Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Super League: Σεφτέ ο Απόλλων Σμύρνης, γκέλα ξανά ο Παναθηναϊκός, πίκρα στον Ατρόμητο

 Super League: Σεφτέ ο Απόλλων Σμύρνης, γκέλα ξανά ο Παναθηναϊκός, πίκρα στον Ατρόμητο 

Η έβδομη αγωνιστική της Super League ξεκίνησε με τρία ματς το Σάββατο (23/10). Στη Ριζούπολη, ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε την πρώτη νίκη στη σεζόν, καθώς υπέταξε τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα (1-0).

Στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να καταγράψει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο ενεργητικό του, αφού ο Αστέρας γύρισε τούμπα το ματς (2-1) και ντούμπλαρε τα δικά του τρίποντα.

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος στόχευε στην δική του πρώτη νίκη στη σεζόν, αλλά ο Ιωνικός είχε διαφορετική άποψη, κέρδισε με 2-0 και έφερε την ομάδα των δυτικών προαστίων στα… πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Τα αποτελέσματα (7η αγωνιστική):

«Έλαμψε» ξανά ο Αστέρας Τρίπολης ,2 - 1 τον Παναθηναϊκό .

 Αστέρας Τρ.- Παναθηναϊκός 2-1: «Έλαμψε» ξανά ο Αστέρας! 

Παίζοντας καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» 2-1 τον Παναθηναϊκό παραμένοντας αήττητος εντός έδρας επί των «πρασίνων» από το 2017. Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή, αλλά δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και οι Αρκάδες αν και έχαναν κατάφεραν με ευκολία να το κερδίσουν. 

Συντάξεις Νοεμβρίου 2021: Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Χατζηδάκης: Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα δούμε τις εκκρεμείς συντάξεις 

Αρχίζουν να καταβάλλονται οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2021. Η αρχή θα γίνει από τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου.

Κέρκυρα: Νέες καταστροφές από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις

  

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Κέρκυρα η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα το νησί. Σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, σπίτια και αυλές. Όμως, σοβαρές είναι  και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη δυνατή απογευματινή βροχή στη νότια Κέρκυρα, κυρίως στον Κάβο, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με 24 παίκτες η αποστολή του Πέδρο Μαρτίνς για το ματς με τον ΠΑΟΚ

 Ολυμπιακός: H  αποστολή για το ματς με τον ΠΑΟΚ 

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην 7η αγωνιστική της Superleague και ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, με σχεδόν όλους τους παίκτες του να συμμετέχουν σε αυτή. Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε 24 ποδοσφαιριστές και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη 18άδα του

Ζαχάρω: Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνσης Καρδιάς

 zaxaro ekav 1 

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθοριστεί πως η  Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Στο Κ.Υ. Ζαχάρως, λόγω της κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για να τιμηθεί η ημέρα με επίδειξη και ενημέρωση από έμπειρους διασώστες του ΕΚΑΒ, για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε αλλάζει η ώρα και γιατί

 Αλλαγή ώρας 2021: Πότε αλλάζει η ώρα και γιατί 

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (31.10.2021) θα πραγματοποιηθεί και φέτος η αλλαγή ώρας.

Συγκεκριμένα, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 31 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Και αυτό επειδή την επόμενη Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. θα πρέπει να γυρίσουν σε 03:00 π.μ.

 

Αλλαγή ώρας: Ο λόγος που αλλάζει

Super League1: Τεράστιο «διπλό» ο Ιωνικός στο Περιστέρι – 2-0 τον Ατρόμητο

  

Η «βαριά» ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας (4-1) δεν επηρέασε τον Ιωνικό που με πρωταγωνιστές τους Τουράμ και Άοσμαν πέτυχε τεράστιο «διπλό» στο Περιστέρι με 2-0, στο εναρκτήριο ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο Τουράμ στο 23΄ έκανε το 1-0 και στο 65΄ ο Άοσμαν «έγραψε» το τελικό σκορ.

Super League1: «Έσπασε το ρόδι» ο Απόλλων – Νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

  

Η μία από τις τρεις αλλαγές που έκανε στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Τζανλούκα Φέστα, ο Νίκος Ιωαννίδης, πέτυχε το «χρυσό» γκολ του Απόλλωνα Σμύρνης (48΄) με το οποίο η αθηναϊκή ομάδα νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο χρονικά ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση της «ελαφράς ταξιαρχίας», όχι τόσο γιατί ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο, όσο διότι έπαιξε πιο έξυπνα, έκλεισε τους χώρους προε την περιοχή της και αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από τους Ηπειρώτες, που γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους μετά την εντός έδρας από τον Ολυμπιακό (1-2).

Βασιλικός γάμος στη Μητρόπολη - Ο γαμος του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππου και της Νίνα Φλορ, κόρης Ελβετού δισεκατομμυριούχου.

Φίλιππος Γλύξμπουργκ – Νίνα Φλορ: Βασιλικός γάμος στη Μητρόπολη - Η εντυπωσιακή άφιξη της νύφης - Οι λαμπεροί καλεσμένοι 

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (23/10) ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,Φίλιππος και η Νίνα Φλορ, που είναι ιδιοκτήτρια ενός πολυτελούς resort στη Μοζαμβίκη και κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της αεροπορικής εταιρίας VistaJet.
Το μυστήριο έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ το ζευγάρι πάντρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Το πριγκιπικό ζευγάρι έφτασε στην εκκλησία συνοδευόμενο από τους γονείς του και η Νίνα Φλορ έκλεψε τις εντυπώσεις με το νυφικό και τη μεγαλοπρεπής ουρά της.

Η Ελλάδα Βέλου πέρασε 2 - 0 από την Νεμέα / Σε κίνδυνο οι πρωτοπόροι Κύψελος Κορίνθου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου .στην Α΄ Κορινθίας. Κλασικά ντέρμπι σε Δερβένι και Κόρινθο

https://i2.wp.com/atnews.gr/wp-content/uploads/2020/01/velagioi.jpg?fit=681%2C453&ssl=1 

Στην πρεμιέρα της  6ης αγωνιστικής , στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, στον Β΄ όμιλο, η Ελλάδα Βέλου πέρασε νικηφόρα από  γήπεδο Πετρίου , με 2 - 0 επί  του Παννεμεατικού και ισοβάθμησε στην 2η θέση με 12 βαθμούς την Θύελλα Πετρίου που εντός έδρας αύριο Κυριακή υποδέχεται τον Άρη Βοχαϊκού.

Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή όπου στον ίδιο όμιλο (Β) , ξεχωρίζει το claisco  ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας, στο  «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» ,στο Δερβένι, ανάμεσα στον Αστέρα και στον με το απόλυτο των βαθμών πρωτοπόρο Ηρακλή Ξυλοκάστρου, όπου ο «γηραιός» κινδυνεύει να χάσει τους πρώτους του Βαθμούς. Γειτονικό ντέρμπι έχουμε και στην Τραγάνα του Κιάτου ανάμεσα   στην Θύελλα Κάτω Διμηνιού και στον Πέλοπα Κιάτου, την  ίδια ώρα στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός μάχεται με τον Ολυμπιακό Άσσου και στο Πετρί η τοπική Θύελλα, όπως προαναφέραμε, υποδέχεται τον Άρη Βοχαϊκού.

6η Αγωνιστική

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 249 νέα κρούσματα σήμερα ( 51 στην Αρκαδία - 54 στην Μεσσηνία - 92 στην Αχαΐα.)

 

  

Μεγάλη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, (- 69), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 249 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Αχαΐα , Μεσσηνία και Αρκαδία) παρουσιάζουν  και σήμερα σχεδόν  τετραπλάσιο αριθμό ( 197) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (52).  

  Συγκεκριμένα:

Εκατό σαραντατρία (143 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 19  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 54 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 70 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (11), Αρκαδίας (51) και Λακωνίας (8).

Επίσης άλλα 106 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (92) και Ηλείας (14).   

Σήμερα 23 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 249 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 51.846 (25.624  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 23 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (92),  Μεσσηνίας  (54) ,  Κορινθίας (19), Ηλείας (14), Αργολίδας (11), Αρκαδίας (51) και Λακωνίας (8)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                20.469

Π.Ε. Κορινθίας             7.699

Π.Ε. Μεσσηνίας           7.073

Π.Ε. Ηλείας                  5.773

Π.Ε. Αργολίδας           4.486

Π.Ε. Αρκαδίας             3.880

Π.Ε. Λακωνίας            2.466