Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στο Δερβένι

Ολιγόλεπτη δεκάλεπτη διακοπή κυκλοφορίας έγινε σήμερα Πέμπτη από τις 10.00 έως 11.00 το πρωί, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών και συγκεκριμένα στην 140 χιλιομετρική θέση, στο Δερβένι. 
Η διακοπή έγινε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποξήλωσης υφιστάμενων αγωγών μέσης τάσης.

Τον Απρίλιο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη

Τον Απρίλιο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη
Τον Απρίλιο του 2016 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος ανατολικής Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη, ανακοίνωσε σήμερα στους θεσμικούς εκπροσώπους της Λακωνίας, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες
Ο Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε την Σπάρτη και στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα και το δήμαρχο Σπαρτιατών Βαγγέλη Βαλιώτη, παρόντος του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη, όπου τους ενημέρωσε για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης και υπογράμμισε πως ως τα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα. 

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι "είναι η πρώτη σύμβαση παραχώρησης που αναθεωρείται με πλήρως ευνοϊκούς όρους για το Δημόσιο και ταυτόχρονα με κοινωνικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης των χρηστών του αυτοκινητόδρομου". Ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως εκτός του ότι το Δημόσιο με την αναθεώρηση κέρδισε περί τα 106 εκατ. ευρώ, από τις αποζημιώσεις του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή, επετεύχθη κι ένα μνημόνιο υποχρεώσεων του παραχωρησιούχου, που περιλαμβάνει ύστερα από μελέτη αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων, καθώς και εφαρμογή μεγάλου εκπτωτικού πακέτου ανάλογα με τις διελεύσεις. 

Έτσι, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας, οι εκπτώσεις από τις διελεύσεις για τους πολίτες της Πελοποννήσου που θα χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο τακτικά, φτάνει ακόμα και το 70%. 

Ο Γιώργος Δέδες αύριο θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου θα ενημερώσει τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες της Μεσσηνίας, για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου, καθώς και για την ολοκλήρωση της περιμετρικής της πόλης. 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η «οικουμενική κυβέρνηση» λάσπης των τριών

tzitzikostas-mitsotakis-adonis-symmaxia-lasphs
Ρεσιτάλ αντιΚαραμανλισμού από τους απίστευτους τρεις...

Την ώρα που η στήριξη του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα της ΝΔ, οι απίστευτοι τρεις συνεχίζουν να αμφισβητούν αυτό το γεγονός και ρίχνουν λάσπες παραπολιτικής και διαρροών.
Συγκεκριμένα επιδιώκουν να νοθεύσουν την πολιτική φυσιογνωμία και απόψεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, βάζοντας στην δική του ατζέντα δήθεν θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει πως θα ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στα κακώς κείμενα και θα στηρίξει όσες μεταρρυθμίσεις βγάζουν τη χώρα από την κρίση.

Βαφτίζουν τα funds εταιρίες και την αλήθεια δημαγωγία

euros money
Κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές επί του νομοθετήματος της κυβέρνησης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και την παράδοσή τους σ’ αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε «λαίμαργα κερδοσκοπικά funds» και «αρπαχτικά», ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση υπενθυμίζει συνεχώς τα πελώρια ψέματα που έλεγαν και σ’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα...
διαβάστε τη συνέχεια...   


tokentro.com

Πως θα λάβετε την επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης. Βήμα βήμα η αίτηση στο taxis

Σε λειτουργία έχει τεθεί στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη χορήγηση των επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης.

Το νέο επίδομα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που προμηθεύεται κάθε δικαιούχος. Θα καταβληθεί, όμως, σε πολύ λιγότερα νοικοκυριά από αυτά στα οποία χορηγήθηκε πέρυσι, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι «κουρεμένο» κατά 28,57% έως και πάνω από 50% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς όχι μόνο έχει μειωθεί κατά 0,10 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο, αλλά θα καταβάλλεται και για λιγότερες ποσότητες καυσίμου.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητάει η Ρένα Δούρου για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών

Με επιστολή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ζητά   ... 
airetos.gr

ΥΠΕΣΔΑ: Ζητά αναδρομική καταγραφή ημερών αδείας & επιδομάτων για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους (εγκύκλιος)


