Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τα «κάστρα» Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής στην Κορινθία

Οι τελευταίες εκλογές έφεραν τα πάνω – κάτω σε όλα τα κόμματα και κυρίως στη Ν.Δ. και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μετά από πολλά – πολλά χρόνια είδαν τα ποσοστά τους να βρίσκονται αθροιστικά κάτω από το 35%! Μεγάλοι κερδισμένοι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, τα ποσοστά των οποίων ανέβηκαν θεαματικά, ίσως και απρόσμενα για κάποιους. Το ίδιο σκηνικό βεβαίως και στην Κορινθία και αξίζει να δούμε σε ποιες περιοχές και δημοτικά διαμερίσματα τα πήγαν καλύτερα….

Τενέα , Φενεός και Ευρωστίνη για τη Ν.Δ. (φωτο το 5409)

Το δημοτικό διαμέρισμα Τενέας του Δήμου Κορινθίων έδωσε το καλύτερο ποσοστό από όλο το νομό στο κόμμα της Ν.Δ. με 29,5%. Ακολουθεί η Δ.Ε. Φενεού με 27,32%, η Δ.Ε. Ευρωστίνης με 24,68% και η Δ.Ε. Βόχας με 24,1%. Αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά της Ν.Δ. στην Κορινθία σημειώθηκαν στη Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων με 15,11% και ακολούθως στη Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας με 16,17%, και στη Δ.Ε. Κορίνθου με 18,27%.

Φενεός και Βόχα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (φωτο 5415)

Η Δ.Ε. Φενεού έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κορινθία όσο κι αν φαίνεται περίεργο, με ποσοστό 18,74%. Ακολουθούν η Δ.Ε. Βέλου με 17,37%, η Δ.Ε. Άσσου – Λεχαίου με 17,22% και η Δ.Ε. Βόχας με 16,93%. Αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά του κόμματος σημειώθηκαν, στη Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας με 11,21%, στη Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων με 12,15% και στη Δ.Ε. Κορινθίων με 14,3%.

Μεγάλα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε Λουτράκι – Αγ. Θεοδώρους… (φωτο 5403)

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία έδωσε η Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων με 22,25%! Ακολουθεί η Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας με 18,26%, η Δ.Ε. Ευρωστίνης με 16,4% και η Δ.Ε. Ξυλοκάστρου με 15,62%. Αντίθετα στη Δ.Ε. Τενέας ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτωσε» με 8,94%, ενώ χαμηλό ποσοστό έλαβε και στη Δ.Ε. Φενεού με 10,1%.

Σολυγεία και Σαρωνικός «σήκωσαν» τη Χρυσή Αυγή (φωτο το 5408)

Για 20 μόλις ψήφους η Χρυσή Αυγή δεν αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στη Δ.Ε. Σολυγείας! Είναι η περιοχή που έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στο κόμμα με 22,15% και ακολουθούν, η Δ.Ε. Σαρωνικού με 15,98%, η Δ.Ε. Τενέας με 14,75% και η Δ.Ε. Φενεού με 14,39%. Αντιθέτως τα χαμηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία ήταν, στη Δ.Ε. Ευρωστίνης με 7,51%, στη Δ.Ε. Αγ. Θεοδώρων με 9,43%, στη Δ.Ε. Ξυλοκάστρου με 10,34% και στη Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας με 10,4%.
 
korinthianews.blogspot.com

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα;

Προβλέπεται από το Σύνταγμα. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορίζεται ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή του Συμβουλείου της Επικρατείας.

Αν συμβεί αυτό, και ο Κάρολος Παπούλιας αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τότε επικεφαλής της υπηρεσιακής αυτής κυβέρνησης θα είναι η κα Ρένα Ασημακοπούλου.

