Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Κόρινθος: Θλίψη για το δελφίνι που έχασε τον προσανατολισμό του στην παραλία Καλάμια - Δεν τα κατάφερε το θηλαστικό

 Κόρινθος: Θλίψη για το δελφίνι που έχασε τον προσανατολισμό του στην παραλία Καλάμια  Δεν τα κατάφερε το θηλαστικό  

 


 

  Θλιβερό τέλος είχε ιστορία που συγκίνησε όλο το Πανελλήνιο με το άτυχο δελφινάκι που έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στην Κόρινθο, στα ρηχά νερά παραλίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το δελφίνι βρέθηκε να βρίσκεται σχεδόν εκτός νερού στην παραλία Καλάμια. Οι λουόμενοι το βοήθησαν να βρει εκ νέου τον προσανατολισμό του και να γυρίσει στο περιβάλλον του μέσα στα βάθη της θάλασσας.  Ένα 24ωρο, όμως, αργότερα, το νεαρό δελφίνι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, χάνοντας τη μάχη.

Συγκεκριμένα το λιμεναρχείο Κορίνθου με τη βοήθεια ιδιώτη μετέφεραν με σκάφος το μικρό δελφίνι στα ανοιχτά στον Κορινθιακό, αλλά δυστυχώς το πρωί εντοπίστηκε νεκρό στην παραλία της Κορίνθου κοντά στα 5Φ, όπως αναφέρει το korinthostv.gr.

Δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα: Θρίλερ με τα αίτια θανάτου – Εξετάζεται να τη σκότωσε το κριάρι της

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/06/Capture-20.jpg 

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της 68χρονης κτηνοτρόφου που εντοπίστηκε νεκρή απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου, από τον ανιψιό της έξω από το ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι Καβάλας, καθώς μετά τη δεύτερη συμπληρωματική αυτοψία που έκανε την Κυριακή ο ιατροδικαστής προέκυψαν νέα ευρήματα που ωθούν τις Αρχές να εξετάσουν και δεύτερο σενάριο πέραν της εγκληματικής ενέργειας.

Ειδικότερα το ένα σενάριο που ερευνάται είναι αυτό της εγκληματικής ενεργείας, δηλαδή η γυναίκα να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Μάλιστα ο αδερφός του θύματος μιλώντας στο ΜΕGA,

Επιχειρηματίας που πουλάει αυτοκίνητα επιστράτευσε κλαρινιτζή και γίνεται viral

 

Οι εικόνες έρχονται από τη Λάρισα με τον ήχο από το κλαρίνο να ντύνει ένα βίντεο που έχει αρχίσει να κάνει το γύρο του διαδικτύου… 

 


Κλαρίνο, τραγούδι και κάπου ανάμεσα η διαφήμιση που κάνει στη Λάρισα επιχειρηματίας, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει πελάτες για τα αυτοκίνητα που πουλάει.

Το βίντεο γίνεται viral αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί αγοραστής για το όχημα που βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο.

Έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο επέλεξε Λαρισαίος επιχειρηματίας να διαφημίσει τα αυτοκίνητα που πουλάει στην επιχείρησή του, συνοδεύοντας το βιντεάκι του στο Instagram, με κλαρίνο και τραγούδι, από φίλο του κλαρινιτζή.

Ο Παναγιώτης Τσουμάνης πάντα πρωτοπορεί και έχοντας περάσει και ο ίδιος από τις πίστες νυχτερινών μαγαζιών κάποια χρόνια πριν, δεν ξεχνάει να βάζει στην καθημερινότητα του το τραγούδι με κάθε τρόπο.

 

Ναύπλιο : Δημοτικός υπάλληλος κολύμπησε 5,3 ναυτικά μίλια για να μεταφέρει το μήνυμα της αποφυγής του καπνίσματος

 Αργολίδα: Δημοτικός υπάλληλος κολύμπησε 5,3 ναυτικά μίλια για να μεταφέρει το μήνυμα της αποφυγής του καπνίσματος 

 

Mεγάλη απήχηση βρήκε η πρωτοβουλία του Σταύρου Σμυρλή, να κολυμπήσει (10 χλμ.), απ’ το Κιβέρι Αργολίδας, μέχρι το λιμάνι του Ναυπλίου.

Με τον τρόπο αυτό, ο δημοτικός υπάλληλος του δήμου Ναυπλιέων, θέλησε να προωθήσει το μήνυμα της άθλησης, της υγιεινής ζωής και του κοψίματος του καπνίσματος.

Η ενέργειά του, έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Διοργανωτές ήταν ο δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ του δήμου Ναυπλιέων, ο ΕΟΔ και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αργολίδας.

“Η ζωή χωρίς το τσιγάρο έχει μεγάλη ελευθερία”, είπε ο πρωταγωνιστής του εγχειρήματος αυτού.

Ο Σταύρος Σμυρλής, έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες, παρόμοιες δράσεις και όλες αυτές οι παρεμβάσεις του, έχουν βρει ιδιαίτερη απήχηση στο κοινού του Ναυπλίου.

Πανσέληνος Ιουνίου: Έρχεται το «Φεγγάρι της φράουλας»

 Πανσέληνος Ιουνίου: Έρχεται το «Φεγγάρι της φράουλας» 

 Απόψε Κυριακή (4/6) είναι η πρώτη πανσέληνος του φετινού καλοκαιριού και είναι το λεγόμενο «Φεγγάρι της φράουλας».

Καθώς ο Ιούνιος θεωρείται ο κατάλληλος μήνας για τη συγκομιδή της φράουλας, η πανσέληνός του πήρε το όνομά της από το φρούτο αυτό. Οι ειδικοί περιγράφουν το «Φεγγάρι της φράουλας» σαν μια πορτοκαλί σφαίρα που σταδιακά κιτρινίζει και όταν ανέβει ψηλά είναι ως και 30% πιο φωτεινή αλλά ίσως και υπερβολικά θολή σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Αν και στη χώρα μας είμαστε ακόμη εν αναμονή αυτής της εντυπωσιακής πανσελήνου, σε άλλες χώρες το «Φεγγάρι της φράουλας» έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του… 


 

Ο Κώστας (Μπακογιάννης) που ενώνει (την ιστορική μνήμη της Κεντροδεξιάς)

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2023/06/Screenshot-2023-06-01-at-9.10.27-AM-600x474.png 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η Αθήνα είναι μεγαλύτερη όλων ημών… Ως διαρκής ανάμνηση του μαιευτηρίου της Δημοκρατίας, που επέτρεψε στο φως των ιδεών να ταξιδέψει στο ιστορικό μέλλον της ανθρωπότητας, να μπολιάσει τις ανησυχίες των Διαφωτιστών, και να διασφαλίσει τη διαρκή αναζήτηση της προόδου, ως ταυτοτική αναγκαιότητα λαών και κοινωνιών.

Η Αθήνα που συνεχίζει να διαχέει φως. Και ο σημερινός Δήμαρχός της, που κατανοεί τις μεγάλες αλήθειες της ιστορικής κληρονομιάς της. Μια εκδήλωση για τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον “μπουλντόζα” που άνοιξε το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση, στην επέτειο 36 ετών από τη γέννηση του Αθήνα 9.84.

Του Αγίου Πνευματος αυριο εορτάζει Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ



Αύριο Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει  ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος.Δερβενίου
Απόψε παραμονή της εορτής εψάλει, Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τους ιερείς της περιοχής.
Αύριο ημέρα της εορτής θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. 

Εκτός από τον  Ιερό ενοριακό της Αγίας Τριάδος Δερβενίου αύριο εορτάζουν και ιεροί Ναοί στα Λαγκαδέικα, στα Καλύβια, στην Αρχαία Σικυώνα , στο Κρυονέρι, στον Κουταλά, στον Γαλατά Νεμέας και στο Σοφικό.  

  ( Λαγκαδέικα) 

Το χωρίο Λαγκαδέϊκα βρίσκεται στους πρόποδες της Χελιδορέας (Μαύρο Όρος). Είναι σχεδόν εγκαταλελλειμμένο από κατοίκους και ο μητροπολιτικός του ναός είναι ο ναός της Αγίας Τριάδος. Είναι μονοθάλαμος ναός και χρονολογείτε πρίν την επανάσταση του 1821. Το τέμπλεο είναι μικρό, ξυλόγπυπτο και πλήρως Αγιογραφημένο. Το καμπαναριό είναι λίγα μέτρα πιο μακριά από τον ναό, είναι τρίτοξο και δείχνει το μεγαλείο της εποχής του όταν το χωριό ήταν σε μεγάλη ακμή, πρίν την επανάσταση.

