Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι οι δικαιούχοι

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι οι δικαιούχοι 

Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπρου, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για το 2022. 

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, πέρσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Η παροχή επιπλέον κινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και εφέτος.

Να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Κοινωνικός Τουρισμός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022

55.000 ευρώ στοίχισε το… ψωμί σε αρτοποιό στα Καλάβρυτα.

   

Το ψωμί …ψωμάκι είπε ιδιοκτήτρια αρτοποιείου στα Καλάβρυτα που έπεσε θύμα απάτης και είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό της λογαριασμό 55.000- ευρώ.

Άγνωστος δράστης προσποιούμενος γνωστό επιχειρηματία της περιοχής, αγόρασε προϊόντα από το αρτοποιείο και κατέθεσε το ποσό μέσω διατραπεζικής συναλλαγής. Ταυτόχρονα στο κινητό της τηλέφωνο η γυναίκα έλαβε μήνυμα με σύνδεσμο (link) που προσομοίαζε με την τράπεζα της, επιβεβαίωσε τους προσωπικούς κωδικούς της, δίνοντας εν αγνοία της πρόσβαση στον απατεώνα.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αρχίζουν τα έργα προστασίας και ανάδειξης του δάσους του Πευκιά Ξυλοκάστρου

  

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα προστασίας και ανάδειξης του αισθητικού δάσους Πευκιά, στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Αυτό, προέκυψε, μετά και την συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της περιοχής, Βλάσης Τσιώτος με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη.

Παράλληλα, βγαίνουν σε δημοπράτηση, το έργο της αναβάθμισης του οδικού άξονα Τρίκαλα – Ξυλόκαστρο και το έργο της διαμόρφωσης και της ανάπλασης της περιοχής, ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Επίσης, έγινε γνωστό, ότι προχωρούν κανονικά και τα αθλητικά έργα σε Ξυλόκαστρο και Ροζενά.

Τέλος, υπήρξε και αίτημα του δημάρχου προς την Περιφέρεια, για ασφαλτόστρωση, επιπλέον 3 χλμ. στην παλαιά εθνική οδό, κάτι που θα δρομολογηθεί.

'Εχασε έδαφος ο Τενεάτης στην Κόρινθο ( 1 - 1) με την Χαλκίδα. / Λευκή ισοπαλία κορυφής το Πατραι με τον Πανηλειακό.

 https://www.teneatis.gr/media/k2/items/cache/245effadf41c6129f4fe7accc564ef86_M.jpg

Με την 5η αγωνιστική συνεχίστηκαν σήμερα Τετάρτη (25/5/22, 17:00) τα μπαράζ που δίνουν οι πρωταθλητές των Ενώσεων όλης της χώρας για την άνοδο 24 ομάδων στη Γ’ Εθνική .

 Στον 6ο όμιλο ο πρωταθλητής Κορινθίας Τενεάτης Αθικίων αν και προηγήθηκε στο σκόρ με τον Στάθη Λέκκα στο 11΄(απεχώρησε τραυματισμένος αργότερα) δεν κατάφερε στο ΔΑΚ Κορίνθου,να νικήσει τελικά τον ΑΟ Χαλκίδας που ισοφάρισε  με σκορερ τον Λεκκα στο 80΄στο τελικό 1 – 1.  

Την ίδια στιγμή  ο Παναργειακός επικράτησε στο Άργος, με 2 – 1 του Απόλλωνα Ευπαλίου. Σκόρερ και των 2 τερμάτων του Παναργειακού ανεδείχθη ο Αιβαλιώτης ( 19΄& 80΄), ενώ για την ομάδα της Δωρίδας σκόραρε στις καθυστερήσεις του αγώνα (91΄) ο Θανασιάς. Στην Αντίκυρα,ο τοπικός Κυπάρισσος σάρωσε με 4 – 0 ( 38΄ Κόλλιας, 48΄& 76΄ Λεσάι, 89΄Κάραι) τον Αιόλο Καρπενησίου. Τέλος ρεπό έχει η ΑΕ Μοσχάτου.

5η αγωνιστική

Κυπάρισσος Αντίκυρας – Αίολος Καρπενησίου 4 - 0
Τενεάτης Αθικίων - ΑΟ Χαλκίς  1 - 1

Παναργειακός  - Απόλλων Ευπαλίου  2 - 1
Ρεπό: ΑΕ Μοσχάτου

Η βαθμολογία

1

ΑΕ Μοσχάτου

4

11-2

10

2

 Παναργειακός

5

10-3

8

3

ΑΟ Χαλκίς

4

7-2

8

4

Απόλλων Ευπαλίου

4

5-5

6

6

Κυπάρισσος Αντίκυρ

4

7-7

5

4

Τενεάτης Αθικίων

4

6-6

4

7

Αίολος Καρπενησίου

3

0-15

 

5ος όμιλος

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 313 νέα κρούσματα ( 47 στην Κορινθία, 56 στην Μεσσηνία, 105 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (- 53) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 313 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (208) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (105).  

  Συγκεκριμένα: