Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Χρήστος Κολοκυθάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΠΤΙΚΗΣ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βλάση Τσιώτο.

 

📌 Χρήστος Κολοκυθάς (Χρήστος Κολοκυθάς) - Κοινωνικός Λειτουργός


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λυγιά Κορινθίας. Αποφοίτησα από το ενιαίο λύκειο Δερβενίου όπου και εισήχθη στην σχολή επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας. Aπό το 2008 εργάστηκα ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου-Κέντρο Αμεα και από το 2017 έως το 2022 υπήρξα Διευθυντής Στέγης Υποστηριζόμενης  Διαβίωσης  Αμεα Ευθυμίου Κέντρου. Από τον Απρίλιο 2022 έως και σήμερα είμαι εξωτερικός συνεργάτης-υπεύθυνος λειτουργίας των Καπη Ξυλοκάστρου και Δερβενίου. Από το 2011 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο Κοινωνικού λειτουργού στο Ξυλόκαστρο.Υπέρμαχος του εθελοντισμού συμμετέχω σε εθελοντικά σωματεία όπως ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ. για την παροχή βοήθειας όπου χρειάζεται. Επισης τα τελευταία 3 χρόνια είμαι αντιπρόεδρος του Μουσικού και Μορφωτικό Συλλόγου ο Αυλός Ξυλοκάστρου. Είμαι παντρεμένος με την Πιπίνα Φιλέρη κι έχουμε ένα γιο τον Δημήτρη.


ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ;

Για να βοηθήσω κι εγώ με τις δυνάμεις μου στην ανάπτυξη του τόπου μου ιδιαίτερα στο κοινωνικό κομμάτι.


ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΛΑΣΗ ΤΣΙΩΤΟ;

Γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να αγκαλιάσει και να βοηθήσει στην επίλυση ανθρώπινων θεμάτων.

 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΖΙ 

#dinamiprooptikis #ProxorameDimiourgikaMazi #TsiotosVlasis #VforVlasis


Ανδρέας Βασιλάτος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό ΟΡΊΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 


➡️Ονομάζομαι 👉🏻Βασιλάτος Ανδρέας👈🏻 και η καταγωγή μου είναι από την Κεφαλλονιά. Έχω γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και έχω μεγαλώσει στην 📍Αθήνα.

➡️Το 2007 ξεκίνησα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στην περιοχή μας φτιάχνοντας το εστιατόριο «Αρχοντικό της Ζάχολης» και στην πορεία επίσης το κατάστημα Παραδοσιακών Προϊόντων  «Ο Τάκος» και το Beach Bar Restaurant «Ραστώνη», στα Σαρανταπηχιώτικα. 📈

➡️Είμαι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Χρήστου, με την οποία μένω μόνιμα στη Ζάχολη κα είμαι πατέρας δύο παιδιών. 👨‍👧‍👦

➡️Είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ορίζοντες Δημιουργίας» και ζητώ την ψήφο σας γιατί πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στον Δήμο μας. 🙌🏼

#orizontesdimiourgias #stirizospiro

Η Ρόδος νίκησε 4 - 1 στο ντέρμπι τον ΠΑΣ Κόρινθος και παρέμεινε στο ρετιρέ. Τα αποτελεσματα της Α΄ αγωνιστικής.

Ρόδος 

Μία εντυπωσιακή Ρόδος  την Κόρινθο, την κέρδισε με 4-1 και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα, στο  ντέρμπι της εμβόλιμης 1ης αγωνιστικής, στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ρόδος μόλις στο 3ο λεπτό με  τον Μπαρμπαρούση  έκανε το 1-0 . Στο 30ο λεπτό ο Ροχάνο ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. 

Θρήνος για το ελληνικό μπάσκετ και αθλητισμό της χώρας καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Γιάννης Ιωαννίδης

 Γιάννης Ιωαννίδης 

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ, καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο «ξανθός» της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης. Τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί πολύ με την υγεία του ενώ έπασχε από άνοια.

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1945 ο «Ξανθός» συνέδεσε την μπασκετική του καριέρα ως αθλητής αποκλειστικά με τον Άρη, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1959 μέχρι το 1978.

Ως προπονητής, ο Γιάννης Ιωαννίδης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας, κατακτώντας συνολικά 12 πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα.

Η πρώτη του δουλειά ως προπονητής ήταν στον πάγκο του Άρη τη σεζόν 1978-79, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε στον Γ.Σ. Λάρισας. Το 1982 επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, παραμένοντας μέχρι το 1990. Από το 1991 μέχρι το 1996 ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ την επόμενη διετία ήταν στην ΑΕΚ. Η σεζόν 1999/00 επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αποτελέσαν και την τελευταία δουλειά σε σύλλογο.

Από ‘κει και πέρα, ο Γιάννης Ιωαννίδης μέτρησε και δύο θητείες στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με την πρώτη να ήταν το 1980-81 και τη δεύτερη το 2002-03.

Για την ομάδα του Ολυμπιακού είναι ένας εμβληματικός προπονητής. Ο Σωκράτης Κόκκαλης τον εμπιστεύτηκε το 1991, τον έφερε στον Πειραιά και εκείνος αναγέννησε τους ερυθρόλευκους, χτίζοντας μία κατακόκκινη δυναστεία στη δεκαετία του '90. Οι Πειραιώτες ήταν στην 8η θέση το 1991 και το 1994 η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα, φτάνοντας έως και τον τελικό της Ευρωλίγκας. 

Με Μανιά στην παράταση «καθάρισε» την πρόκριση κόντρα στο Αιγάλεω ο Διαγόρας

 Με Μανιά στην παράταση «καθάρισε» την πρόκριση κόντρα στο Αιγάλεω ο Διαγόρας 

Ο Διαγόρας νίκησε 2-0 στην παράταση το Αιγάλεω στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης» και θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με δύο γκολ του Μανιά στην παράταση ο Διαγόρας ξεπέρασε το εμπόδιο του Αιγάλεω και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με 0-0 και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στο έξτρα μισάωρο. Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, με την πιο σημαντική ευκαιρία να είναι στο 44′ όταν Τσιμόπουλος έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μασούρα.

Εκεί, η ομάδα της Ρόδου σκόραρε στο 94′ με τον Μανιά, ο οποίος σημείωσε το 0-2 στο 104′ υπογράφοντας την πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σίτι στο 111′ έχασε πέναλτι με τον Ζυγκερίδη.

Αιγάλεω (Ντρ. Τζουκάνοβιτς): Τσιμόπουλος, Βάρκας, Παυλάκης (110′ Μπλακσον), Ζιούλης, Ευαγγέλου, Καμαρά, Σταμένκοβιτς (72′ Ζυγκερίδης), Μπάμπης (98′ Μπάλλας), Κολλάς (72′ Πέτκοβιτς), Ναζίμ (57′ Ραμίρεζ), Γκάβριτς (57′ Νταβιώτης).

Διαγόρας(Θ. Γράφας): Αυγερινός, Αρίας, Νικόλης (77′ λ. τρ. Μανωλάκης), Δημητρίου, Σταματούλλας, Μουντές, Μασούρας (83′ Μέντεζ), Λούκιτς (77′ Τσιαμτούλας), Πάρντο (54′ Αντεσίνα), Λεσάι, Μανιάς.

Δύναμη Προοπτικής Τσιώτος Βλάσης Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Καταθέσαμε πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ στο Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και ο Δήμος από 1/1/2024 θα δημιουργήσει κέντρο κοινότητας με έδρα το χώρο του ΚΑΠΗ Ξυλοκαστρου.
❕Το κέντρο κοινότητας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο στη Δ.Ε. Ξυλοκαστρου όσο και στη Δ.Ε. Ευρωστινης. Θα στελεχωθεί με ένα Ψυχολόγο, Έναν Κοινωνικό Λειτουργό και έναν Διοικητικό με εξειδίκευση στις πολιτικές επιστήμες.
❕Το κέντρο κοινότητας θα μπορεί να προσφέρει υποστήριξη στους άπορους, στις ευάλωτες οικογένειες, στο κοινωνικό παντοπωλείο, στα κοινωνικά επιδόματα προσφέροντας υπηρεσίες όπως συμβουλευτική γονέων, υποστήριξη στα σχολεία, στις οικογένειες και σε όποιον δημότη έχει πραγματικά ανάγκη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

Πελοπόννησος: Προμήθεια ειδικού εντομοκτόνου για τις ανάγκες της δακοκτονίας

Πελοπόννησος: Προμήθεια ειδικού εντομοκτόνου για τις ανάγκες της δακοκτονίας 

Σύμβαση προμήθειας 177.460 λίτρων σκευάσματος εντομοκτόνου, για τις ανάγκες της δακοκτονίας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Η προμήθεια, μετά από διακήρυξη, είναι συνολικού προυπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ. Η δαπάνη θα γίνει με πιστώσεις των ΚΑΠ, του 2023 της Περιφέρειας.

Η παράδοση, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα γίνει το αργότερο σ’ ένα μήνα, χωριστά σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Η Αργολίδα θα πάρει 21.980 λίτρα, η Αρκαδία 8.120 λίτρα, η Κορινθία 8.140 λίτρα, η Λακωνία 35.000 λίτρα και Μεσσηνία και Τριφυλία 89.540 και 14.680 λίτρα, αντίστοιχα.

