Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Εύρεση χρηματοδότησης για τα αντιπλημμυρικά έργα των 8 ρεμάτων του Λουτρακίου

Εύρεση χρηματοδότησης για τα αντιπλημμυρικά έργα των 8 ρεμάτων του Λουτρακίου   

Η αντιπλημμυρική προστασία του Λουτρακίου (Β Φάση), που αφορά έργα διευθέτησης 8 ρεμάτων, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου, που πρόσφατα βγήκε εκτός χρηματοδότησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, ο γενικός γραμματέας του χωρικού σχεδιασμού και του αστικού περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, αλλά και εκπρόσωποι του δήμου Λουτρακίου.

Αναγνωρίστηκε η υψηλή προτεραιότητα του έργου και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δεσμεύθηκαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το έργο να ενταχθεί στη νέα πρόσκληση του Υπουργείου, που δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2023.

Μητσοτάκης-Σολτς: «Οριστική λύση για το Παλαιστινιακό μόνο με την ίδρυση δύο κρατών» - Όλα όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2023/11/mitsotakis-solts-1-1024x683.jpg.webp 


 

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το «μπάχαλο» με τις επιδοτήσεις των παραγωγών και ζητάμε από το Υπουργείο άμεσες ενέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                    

14/11/2023

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, με αφορμή την απίστευτη ανικανότητα της επιτελικού κράτους της ΝΔ να ολοκληρώσει με επιτυχία τη χορήγηση των βασικών ενισχύσεων. Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται κανονικά την τελευταία 20ετία, αποδεικνύοντας την πλήρη προχειρότητα της κυβέρνησης, η οποία έχει άμεση ευθύνη τόσο για την ταλαιπωρία των παραγωγών όσο και για τα μειωμένα ποσά που λαμβάνουν ως επιδότηση στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτηση οι βουλευτές αναφέρουν: