Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί η μουσταλευριά είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας αυτή την εποχή

 https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2024/09/moustalevria_katsarola_small-1024x683.jpg 

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της ελληνικής επικράτειας, μπαίνοντας το φθινόπωρο, δεν υπήρχε σπίτι χωρίς μούστο και μουσταλευριά. Αυτό το γλύκισμα με την γλυκιά γεύση, την κρεμώδη υφή που θυμίζει πλούσια κρέμα και το έντονο άρωμά, γεμάτο από τη φρεσκάδα του σταφυλιού και των μπαχαρικών, αποτελεί αναπόσπαστη μνήμη των παιδικών μας χρόνων.

Τρόπος παρασκευής

Παραδοσιακά, η μουσταλευριά παρασκευαζόταν μετά τον τρύγο, όταν τα σταφύλια ήταν φρέσκα και

Αύριο η αφετηρία του 42ου Σπάρταθλον

 Αύριο η αφετηρία του 42ου Σπάρταθλον 

Λίγες ώρες  έμειναν για την τέλεση του φετινού 42ου Σπάρταθλον. Αύριο το πρωί Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (7:00 πμ), κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, θα δοθεί η εκκίνηση του διεθνούς υπερμαραθωνίου, με συμμετοχή 350 υπεραθλητών/τριών από διάφορες χώρες του πλανήτη.

Ανάμεσά τους, ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των υπεραποστάσεων, όπως του Έλληνα πρωταθλητή με τις τρεις διαδοχικές νίκες στο Σπάρταθλον και ήδη θρυλικής μορφής του αγώνα, Φώτη Ζησιμόπουλου, καθώς και της Αμερικανίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας και κάτοχου του παγκόσμιου ρεκόρ, Καμίλ Χερόν.

Πέθανε η Maggie Smith – Η μεγάλη κυρία του βρετανικού κινηματογράφου

 Πέθανε η Maggie Smith – Η μεγάλη κυρία του βρετανικού κινηματογράφου 

Έφυγε από την ζωή η μεγάλη ηθοποιός Maggie Smith σε ηλικία 89 ετών. Την είδηση του θανάτου της Maggie Smith ανακοίνωσαν οι γιοί της. 

Η Maggie Smith γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1934 και είχε πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Για πάνω από 70 χρόνια μεσουράνησε τόσο στον Βρετανικό όσο και στον παγκόσμιο κινηματογράφο. 

Εχει βραβευθεί με δυο Όσκαρ, πέντε βραβείων BAFTA, τέσσερα βραβεία Emmy, τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Tony. Ήταν από τις λίγες ηθοποιούς που κέρδισε το Triple Crown of Acting. 

Α΄ Κορινθίας: Οι μάχες της 2ης Αγωνιστικής σε Κιάτο, Άσσο και Λουτράκι

 

Με την 2η αγωνιστική, συνεχίζεται , αύριο Σάββατο (28/9/24, 16:30) , το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Στο «Κώστας Βυζάς» ο Αστέρας Δερβενίου , υποδέχεται τον Πανσολυγειακό, ενώ στο Κιάτο θα μονομαχήσουν ο Πέλοπας με τον Τενεάτη Αθικιων.                                                           

Ενδιαφέρον παρουσιάζει  και η αναμέτρηση στο Πετρί ανάμεσα στην τοπική Θύελλα και την Ελλάδα Βέλου, ενώ στο Ζευγολατιό την ίδια στιγμή ο ΑΟΖ θα προσπαθήσει  για την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα αναζητά και ο Ολυμπιακός Άσσου κόντρα στον Κύψελο Κορίνθου, ενώ την ίδια στιγμή , στο «Θώδειον» στάδιο και στο διαδημοτικό ντερμπι θα μονομαχήσουν για την πρώτη τους νίκη ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και οι Άγιοι Θεοδωροι

Επίσης τις πρώτες τους νίκες αναζητούν  ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου με τον Αρη Βοχαΐκού και ο Σαρωνικός Γαλατακίου απέναντι στον Ισθμιακό.

 

Η 2η  Αγωνιστική