Την αναδρομική καταγραφή των ημερών απουσίας αλλά και των καταβαλλόμενων επιδομάτων για όλους τους υπαλλήλους τους, ζητά με έγγραφο από τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣΔΑ ζητά στοιχεία που αφορούν στα έτη 2010 έως και 2014 για το σύνολο των υπαλλήλων που μισθοδοτούνται από το Δήμο (π.χ μόνιμοι, τακτικοί, υπάλληλοι ειδικών θέσεων, έκτακτοι με πλήρη ή μερική απασχόληση, ημερομίσθιοι ή ωρομίσθιοι) αναφορικά με έξι θέματα:
  1. Συνολικός αριθμός ημερών απουσίας λόγω ασθένειας
  2. Συνολικός αριθμός ημερών απουσίας λόγω άδειας τοκετού
  3. Συνολικός αριθμός ημερών απουσίας λόγω άδειας λοχείας
  4. Συνολικός αριθμός ημερών απουσίας λόγω άδειας ανατροφής τέκνου
  5. Συνολικό ποσό επιδομάτων γάμου
  6. Συνολικό ποσό επιδομάτων τέκνων
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ 

aftodioikisi.gr

Το τελικό κείμενο του νόμου για το νέο μισθολόγιο – Τι αλλαγές περιλαμβάνει σε σχέση με το αρχικό για υπερωρίες, αξιολόγηση, αποσπάσεις (έγγραφα)

Αύξηση στα επιδόματα νυχτερινής, κυριακάτικης και εργασίας αργιών, «πάγωμα» μισθού υπαλλήλου που αξιολογείται για τρεις συνεχόμενες χρονιές αρνητικά αλλά και συνυπολογισμό των αποδοχών που λαμβάνουν αποσπασμένοι υπάλληλοι, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σε σχέση με το αρχικό, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο, και το πρακτικό  που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.  
Αναλυτικά οι αλλαγές

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης έσκασε. Κράτησε μόνο 24 ώρες. Χθες σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμούς, για έλλειψη κοστολόγησης του προγράμματος, για λόγια του αέρα που υπόσχεται και δεν πέρασαν 24 ώρες και η κυβέρνηση το παίρνει πίσω. Λυπάμαι που η διαχείριση των ονείρων και των ελπίδων του ελληνικού λαού γίνεται με τέτοιο ερασιτεχνικό τρόπο.
Δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα η δυνατότητα να καταθέτεις νομοσχέδιο μη κοστολογημένο. Κι όταν χθες τους είπαμε ότι χρειάζεται κοστολόγηση, χρειάζεται έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μας κατηγόρησαν για μικροψυχία. Σήμερα, θα πρέπει να διαχειριστούν το αποτέλεσμα της επιπολαιότητας, αλλά και της προσπάθειας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού».

Χρίστος Δήμας: Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. για το στρατόπεδο Κορίνθου

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσία των βουλευτών Κορινθίας, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, του Δημάρχου Κορινθίων και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας ώστε να αποδοθεί το στρατόπεδο «Καλογερογιάννη» (πρώην 6ου ΣΠ) στην Κόρινθο, στην τοπική κοινωνία, ζητά ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Αφορμή στάθηκε  η απάντηση του Υπουργού σε προηγούμενη ερώτηση του κ. Δήμα ότι «το ΥΠ.ΕΘ.Α. μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδέκτης οποιουδήποτε αιτήματος από κάποια Υπηρεσία ή άλλο Φορέα που να αφορά την παραχώρηση τμήματος εκ του ανωτέρου ακινήτου με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του» και ότι «διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο Χρίστος Δήμας με νέα γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό χαρακτηρίζει παράδοξη τη συγκεκριμένη απάντηση και υπενθυμίζει πως κατά το παρελθόν, εγγράφως, έχουν υποβάλει αίτημα παραχώρησης και αξιοποίησης του πεδίου βολής και του στρατοπέδου, μέρος του οποίου σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών:

Eκλογές ανάδειξης Προέδρου ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Εκλογικά Κέντρα Νομού Κορινθίας



Για την αρτιότερη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Κόμματος, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση των εκλογών την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.
Στην περίπτωση που χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Ενημερωτικές πληροφορίες

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                               
«Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση.
Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες. 
Για να τεθεί, επιτέλους, ένα τέρμα στο συνεχή διασυρμό της χώρας, καλώ το Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.
Καλώ το κ. Τσίπρα, να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ - ΟΝ CAMERA



