Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Καραμπάγκ - Ολυμπιακός 0-0: Έμεινε ζωντανός για το Conference League!

 Καραμπάγκ - Ολυμπιακός 0-0: Έμεινε ζωντανός για το Conference League! 

O Ολυμπιακός απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Αζερμπαϊτζάν από την Καραμπάγκ (0-0 ) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League λλαά έμεινε ζωντανός και διατηρώντας ελπίδες πλέον θα τα δώσει «όλα για όλα»  για την 3η θέση για να συνεχίσει και τον Φλεβάρη. από το Europa Conference League.

Όρθιος στο Μπακού έμεινε ο Ολυμπιακός. Παρότι πιέστηκε, ζορίστηκε, αλλά και έφτιαξε και ο ίδιος φάσεις για να πάρει τη νίκη με αποκορύφωμα το δοκάρι του Αμπουμπακάρ στο 37', το 0-0 με την Καραμπάγκ τού δίνει ελπίδες για την κατάληψη της 3ης θέσης στο Europa Conference League, έχοντας τη Ναντ ως διεκδικήτρια του ίδιου εισιτηρίου! Μια Ναντ που ισοπεδώθηκε από την Φράιμπουργκ στην Γαλλία με 0-4...  

Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.

Σήμερα μεταφέρονται οι δράσεις στο Δερβένι..

Το απόγευμα στις 5.00 μμ παράκληση στον ναό Αγ.Ιωαννη στο Δερβένι και ακολουθεί ομιλία συζήτηση, του Φυσικοθεραπευτή Παναγιώτη Νικολοπουλου ,με θέμα "Η φυσικοθεραπεία και η άσκηση στη Γ'Ηλικια),στον χώρο του ΚΑΠΗ Δερβενίου.

Super League 2: Το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοέμβρη ξεκινά το πρωτάθλημα!

 Super League 2

Όπως και να' χει οι ιθύνοντες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας αποφάσισαν κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Super League 2 που διεξήχθη την Τετάρτη (12/10) την έναρξη του νέου πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 5/6 Νοεμβρίου. Άλλωστε πριν από τις 25 Οκτωβρίου η ΕΕΑ δεν μπορούσε να ελέγξει τους φακέλους των τριών ομάδων που πήραν τελευταίες το εισιτήριο για τη Superleague 2, συγκεκριμένα του ΠΑΟ Ρουφ, της Ηλιούπολης και του Ηρακλή Λάρισας.

Είναι η 4η ημερομηνία που ορίζει για την σέντρα της κατηγορίας η διοργανώτρια μετά τις 11/09, 25/09 και 16/10 που παρήλθαν άκαρπες...

Αυγενάκης σε ΕΠΟ για Μητρώο: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή!»

Αυγενάκης σε ΕΠΟ για Μητρώο: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή!»

Μία τελευταία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο.

Τα σωματεία που θα προχωρήσουν σε αυτό το βήμα, ακόμη κι αν δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο, θα έχουν τη δυνατότητα

Εκδήλωση στην Αρχαία Κόρινθο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας

  

Εκπαιδευτικό και οικογενειακό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας, οργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Υποστηρίζει τα δρώμενα και ο ΣΕΑΚ.Η δράση θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022, στις 11 το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Εκεί θα είναι και γνωστοί αγγειοπλάστες και αγγειογράφοι. Θα γίνουν μαθήματα αγγειογραφίας, αγγειοπλαστικής.


Μικροί και μεγάλοι, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν να πλάσουν με πηλό, δικά τους αγγεία.

Θα προσπαθήσουν να ζωγραφίσουν κεραμικές μινιατούρες, ενώ θα δοκιμάσουν να συντηρήσουν σπασμένα αντίγραφα αγγείων.

Στην εκδήλωση που υποστηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα παρευρεθούν αρχαιολόγοι και συντηρητές της Αμερικάνικης Σχολής και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την πώληση πιεσόμετρου και οξύμετρου από γνωστή αλυσίδα παιχνιδάδικων

 Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την πώληση πιεσόμετρου και οξύμετρου από γνωστή αλυσίδα παιχνιδάδικων 

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να απαγορεύσει τη διακίνηση και διάθεση συγκεκριμένων ιατροτεχνολογικών προϊόντων από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών και διαφόρων αντικειμένων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, πρόκειται για ένα πιεσόμετρο και ένα παλμικό οξύμετρο που κατασκευάζονται στο εξωτερικό για λογαριασμό της JUMBO AE, «καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά κατά παράβαση των άρθρων 19 και 20 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745, διότι δεν τεκμηριώνεται η νόμιμη κυκλοφορία τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα«.

Μόνο νίκη στο Μπακού για να μείνει ζωντανός ο Ολυμπιακός.

 Μόνο νίκη για να μείνει ζωντανός

Τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει για τον Ολυμπιακό και για αυτό το αποψινό ματς στο Μπακού χαρακτηρίζεται ως must win για τους Ερυθρόλευκους.

Μια εβδομάδα μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και πάλι την Καραμπάγκ, ωστόσο αυτή τη φορά στο Μπακού (13/10, 19:45) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Ένα do or die ματς για την ομάδα του Μίτσελ, καθώς πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, εάν οι Πειραιώτες θέλουν να παραμείνουν στο κόλπο της πρόκρισης. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε γνωστό ότι αύριο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Παράλληλα είναι δεδομένη η πρόθεση του να προσεγγίσει το ματς με έναν σχηματισμό 3-5-2 σαν εκείνο που προτίμησε και πριν από μια εβδομάδα. Έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο Εμβιλά, ο Μασούρας, ο Χουάνγκ, ο Μπιέλ, ο Ρέαμπτσιουκ κλπ αγωνίζονται αδιάκοπα.

«Φυσικά και έχω καταλήξει ποιοι θα παίξουν αύριο. Έχουμε κάποια προβλήματα φυσικής κατάστασης με παίκτες που έπαιξαν στο πρώτο παιχνίδι και μας υποχρέωσε σε αλλαγές. Έπρεπε να προσαρμόσουμε την ενδεκάδα και την αποστολή. Μένουν τρεις αγώνες για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσαρμόσουμε στις συνθήκες την ενδεκάδα και την αποστολή», ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μίτσελ ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση στο Μπακού άφησε εκτός τον Μπιέλ, με σκοπό να του δώσει ανάσες εν όψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: 

Ουσεϊνού Μπα, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Σισέ, Ινμπομ Χουάνγκ, Καλογερόπουλος, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κούντε, Εμβιλά, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαπουντζής, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Βρσάλικο.

Πέθανε ο Σταύρος Σαράφης

 Πέθανε ο Σταύρος Σαράφης 

 


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών, άφησε την Πέμπτη (13/10) ο Σταύρος Σαράφης.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, πρόσφατα αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη και ξύπνησε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας και την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση. Τα δυσάρεστα νέα επιβεβαίωσε και ο επίσημος ΠΑΟΚ.

Ο Σταύρος Σαράφης υπήρξε από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου στα τέλη της δεκαετίας του '60, αρχές του '70.

Το 1ο φεστιβάλ Γαστρονομίας στα Τρίκαλα Κορινθίας

  

Η πέμπτη και τελευταία εκδήλωση για την φετινή χρονιά, του 1ου φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα γίνει στα πανέμορφα Τρίκαλα Κορινθίας.

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2022, στα λεγόμενα Μεσαία Τρίκαλα, στις 12 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου. Υποστηρίζει το δρώμενο ο Σύλλογος Ξενοδόχων δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας.

Στόχος, η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους.

Επίσης, σκοπός του φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.

Συγχρόνως, προωθείται η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Champions League: Ισοπαλία στη Βαρκελώνη (3-3), επτάρα η Λίβερπουλ στη Γλασκώβη (1-7)

 Champions League: Ισοπαλία στη Βαρκελώνη (3-3), επτάρα η Λίβερπουλ στη Γλασκώβη (1-7)    

Στην 4η αγωνιστική του Champions League η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ αναδείχτηκαν ισόπαλες με 3-3 και οι Μιλανέζοι έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Επίσης η Λίβερπουλ φιλοδώρησε με επτά γκολ τη Ρέιντζερς, στη Γλασκώβη (1-7), ενώ η Πόρτο νίκησε την Μπάγερν Λεβερκούζεν, εκτός έδρας με 3-0,  με ένα γκολ του Γκαλένο και δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του ψύχραιμου Ταρεμί παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Γερμανών και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στα άλλα ματς η Μαρσέιγ επικράτησε της Σπόρτινγκ, εκτός έδρας, με 2-0, η Τότεναμ νίκησε την Άιντραχτ με 3-2, ενώ η Μπάγερν Μονάχου έκανε επίδειξη ισχύος και κέρδισε την Βικτόρια Πλζεν, εκτός έδρας, με 2-4.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