Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ: 21% ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

Ότι ο κ.Τσίπρας είναι ένας λαοπλάνος είναι γνωστό. Ένας επαναστάτης της πολυτέλειας που κατέλαβε την εξουσία με παραμύθια και αφηγήσεις και συνεχίζει απτόητος να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ότι θα έφτανε όμως να έχει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σχεδόν 21% όταν δεν μπορεί να γεμίσει μία Πλατεία με

Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ


Σε μείζον κοινωνικό, πολιτικό και δικαστικό ζήτημα αναδεικνύεται η χορήγηση ή μη αδείας στον αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» που καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη σε ισόβια φυλάκιση για τα εγκλήματά του. Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας την ηγεσία ορίζει η εκάστοτε Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καλείται να αποφασίσει αν ο  Κουφοντίνας δικαιούται να απολαμβάνει τη γλυκιά γεύση της ελευθερίας όπως όλοι οι κοινοί θνητοί αντί να παραμένει έγκλειστος στης φυλακής τα σίδερα για τις

Έφτασε η μέρα που θα κρατήσει 4 χρόνια!! - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ!




Με τούτα και με κείνα λοιπόν πέρασε και αυτή η πενταετία. Απολογισμός ;
Ας τ' αφήσουμε καλύτερα. Άλλωστε ποιος έχει καιρό να σκεφτεί τέτοια πράγματα. Το τρένο δεν περιμένει. Και έχουμε πολύ δουλειά.
 Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε αυτό το τρένο εντός της μίας και μοναδικής τροχιάς που οδηγεί σε μια και μοναδική κατεύθυνση.
Αν δεν θέλουμε να εκτροχιαστούμε και αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε. Πρέπει μάλιστα με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή ταχύτητα για να μη μείνουμε πίσω και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.
Βλέπεις πολλοί από μας όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά έχουν πιάσει και τις καλύτερες θέσεις, αυξάνοντας ταυτόχρονα το φορτίο που καλούμαστε εμείς οι υπόλοιποι να μετακινήσουμε. Τουλάχιστον να καθόντουσαν ήσυχοι.
Το χειρότερο είναι η μεγαλομανία τους και ο τρόπος που έχουν πάντα να μετατρέπουν τα προσωπικά τους όνειρα σε εθνικά ιδανικά….
 Το καλό βέβαια είναι ότι έχουμε δημοκρατία. Έχουμε την δυνατότητα δηλαδή να διαλέξουμε εμείς τον οδηγό του τρένου και αυτό θα κάνουμε σε λίγες μέρες από τώρα..
Λίγη σημασία έχει ότι όποιον και να διαλέξουμε ούτε ο προορισμός πρόκειται να αλλάξει, ούτε βέβαια και η διαδρομή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μεγάλη περιοδεία του Γιώργου Δέδε στη Μεσσηνία

Σε κλίμα ενθουσιασμού και ιδιαίτερης αποδοχής από τους πολίτες, ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πραγματοποίησε ολοήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του, «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο».

Την Παρασκευή η Κεντρική Ομιλία Βλάση Τσιώτου στο Δερβένι στην κεντρική Πλατεία

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις ομιλίες σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο του Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος καθώς και οι Υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Ομόνοια» σας προσκαλούν στην κεντρικές προεκλογικές ομιλίες που θα γίνουν 
στο Δερβένι, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, ωρα  ώρα 9.00 μ.μ. στο καφενείο «Η ΠΑΡΕΑ», Κας Κοντοχριστοπούλου.
και στο Ξυλόκαστρο, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, ώρα 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Βλασίου.
============
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και τα μέλη του συνδυασμού «Ομόνοια» επισκέφθηκαν εχθές την τοπική κοινότητα Πελλήνης, Δενδρού, Ρεθίου, Ξανθοχωρίου και Σοφιανών, όπου και συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις που έχουν δοθεί και ζήτησε την στήριξη τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αποσπάσματα των ομιλιών του Πέτρου Τατούλη στο Λουτράκι και στη Σπάρτη στις 18 και 19 Μαΐου (βίντεο).


Συνοπτική καταγραφή σε βίντεο από την ομιλία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο Λουτράκι το Σάββατο 18  Μαΐου στο «Αλεξάνδρειον» Συνεδριακό Κέντρο και την Κυριακή 19 Μαΐου στο ξενοδοχείο Sparta Inn στη Σπάρτη.


ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ομιλία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη  το Σάββατο 18  Μαΐου στο «Αλεξάνδρειον» Συνεδριακό Κέντρο
ΣΠΑΡΤΗ

και την Κυριακή 19 Μαΐου στο ξενοδοχείο Sparta Inn.

neapeloponnisos@neapeloponnisos.gr

Οι 17χρονοι νέοι ψηφοφόροι ανά Εκλογική Περιφέρεια

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ψηφίζουν για πρώτη φορά οι 17χρονοι συμπολίτες μας.
Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.  Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ,54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.
Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Συνδυασμοί Κοινοτήτων - Υποψήφιοι Πρόεδροι


