλ πετάει ξανά την μπάλα στη κερκίδα για να κερδίσει πολύτιμο χρόνο υλοποιώντας την αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης της Αριστεράς είναι οδυνηρά για το Ελληνικό Δημόσιο, τους μετόχους και τους φορολογούμενους. Και οι  ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παρέλαβε, τον Ιανουάριο του 2015, ένα επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα, όπως αναγνωρίζεται και από τους εποπτικούς φορείς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Π.Α.ΜΕ: 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ







 
Αθήνα, 25 /11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό! Στις 3 Δεκέμβρη να νεκρώσουν χώροι δουλειάς και κλάδοι. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης ώστε να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.

Καμιά συναίνεση  στη σφαγή!

Ξεσηκωμός τώρα για:

  • Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
  • Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας!
  • Να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.