 

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Νέο Ροεινό Αργολίδας

Αργολίδα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά πάνω απο την Κοινότητα Νέο Ροεινό  

Πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι, βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση, πάνω από το χωριό Νέο Ροεινό του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Επί τόπου έχει σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Ναύπλιο και το Άργος με επτά (7) οχήματα και 21 Πυροσβέστες, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι Ελληνες ομογενείς αγοράζουν σπίτια τώρα στην Ελλάδα

 https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/webp/2023/04/spitia-45-1280x853.webp 

Σημαντική άνοδος από Έλληνες ομογενείς ως προς το αγοραστικό ενδιαφέρον για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα, καταγράφεται φέτος, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται από Γερμανία, αλλά και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Elxis, εταιρείας που ειδικεύεται στην αγορά δευτερεύουσας κατοικίας, με γραφεία σε Ολλανδία, Κρήτη και Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τους επιτελείς της όλο και περισσότεροι ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς από διάφορες χώρες του κόσμου, επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι στην χώρα καταγωγής τους.

Πρώτες βοήθειες δηλητηρίασης από ουσίες, φάρμακα, εντομοκτόνα, είδη καθαρισμού, μονοξείδιο του άνθρακα

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό με οποιοδήποτε τρόπο και σε τέτοια ποσότητα ώστε να προκαλέσει βλάβη της υγείας ή και θάνατο.

Δηλητηριάσεις μπορεί να συμβούν κατά λάθος (συχνά στα παιδιά) ή σκόπιμα (απόπειρα αυτοκτονίας ή σπάνια για εγκληματικούς σκοπούς). Οι ουσίες πού μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση είναι πολλές, όπως φάρμακα, γεωργικά φάρμακα, εντομοκτόνα, είδη καθαρισμού, ναφθαλίνη, μονοξείδιο του άνθρακα και πολλά άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, όπου υπάρχει υπόνοια ότι ένα άτομο έχει πάρει κάποιο δηλητήριο, πρέπει να ενεργήσουμε με ταχύτητα, αλλά χωρίς πανικό. Να βρούμε τι έγινε ακριβώς, ποιο ήταν το δηλητήριο και ποια η ποσότητά του. ...................

read more

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

 

Είδη πρώτης ανάγκης ( απολυμαντικά, αντισηπτικά καθώς και διάφορα είδη υγιεινής και καθαριότητας ) προμηθεύτηκε το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ της Τρίπολης και τα απέστειλε στους πλημμυροπαθείς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Θεσσαλίας.. 

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, όλα αυτά τα είδη παραλήφθηκαν από τους εντεταλμένους υπαλλήλους του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας αφού εκεί εντοπίζεται σήμερα και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Με σχετική απόφαση της Διοίκησης του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ εγκρίθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο διατέθηκε για την αγορά όλων αυτών των ειδών με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων και για την αντιμετώπιση των πρώτων τους αναγκών.

Τα είδη πρώτης ανάγκης αγοράστηκαν από επιχειρηματίες της Τρίπολης και με ειδική αποστολή παραδόθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας. Εκεί συγκεντρώνονται όλα αυτά τα είδη και στη συνέχεια με ευθύνη του Δήμου Παλαμά παραδίδονται στους πλημμυροπαθείς της ευρύτερης περιοχής.

Η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ενέταξε την βοήθεια των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δείχνοντας για μια ακόμη φορά τα ευαίσθητα κοινωνικά αντανακλαστικά του Κέντρου αλλά και το ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο που διαθέτει η Εταιρεία.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για αποστολή βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε:

"Το μυαλό μας και η σκέψη μας είναι στη Θεσσαλία και στους ανθρώπους που δίνουν μάχες με τα νερά και τις λάσπες. Η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς ήταν από την πλευρά μας το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σαν Κέντρο Αποκατάστασης. Ευχόμαστε γρήγορα όλοι αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν και πάλι στις εστίες τους με ασφάλεια και υγεία. Είμαστε σε επαφή με τους υπεύθυνους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των πληγέντων περιοχών και θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη όχι μόνο με υλική αλλά και με ιατρική βοήθεια. Με αυτές τις σκέψεις  στέλνω στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας τη συμπαράσταση όλων των συνεργατών μου στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και τους εύχομαι καλή δύναμη"

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

2Ο χλμ. Παλαιάς Επ. οδού Τρίπολης – Τεγέας | ΤΡΙΠΟΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