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
1)    Κοινότητα (πρ. Τοπική) Δερβενίου  (5)
1.    Το συνδυασμό με το όνομα "ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑΟΛΟΥΣ",  στον οποίο περιλαμβάνονται οι κάτωθι υποψήφιοι σύμβουλοι κοινότητας, ήτοι:
1.    ΖΙΟΖΙΩΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
2.    ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3.    ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.    ΣΙΑΠΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΤΡΥΦΩΝΟΣ
5.    ΣΠΥΡΟΥΛΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΧΡΥΣΑ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
6.    ΤΟΛΙΑ ΒΑΣΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ
2.     Το συνδυασμό με το όνομα "ΟΜΟΝΟΙΑ", στον οποίο περιλαμβάνονται οι κάτωθι υποψήφιοι σύμβουλοι κοινότητας, ήτοι:
1.    ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
2.    ΔΕΝΔΡΙΝΕΛΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ του ΙΩΑΝΝΗ
3.    ΚΑΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
4.    ΚΑΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΛΑΜΠΡΟΥ
5.    ΣΟΥΒΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2)    Κοινότητα (πρ. Τοπική) Ευρωστίνης Ροζενών (5)

Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του εντέρου στους νέους ενήλικες

afksanontai-ta-peristatika-karkinou-tou-enterou-stous-neous-enilikes.jpgΤα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του εντέρου σε άτομα κάτω των 50 ετών έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών, όπως αποκαλύπτουν νέα ερευνητικά δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρόσκληση - Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση στην Αθήνα


Νέα Δημοκρατία, Διεύθυνση Πληροφορικής

Καθολική η συστράτευση της Λακωνίας στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη


Σύσσωμη η Λακωνία τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου για ηχηρή νίκη στις εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 με καθαρή την εντολή να συνεχίσει το έργο του, όπως φάνηκε κατά την περιοδεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψηφίου Πέτρου Τατούλη και του συνδυασμού της Νέας Πελοποννήσου την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Γύθειο, στο Δαφνί, στις Κροκεές, στη Μυρτιά, στη Γράμμουσα, στο Περιστέρι, στους Μολάους και στο Έλος και στην Αρεόπολη.

«Το μήνυμα της απόλυτης νίκης από την πρώτη Κυριακή ήρθε και από τη Σπάρτη»


Με έκδηλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι ελευθερόφρονες Λάκωνες τον Πέτρο Τατούλη στην «καρδιά» της Λακωνίας, τη Σπάρτη.
Ο Πέτρος Τατούλης παρουσίασε τους 12 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Νέας Πελοποννήσου, κάνοντας λόγο για ομάδα που θα πάει την Πελοπόννησο ακόμα πιο μπροστά.

Λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων με όφελος για την κοινωνία και το περιβάλλον


Αποτέλεσμα εικόνας για ανταρσια στο μωρια
Άρθρο του Παναγιώτη Κάτσαρη*

Η εμφανιζόμενη ως πρωτοπόρα λύση για τα απορρίμματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η αντιπαράθεση με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές που έχουν επιλεγεί και πρόκειται να θαφτούν κυριολεκτικά κάτω από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, καθώς και οι σχεδιαζόμενες εισβολές στις επιλεγμένες περιοχές, από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ,  έχουν αναδείξει την ουσία της αντιπαράθεσης για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων:

Με σφραγίδα Πέτρου Τατούλη το μεγάλο έργο της ανάπλασης της λίμνης του Λάδωνα

Σχετική εικόνα
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε, μέσω της Αρκαδίας 2020 ΤΑΠΤοΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 το έργο της ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα και της βιώσιμης χρήσης του οικοσυστήματος, με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Τελευταία εβδομάδα των Παθών της Ελλάδας διά χειρός Τσίπρα και η διεθνής οργάνωση καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού αρνείται να αποδεχτεί την ήττα της. Δέκα ολόκληρα χρόνια έκανε τα πάντα για να αποκόψει τους Έλληνες από τους Ευρωπαίους και δεν τα κατάφερε άσχημα. Τώρα όμως έχει ξεμείνει από παραμυθάδες και συνεργάτες στην Ελλάδα που να έχουν την ικανότητα να παραπλούν τους ιθαγενείς.

ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΥΛΙΚΑ


Ταυτόχρονα με την άνοδο Μητσοτάκη  άρχισε ξαφνικά να ρέει νερό στο πολιτικό Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που φέρνει επικίνδυνα υλικά. Παρόλο που είχε ξεραθεί στην προσπάθειά του να υπερψηφίσει την ατιμωτική "Συμφωνία των Πρεσπών" και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, με τους πρώην εκλεγμένους από τον λαό

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλογικής περιφέρειας Ευρωστίνης - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Βλάσης Τσιώτος


ananeotikisinergasia.gr
Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Τρίτη 21 Μαΐου Κεντρική εκδήλωση συνδυασμού "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" με υποψ. Δήμαρχο τον Σπύρο Καραβά στο Ξυλόκαστρο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Ιωάννης Κούκιος Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο ψηφοδέλτιο «Ορίζοντες Δημιουργίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Καραβά.

 
Ονομάζομαι  Ιωάννης Κούκιος. Κατάγομαι και ζω μόνιμα στα Μαύρα Λιθάρια, στο Δερβένι Κορινθίας.
Είμαι πτυχιούχος Αγγλικής & Γερμανικής γλώσσας. Είμαι πτυχιούχος/ κάτοχος master του τμήματος  Αγροτικής   Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω πραγματοποιήσει την πρακτική μου άσκηση στην Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, την γνώση που απόκτησα από τις σπουδές μου επιθυμώ να την