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι στην θέση αυτή από το 2011. Θα είναι για τουλάχιστον 30 ημέρες η πρώτη ελληνίδα πρωθυπουργός έστω και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στο site του Αρείου Πάγου:

Η Ρένα Ασημακοπούλου, γεννήθηκε στην Κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το έτος 1946. Έλαβε απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου της Κοινότητας Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας κατά το έτος 1964. Το ίδιο έτος (1964) εισήχθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση διορίσθηκε το έτος 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, Κατά το έτος 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προήχθηκε: α) Το έτος 1974 στο βαθμό του πρωτοδίκη και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία: Μεσολογγίου (επί ένα και μισό περίπου έτος), Πατρών (επί έξι περίπου μήνες), Κορίνθου (επί πέντε περίπου έτη) και Αθηνών (επί πέντε έτη), β) Το έτος 1985 στο βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Σπάρτης (επί ένα και μισό έτος περίπου) και Αθηνών (επί τέσσερα έτη), γ) Το έτος 1990 στο βαθμό του Εφέτη και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (επί δύο έτη περίπου) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και στο Εφετείο Αθηνών (επί έντεκα περίπου έτη) στο τμήμα ενοχικού και εμπορικού δικαίου και σε τμήμα βουλευμάτων, δ) Το έτος 2003 στο βαθμό του προέδρου εφετών και υπηρέτησε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (έξι μήνες περίπου) στο τμήμα βουλευμάτων και στο Εφετείο Αθηνών (δύο έτη περίπου) στο τμήμα του ενοχικού και εμπορικού δικαίου, ε) Το έτος 2005 στον βαθμό του Αρεοπαγίτη, στο Α2 τμήμα του Αρείου Πάγου, Ενοχικό και Εμπορικό Δίκαιο και Αναγκαστική Εκτέλεση και, στ) Το έτος 2010 στον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στο ανωτέρο τμήμα.

newsit.gr

Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς - δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη λύση για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διερευνητικές επαφές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είπα και το βράδυ της Κυριακής, δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη.
Κι όπως δεσμεύτηκα, προσπάθησα να βρω λύση για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του Μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία.
Ως πρώτο κόμμα πήρα τη διερευνητική εντολή και επιδίωξα να συναντηθώ με τους πολιτικούς αρχηγούς κατά σειρά εκλογικής δύναμης των κομμάτων τους.
-- Συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν δέχθηκε, καθώς έχει δεσμευτεί για προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα της Αριστεράς.
-- Συναντήθηκα, στη συνέχεια, με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος πρότεινε να γίνει ευρύτερη κυβέρνηση Ενότητας με τη συμμετοχή, πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Του εξήγησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη απορρίψει την πρόταση, ενώ λίγο αργότερα την απέρριψε και ο κ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ…
-- Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του κ. Καμμένου, που αρνήθηκαν κάθε επαφή μαζί μας.
-- Τέλος τηλεφώνησα και στην κα Παπαρρήγα Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ και συμφωνήσαμε ότι δεν συντρέχει λόγος να συναντηθούμε, αφού το κόμμα της διαφωνεί με την ευρωπαϊκή προοπτική.
Κάναμε ό,τι είναι δυνατό με τη νέα σύνθεση της Βουλής. Απευθύναμε την πρότασή μας σε όλα τα κόμματα, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά είτε απέρριψαν ευθέως τη συμμετοχή τους, είτε έθεσαν ως όρο τη συμμετοχή άλλων. Που όμως δεν δέχονται!
Εμείς πάντως, όπως είχαμε υποχρέωση,  κάναμε ό,τι ήταν δυνατό.
Ήμασταν, άλλωστε,  το μόνο κόμμα που είχαμε προειδοποιήσει ότι η Πολιτική του Μνημονίου θα αποτύχει, λόγω της απέραντης δυστυχίας που προκάλεσε. Κι αυτή η αποτυχία οδήγησε στο χθεσινό αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε, που έστω και αργά κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη της «επαναδιαπραγμάτευσης». Που αποτελούσε κάποτε στόχο οξείας κριτικής, όταν πρώτοι και μόνοι το είπαμε. Άλλο, αν σήμερα, το λέει η μισή Ευρώπη. 
Ήμασταν, επίσης, το μόνο κόμμα που, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο ακυβερνησίας.
Αυτό ακριβώς που και σήμερα προσπάθησα να αποτρέψω. Έκανα ό,τι μπορούσα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Όμως, στάθηκε αδύνατο.
Κατόπιν τούτου,  ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατέθεσα την εντολή».
Η αρνητική στάση που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, δείχνει τη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει σε… δεύτερο γύρο την πολιτική αναμέτρηση που ξεκίνησε στην κάλπη της 6ης Μάιου.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, εκτιμώντας ότι με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση, από τη στιγμή που βρέθηκε μόλις με 2% πίσω από τη Νέα Δημοκρατία στις χθεσινές εκλογές.
Εναλλακτικά, πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να επιδιώξει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ. Που, από τη μια θα εδραιώσει στην κοινωνία την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχης δύναμης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και μάλιστα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Και από την άλλη, θα δυσχεράνει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει, καθώς θα υφίσταται δεδομένη φθορά από τη συμμετοχή του σε μια συγκυβέρνηση.

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ / statesmen.gr

Έλαβε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς

Ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εκλογών – Σε λίγο παραιτείται ο Λ. Παπαδήμος, Κλείστηκαν οι συναντήσεις Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς,  Αρνήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεκίνησε αμέσως τις σχετικές διαδικασίες. Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως σέβεται την επιλογή του λαού και πάει για διερευνητικές, προκειμένου να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του μέχρι και την Πέμπτη.
Δεν φαίνεται όμως πιθανό από τις ραγδαίες εξελίξεις να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση απέρριψε την «κυβέρνηση σωτηρίας» χαρακτηρίζοντάς την «τραγωδία για τον τόπο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος, παρουσίασε στον κ. Σαμαρά τη δική του πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, χωρίς να σχολιάζει το πώς την αντιμετώπισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επίσης αρνήθηκε τη συνάντηση... Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο.
Να σημειωθεί, ότι εάνν αποτύχουν και οι τρεις τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών δυνάμεων σε μια συνάντηση η οποία θα έχει στόχο να επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Παραίτηση πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου
Νωρίτερα είχε μεταβεί στον κ. Παπούλια ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να θέσει στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας την παραίτησή του. Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδήμος τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στη θητεία της κυβέρνησής του. Όπως είπε, «η κυβέρνηση συνεργασίας είχε να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο έργο, το οποίο έφερε εις πέρας. Η αποστολή που της είχε ανατεθεί έχει ολοκληρωθεί. Ο ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του».  Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να παραμείνει στη θέση του έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι και με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος ανακοίνωσε τον ενημέρωσε για το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο κ. Πετσάλνικος, κάλεσε τις ηγεσίες των κομμάτων να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και των ευθυνών τους απέναντι στους πολίτες. «Εύχομαι να υπάρξουν αποφάσεις που θα είναι χρήσιμες για τη χώρα και την κοινωνία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να συνεχίσει να είναι όρθια μέσα στην Ευρωζώνη». Νωρίτερα, παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, ο Κ. Παπούλιας δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος από τη φύση του».
eklogika.gr

Ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής – Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής – Ποιοι εκλέγονται με βάση τα πρώτα στοιχεία

Εντυπωσιακά είναι τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με τη σταυροδοσία. Οι ανατροπές που προέκυψαν από τη λαϊκή ετυμηγορία, είναι πολλές και αυτοί που πληρώνουν τη νύφη περισσότερο από όλους είναι πολλά ηχηρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής! Πιο συγκεκριμένα και ανά κόμμα:

Οι βουλευτές που εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων

Οι βουλευτές που εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Τρεις βουλευτές Επικρατείας εκλέγει η Νέα Δημοκρατία, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, από δύο οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, και από έναν οι ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά. Πιο συγκεκριμένα, από τη ΝΔ εκλέγονται οι κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης. Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος και η Θεανώ Φωτίου, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τους Πύρρο Δήμα και Φώφη Γεννηματά και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται ο Τέρενς Κουίκ και ο Μιχάλης Γιαννάκης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Θανάσης Παφίλης, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

Ντόρα Μπακογιάννη:Η Ελλάδα χρειάζεται να κυβερνηθεί από δυνάμεις που κλείνουν υπέρ της Ευρώπης

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Νίκος Χατζηνικολάου: Θέλω να ξεκινήσω με τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια της μητέρας σας, που ήταν ένας πολύ ζωντανός άνθρωπος, ένας άνθρωπος με ένα πολύ ωραίο ντόμπρο και ανοιχτό χαρακτήρα.
Ντόρα Μπακογιάννη: Ήταν μια καταπληκτική μητέρα κύριε Χατζηνικολάου.
Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτό το ξέρετε εσείς, εγώ την είχα γνωρίσει εδώ και πολλές δεκαετίες από τη δεκαετία του 1980 και έχω κυρίως να λέω για το πόσο ανοιχτόκαρδη, ντόμπρα, σταράτη στα λόγια της, πόσο αντράκι ήταν η Μαρίκα Μητσοτάκη. Τώρα, θέλω να πάμε στα πολιτικά. Θέλω να μου πείτε πως εξηγείτε την ήττα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, γιατί είναι ήττα το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πιάσει το στόχο της και να μπει στο κοινοβούλιο.

Αποκάλυψη..Αυτοί χτύπησαν το euro και κατ΄επέκταση την Ελλάδα....Τελικά δεν ήταν μια απλή συνωμοσιολογία,είχε δίκιο ο Πούτιν που τους επικύρηξε...


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους «Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν», διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα! Στην Ευρώπη, κανένας δεν έβγαλε άχνα!
Για να καταλάβουμε, όμως που βασίστηκαν τα σχέδιά τους, πρέπει να ονομάσουμε τα «Χρηματοπιστωτικά Εργαλεία» που χρησιμοποίησαν οι «Αγορές» προκειμένου να κερδίζουν Δισεκατομμύρια, χωρίς κόπο, χωρίς επένδυση, χωρίς ρίσκο και χωρίς τους τεράστιους.....

Εκλογές 2012: Περίπου 3,3 εκατ. πολίτες εγκατέλειψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πάνω από τους μισούς εκλογείς που προσήλθαν στις κάλπες και σε απόλυτους αριθμούς που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια, είναι οι ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν τα δύο κόμματα εξουσίας στην κάλπη της Κυριακής, καθώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μετρούν βαριές απώλειες, τόσο σε ποσοστά, όσο και σε ψήφους, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
 
Η ΝΔ το 2009 είχε λάβει 2.295.719 ψήφους, ποσοστό 33,47% και 91 έδρες. Χθες έλαβε 1.191.052 ψήφους, ποσοστό 18,85% και 108 έδρες. Δηλαδή, αν και έλαβε 1.104.667 λιγότερες ψήφους από το 2009, λόγω του εκλογικού συστήματος κατέχει στη Βουλή 17 έδρες περισσότερες από το 2009.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2009 είχε λάβει 315.665 ψήφους, ποσοστό 4,60% και 13 έδρες. Χθες έλαβε 1.060.411 ψήφους, ποσοστό 16,78% και 52 έδρες. Δηλαδή, αν και έλαβε 130.641 ψήφους λιγότερες από τη ΝΔ εκπροσωπείται στη Βουλή με λιγότερους από τους μισούς βουλευτές.
 
Το ΠΑΣΟΚ το 2009 είχε λάβει 3.012.542 ψήφους, ποσοστό 43,92% και 160 έδρες. Χθες έλαβε 832.777 ψήφους, ποσοστό 13,18% και 41 έδρες. Δηλαδή, έλαβε περίπου το ένα ¼ των ψήφων και αντιστοίχως το ¼ των εδρών.
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετείχαν για πρώτη φορά στις χθεσινές εκλογές. Έλαβαν 670.033 ψήφους, ποσοστό 10,60% και 33 έδρες. Ως κομματικός σχηματισμός, που δημιουργήθηκε εντός Βουλής μετά τις εκλογές του 2009, είχε 10 βουλευτές.
 
Το ΚΚΕ το 2009 είχε λάβει 517.249 ψήφους, ποσοστό 7,54% και 21 έδρες. Χθες έλαβε 535.673 ψήφους, ποσοστό 8,48% και 26 έδρες. Δηλαδή έλαβε 18.500 περίπου περισσότερες ψήφους και πέντε επιπλέον έδρες.
 
Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2009 είχε λάβει 19.624 ψήφους και ποσοστό 0,29%. Χθες έλαβε 440.577 ψήφους, ποσοστό 6,97% και 21 έδρες.
 
Η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε για πρώτη φορά στις χθεσινές εκλογές. Έλαβε 385.771 ψήφους, ποσοστό 6,10% και 19 έδρες. Ως κόμμα συγκροτήθηκε εντός Βουλής, μετά τις εκλογές του 2009, και είχε 10 βουλευτές.
 
Δεν εισήλθε στη Βουλή ο ΛΑΟΣ που το 2009 είχε λάβει 386.205 ψήφους, ποσοστό 5,63% και 15 έδρες. Χθες έλαβε 183.337 ψήφους και ποσοστό 2,90%.

e-typos.com

Νέα πρόσωπα στο κοινοβούλιο από την Πελοπόννησο


Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών σε όλα τα εκλογικά τμήματα και δεν έχει οριστικοποιηθεί η σταυροδοσία, υπάρχει ήδη σημαντική διαφορά μεταξύ των υποψηφίων.
Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι οι τριεδρικές περιφέρειες της Πελοποννήσου, Λακωνίας και Αργολίδας, παύουν να θεωρούνται παραδοσιακά ‘'κάστρα'' της ΝΔ, ενώ και στους 5 νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου για πρώτη φορά εκλέγονται βουλευτές με την αριστερά.
Ειδικότερα, στην τετραεδρική περιφέρεια της Κορινθίας όλοι όσοι κερδίζουν έδρα στη Βουλή εκλέγονται βουλευτές για πρώτη φορά.
Το ΠΑΣΟΚ παρότι καταλαμβάνει σημαντικό ποσοστό δεν εκλέγει βουλευτή, ενώ στην απελθούσα Βουλή είχε εκλέξει 3 βουλευτές στο νομό. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η καταμέτρηση γίνεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό και υπολείπονται να καταμετρηθούν 64 εκλογικά τμήματα. Να επισημάνουμε δε, ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα έδιναν μάχη ψήφο - ψήφο ο πρώην βουλευτής Κώστας Κόλλιας με τον γιο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Χρήστο Δήμα.
Πιο συγκεκριμένα, με τη ΝΔ εκλέγεται ο τέως νομάρχης Νίκος Ταγαράς με 5.656 ψήφους και ο Χρήστος Δήμας με 5.360 ψήφους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Μαρία Θελερίτη με 3.537 ψήφους και την έδρα της ''Χρυσής Αυγής'' καταλαμβάνει ο Ευστάθιος Μπούκουρας με 4.665 ψήφους.
 Στην Αργολίδα με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων επανεκλέγονται, από την ΝΔ ο Γιάννης Ανδριανός με 6.267 ψήφους κι από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης με 5.100 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής ο Δημήτρης Κοδέλας με 1.464 ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Αρκαδία επανεκλέγονται με την ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος με 4.833 ψήφους και με το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 3.322 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός Κώστας Ζαχαριάς με 1.674 ψήφους. Στην Αρκαδία υπολείπονται να καταμετρηθούν οι σταυροί σε 90 ακόμα εκλογικά τμήματα, όμως η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων είναι τέτοια που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί.
Στη Λακωνία, υπολείπονται 11 εκλογικά τμήματα να καταμετρηθούν, δεν αλλάζει όμως το αποτέλεσμα αφού η διαφορά των σταυρών μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι τεράστια.
Έτσι επανεκλέγονται από την ΝΔ ο Θανάσης Δαβάκης με 6.557 ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 6.002 ψήφους, ενώ για πρώτη φορά εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γεωπόνος Σταύρος Αραχωβίτης με 1.397 ψήφους.
Στη Μεσσηνία με καταμετρημένους τους σταυρούς στα 440 από τα 492 εκλογικά τμήματα εκλέγονται με την ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και επανεκλέγεται στην δεύτερη έδρα που λαμβάνει το κόμμα στο νομό ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 11.206 ψήφους κι ακολουθεί με 9.167 ψήφους ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περίπτωση που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας.
Την έδρα του ΠΑΣΟΚ στο νομό κερδίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου με 5.728 ψήφους και για πρώτη φορά εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος με 4.415 ψήφους και με την ''Χρυσή Αυγή'' ο Δημήτρης Κουκούτσης με 3.082 ψήφους.
Τώρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με καταμετρημένες τις ψήφους στα 515 από τα 610 εκλογικά τμήματα, οι βουλευτές που εκλέγονται στην Αχαΐα, είναι οι εξής:
Από τη Νέα Δημοκρατία, που καταλαμβάνει δύο έδρες, προηγούνται οι Αθανάσιος Νταβλούρος, Νίκος Νικολόπουλος και Μιχάλης Μπεκίρης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει επίσης δύο έδρες, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, προηγούνται σε σταυρούς οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Στο ΠΑΣΟΚ που εκλέγει μία έδρα, πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθούν οι Κώστας Σπηλιόπουλος και Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Από το ΚΚΕ που εκλέγει έναν βουλευτή, προηγούνται οι Νίκος Καραθανασόπουλος και Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ στην Δημοκρατική Αριστερά προηγείται ο Νίκος Τσούκαλης και ακολουθεί η Ελένη Ακτύπη.
Από το ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» προηγείται ο Γιώργος Νταβρής και ακολουθεί η Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου.
Τέλος από τη Χρυσή Αυγή πρώτος έρχεται σε σταυρούς ο Μιχάλης Αρβανίτης και έπεται ο Αναστάσιος Γιαχαλής.
Στην Ηλεία με καταμετρημένες τις ψήφους στα 403 εκλογικά τμήματα από τα 431 η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει δύο έδρες και προηγούνται οι Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος και Θεόδωρος Βλαγκούλης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει μία έδρα προηγούνται οι Ευσταθία Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας και από το ΠΑΣΟΚ, που επίσης καταλαμβάνει μία έδρα, προηγούνται οι Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης.
Επίσης από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» που εκλέγουν έναν βουλευτή, προηγούνται σε σταυρούς οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ενώ από τη Χρυσή Αυγή, που επίσης παίρνει μία έδρα, προηγούνται οι Νικόλαος Κρέσπης και Κωνσταντίνα Χρυσαυγή.

 


Θα παραιτήσει τους βουλευτές του και θα ορίσει τους εκλεκτούς του

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους εκλεγμένους βουλευτές του να παραιτηθούν και να αποφασίσει εκείνος ποια στελέχη του κόμματος του θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα. 

Οσοι αναρωτιέστε αν αυτό μπορεί να γίνει η απάντηση είναι ναι.  Οπως δήλωσε στο Newsit o έγκριτος συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος "αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Εάν οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί δεχτούν να παραιτηθούν τότε ο αρχηγός του κόμματος ορίζει όποιους εκείνος θέλει".  Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα  όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραιτηθούν και το κόμμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι τελικά θα ορκιστούν βουλευτές.

newsit.gr

Δεν θα δει τον Μιχαλολιάκο ο Σαμαράς


Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός τον οποίο δεν θα δει ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής από τον Κάρολο Παπούλια, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή περισσότερων των δυο κομμάτων.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νικητής των χθεσινών εκλογών, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, τους οποίους και θα συναντήσει διαδοχικά το απόγευμα στο γραφείο του στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν σκοπεύει να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο των τριών ημερών που του δίνει το Σύνταγμα, για να ολοκληρώσει τις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά θα επιχειρήσει να κλείσει σύντομα αυτή η κορυφαία εκκρεμότητα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι δυνατότητες σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Mε επιτυχία το διήμερο τουριστικό φόρουμ της Περιφέρειας Πελοποννήσου




Ολοκληρώθηκε με  μεγάλη επιτυχία το διήμερο τουριστικό φόρουμ που διοργάνωσε η   Περιφέρεια Πελοποννήσου και το αναπτυξιακό πρόγραμμα BSTIP (Black Sea Trade & Investment Promotion Program) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UNDP Greece) με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Το τουριστικό φόρουμ έλαβε μέρος στις 3 και 4 Μαΐου  στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ οι επαγγελματίες τουρισμού από την Πελοπόννησο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον ηλεκτρονικό τουρισμό καθώς και η παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Μετά το «Λεφτά υπάρχουν» το… «Βρήκαμε τα λεφτά»!



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 Το συμπέρασμα που εξάγεται από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μπαίνει σε μια σοβαρή περιπέτεια για τους ίδιους λόγους για τους οποίους με τις εκλογές του 2009 άρχισε να σέρνει τα βήματά της προς τον όλεθρο.

Τότε, την ψήφο του ελληνικού λαού υπέκλεψε το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν»!

Τώρα, την ψήφο του ελληνικού λαού υπέκλεψε το σύνθημα «Βρήκαμε τα λεφτά»!

Στην πραγματικότητα, ούτε τότε υπήρχαν λεφτά, ούτε σήμερα!

Το καταστροφικό για τον τόπο ΠΑΣΟΚ, αυτοδιαλύθηκε, αφού διέλυσε τη χώρα, συκοφαντώντας την και οδηγώντας τη σιδηροδέσμια στα νύχια των διεθνών δανειστών της.

Η επιστροφή των σεναρίων χρεοκοπίας


Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και οι αντικειμενικές αμφιβολίες που υπάρχουν ως προς τις πραγματικές προοπτικές βιωσιμότητας της όποιας κυβέρνησης συνεργασίας μπορεί να προκύψει από τη Βουλή των εκλογών της 6ης Μαϊου, έδωσαν τροφή σε αναζωπύρωση των ακραίων σεναρίων για το μέλλον της Ελλάδας.
Δηλαδή, για την προοπτική εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, και τη συνεπακόλουθη διολίσθησή της σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι αναλυτές της Citigroup. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οποίων, οι πιθανότητες να οδηγηθεί η Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη, τους επόμενους 12-18 μήνες, έχουν αυξηθεί από το 50% στο 75%, ενώ πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου, το αντίστοιχο ποσοστό κυμαινόταν στα επίπεδα του 50%.
Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι το δεύτερο σημείο αναφοράς των διεθνών ΜΜΕ, στο περιθώριο της ανάδειξης του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στο πόσο συνεπής με τις προεκλογικές εξαγγελίες του θα αποδειχτεί εκείνος που ώθησε σε πρόωρη πολιτική αποστρατεία τον Νικολά Σαρκοζί.
Πόσο θα επιμείνει στις… ιαχές αμφισβήτησης του Δημοσιονομικού Συμφώνου το οποίο έχει επιβάλλει η Άνγκελα Μέρκελ στην ευρωζώνη, ή θα επιχειρήσει διακριτικά να αποστασιοποιηθεί από τις αντίστοιχες μεγάλες προσδοκίες οι οποίες συνοδεύουν την εκλογή του στο Ελιζέ.
Αναφορικά με την Ελλάδα πάντως, η Wall Street Journal έσπευσε σήμερα να διατυπώσει την εκτίμηση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα έχει ελάχιστα περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ποιοι εκλέγονται σε Επικράτεια, Αττικής, Αθήνα και Πειραιά

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών σε Επικράτεια, Α και Β΄Αθηνών και Πειραιώς και Αττικής εκλέγονται οι εξής βουλευτές:

Άμεσα οι διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης

Άμεσα οι διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης

Άμεσα αρχίζουν οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών θα παραδώσει τα αποτελέσματα στον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο στις 12.30, ο οποίος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13.00 για να τα ανακοινώσει επίσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στις 14.00 ο Λουκάς Παπαδήμος βλέπει τον Κάρολο Παπούλια, ενώ αμέσως μετά ο κ. Παπούλιας πρόκειται να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανοίγοντας τον κύκλο των διερευνητικών εντολών.

Ύστερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα έχει συνάντηση, στη Βουλή, με τους αρχηγούς των κομμάτων που βρίσκονται εντός Κοινοβουλίου, εκτός της Χρυσής Αυγής.