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συζητήσαμε το προσφυγικό, ένα θέμα που δοκιμάζει όλες τις διαστάσεις της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Το κρίσιμο για την Ελλάδα συμπέρασμα, που προκύπτει από τη συνάντηση, είναι ότι παρά την καθυστερημένη αντίδραση της ΕΕ, η οποία  διόγκωσε το πρόβλημα, τα κράτη μέλη της ΕΕ πλέον, δρουν πιο συλλογικά και πιο συντεταγμένα.
Το κοινό μας κεκτημένο, όπως για παράδειγμα η ζώνη Σένγκεν, είναι επιτεύγματα που δεν μπορούμε να τα απεμπολήσουμε στην πρώτη δυσκολία.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 110 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ



http://www.star.gr/_layouts/handlers/Resizer.ashx?jpgurl=/publishingimages/2014/03/010314005132_2343.jpg&maxw=670&maxh=335 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επέτειο των 110 χρόνων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια προσφοράς στην ενημέρωση και, κατ’ επέκταση, στο δημόσιο βίο της χώρας.
Τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, καθιστά την αποστολή του ιδιαίτερα σημαντική. Και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που απαιτεί πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση, για όλα όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας, την Ευρώπη και τον Κόσμο.
Η Νέα Δημοκρατία, με την πεποίθηση ότι “εθνικό είναι το αληθές”, εύχεται στο ΑΠΕ- ΑΜΠΕ και στο ανθρώπινο δυναμικό του Χρόνια Πολλά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ερμού 16 - Κόρινθος τηλ.2741026116 e-mail:syriza.korinthias@gmail.com  

Καλείστε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο (Ερμού 16, 1ος όροφος) στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και θέματα που αφορούν το Νομό.

Από το γραφείο Τύπου της ΝΕ
(Πληροφορίες Σπ. Δήμας, 6972714317)

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα λαϊκό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε άδοξα. Για μία υπό-δόση 1 δις ευρώ χάθηκε και αυτή η προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν έχουν τελειωμό από τον Ιανουάριο του ’15 οι εκβιασμοί Τσίπρα στους Eυρωπαίους και δεν έχουν τελειωμό οι προσωπικές του ήττες που πληρώνει ο απλός λαός. Ένας λαός όμηρος στα χέρια του κ.Τσίπρα που ηττάται και υποχωρεί συνεχώς εις βάρος της ευημερίας των Eλλήνων.

Ποιες ελαφρύνσεις έρχονται στα capital controls

ecxvb-656x410.jpg
Σε παρεμβάσεις για την χαλάρωση των ελέγχων κινήσεων κεφαλαίων τις προσεχείς ημέρες προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο και η ΕΚΤ, μετά και την υπερψήφιση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων που απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου, το οποίο ξεκλειδώνει την υποδόση του ενός δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital, παρά την κοινή ομολογία των τραπεζών ότι το ουσιαστικό «πράσινο φως» για την άρση των capital controls θα είναι η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, δηλαδή η κατ” εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, εντούτοις αναμένουν κάποιες κινήσεις χαλάρωσης πριν από το τέλος του έτους.

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο "ΤΟ ΞΑΝΑ"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μάκης Τσίτας
ΤΟ ΞΑΝΑ
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Ένα βιβλίο υπαινικτικό, που αναφέρεται σε αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη και που είναι ό,τι μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και ανακουφισμένοι.
Το ΞΑΝΑ είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται στους ερωτευμένους, και όχι μόνο... Με την παιγνιώδη διάθεση του Μάκη Τσίτα οι απλές εκφράσεις και τα απλά περιστατικά ανάμεσα στα ζευγάρια αποκτούν σημασία και ουσία που μπορούν να φτάσουν έως το όριο της ποίησης. Ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που ονομάζεται ΞΑΝΑ τριγυρνά στον κόσμο των ανθρώπων και παίρνει μέρος στη ζωή τους. Το ΞΑΝΑ ταυτίζεται με το άλλο μισό, το δικό μου, το δικό σου, του καθενός... Χιουμοριστικές εκφράσεις που πηγάζουν από καθημερινές στιγμές γίνονται ο μοχλός για την ανάδειξη της αγάπης και της τρυφερότητας ανάμεσα στα ερωτευμένα ζευγάρια... Στιγμές γεμάτες χαρά και λύπη, γέλιο και εκνευρισμό, με άλλα λόγια όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν τη ζωή δυο ερωτευμένων ενδιαφέρουσα...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 16-12-2015 και ώρα 11:00 στο δημοτικό κατάστημα (Γραφείο Δημάρχου) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα: «Παράκαμψη επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου-Καρυωτίκων για την καθαίρεση υφιστάμενης άνω οδικής γέφυρας στην περιοχή του Νεκροταφείου Ξυλοκάστρου».
Τη σύσκεψη συντόνισε ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και συμμετείχαν οι :

