Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμος Κορινθίων και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 1998 Εθνική Ελπίδων θα τιμήσουν τον προπονητή ποδοσφαίρου Γιάννη Κόλλια

 

Τον Κορίνθιο προπονητή ποδοσφαίρου Γιάννη Κόλλια, θα τιμήσει ο Δήμος Κορινθίων και η ομάδα που ο ίδιος οδήγησε, ως προπονητής της, στον τελικό του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος των Ελπίδων, το 1998.

Για το λόγο αυτό, θα γίνει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, με την συμμετοχή της τότε Εθνικής Ομάδας των Ελπίδων (2η θέση τότε στα τελικά του θεσμού) και του τοπικού ΠΑΣ Κόρινθος.

Καιρός – Κακοκαιρία «EVA»: Ενεργοποιείται το 112 – «Αποφύγετε τις περιττές μετακινήσεις» η σύσταση των Αρχών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία εξαιτίας της κακοκαιρίας EVA η οποία αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου να χτυπήσει πολλές περιοχές της χώρας.  

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και γι’ αυτό τον λόγο ελήφθησαν μια σειρά από μέτρα. 

Γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων. Επιπλέον,

Super League 2: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας / Στις καθυστερήσεις κρίθηκε το εναρκτήριο ματς της σεζόν Βέροια - ΠΑΟΚ Β' 1-1

Βέροια - ΠΑΟΚ Β' 1-1: Στις καθυστερήσεις κρίθηκε το εναρκτήριο ματς της σεζόν στην Super League 2!

Σέντρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Super League 2. Χωρίς νικητή αλλά με ...συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το παρθενικό ματς της σεζόν 2022-23 στην Super League 2!

Βέροια και ΠΑΟΚ Β' αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Ημαθία με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Οι Θεσσαλονικείς του Πάμπλο Γκαρσία προηγήθηκαν στο 54ο με δεξί πλασέ του Ζήση Χατζηστραβού που στην κόντρα έπαιξε δις το «1-2» με τον Μπράντονιτς.

Γ' Εθνική: Στον όμιλο της Πελοποννήσου (4ο) ο Πανιώνιος.

Στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής ο Πανιώνιος 

Η ομάδα που θα αγωνιστεί τελικά στον τέταρτο όμιλο της Γ' Εθνικής, μετά τη σημερινή κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ, είναι ο Πανιώνιος. Πέντε ομάδες από την ΕΠΣ Αθηνών (Πανιώνιος, Άγιος Ιερόθεος, Αγία Παρασκευή, Άρης Πετρούπολης και Φωστήρας) μπήκαν στην κληρωτίδα προκειμένου η μία να τοποθετηθεί στον όμιλο της Πελοποννήσου.

Αναλυτικά οι ομάδες του τέταρτου ομίλου είναι: Πανιώνιος, ΑΠΣ Πάτραι, Ερμιονίδα, Παναργειακός, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Αίας Γαστούνης, Πανηλειακός, Πανγυθεατικός, ΑΟ Διαβολιτσίου, ΑΟ Πυλίου Κω, Ιάλυσος, Ρόδος, Αιολικός και ΑΕ Μυκόνου. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

Εκπροσώπηση του Παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας Κορινθίας στο 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στο Ναυπλιο.

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 4/11 και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στον πολυχώρο εκδηλώσεων ΄΄Pantazis Royal΄΄,το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας που είναι αφιερωμένο στα Μαθηματικά ως πυλώνα της διεπιστημονικής προσέγγισης στα σύγχρονα οικουμενικά προβλήματα. 

Το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας Κορινθίας εκπροσωπεί η Μαθηματικος και  κάτοχος του μεταπτυχιακού ΕΚΠΑ στη Διδακτική των Μαθηματικών και καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Γκιώνη Μαγδαληνή, ως εισηγήτρια του επίκαιρου θέματος ΄΄Επιπτώσεις της σύγχρονης και  ασύγχρονης διδασκαλίας λόγω  της πανδημίας Covid‐19 στην κατανόηση μαθηματικών  εννοιών΄΄.

Κακοκαιρία Eva: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. - Συστάσεις στους πολίτες

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: 11 Αυγ 2020

 kakokairiaeva-kairos-kakokairiasimera-kairossimera-kairosathina

 Η κακοκαιρία Eva όπως ονομάστηκε θα χτυπήσει με την ίδια σφοδρότητα που έχει ήδη προαναγγελθεί σύμφωνα με το νέο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 3-11-22 με α.α. 09/2022 και επικαιροποιήθηκε σήμερα. 

Πιο συγκεκριμένα:

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. 

Πιο αναλυτικά:

Τι δείχνει η γενική αίματος; Τι εξετάσεις έχει και ποιες οι υψηλές και χαμηλές τιμές τους;

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η γενική αίματος (Full Blood Count) αποτελεί εξέταση ρουτίνας. Είναι ίσως η πιο σημαντική εξέταση αίματος, αφού τα ευρήματα της δίνουν πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες για την κατάσταση και την εικόνα της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Η γενική αίματος είναι ίσως η πιο σημαντική εξέταση αίματος, αφού τα ευρήματα της δίνουν πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες για την κατάσταση και την εικόνα της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

Η γενική αίματος αποτελεί μια γενική διαγνωστική εξέταση που χρησιμεύει για τον έλεγχο νοσημάτων όπως, μικροβιακών και ιογενών λοιμώξεων, αιμοσφαιρινοπαθειών και αναιμιών (κληρονομικών, αιμολυτικών, σιδηροπενικών), αιμορραγιών ή θρομβώσεων και λευχαιμιών. Εξίσου σημαντικός και χρήσιμος είναι επίσης ο προσδιορισμός των αιματολογικών παραμέτρων και για την παρακολούθηση της πορείας πολλών παθήσεων και νοσημάτων καθώς και για την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης θεραπείας. .................

read more

Europa League: Νίκη πρόκριση για τη Ρόμα – Όλα τα αποτελέσματα και οι ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη

 Europa League: Νίκη πρόκριση για τη Ρόμα – Όλα τα αποτελέσματα και οι ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη 

Η Ρόμα έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά τελικά επικράτησε με ανατροπή 3-1 της Λουντογκόρετς και “σφράγισε” την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Europa League.

Η Λουντογκόρετς άνοιξε το σκορ στο ματς το Ρικ στο 42′ και πήγε στα αποδυτήρια με… σκορ πρόκρισης από τον τρίτο όμιλο, αλλά η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος με δύο γκολ από πέναλτι του

Conference League: Έκτη νίκη για τη Γουέστ Χαμ – Όλα τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίθηκαν στα play off και τους «16»

 Conference League: Έκτη νίκη για τη Γουέστ Χαμ – Όλα τα αποτελέσματα και οι ομάδες που προκρίθηκαν στα play off και τους «16» 

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 3-0 στην έδρα της Βασιλεία και ολοκλήρωσε με επιβλητικό τρόπο την παρουσία της στους ομίλους του Conference League, αφού προκρίθηκε ως πρώτη του δευτέρου ομίλου, με το απόλυτο των 6 νικών σε 6 αγώνες.

Με δύο γκολ του Φορνάλς και ένα αυτογκόλ, η Γουέστ Χαμ “έκλεισε” εντυπωσιακά τον όμιλο, την ώρα που οι Ελβετοί αποκλείστηκαν ως τελευταίοι του ομίλου τους.

Στην επόμενη φάση του Conference League θα συνεχίσουν επίσης, η Αλκμάαρ του “ήρωα” Βαγγέλη Παυλίδη, αλλά και η Σίβασπορ του Δημήτρη Γούτα

Οι ομάδες που προκρίθηκαν

Η 3η αγωνιστική στη Β΄ Κορινθίας. Μάχες σε Δερβένι , Ξυλοκέριζα και Ζευγολατιό.

 

 

Με την 3η αγωνιστική συνεχίζεται το Σάββατο ( 5 / 11 /22 - 15:00 ) το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας . Από τους τρεις επικεφαλείς της κατηγορίας εντός έδρας αγωνίζονται ο Αστέρας Δερβενίου ( στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ") με τον ΑΟ Σπαθοβουνίου και ο Εθνικός Ξυλοκερίζης με τον ΠΑΣ Κλένια (16:00). Αντίθετα ο τρίτος των πρωτοπόρων , η Κόρινθιος ΄06 , μάχεται εκτός έδρας , στο Ζευγολατιό , κόντρα στον ΑΟΖ, ο οποίος στοχεύει στην πρώτη του νίκη.

Στο γήπεδο Πετρίου , ο Παννεμεατικός αντιμετωπίζει τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ στο γήπεδο της Κλένιας ο ΑΟ Μαψού υποδέχεται τον ΑΟ Λυκοποριάς. Στον Άγιο Βασίλειο , η Πρόοδος μάχεται απέναντι στην Δάφνη Εξαμιλίων, την  στιγμή που ο Αστέρας Κορίνθου , στο γήπεδο Εξαμιλίων, αντιμετωπίζει τον Άρη Βοχαϊκού. Τέλος στο "ΓΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται τον ΑΟ Ασπρόκαμπου. 

3η Αγωνιστική ( 5 / 11 / 22 , 15:00)