Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Δείτε την "Οδύσσεια" της Ελλάδας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! [VIDEO]

 

Μέσα από μια σειρά video με τον τίτλο “How to Eurovision” το eurovision.tv επιχειρεί να μας παρουσιάσει τη διαδρομή κάθε χώρας στο μεγάλο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης.

Απόψε ήταν η σειρά της Ελλάδας για να προβληθεί το σχετικό video που ήταν γεμάτο από Ελληνικές συμμετοχές περιγράφοντας την “Οδύσσεια” της χώρας μας στο διαγωνισμό! Όπως αναφέρει το eurovision.tv, από το ντεμπούτο της το 1974 έως το 1998, οι συμμετοχές της Ελλάδας στη Eurovision ήταν κυρίως μεγάλες ελληνικές μπαλάντες (όπως τις χαρακτηρίζουν) που τραγουδούσαν μεγάλοι Έλληνες σούπερ σταρ.

Η αλλαγή του αιώνα ενθάρρυνε τους Έλληνες, και μετά από μια σύντομη απομάκρυνση από τον Διαγωνισμό, επέστρεψαν δυνατά το 2001. Το επιτυχημένο συγκρότημα εκείνης της εποχής, οι Antique, που συνδύασαν παραδοσιακούς ελληνικούς ήχους με μοντέρνα ποπ στον καλοκαιρινό τους ύμνο “(I Would) Die For You” έδωσαν στην Ελλάδα το πρώτο της χάλκινο μετάλλιο στην Κοπεγχάγη (Δείτε και το δικό μας αφιέρωμα στο Die For You ΕΔΩ).

Η επιστροφή της Έλενας Παπαρίζου το 2005, αυτή τη φορά ως σολίστ, χάρισε στην Ελλάδα αυτό που αναζητούσαν εδώ και καιρό, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν το νούμερο ένα της Ευρώπης.

Φυσικά το video ολοκληρώνεται με την επιστροφή της χώρας μας στο Top-10 που έφερε φέτος η επιτυχημένη εμφάνιση της Stefania με το “Last Dance”!

Δείτε το video “How to Eurovision – Greece”


ΠΗΓΗ: ogaegreece.com 

Γιάννης