Ντόρα Μπακογιάννη Μια μάχη χάθηκε- όχι ο πόλεμος

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Οι εκλογές αυτές έγιναν μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και τυφλής οργής. Οργής για την απόλυτη ανικανότητα των παλαιών κομμάτων να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς την κρίση που τα ίδια δημιούργησαν.
Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό  περιβάλλον, που δεν ευνοεί τον υπεύθυνο μεταρρυθμιστικό λόγο, η Δημοκρατική Συμμαχία έδωσε ένα θαρραλέο αγώνα, μακριά από λαϊκισμούς επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο. Τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς επιτείνει τη σύγχυση και δεν δίνει προφανή λύση διακυβέρνησης.Για να μην μπει η Ελλάδα σε περιπέτειες, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εντός και εκτός Βουλής, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν η είσοδος του κόμματος στην επόμενη Βουλή. Μια μάχη χάθηκε- όχι ο πόλεμος. Με θλίψη, αν όχι αγανάκτηση, οι φιλελεύθερες-μεταρρυθμιστικές δυνάμεις βλέπουν ότι, αν ήμασταν ένα ενιαίο, ισχυρό, μέτωπο θα μπαίναμε δυνατοί στη Βουλή, ανατρέποντας τις παραδοσιακές ισορροπίες. Αυτό οφείλουμε όλοι στο μέλλον να το αξιολογήσουμε.  Οι εξελίξεις, άλλωστε, αναμένονται ραγδαίες. Η Δημοκρατική Συμμαχία δημιουργήθηκε για να αποτελεί μια χρήσιμη και λογική φωνή. Και αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε».  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Απέναντι στους συγκυβερνώντες του χθες, κατάφερε αυτός ο άνεμος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να γίνει ένα μεγάλο κύμα, ένα μεγάλο τσουνάμι  . Και ουσιαστικά άλλαξε την μεταπολίτευση
Τα κόμματα του παρελθόντος, οι συγκυβερνήτες, δεν αποτελούν πλέον την πλειοψηφία. Αποτελούν μια μειοψηφία που στηρίχθηκε μόνο σε προεκλογικό χρήμα του ελληνικού λαού, που στηρίχθηκε μόνο σε πλαστογραφίες, που στηρίχθηκε μόνο σε επιθέσεις κάτω από τη μέση, την ώρα που εμείς δεν είχαμε τίποτα απ ‘όλα αυτάΕίχαμε μόνο τους Έλληνες πολίτες.
Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού που υπηρετούν τους τραπεζίτες, αποτελούν παρελθόν. Αυτό που χρειάζεται είναι μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε σαφείς. Έχουμε καταθέσει την πρόταση μας, την κυβερνητική μας πρόταση. Καλούμε όλους να δουν τις προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει και αν τις αποδέχονται  να στηρίξουν την πρόταση των  Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:Με τη Ν.Δ υπάρχει περιθώριο;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Εμείς ότι  λέμε, ισχύει για πάντα. Το ούτε νεκρός ισχύει. Δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους, δεν  συνεργαζόμαστε με όργανα των τραπεζιτών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί το κόμμα σας;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με το οποίο έχουμε μια κοινή θέση όσον αφορά τα  οικονομικά και σε ότι αφορά το επαχθές του χρέους
Διαφωνούμε κάθετα σε θέματα εθνικά , θέματα που θα ρθούν τις επόμενες ημέρες , όπως το θέμα το Σκοπιανό. Υπενθυμίζω ότι μέσα σε 15 μέρες έχουμε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το θέμα των Σκοπίων που τα φέρνουν με το όνομα Μακεδονία. Διαφωνούμαι επίσης πλήρως με το ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά. Όπως και στα θέματα της λαθρομετανάστευσης.
Εμείς θα ακολουθήσουμε την επιταγή του Συντάγματος. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ή να μην  ψηφίσουν ένα πρόγραμμα, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, την Εθνική μας Αντιπρόταση, που θα καταθέσουμε στο Κοινοβούλιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:Εάν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ σας πει να μετέχετε  για λόγους εθνικού συμφέροντος κ. πρόεδρε  θα το κάνετε;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Ποιο εθνικό ή ελληνικό συμφέρον. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος παίρνουν εντολές από τον Σόϊμπλε, τον Φούχτερ και τον Ράϊχενμπαχ
Εμείς  δεν παίρνουμε από αυτούς εντολές. Εντολές  παίρνουμε από τον ελληνικό λαό.