( Αρχαία Σικυώνα) Ο Ιερός Ναός Αγ. Τριάδος Βασιλικού εκτίσθη τον 13ο αιώνα. Ο ρυθμός του είναι μονόκλιτος μετά τρούλου. Κατά την ανέγερση του χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως πέτρα και μάρμαρα προερχόμενα από αρχαίους Ναούς και κτίσματα ευρισκόμενα πέριξ του αρχαίου θεάτρου αλλά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Σικυώνας και σε πολλά σημεία είναι ορατά. Ο Ιερός Ναός ανήκει στα Βυζαντινά Μνημεία και εποπτεύεται από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία και την συντηρεί. Ο ορισμός του ως ενοριακός Ιερός Ναός έγινε με Βασιλικό Διάταγμα της 29 Ιουλίου του έτους 1911.


ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Γ’ Εθνική: Τα αποτελέσματα στα μπαράζ των Ενώσεων σε 5ο και 6ο όμιλο / Παναιγιάλειος - Αμυκλαικός 4 - 1 , Κόρινθος - Νέα Αρτάκη 1 - 1/ H απονομή του πρωταθήματος στην Κόρινθο (βιντεο),

 


 

 Στους σημερινούς (4/6) αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ για την άνοδο 24 ομάδων στη Γ’ Εθνική,  στους ομίλους 5ο και 6ο σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα: 

5ος ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική)

Παναιγιάλειος – Αμυκλιακός 4-1

Παλληξουριακός – ΑΟ Λεβάντε 3-1

Εράνη Φιλιατρών – ΠΑΟ Βάρδας 1-1.

*** Ρεπό είχε το Λεωνίδιο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΙΤΚΗ (11/6, 17.00)

Εράνη Φιλιατρών – Παλληξουριακός

ΠΑΟ Βάρδας – Παναιγιάλειος

Αμυκλιακός – Λεωνίδιο.

*** Ρεπό έχει ο ΑΟ Λεβάντε.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

 Παναιγιάλειος

5

12-4

13

2

ΠΑΟ Βάρδας

5

10-4

11

3

Παλλυξουριακός

5

7-4

10

4

Εράνη Φιλιατρών

5

11-5

7

5

Αμυκλιακός

5

4-9

6,

6

ΑΣ Λεωνίδιο

5

8-11

3

7

ΑΟ Λεβάντε

5

6-21

1

6ος ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική)

Ελλοπιακός – Περαμαϊκός 2-0

ΠΑΣ Κόρινθος – ΑΟ Νέας Αρτάκης 1-1

Απόλλων Ευπαλίου – Αίολος Καρπενησίου 6-1.

*** Ρεπό είχε η Κορωνίδα Κοιλάδας.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΙΤΚΗ (11/6, 17.00)

Απόλλων Ευπαλίου – ΠΑΣ Κόρινθος

Αίολος Καρπενησίου – Ελλοπιακός

Περαμαϊκός – Κορωνίδα Κοιλάδας.

*** Ρεπό έχει η Νέα Αρτάκη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Νέα Αρτάκη

6

18-5

16

2

ΠΑΣ Κόρινθος

5

10-1

11

3

Ελλοπιακός

5

9-5

9

4

Περαμάικος

6

7-6

7

5

Κορωνίς Κοιλάδας

5

5-14

4

6

Απόλλων Ευπαλίου

5

7-11

3

7

Αίολος

5

2-16

0



 

 

 

 

Μόλις μία αγωνιστική απομένει για τους επτά από τους οκτώ ομίλους των μπαράζ ανόδου από τις τοπικές ενώσεις στην Γ’ Εθνική. Τρεις αγωνιστικές απομένουν στον έβδομο όμιλο που ξεκίνησε αργότερα. Για την ώρα πάντως, έχουν ήδη σφραγίσει 11 από τα 24 εισιτήρια που θα πάρουν συνολικά οι πρωταθλητές των ενώσεων και τα υπόλοιπα 13 θα κριθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Αυτοί που ήδη πανηγύρισαν την άνοδο στην τρίτη εθνική κατηγορία είναι: 1ος όμιλος: Ορέστης Ορεστιάδας, Νίκη Ευκαρπίας. 3ος όμιλος: Θύελλα Κατσικά. 4ος όμιλος: Κιλελέρ, Μαγνησιακός. 5ος όμιλος: Παναιγιάλειος, ΠΑΟ Βάρδας, 6ος όμιλος: Νέα Αρτάκη, ΠΑΣ Κόρινθος. 8ος όμιλος: Ηλυσιακός, ΑΕΡ Αφάντου. Υπενθυμίζουμε πως οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο των μπαράζ θα ανέβουν στην Γ’ Εθνική.