  • Δημήτρης Κάσσιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων,
  • Υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου,
  • Γεωργία Σαρανταυγά-Προκόπου Πρόεδρος Τ.Κ. Καρυάς,
  • Παναγιώτης Χατούπης Πρόεδρος Τ.Κ. Ζεμενού,
  • Υπηρεσιακοί παράγοντες από την ΕΥΔΕ/ΚΕΣΠ/Π& ΒΕ του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και
  • Εκπρόσωποι των εταιριών ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΜΕΤΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Θετικό βήμα η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή

Παρέμβαση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο
                                                                                          
http://newpost.gr/storage/photos/c_800px_400px/201412/vozemberg.jpgΩς θετικό βήμα για την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού, χαρακτήρισε η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας ενιαίας ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση των κρατών μελών που αποτελούν πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Απαραίτητη προϋπόθεση ο αποχαρακτηρισμός του Χυμοφιξ για τη δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης»



Τον αποχαρακτηρισμό του κτιρίου του Χυμοφίξ στη Σπάρτη ως διατηρητέου από το Υπουργείο Πολιτισμού έθεσε εκ νέου ως προαπαιτούμενο για την προκήρυξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την υλοποίηση του νέου αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη τύπου στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Τζανετέα και Στρατηγάκο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Καρρά, Τζεφεράκο και Μπουκουβάλα.  

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ, Κα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Εύλογα απάντησε η Κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Γεροβασίλη, ιατρός και από την Άρτα ορμώμενη, για το ζεϊμπέκικο της Όλγας. «Το θέμα δεν θα έπρεπε να αφορά κανέναν». Πολύ εύστοχη δημόσια τοποθέτηση για μία ιδιωτική προφανώς στιγμή.
Το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής όμως ενός δημοσίου προσώπου, ενός προσώπου που μισθοδοτείται ενίοτε πλουσιοπάροχα, από το Δημόσιο με  τους δυσβάσταχτους φόρους και τέλη που επιβάλλονται στους μη αναγνωρίσιμους πολίτες, τον απλό λαό,  δεν είναι ένα υποκειμενικό θέμα.

Βαφτίζουν τα funds εταιρίες και την αλήθεια δημαγωγία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές επί του νομοθετήματος της κυβέρνησης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και την παράδοσή τους σ’ αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε «λαίμαργα κερδοσκοπικά funds» και «αρπαχτικά», ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση υπενθυμίζει συνεχώς τα πελώρια ψέματα που έλεγαν και σ’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.
«Κάθε φορά που συζητάμε κάποιο νομοσχέδιο δεν θα μπαίνουμε στην ουσία του νομοθετήματος αλλά στην "ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ", αντλώντας επιλεκτικά στοιχεία» είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να μπει στην ουσία, γιατί η δημαγωγία έχει το όριό της».
Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν έχει βαφτίσει μόνο τα funds σε «εταιρίες». Βάφτισε και την αλήθεια… δημαγωγία.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EFENPRESS-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Ευχές από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη

Δήμος Καρπενησίου

Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών - Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων

Πρωτοφανές ομοφοβικό παραλήρημα από βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ για το Σύμφωνο Συμβίωσης - Άγρια κόντρα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Ενώ αρχικά οι ΑΝΕΛ είχαν επιφυλαχθεί ως προς την στάση τους έναντι του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, τελικώς επέλεξαν να το καταψηφίσουν «δοκιμάζοντας», για άλλη μια φορά, τις αντοχές του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας.
Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο βουλευτής του κόμματος Β.Κόκκαλης είχε δηλώσει ότι οι ΑΝΕΛ επιφυλάσσονται, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση ο έτερος βουλευτής Κ.Κατσίκης δήλωσε ότι καταψηφίζουν.